ελληνική μουσική
    602 online   ·  210.830 μέλη

    Η φωνή των Madrugada στην Αθήνα!

    jorge
    12.11.2009, 00:33

    Sivert Hψyem
    (Madrugada)

    “Moon Landing European tour”
    Live in Athens!

    ΣΑΒΒΑΤΟ 19 και ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


    “Mια καινούρια αρχή, η φυσιολογική εξέλιξη μετά τους Madrugada” δηλώνει ο Sivert Hoyem με νόημα για την πρώτη του σόλο δουλειά,“Moon Landing”, μετά το οριστικό τέλος των Madrugada. Για μας είναι η συνέχεια στο αγαπημένο ταξίδι ροκ λυρισμού και αυθεντικότητας που μας έβαλε εδώ και μια δεκαετία το Νορβηγικό συγκρότημα. Και επειδή οι υποσχέσεις είναι για να πραγματώνονται, σύντομα η προσγείωση δεν θα γίνει στο φεγγάρι, αλλά στο stage του Gagarin 205! 

    H M² Music Entertainment, μετά τα 2 ταχύτατα sold-out shows των MADRUGADA που συγκλόνισαν τους οπαδούς τους στην Αθήνα την άνοιξη του 2008, παρουσιάζει ζωντανά τον Sivert Hoyem στο Gagarin 205 στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2009.
    Δύο εμφανίσεις του χαρισματικού ηγέτη και συνθέτη των Madrugada, στα πλαίσια της νέας του Ευρωπαικής τουρνέ που ο Hoyem επέλεξε να ξεκινήσει από την Ελλάδα. Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους φίλους του στην χώρα μας, με καινούριες περιπέτειες, αναμνήσεις από τα παλιά και την βαθιά γνώριμη φωνή να προκαλεί ρίγη και ν’ απογειώνει!

    Ο Sivert Hψyem θα πλαισιωθεί αυτή τη φορά στη σκηνή από 4μελή μπάντα που περιλαμβάνει και τον γνωστό μας, από την θητεία του στο τελευταίο line-up των Madrugada, Cato Thomassen στις κιθάρες. To πλήρες stage line up για τις 2 συναυλίες στην Αθήνα:

    Sivert Hψyem: vocals / guitars
    Cato Thomassen: guitars, backing vocals
    Rudi Nikolaisen: bass
    Christer Knutsen: guitars / keyboards, backing vocals
    Bjorge Fjordheim: drums


    Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό/ΗΣΑΠ “Αττική”
    Oι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
    Εισιτήρια προπωλούνται προς 35 ευρώ στα παρακάτω σημεία:

    Τicket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210-3608366)
    Metropolis Record Stores
    Fnac Stores
    www.ticketpro.gr



    Sivert Hψyem bio

    Madrugada, το πιο σπουδαίο και δημοφιλές ροκ συγκρότημα που έβγαλε ποτέ η Νορβηγία. Ο τραγικός θάνατος του κιθαρίστα και φίλου του Sivert Hoyem, Robert Buras, τους οδήγησε σε διάλυση μετά από την τελευταία τους τουρνέ πέρυσι την άνοιξη, κατά την οποία τους απολαύσαμε και στην Ελλάδα. “Ήταν 2 πολύ δύσκολα χρόνια» παραδέχεται ο Sivert Hoyem, o οποίος ολοκλήρωσε με την  βοήθεια του μπασίστα Frode Jacobsen το 6ο και τελευταίο album των Madrugada το 2008. «Δεν συζητήθηκε καν να μη το ολοκληρώσουμε, ήταν το πιο λογικό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με εκείνο το album, θα ήταν διπλή τραγωδία αν δεν το τελειώναμε...» λέει μεταξύ άλλων ο Sivert και κοιτάζει πίσω στην 13χρονη ιστορία του ως frontman των Madrugada και στα 5 studio albums που κυκλοφόρησαν, από το Industrial Silence του 1999 μέχρι την τελευταία ομώνυμη δουλειά τους. 

