ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.833 μέλη

    Η Φωτεινή Δάρρα στο Μέγαρο Μουσικής

    AlfaWolf
    10.02.2011, 13:49

    Η Φωτεινή Δάρρα, από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, αγαπά ιδιαίτερα να προσεγγίζει το άβατο σπουδαίων τραγουδιών άλλων εποχών, δημοφιλών όσο και δύσκολων τεχνικά, τα οποία «ξανασυστήνει» με σύγχρονο τρόπο στο νεότερο κοινό, χωρίς ταμπού αλλά πάντα με σεβασμό. Πρόσφατα μάλιστα, κυκλοφόρησε δύο επιτυχημένα προσωπικά cdς στα οποία περιλαμβάνονται ερωτικά τραγούδια από την έντεχνη σκηνή του ’60 και του ’70, πολλά απ’τα οποία παρουσιάζει στο Μέγαρο, στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού ρεσιτάλ τραγουδιού με τίτλο «Μια νύχτα μόνο».

    Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, η Φωτεινή Δάρρα σκοπεύει να οδηγήσει το κοινό του Μεγάρου στα ερωτικά τοπία της διεθνούς και ελληνικής μουσικής.

    Πρόκειται για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στην διάρκεια της οποίας μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, ξαναγεννιούνται μπροστά στα μάτια του κοινού του Μεγάρου, μέσα από την ανάμνηση της ζωής μιας ηθοποιού του μουσικού θεάτρου. Περασμένοι έρωτες, στιγμές από τη ζωή της πάνω στη σκηνή αλλά και η ζωή του καλλιτέχνη όταν τα φώτα σβήνουν, δημιουργούν ένα μαγικό μουσικό ταξίδι. Η αυλαία ανεβαίνει και η παράσταση αρχίζει! Μέσα σε «Μια νύχτα μόνο» η Φωτεινή Δάρρα διατρέχει το ερωτικό σύμπαν της μουσικής δημιουργίας των τελευταίων δεκαετιών. Ελληνικής και ξένης. Έχοντας στο πλευρό της τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου αλλά κι ένα σύγχρονο γκρουπ, δίνει «άλλον αέρα» σε πασίγνωστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Nat King Cole, του Μίμη Πλέσσα, του Cole Porter, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Κώστα Γιαννίδη , των Queen κ.α.

    Αναβιώνει δίνοντας το προσωπικό της στίγμα, με την ξεχωριστή σκηνική της θεατρικότητα, την αστείρευτη ενέργεια και τη διαυγή κρυστάλλινη φωνή της, μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσαν σπουδαίες φωνές όπως: η Νάνα Μούσχουρη, η Barbara Streisand, o Nat King Cole, η Emma Shapplin, η Γιοβάννα,η Τζένη Βάνου, ο Freddie Merqury κ.α. Τραγούδια όπως: το «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Tώρα»», «Φεύγα»,«Αν σ’αρνηθώ αγάπη μου», «The way we were», «Iwill always love you», «Windmills of your mind» αλλά και  κομμάτια που περιέχονται στο τελευταίο επιτυχημένο cd της Φωτεινής Δάρρα με τίτλο «…του έρωτα και της αμαρτίας» και άλλες προσωπικές, δισκογραφικές της επιτυχίες.

    Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει η ίδια η Φωτεινή Δάρρα. Τη χορογραφία της παράστασης έχει κάνει η Έλενα Γεροδήμου ενώ για την ενορχήστρωση και τη διασκευή του μουσικού υλικού συνεργάστηκαν οι Γιάννης Μπελώνης, Γιώργος Δούσης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης.

    Την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων του γκρουπ καθώς και την ενορχήστρωση του ‘Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου’ έχει κάνει ο Ντίνος Γεωργούντζος. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπογράφει την ενορχήστρωση των τραγουδιών του και των τραγουδιών ‘Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά’ και ‘αγόρι μου’. Οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Τέλλου και ο σχεδιασμός ήχου του Γιάννη Λαμπρόπουλου. Η εκτέλεση παραγωγής ανήκει στην Sui Generis Music. Φωνητικά κάνουν οι Arlyn και Katia Gonzalez.

    Συμπράττουν οι μουσικοί: 

    Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο),

    Ανδρέας Μουζάκης (ντραμς),

    Μανόλης και Ανδρέας Καραντίνης (μπουζούκια),

    Aδάμ  Δόγκας (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες),

    Χρήστος Περτσινίδης (κιθάρες),

    Ντίνος Γεωργούντζος (πλήκτρα-programming),

    Τεό Λαζάρου (μπάσο),

    Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα)

    Γιάννης Αρβανιτάκης (τρομπόνι).

    Πληροφορίες Tηλ 210 7282333





    επισυναπτόμενα: darra3.jpg