ελληνική μουσική
    871 online   ·  210.851 μέλη

    SAE Athens EMP Event | Case Study: Nteibint, The Web2.0 Musician

    gem
    25.04.2010, 22:51

    ELECTRONIC MUSIC PRODUCTION EVENT

    w/

    NTEIBINT

    Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

    18:00 - 21:00 | SAE

    Είσοδος Δωρεάν

    *Περιορισμένος αριθμός θέσεων - Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

    Η SAE Athens, με αφορμή το νέο Electronic Music Production course (4 Μαϊου), προσκαλεί τους νέους εν δυνάμει παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικής στο Electronic Music Production Event, την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 18:00 (είσοδος δωρεάν).

    Βασικός προσκεκλημένος του event είναι ο Nteibint, ένας από τους σημαντικότερους νέους Έλληνες συνθέτες και παραγωγούς, με συνεργασίες με καταξιωμένους διεθνείς αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες, όπως τον Jamie Lidell (Warp Records) για το remix του "Little Bit of Feel Good", την Micachu (Rough Trade Records) για το remix του "Lips",  τους You Say Party! We Say Die! για το remix του "Like I Give A Care" και με τους Film για το κομμάτι "Berlin". Οι live εμφανίσεις του εστιάζουν στη δυνατότητά του να συνθέτει πρωτότυπη Pop μουσική, συνδυάζοντάς τη με Rock και electro στοιχεία.

    Ο Nteibint, ανοίγοντας το Electronic Music Production Event, θα μιλήσει για τεχνικές και μοντέλα προώθησης/δικτύωσης για ένα καλλιτέχνη σήμερα κυρίως χάρις στην αξιοποίηση του internet, για την παραγωγή της ηλεκτρονικής μουσικής αποκλειστικά “In The Box”, ενώ θα μοιραστεί την εμπειρία του για τη σημασία του live και του performance στην ηλεκτρονική μουσική.

    Στη συνέχεια του Electronic Music Production Event, δυναμικό της SAE (Ableton Certified Trainer) θα παρουσιάσει στοιχεία του Ableton Live, βασικού software του Electronic Music Production course και ένα από τα κύρια εργαλεία των ηλεκτρονικών παραγωγών παγκοσμίως. H SAE Athens είναι το μόνο Ableton Certified Training Center στην Ελλάδα.

    Επιπλέον, στα πλαίσια του event θα δοθεί και μία υποτροφία για το Electronic Music Production course, που ξεκινάει αρχές Μαίου.

    Links:

    http://athens.sae.edu/el/course/2235/Electronic_Music_ProductionCourse

    Electronic Music Production Event

    Πρόγραμμα:

    18:00 - 19:30

    Case Study: Nteibint –  The Web2.0 Musician

    Ο ρόλος του internet και οι προοπτικές του Web2.0 στην γεωγραφία της ηλεκτρονικής μουσικής, Online συνεργασίες και Δισκογραφία για έναν νέο καλλιτέχνη. Τι είναι πλέον η παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, σύνθεση και μίξη αποκλειστικά ‘in the box’, το software είναι μάλλον ο καλύτερος συνεργάτης. Η σημασία του live και πόσο σημαντικό είναι το performance για την ηλεκτρονική μουσική μέσα από την προσωπική του εμπειρία.

    19:30 - 21:00

    Παρουσίαση των βασικότερων εργαλείων παραγωγής που διαθέτει το πρόγραμμα Ableton Live

    Παρουσίαση του integrated controller για το Live APC 40 της Akai


    ABOUT SAE

    H SAE Athens αποτελεί μέλος του SAE Technology Group.

    Ξεκινώντας από το Sydney της Αυστραλίας, η SAE διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια το χαρακτηρισμό της ως το ισχυρότερο τεχνολογικό ίδρυμα στον τομέα του ήχου και των πολυμέσων, έχοντας περισσότερα από 50 παραρτήματα παγκοσμίως.

    Στην Ελλάδα η SAE εξειδικεύεται σε προγράμματα διδασκαλίας σχετικά με τον ήχο και τη μουσική βιομηχανία, ακολουθώντας τις προδιαγραφές του διεθνούς δικτύου, παρέχοντας state-of-the-art εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας θεωρητική και πρακτική διδασκαλία  και συμμετέχοντας μαζί με τους σπουδαστές της στα σημαντικότερα τεχνολογικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η SAE Athens αποτελεί Apple Certified Training Center και Ableton Certified Training Center.

    Για κράτηση θέσης και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την SAE Athens Γραμματεία:

    210 3217661

    info@sae.edu.gr

    Ηλία Ηλιού 9, Νέος Κόσμος

    www.sae.edu.gr

    Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

    Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.