ελληνική μουσική
    364 online   ·  210.819 μέλη

    Σκέψεις και προβληματισμοί μετά το τέλος του διαγωνισμού

    johnpanman
    20.04.2010, 15:17

    Χαιρετώ τους φίλους και συναδέλφους, μουσικούς και μη.

    Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα για να είναι λίγο πιο σχετικά τα σχόλια μου. Ήθελα μετά το τέλος του διαγωνισμού να παραθέσω την προσωπική μου άποψη σχετικά με κάποια θέματα που με προβλημάτισαν και με ενόχλησαν κατά τη διάρκεια του. Συμμετείχα στο διαγωνισμό με δικό μου τραγούδι και έκρινα σωστότερο να μην σχολιάσω άλλα τραγούδια ή απόψεις φίλων πριν το τέλος του Διαγ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι που το έκαναν ήταν λάθος, μιλάω πάντα για την προσωπική μου άποψη.

     

    Σχετικά με το δημιουργό αυτής της σελίδας και αυτού του διαγ. (jorge) να πω οτι του αξίζουν πολύ θερμά συγχαρητήρια από όλους μας, και τους διαγωνιζόμενους, και τους "ψηφοφόρους" και τους ακροατές. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν είχε καθήσει να "φτιάξει" αυτή τη σελίδα κανείς από εμάς δεν θα ήταν εδώ αυτή τη στιγμή.Στην ουσία μας έδωσε με την κίνηση του, βήμα για να εκφραστούμε, να συζητήσουμε, να παραπονεθούμε κτλ.

    Όσο για τους όρους και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, νομίζω πως με τα μέσα που υπάρχουν ήταν αξιοκρατικότατα. Αν τώρα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει κακή χρήση τους ή έχουν εκμεταλευτεί κάποιες αδυναμίες τους, αυτοί είναι τουλάχιστον αφελείς. Εφόσων όμως δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο ως τώρα, εγώ λαμβάνω όλους τους συν-αγωνιζόμενους ως σωστούς "παίκτες".

    Πολλοί έχουν πεί τα "μπράβο" τους στον jorge αλλά νομίζω οτι αξίζει πολλά περισότερα. Και πάλι μπράβο και σε ευχαριστούμε από καρδιάς.

     

    Ήθελα επίσης να αναφερθω σε κάποια σχόλια που είδα σχετικά με το αν και πόσο τα τραγούδια του διαγωνισμού είναι πρωτότυπα, αν έχουν κάτι καινούργιο να προσφέρουν, αν θα ξαναβγούν συνθέτες όπως οι παλιοί κτλ.

    Καταρχήν η άποψή μου είναι οτι άλλο η αντιγραφή και άλλο η επιρροή. Διάβασα διάφορα σχετικά με αυτό το θέμα μερικά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Καλώς ή κακώς οι σημερινοί καλλιτέχνες έχουν επηρρεαστεί από τεράστιους καλλιτέχνες του παρελθόντος και "πατάνε" θέλοντας και μη σε ψαγμένες φόρμες. Αυτοι οι ήχοι είναι μέσα μας και όταν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι παλεύουν να βγουν έξω!

    Έτσι είναι όμως κάθε μορφή εξέλιξης: αλυσιδωτή. Για να πας στο μεθεπόμενο βήμα πρέπει να περάσεις απο το επόμενο κουβαλώντας μαζί σου και το προηγούμενο.

    Και αν κάποιοι δεν είναι 100% πρωτότυποι στις δημιουργίες τους σήμερα, αυτό συνέβαινε και παλιότερα. Όταν δηλαδή έγραφαν και συνέθεταν οι "μεγάλοι" (Χατζιδάκις, Θεωδωράκης, Γκάτσος, κτλ. κτλ.) δεν υπήρχαν άλλοι λιγότερο πρωτότυποι και με λιγότερο ενδιαφέρουσες συνθεσεις?

    Έτσι και σήμερα. Δεν είναι δυνατόν όλοι να γράφουν αριστουργήματα (πράγμα πολυ σχετικο..). Δεν σημαίνει όμως αυτό οτι οι άνθρωποι που προσπαθούν να τα γράψουν και είναι ακόμα στην πορεία είναι όλοι για πέταμα στον Καιάδα!

    Κάτι τελευταίο (και επιμένω, κι ας γίνομαι κουραστικός, οτι αυτή είναι μόνο η προσωπική μου άποψη).

    Αν προσπαθείς να ακόυσεις κάτι "καινούργιο" και "αξιόλογο" στην σύγχρονη εποχή και χρησιμοποιείς τα αυτιά και το μυαλό των προηγούμενων αιώνων, μάλλον δεν πρόκειται να βρείς κάτι...

    Οι σημερινοί δημιουργοί, έχοντας κληρονομήσει ένα πολυ σκληρό και αντίξοο περιβάλλον, καλώς ή κακώς εκφράζουν το σήμερα. Και όπως γινόταν πάντα, έτσι και τώρα, μέσα στις εκατοντάδες τραγουδιών και μουσικής, που όλα όμως ΕΧΟΥΝ λόγο ύπαρξης, υπάρχουν μερικά διαμάντια που μερικοί απο αυτούς που θα τα ακούσουν θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και θα τα κουβαλάνε μέσα τους μια ζωή...