    “I can’t quit, I have to do it. I just end up writing songs and I want to see them realised…”
    O τραγουδιστής με την βαριά μελαγχολική φωνή μπορεί να κυκλοφόρησε 2 προσωπικά albums στο παρελθόν, τα Ladies And Gentlemen Of The Opposition (2004) και Exiles (2006), αλλά το καινούριο του με τίτλο “Moon Landing” είναι το πρώτο που τον βρίσκει δημιουργικά πλήρη αφοσιωμένο. «Ξεκινάω σαν σόλο καλλιτέχνης, χωρίς την διπλή καριέρα. Τα καλύτερα τραγούδια που μπορούσα να γράψω βρίσκονται σε αυτόν τον δίσκο. Πριν τη διάλυση των Madrugada, οι σόλο δουλειές μου δεν ήταν προτεραιότητα. Όταν ο Frode και ο Robert αντιδρούσαν θετικά σε κάποιο τραγούδι που δούλευα, πάντα το έδινα στους Madrugada. Ακόμα κι αν δεν κυκλοφορούσε τελικά, θα έμενε για πάντα στο συγκρότημα...»
    Για τον Hoyem το πιο Rock και epic υλικό έπρεπε να καταλήγει στους Madrugada, ενώ τα εμπνευσμένα από την folk και πιο μελωδικά τραγούδια στις σόλο δουλιές του. Πλέον, μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις πλευρές της συνθετικής του δημιουργίας σε μία κατεύθυνση και αυτό θέλησε να κάνει με το Moon Landing. «Βασικά θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι το Moon Landing θα είναι ένας Rock δίσκος. Ως επί το πλείστον ηλεκτρικός, αλλά και πολύ μελωδικός. Ο Cato που δούλεψε πολύ για αυτόν τον δίσκο, είναι εκπληκτικός κιθαρίστας, ήταν στη τελευταία σύνθεση των Madrugada και, όπως και ο Robert, μπορεί να παίξει πολλά διαφορετικά στυλ και να τα μιξάρει με πολύ προσωπικό τρόπο. Με βοήθησε πολύ στη σύνθεση και την παραγωγή του Moon Landing» δηλώνει ο Sivert για το τελευταίο του εκπόνημα, του οποίου την μίξη ανέλαβε ο τρομερός John Angelo, γνωστός από την εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει με τους Sonic Youth, αλλά και με τους Μadrugada στο παρελθόν.
    Το Moon Landing, με τις ποίκιλες αναφορές και επιρροές του, έρχεται να εδραιώσει έναν χαρισματικό τραγουδιστή ως έναν σπουδαίο συνθέτη, που σύντομα θα βρει την θέση του δίπλα στους καλλιτέχνες που θαυμάζει όλα αυτά χρόνια και δεν διστάζει να αναφέρει πόσο έχουν συμβάλει στις μουσικές δημιουργίες του: Ο Jacques Brel, o Nick Cave, o David Bowie, o Scott Walker και πάνω απ’όλους ο μεγάλος Leonard Cohen, με τον οποίο ο Sivert Hoyem έπαιξε πρόσφατα σε μια συναυλία στο Langesund.
    Νέος δίσκος, μία καινούρια αρχή για τον ηγέτη των Madrugada και τουρνέ στην Ευρώπη που θα ξεκινήσει από την Αθήνα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Καθόλου τυχαίο, αν αναλογιστούμε την τεράστια δυναμική και τους χιλιάδες fans που έχουν στην χώρα μας ο Sivert Hoyem και οι Madrugada. Παλιές και γνώριμες περιπέτειες ή ολοκαίνουριες... «φεγγαρο-ιστορίες» με αρχικό προορισμό το Gagarin 205 από μια αυθεντική φωνή του σύγχρονου ροκ!

    Discography

    Madrugada
    Industial Silence (1999)
    The Nightly Disease (2001)
    Grit (2002)
    The Deep End (2005)
    Live at tralfamadore (2005)
    Madrugada (2008)

    Solo
    Ladies And Gentlemen Of The Opposition (2004)
    Exiles (2006)
    Moon Landing (2009)

    Video (moon landing) :
    Link

    " target="_blank" target="_new">> />





    επισυναπτόμενα: Hoyem_press.jpg 
    everloving
    12.11.2009, 01:06
    Ωραίος, αλλά είναι πολλά 35 ευρώ