ελληνική μουσική
    731 online   ·  210.832 μέλη

    Ημέρες Μουσικής 2010 στη Ρόδο

    tranzistoraki
    08.09.2010, 10:19

    ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2010

    ΡΟΔΟΣ: Από 20/9 έως 30/9

    Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ
    Οι "Ημέρες Μουσικής" είναι ένα θεματικό μουσικό φεστιβάλ, που κάθε φθινόπωρο εδώ και δέκα χρόνια φέρνει σε επαφή κορυφαία σχήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη διεθνή μουσική σκηνή, σε εκδηλώσεις στις ιστορικές τοποθεσίες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.
    Το φεστιβάλ έχει πιστούς φίλους και ο ελληνικός και διεθνής τύπος δημοσιεύει ενθουσιώδεις κριτικές (New York Times, Figaro, Berliner Zeitung κλπ).
    Οι πρωτότυπες παραγωγές των Ημερών Μουσικής, έχουν περιοδεύσει σε πολλά μέρη (Πράγα, Τολέδο, Βενετία, Λυόν, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης), έχουν παρουσιαστεί από την τηλεόραση, έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο (RAI III, Radio France) και έχουν ηχογραφηθεί και εκδοθεί (Phormigx, Bmg, Naxos).

    11ο Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής"
    Το 11ο Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής Ρόδου, ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα, φέτος εγκαινιάζει την συνεργασία του με το ίδρυμα Live Music Now - Yehudi Menuhin του Μονάχου.
    Για πάνω από δεκαέξι χρόνια τώρα, το γερμανικό τμήμα του ιδρύματος Live Music Now - ενός οργανισμού που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο - πραγματώνει το όραμα των ιδρυτών του, Yehudi Menuhin και Ian Stoutzker, προσφέροντας την χαρά και την έμπνευση της ζωντανής μουσικής σε ανθρώπους που έχουν ελάχιστη δυνατότητα πρόσβασης στο γεγονός της και παράλληλα βοηθώντας στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας νεαρών ταλαντούχων μουσικών. Τα προγράμματα του LMN (που είναι εκατοντάδες κάθε χρόνο) προσφέρουν κοινωνικά, συναισθηματικά και εκπαιδευτικά οφέλη στους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Φέτος και για πρώτη φορά το Live Music Now - Μονάχου θα είναι βασικός αρωγός της πραγματοποίησης δύο ξεχωριστών συναυλιών κλασικής μουσικής στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής - Σεπτέμβριος στη Ρόδο 2010.   

    Το πρόγραμμα :

    20 Σεπτεμβρίου - Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
    Verena Richter, άλτο σαξόφωνο - Dmitry Romanov, πιάνο
    Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Live Music Now - Yehudi Menuhin του Μονάχου
    Στο προαύλιο του Παλατιού του Μεγάλου Μάγιστρου είναι σίγουρο ότι μέσα από τους αιώνες παρέλασαν διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές ιδέες και σίγουρα αλληλοεπηρεάστηκαν. Καινούργιες ιδέες λοιπόν σε έναν ιστορικότατο χώρο και σίγουρα ως τέτοια ακούγεται η ιδέα μιας συναυλίας κλασικής μουσικής όπου το σαξόφωνο συμπράττει με το πιάνο.

    23 Σεπτεμβρίου - Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
    Sofija Molchanova, κλαρινέτο - Felix Weber, βιολί - Amy Park, βιολί
    Wen Xiao Zheng, βιόλα - Hendrik Blumenroth, τσέλο - Elena Rachelis, πιάνο
    Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Live Music Now - Yehudi Menuhin του Μονάχου
    Το κουαρτέτα εγχόρδων σπάνια συμπράττουν με το πιάνο και ακόμα πιο σπάνια συνδυάζεται ένα κουαρτέτο, ένα πιάνο και το κλαρινέτο. Σε μια τέτοια ενδιαφέρουσα συναυλία μας καλούν έξι μουσικοί του Ιδρύματος Live Music Now του Μονάχου.

    27 Σεπτεμβρίου - Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
    Μαρία Λαντζουράκη, σοπράνο - Κάρολος Ζουγανέλης, πιάνο
    Η Μαρία Λατζουράκη, έχοντας εντυπωσιακές σπουδές σε Ελλάδα και Γερμανία, έχει διακριθεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς όπως αυτόν του Πανελλήνιο Διαγωνισμού στη μνήμη της Μαρίας Κάλας. Έχει λάβει μέρος σε πάμπολλες ευρωπαϊκές παραγωγές, τραγουδώντας σε δέκα γλώσσες ένα ευρύτατο ρεπερτόριο και συνεργαζόμενοι με κορυφές όπως ο Kent Nagano έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία.

    30 Σεπτεμβρίου - Κατάλυμα της Ισπανίας
    Romina Basso, μεσόφωνος - Latinitas Nostra
    Στο δρόμο των Ιπποτών, στην καρδιά της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου βρίσκουμε το Κατάλυμα της Ισπανίας. Ένα κτίριο που στέγαζε τους ομιλούντες την Ισπανική για πολλούς αιώνες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό για έναν τέτοιο χώρο από μια βραδιά γεμάτη μπαρόκ θρήνους. Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με τους Latinitas Nostra

    Περισσότερες πληροφορίες για τις Ημέρες Μουσικής στο www.musicinrhodes.gr


    -----------------
    www.tranzistoraki.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : tranzistoraki στις 08-09-2010 10:19 ]