ελληνική μουσική
    734 online   ·  210.849 μέλη

    Η προπαίδεια σε τραγούδια πήρε Χρυσό

    jorge
    07.12.2009, 21:58

    «ΛΑΧΑΝΑ + ΧΑΧΑΝΑ – 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας Α’ δημοτικού»
    Απονομή χρυσού δίσκου
    «ΧΑΧΑΝΑ x ΛΑΧΑΝΑ – Η προπαίδεια σε τραγούδια»
    Παρουσίαση νέου άλμπουμ

    Μία γιορτή για μικρούς και μεγάλους ήταν η εκδήλωση που οργάνωσαν ο Τάσος Ιωαννίδης και η Legend την περασμένη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στον Ιανό.

    Η αφορμή διπλή: η απονομή χρυσού δίσκου στους συντελεστές  του άλμπουμ «Λάχανα και Χάχανα – 24 τραγούδια από το βιβλίο της γλώσσας της Α’ δημοτικού» αλλά και η παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Τάσου Ιωαννίδη «Χάχανα x Λάχανα – η προπαίδεια σε τραγούδια».

    Τον λόγο πήρε αρχικά ο σύμβουλος εκπαίδευσης Ηλίας Αναγνώστου που μίλησε για τον Τάσο Ιωαννίδη και τα δύο έργα του, χαρακτηρίζοντάς τα πολύτιμα βοηθήματα στα χέρια δασκάλων και γονιών, αφού κάνουν τη μάθηση ευχάριστο παιχνίδι. 

    Στη συνέχεια ο Τάσος Ιωαννίδης με την κιθάρα του, τη βοήθεια του πιανίστα Κώστα Κατωμέρη και των μικρών Ερμιόνης και Βασίλη αλλά και όλων των άλλων παιδιών που παραβρέθηκαν στον Ιανό, τραγούδησε, αφηγήθηκε, ‘έπαιξε’ κι έκανε την εκδήλωση μια πραγματική γιορτή.

    Την απονομή των χρυσών δίσκων έκανε η διευθύντρια της Legend, Μαρία Θηβαίου. Μίλησαν ακόμη δύο εκ των τεσσάρων μελών της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου γλώσσας της πρώτης δημοτικού, οι κυρίες Τατιάνα Σπανέλλη και Καλλιόπη Κύρδη,  η Παυλίνα Παμπούδη, στιχουργός του δεύτερου άλμπουμ, η Μένια Σπαθάρη, κόρη του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη ο οποίος συμμετείχε στο «Λάχανα και χάχανα» και εκ μέρους του Αρσακείου η κα Αθανασοπούλου.

    Ας σημειωθεί ότι στο πρώτο άλμπουμ εκτός από τον Ευγένιο Σπαθάρη συμμετείχαν η Μαρία Φαραντούρη και ο Ηλίας Μαμαλάκης ενώ στο δεύτερο η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία.