ελληνική μουσική
    814 online   ·  210.850 μέλη

    O Σαββόπουλος live στον Χορτιάτη!

    AlfaWolf
    24.08.2010, 18:53

    Εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, την 2α Σεπτεμβρίου 1944, στο οποίο 149 Χορτιατινοί βρήκαν τραγικό θάνατο από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα διοργανώνει ο δήμος Χορτιάτη από τις 29 Αυγούστου ως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

    Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου με την τέλεση Αρχιερατικού Μνημόσυνου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβα. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τις Εκδηλώσεις Μνήμης θα κορυφωθούν με τη συναυλία του μεγάλου Θεσσαλονικιού τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο προαύλιο του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος έχει ρίζες στο Δήμο Χορτιάτη θα τιμηθεί ως επίτιμος δημότης και φυσικά μέσα από τα τραγούδια του θα καταθέσει το δικό του φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και θα αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

    Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης σημειώνει : «65 χρόνια πέρασαν από τη ναζιστική θηριωδία και το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη. Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τα θύματα διοργανώνουμε εκδηλώσεις, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη τους και να διατηρήσουμε τα ιδανικά που εξέπεμψε η θυσία τους ζωντανά μέσα στις ψυχές μας. Η θυσία τους αποτελεί για μας οδηγό, ώστε σε ταραγμένες εποχές για την ανθρωπότητα να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία, να προασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να πορευόμαστε με ειρήνη, ενότητα και εθνική ομοψυχία. Τα ιδανικά που εξέπεμψε ο αγώνας του τόπου μας για την εθνική ελευθερία και ανεξαρτησία και η θυσία τους παραμένουν βαθιά χαραγμένα στη συλλογική μνήμη αλλά και τις καρδιές. Αποτελούν βαρύ ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο το οποίο καλούμαστε καθημερινά με τη στάση ζωής μας να σηκώσουμε και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να αποτελέσουμε συνεχιστές και θεματοφύλακες της εθνικής, πολιτικής, πνευματικής και ατομικής ελευθερίας. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την ιστορία του τόπου μας ότι 66 χρόνια μετά ένας μεγάλος Έλληνας τραγουδοποιός όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος με ρίζες από το Ασβεστοχώρι την έδρα του Δήμου μας θα μας τιμήσει με την συναυλία που θα δώσει. Θέλω να τον ευχαριστήσω για το ότι αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να τον απολαύσουμε στην συναυλία του που μάλιστα θα είναι με δωρεάν είσοδο.».

    Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου
    21:00 Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου με τη συμμετοχή της Ορχήστρας και της Χορωδίας των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Με την υποστήρικη του ΚΕΠΟΘΕ

    (προαύλιο πέτρινου Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη)

    Είσοδος δωρεάν

    Πηγή tralala





    επισυναπτόμενα: sav xort.jpg