ελληνική μουσική
    665 online   ·  210.828 μέλη
    Japan88gr
    05.09.2010, 22:26

    Tραγωδία στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Ο 19άχρονος Ιάπωνας αναβάτης Σόγια Τομιζάουα έχασε τη ζωή του σε τρομακτικό δυστύχημα στο οποίο πήραν ενεπλάκησαν και οι Άλεξ Ντε Αντζέλις και Σκοτ Ρέντινγκ. Οι δύο τελευταίοι διέφυγαν τον κίνδυν.

     

    Ο νεαρός αναβάτης της ομάδας Technomag-CIP  έχασε τον έλεγχο της μηχανής του σε κάποιο σημείο της κούρσας και έπεσε στη μέση της πίστας, με τους Ντε Άντζελις και Ρέντινγκ που τον ακολουθούσαν να έχουν αναπτύξει φουλ ταχύτητα (περίπου 240 χιλιόμετρα/ώρα) και να μην μπορούν να αποφύγουν τη σύγκρουση με τον συνάδελφό τους.

    Από την πρώτη στιγμή η κατάσταση του 19άχρονου αναβάτη θεωρήθηκ εξαιρετικά κρίσιμη και διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Τσεζένα και από εκεί σε εκείνο του Ριτσιόνε.

    "Επιλέξαμε να πάμε τον Σόγια Τομιζάουα στο Ριτσιόνε αντί σε αυτό της Τσεζένα εξαιτίας της καρδιακής ανεπάρκειας που έκανε την κατάστασή του πολύ σοβαρή. Ο πιλότος είχε ανάγκη από συνεχή βοήθεια για να αποφύγει την καρδιακή προσβολή. Ο πιλότος μάχεται για τη ζωή του καθώς είναι πολλά τα εσωτερικά αιματώματα", τόνισε ο γιατρός Κλαούντιο Μακιαγκοντένα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που κάλυπταν την κούρσα στο Μιζάνο, με τον Ιάπωνα αναβάτη να μην καταφέρνει όμως να κρατηθεί στη ζωή και να υποκύπτει στα τραύματά του στις 14:15 (ώρα Ιταλίας).

    "Ήταν η πιο άσχημη πτώση της καριέρας μου. Στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας αναπτύσουμε μεγάλη ταχύτητα, όταν ο Τομιζάουα έπεσε έκανα τα πάντα για να πέσω στη μηχανή του και όχι σε αυτόν", δήλωσε συγκλονισμένος ο Ντε Άντζελις, ενώ ο 17χρονος Ρέντινγκ από την πλευρά του χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκείο, διατηρώντας ωστόσο τις αισθήσεις του.

    Οι αντιδράσεις

    Ο τραγικός χαμός του Τομιζάουα επισκίασε τον αγώνα του MotoGP που ακολούθησε. Οι αναβάτες ενημερώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα για το θάνατο του νεαρού αναβάτη.

    Δακρυσμένος ο νικητής Ντάνι Πεδρόσα υποστήριξε "νομίζω ότι είμαστε όλοι θλιμμένοι. Νιώθουμε ένα μεγάλο κενό στην καρδιά μας. Είμαστε άδειοι. Είναι ο δεύτερος αναβάτης που χάνουμε μέσα σε μία εβδομάδα, οπότε δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα. Ελπίζω να μη γίνουμε μάρτυρες τέτοιου δυστυχήματος για το υπόλοιπο της ζωής μας. Να ευχαριστηθούμε το σπορ και να συνεχίσουμε".

    Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χόρχε Λορένθο πρόσθεσε "είναι μία πολύ κακή ημέρα. Χάσαμε ένα πολύ δυνατό αναβάτη, έναν καλό άνθρωπο. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο", ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι συμπλήρωσε "όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ο Σόγια ήταν ένας ωραίος τύπος και δυνατός αναβάτης. Λυπούμαστε όλοι, τόσο πολύ".

    Κατηγορία γεμάτη ατυχήματα
    Η Moto2 αντικατέστησε φέτος τα 250cc σε μια κίνηση της FIM και της Dorna για να μειώσουν το κόστος και να προσελκύσουν νέες ομάδες που θα χρησιμοποιούσαν τον κινητήρα της Honda, η οποία λύνει και δένει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όπερ και εγένετο. Στο Grand Prix του Μιζάνο συμμετείχαν 38 αναβάτες, ενώ το πρωτάθλημα ξεκίνησε με 43 αναβάτες!

    Σε κάθε αγώνα γίνονται ατυχήματα και τραυματίζονται αρκετοί αναβάτες. Μόλις την περασμένη Κυριακή (29/8) ο πολύπειρος Ισπανός Φόνσι Νιέτο είχε σοβαρό ατύχημα. Για περίπου 40 δευτερόλεπτα θεωρήθηκε νεκρός (!) Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο έχει ήδη υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων.

    Την τελευταία του πνοή άφησε και στο Brickyard και ο 13χρονος Αμερικάνος Πίτερ Λεντς σε support αγώνα του MotoGP. Στη μνήμη του οποίου όλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στο Μιζάνο.

    Η ιστορία θα γράψει ότι ο Τομιζάουα ήταν ο πρώτος νικητής στην κατηγορία. Αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix του Κατάρ τον περασμένο Απρίλιο.

    Η "κατάρα" της Ιαπωνίας
    Ο Τομιζάουα συμμετείχε για δεύτερη σερί χρονιά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Θεωρούνταν ως το επόμενο μεγάλο αστέρι της "χώρας του ανατέλλοντος Ηλίου" και της Honda. Οι Ιάπωνες χάνουν έναν ακόμα αναβάτη που θα γινόταν σπουδαίος.

    Πριν από επτά χρόνια έχασε τη ζωή του ο Νταζίρο Κάτο της Gresini Honda στην πίστα της Σουζούκα σε αγώνα του MotoGP. Οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη του Κάτο στο Μιζάνο, όπως έκαναν και πριν από λίγες μέρες.

    Δυστυχώς η πίστα στο Μιζάνο συνέδεσε για μια ακόμα φορά το όνομα της με ένα τραγικό γεγονός. Στην ίδια πίστα είχε σοβαρό ατύχημα ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Γουέιν Ρέινι και έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω.

     

    Πηγή: sport24.gr

     

     

     


    nancysk
    05.09.2010, 23:00

    Ένας απο τους πολλά υποσχόμενους και δυνατούς οδηγούς....κρίμα....καλο ταξίδι Σόγια....


    AlfaWolf
    05.09.2010, 23:04

    Πολύ κρίμα

    Δέν έχω λόγια ηταν πολυ ''χεράς'' και ειχε πολλα να δωσει ¨(