     

    Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσω όσους διάβασουν το σχόλιό μου και αφού ζητήσω συγνώμη για το μέγεθός του, να παραθέσω τους στίχους του Bob Dylan οι οποίοι είναι, πιστεύω, σχετικότατοι.

     

    Come mothers and fathers
    Throughout the land
    And don't criticize
    What you can't understand
    Your sons and your daughters
    Are beyond your command
    Your old road is
    Rapidly agin'.
    Please get out of the new one
    If you can't lend your hand
    For the times they are a-changin'.

     

     

    Φιλικά,

    Γιαννης.

     


    AlfaWolf
    20.04.2010, 16:54

    Κατ Αρχήν συγχαρητήρια σε όλους  τους διαγωνιζόμενους .{#emotions_dlg.biggrin}

    Αυτός ήταν ο 2ος  διαγωνισμός τραγουδιού  και πραγματικά περιείχε πολύ καλά τραγούδια

    Ένα μεγάλο Μπράβο κι ένα μεγαλύτερο Ευχαριστώ αξίζει στον jorge

    Ευχαριστώ γιατί έχει  δώσει ένα Βήμα σε ανθρώπους που αγαπανε, ψάχνουν,  ακούν, και δημιουργούν μουσική.

    Και Μπράβο που αντέχει αυτή την ΑΔΙΚΗ πίεση  από κακόβουλα, σχόλια και συνεχίζει ακάθεκτος έτσι όπως πρέπει.

    Γιατί ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

    Όσο για τα αποτελέσματα…

    Προσωπικά τα σέβομαι  γιατί  είναι η άποψη 774 ΜusicHeavoπουλον και με μένα 775 {#emotions_dlg.clap}

    Υ.Γ Αυριο Τετάρτη στήν εκπομπη Wolf On Air 18:00 - 20:00 θα εχω και σχετικό με το θεμα καλεσμένο δείτε κι εδώ

     

     


    -----------------
    Η πραγματική Ευτυχία δεν κρύβεται στον προορισμό αλλά στον τρόπο που ταξιδεύεις. http://www.musicheaven.gr/live/101



     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AlfaWolf στις 21-04-2010 21:55 ]


    επισυναπτόμενα: wolf on air.jpg 
    reteos
    20.04.2010, 17:10
    Συγχαρητήρια . Ειδικά στους (3) πρώτους αλλά και σε όλους τους διαγωνιζόμενους . Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες . Συγχαρητήρια και στην διοργάνωση .Πάντα άψογοι , όπως μέχρι τώρα .
    karananof
    21.04.2010, 09:49

    Δεν μπορούσα να χωνέψω πως το «Πέταγμα» έπαιρνε καλές κριτικές και ψήφους ενώ το δικό μου αριστούργημα πάτωνε. Στην αρχή προσπάθησα να μειώσω το τραγούδι γράφοντας :

    To μέλος Karadimitriou την 28.03.2010 στις 09:15 έγραψε:

    Μπηκα και εγω λοιπον να δωσω τα αστερια μου,στα αστερια του τελικου... ριχνοντας μια γρηγορη ματια και στην καταταξη ξεκιναω ακουγοντας το πρωτο κατα σειρα<<πεταγμα>> Ειλικρινα μαγευτικα απο την απλοτητα των ψευτικων οργανων αυτο το ταξιδιαρικο πνευστο που ειναι λες και βγηκε απο αρμονιο casio που εχουν τα μικρα παιδακια, τα κρουστα που μοιαζουν λες και βγηκαν απο tune mobile phone, η αποτυχημενη προσπαθεια τις μιμησης του βασιλη παπακωνσταντινου και ι πρωτοτυπη μελοδια του.

    Αντί όμως να μου συμπαρασταθούν, άρχισαν να μου επιτίθενται, λέγοντας με γραφικό. Τότε και εγώ αποφάσισα να αλλάξω τροπάριο. Φόρεσα λοιπόν την μαύρη κουκούλα του nanof1234 και άρχισα την προσπάθεια ξευτιλισμού του Νανόπουλου ανεβάζοντας βιντεάκια  στο youtube κοροϊδεύοντας το τραγούδι του. Επέλεξα για ημέρα τις παραμονές του Πάσχα, που θα έλειπε και ο διαχειριστής, και όλα μέλι-γάλα. Αυτή τη φορά η προσπάθεια στην αρχή φάνηκε να πετυχαίνει, αφού έβαλα και κάποιους δικούς μου (ανάμεσα τους και κάποιους συνδιαγωνιζόμενους) να λένε πως πρόκειται για χιούμορ και σάτιρα.

    Στο τέλος όμως δυστυχώς ο Νανόπουλος με ένα Πέταγμα βγήκε πρώτος, ενώ εγώ έμεινα στην καθόλου τιμητική 38η θέση με το Στενό στο χέρι.  Και το χειρότερο, άφησα ίχνη, με ανακάλυψαν και έπεσα στο λάκκο που ο ίδιος τόσο προσεκτικά έσκαβα τόσο καιρό. Σας αφιερώνω λοιπόν την τελευταία μου δημιουργία: