ελληνική μουσική
    465 online   ·  210.826 μέλη

    Βασιλική Παπαγεωργίου - ελληνοτουρκικά

    gkravar
    19.07.2010, 14:09

    παραθετω το δελτιο τυπου:

    ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ελληνοτουρκικά

     

    Συμμετέχουν Engin Arslan, Κλέων Αντωνίου

     

     

     

    Διαβαίνοντας συχνά τις Συμπληγάδες της ελληνοτουρκικής εμπειρίας στο χώρο και στο χρόνο, στη μουσική και στο λόγο, συμπλεύσαμε με την περιστερά εκείνη, που δίχως χολή στα σπλάχνα της, φτερουγίζει στα τρίσβαθα των ψυχών των δύο λαών και εννοεί το βαθύ τους μυστήριο.

     

    Συγκομιδή μας, το υπόγειο ρεύμα που ενώνει τη ρίζα της Ανατολίας με την ελληνική πηγή· το λόγο του πολεμιστή, ποιητή Σαχ Ισμαήλ και του λαϊκού βάρδου Καρατζάογλαν με τους ποιητές και στιχουργούς του Αιγαίου (Γκάτσος, Χριστοδούλου)·  τα παραδοσιακά μακάμια των ασίκηδων Αλεβί με τους δρόμους του ρεμπέτικου και την έμπνευση των σύγχρονων συνθετών μας (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις).

     

    Για αυτό το λόγο, τα «Ελληνοτουρκικά» δεν είναι μόνο ένα άκουσμα τωρινό, μα ένα δίχτυ απλωμένο στο παρελθόν με καλές ψαριές στο παρόν και στο μέλλον.

     

    Η Βασιλική Παπαγεωργίου, ερμηνεύτρια και στιχουργός του συγκροτήματος “Βόσπορος”, συντροφιά με τον Engin Arslan, πιστό συνεχιστή της Αλεβί παράδοσης στο σάζι, τον Κλέωνα Αντωνίου με την πολυταξιδεμένη κιθάρα του, το Νίκο Κράλλη με το πειραιώτικο μπουζούκι του και τον Αντώνη Μαράτο στο στιβαρό κοντραμπάσο, ταξιδεύουν από το Βόσπορο στη σφαίρα της κοινής μας έκφρασης.

     

    Η μουσική διεύθυνση είναι του Κλέωνα Αντωνίου ενώ την όλη εργασία επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Νικηφόρος Μεταξάς.

    Η έκδοση είναι δίγλωσση (ελληνικά- αγγλικά).

     

     



     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 21-07-2010 09:26 ]


    επισυναπτόμενα: ELLHNOTOURKIKA-cover.jpg