ελληνική μουσική
    561 online   ·  210.834 μέλη

    Συναυλία κατά της φτώχιας και της πείνας

    Japan88gr
    29.09.2010, 23:43

    Μια συναυλία κατά της φτώχιας και της πείνας διοργανώνεται με αφορμή την επίσκεψη του Jacques Diouf στη χώρα μας, Προέδρου και Γενικού Διευθυντή των Ηνωμένων Εθνών στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, και στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από κυβερνητικούς εκπροσώπους και τον Δήμαρχο Αθηναίων, καθώς και της αναγόρευσής του ως Επίτιμου Καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και η λυρική τραγουδίστρια και performer Νίνα Λοτσάρη, θα τραγουδήσουν γνωστά κομμάτια από όλο τον κόσμο και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, με τη Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς είναι ο μεγάλος μας διεθνής συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος θα κοσμήσει την εκδήλωση με δύο κομμάτια σόλο πιάνο και δύο αγαπημένα τραγούδια του γραμμένα για μεγάλη ορχήστρα, που θα τραγουδήσουν, οι δύο ερμηνεύτριες.

    Τη παράσταση θα ανοίξει ο Θεόδωρος Κερκέζος με την Ορχήστρα Σαξοφώνων του Νομαρχίας Πειραιά.

    Στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι η Έμυ Λιβανίου.

    Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τα έσοδα της Συναυλίας θα δοθούν στα παιδιά της Αϊτής και του Πακιστάν.

     

    Εθνική Λυρική Σκηνή (Θέατρο Ολύμπια), Ακαδημίας 59 - 61, Αθήνα

     

    5 Οκτωβρίου, 20:30