ελληνική μουσική
    525 online   ·  210.830 μέλη

    Μαθηματα Μπασου

    JohnnyPage
    12.07.2010, 01:30

    Θα ηθελα να ρωτησω το εξης: θελω να μαθω να παιζω μπασο. Πρεπει πρωτα να κανω μαθηματα κλασικης κιθαρας και μετα να προχωρησω σε μπασο ή μπορω να ξεκινησω κατ'ευθειαν??


    delta66
    12.07.2010, 02:17

    Αααα  εχει προχωρησει πολυ το κακο με την παραπληροφορηση σχετικα με το τι πρεπει να μαθει κανεις πριν μαθει το οργανο που τον ενδιαφερει.

    Που το ακουσες παλι αυτο?

     

    Φιλε μου θα σε βοηθησει οσο το να μαθεις να φτιαχνεις μουσακαδες πρωτα (ειναι ξερεις πολυπλοκο φαγητο, χρειαζεται μεγαλη ανεξαρτησια στα χερια)  {#emotions_dlg.biggrin}

    Δες και αυτο το θεμα

     

    Καθε οργανο ειναι ανεξαρτητο και εχει τη δικη του τεχνικη.

    Μη τα μπερδευεις.

    Μαθε μπασο αφου σου αρεσει το μπασο.

    {#emotions_dlg.yes}{#emotions_dlg.beer}

     

     


    JohnnyPage
    12.07.2010, 17:43

    Φιλε delta66, πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που μου εδωσες, αλλα δεν προκειται ακριβως για παραπληροφορηση. Απλα, ενας φιλος μου που επαιζε κλασικη κιθαρα και ξεκινησε ηλεκτρικη πριν 1 χρονο, μου ειπε οτι μετα τα 4 χρονια που εκανε κλασικη, η ηλεκτρικη του φανηε πανευκολη! Ετσι σκεφτηκα οτι αφου το μπασο με ενδιαφερει περισσοτερο, θα ηταν καλυτερα να ειμαι προχωρημενος οταν θα ξεκινησω. Βεβαια, σε αυτο με καλυψε ο pentatonikos. Αλλα και παλι εχω αμφιβολιες, αφου με ενδιαφερει και η κιθαρα, γιατι μπορεις να παιξεις σχεδον οπουδηποτε ενω το μπασο χρειαζεται συνηθως σε συγκροτηματα για να διατηρει το ρυθμο και ο ηχος του ειναι "ξερος", ενω της κιθαρας μελωδικος.

     

    Ευχαριστω εκ των προτερων.


    delta66
    13.07.2010, 08:58

    Παράθεση:

    Το μέλος JohnnyPage στις 12-07-2010 στις 17:43 έγραψε...

    Φιλε delta66, πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που μου εδωσες, αλλα δεν προκειται ακριβως για παραπληροφορηση. Απλα, ενας φιλος μου που επαιζε κλασικη κιθαρα και ξεκινησε ηλεκτρικη πριν 1 χρονο, μου ειπε οτι μετα τα 4 χρονια που εκανε κλασικη, η ηλεκτρικη του φανηε πανευκολη!

    Αν ξεκιναγε καυτεθειαν ηλεκτρικη και επαιζε 4 χρονια, θα επαιζε σιγουρα καλυτερα Wink

     

    Παράθεση:
    Αλλα και παλι εχω αμφιβολιες, αφου με ενδιαφερει και η κιθαρα, γιατι μπορεις να παιξεις σχεδον οπουδηποτε ενω το μπασο χρειαζεται συνηθως σε συγκροτηματα για να διατηρει το ρυθμο και ο ηχος του ειναι "ξερος", ενω της κιθαρας μελωδικος.

    Δες αυτο για να σου φυγει καθε αμφιβολια και να να καταλαβεις οτι το μπασο μπορεις να ειναι και σολιστιικο οργανο.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    -----------------
    ----

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : delta66 στις 13-07-2010 08:59 ]


    JohnnyPage
    13.07.2010, 10:53
    χαχα σωστα ;)
    pluton
    16.07.2010, 15:01

    Παράθεση:

    Το μέλος Pentatonikos στις 12-07-2010 στις 22:20 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος JohnnyPage στις 12-07-2010 στις 17:43 έγραψε...

    Αλλα και παλι εχω αμφιβολιες, αφου με ενδιαφερει και η κιθαρα, γιατι μπορεις να παιξεις σχεδον οπουδηποτε ενω το μπασο χρειαζεται συνηθως σε συγκροτηματα για να διατηρει το ρυθμο και ο ηχος του ειναι "ξερος", ενω της κιθαρας μελωδικος.


    Αχ άλλος αστικός μύθος εδώ...{#emotions_dlg.blink} Λοιπόν, το μπάσο είναι όργανο με χορδές και τάστα και ένα στάνταρ 4χορδό παίζει περίπου 2,5 οκτάβες χωρίς τις αρμονικές... Μπορείς να παίξεις οτιδήποτε μέχρι εκεί που σε φτάνει η φαντασία και το ταλέντο σου... Σίγουρα ο ρόλος του μπάσου είναι να θέτει τα θεμέλια της μουσικής και να στηρίζει αυτό που κάνουν τα άλλα όργανα... Και σίγουρα δε πρέπει να χάνεις ούτε beat... Αλλα δε σημαίνει οτι το μπάσο δε παίζει μελωδία και δε σολάρει... Ναι είναι σπάνιο αλλά αυτή είναι η ομορφιά του μπάσου...

    Σπίτι χωρίς θεμέλεια δεν υπάρχει... Είναι πιο εύκολο να κάνεις σωστά θεμέλεια στη μουσική παρά το τέλειο ρετιρέ... Αλλα ότι και να κάνεις θέλει προσπάθεια μελέτη και ανάπτυξη της τέλειας μουσικής αισθητικής...

    Παρ' όλα αυτά άκου Jaco Pastorius και ειδικά την περίοδο με τους Weather Report... Εκεί θα δείς τι είναι το μπάσο και τι μπορεί να κάνει...



    Δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα!!!!


    seras
    22.07.2010, 16:47

    Φιλε μου, αν το μπασο ειναι αυτο που γουσταρεις αυτο πανε και παρε!Ενταξει και εγω εχω ενα φιλαρακι που παιζει μπουζουκι χρονια, και οταν πιανει το μπασο μου με την πενα σολαρει ασταματητα!Αλλα δεν θα αρχισω πρωτα το μπουζουκι για να νομιζω μετα οτι ειμαι καλος στο μπασο, δεν υπαρχει λογικη σε αυτο.Οσο για το μπασο αν το ψαξεις το πραγμα θα καταλαβεις ποσο βασικο οργανο ειναι και τι πραγματικες ομορφιες εχει!και για σολαρισματα στο μελλον εχει ο θεος, τσεκαρε αν θες παστοριους που σου ειπαν τα παιδια, και αν θες κατι πιο ευκολο σαν ακουσμα κοιτα Red Hot Chili Peppers τον δισκο blood sugar sex magic.Γενικα ο flea ειναι φοβερος μπασιστας!Αυτα τα ολιγα απο μενα ελπιζω να βοηθησα.

     

    Υ.Γ.Μπασο παρε, ειμαστε λιγοι αλλα καλοι {#emotions_dlg.rockon}


    JohnnyPage
    23.07.2010, 00:17
    Χαχα ωραιο υστερογραφο! Λοιπον, πιστευω οτι το εχω ψαξει αρκετα το πραγμα και το λατρευω. Ακουσα και μουσικη δεν θυμαμαι ποιου συγκροτηματος, αλλα ο σε πολλα κομματια ο ηχος του μπασου ηταν ο βασικοτερος και τα σολαρισματα εκπληκτικα. Βρηκα και καθηγητη, απλα ειναι καθηγητης κλασικης κιθαρας και δεν ξερω αν θα μπορεσει να μου διδαξει ηλεκτρικο μπασο. Οσο για Flea, Jaco Pastorius ακομα και John Paul Jones και Paul McCartney που ειναι και πιο παλιοι τους εχω μελετησει αρκετα!! Σας ευχαριστω ολους!!!!