ελληνική μουσική
    774 online   ·  210.833 μέλη

    Από το Βυζάντιο στον αραβικό κόσμο

    vouliakis
    18.02.2005, 15:54
    Συναυλία βυζαντινής μουσικής διοργανώνει στις 27 Φεβρουαρίου στο Purcell Room, South Bank Centre του Λονδίνου, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το Βυζαντινό Φεστιβάλ Λονδίνου, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Εν Χορδαίς.

    Στη συναυλία θα συμμετέχει και το συγκρότημα Oriental Ensemble από το Λίβανο. Οι θεατές θα απολαύσουν τη συνεύρεση δύο εξαιρετικών μουσικών σχημάτων παραδοσιακής μουσικής από την ανατολική Μεσόγειο. Το συγκρότημα Εν Χορδαίς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εξερεύνησης των μουσικών παραδόσεων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι Oriental Ensemble έχουν διακριθεί για τις ερμηνείες τους πάνω στη μουσική με αραβικές και συριακές καταβολές.

    Μέσα από τη συνεργασία των δύο συγκροτημάτων δίνεται στο κοινό η ευκαιρία να ανακαλύψει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των αραβικών μουσικών παραδόσεων του ισλαμικού κόσμου και των αντίστοιχων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που έχουν τις ρίζες τους στο Χριστιανικό πολιτισμό του Βυζαντίου.

    Το συγκρότημα Εν Χορδαίς θα συμμετάσχει επίσης σε τριήμερο σεμινάριο με θέμα "Η φωνή της Μεσογείου" που οργανώνει το Βυζαντινό Φεστιβάλ Λονδίνου. Το σεμινάριο θα γίνει στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

    Πηγή: news.pathfinder.gr, ΜΠΕ


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: vouliakis on 18-02-2005 15:55 ]