ελληνική μουσική
    443 online   ·  210.817 μέλη

    Μερικές απορίες για Ηλ/κλασσική κιθάρα -500euro;

    dalsegno
    08.02.2010, 21:11

    1.Υλικά κατασκευής
    Θα ήθελα να μου εξηγήσετε ποιά υλικά είναι καλά για μια Ηλ/κλασσική κιθάρα (και μή), και γενικά ποιό ξύλο είναι καλύτερο απτ'άλλο. Π.χ σώμα mahogany ή maple;
    ταστιέρα rosewood ή evenos ; κλπ κλπ

    Θα ήταν καλά αν περιγράφατε και υλικά που είναι για άνω των 500e

    2.Μαγνήτες

    Πώς μπορώ να καταλάβω από τις περιγραφές των μαγνητών, ποιός είναι καλύτερος, από τη στιγμή που δέν έχω την ευκαιρία να παίξω με τη κιθάρα; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στη περιγραφή; Και κάτι ακόμα, θα πρέπει να λαμβάνω γενικά υπόψη το πόσο "δυνατός" είναι κατά την εκτέλεση ή και κάτι περισσότερο;

    *Θα ήταν προτιμότερη η απάντηση από κάποιο έμπειρο και γνώμονα του παρόν θέματος.


    takispag
    08.02.2010, 23:43

    Πρώτα απ'όλα να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι εμπειρογνώμονας. Οπότε σου απαντάω πολύ υποκειμενικά, και με βάση όσα (λίγα) έχουν πέσει στην αντίληψη μου (άρα πιθανόν και να κάνω και λάθος).

    1) Δεν υπάρχει ''καλύτερο'' ξύλο. Το μαόνι και ο σφένδαμος είναι πολύ καλά και τα δύο, απλά βγάζουν διαφορετικό ηχητικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, νομίζω πως σε κάποια όργανα υπάρχουν και τα 2 μαζί. Και αν παρατηρήσεις πολύ καλά σε ακριβά όργανα, χρησιμοποιούν αυτά τα ξύλα. Στις ηλεκτρικές κιθάρες αυτά.

    Στις κλασσικές γνωρίζω ότι μπαίνει έλατος ή κέδρος,κυρίως. Αλλά εξάρτάται ποιό έλατος, πχ ο Βραζιλιάνικος νομίζω ότι θεωρείται καλός, άρα ακριβός. Έχω κιθάρα με καπάκι από έλατο των 600-700 ευρώ, και υπάρχει και των 4000. Παίζει και ο παλίσανδρος (νομίζω για πλάτη). Και πολλά άλλα, που δεν τα ξέρω να στα πω.

    Στα μπράτσα παίζει κάτι ανάλογο. Απ'τη στιγμή που βλέπεις πχ rosewood σε φτηνό και ακριβό κομμάτι, άρα δεν μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας.

    2) Σε περιγραφές καταλαβαίνεις μόνο πόσο δυνατός είναι ο μαγνήτης. Τι αποτέλεσμα θα βγάλει σε ένα όργανο, μόνο αφού τον φορέσεις. Πάλι δεν υπάρχει ''καλύτερος'', ή είναι πολύ σχετικό.

    Δυνατός μαγνήτης σημαίνει περισσότερα γκάζια, αλλά πολλές φορές χάνεις στα καθαρά. Εξαρτάται, τι κιθάρα έχεις, τι ήχο έχεις στο μυαλό σου, τι μουσική θες να παίζεις κλπ....

    Μόλις βρήκα αυτό, ρίξε μια ματιά

    http://www.warmoth.com/Guitar/Bodies/Options/BodyWoodOptionsPop.aspx


    dalsegno
    09.02.2010, 17:51
    Ωραία όσα μου έχεις στείλει, σ'ευχαριστώ