ελληνική μουσική
    747 online   ·  210.832 μέλη

    Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Βάσια Ρήγα με τίτλο ¨Υποκρίνομαι¨

    PsycheLovesDragonflies
    22.03.2011, 01:32

    Η ανάγνωση ενός σχολίου, που με εύστοχο τρόπο διακωμωδεί ένα ζήτημα, πέρα από τη συμφωνία μου με αυτό, μου προξενεί και γέλιο. Για το ανθρώπινο είδος δεν είμαι περήφανη, ούτως ή άλλως, και εκτός αυτού, δε θα υποπέσω σε απλουστευτικές γενικεύσεις για το ποιόν όλου του κόσμου, μέσα από μια τυχαία φράση κάποιου, κάπου, κάποτε. Το μόνο που μου δηλώνει η εν λόγω φράση είναι πως ο επινοητής της έχει χιούμορ.

    Είναι όμορφο πράγμα ο πουριτανισμός. Δεν μας ενοχλεί να παρελαύνει η φωτογραφία μιας σχεδόν γυμνόστηθης κοπέλας στις οθόνες μας, αλλά μας ενοχλεί να παρατίθεται γραπτώς αυτή η πραγματικότητα. Όση σχέση έχουν με τη μουσική τα σχόλια τύπου «από φωνή, κορμάρα», άλλη τόση έχουν οι φωτογραφίες που τα εξωθούν.

    Οπότε, σίγουρα, αν ήμουν ο άνθρωπος που για πρώτη φορά επισκεπτόταν την ιστοσελίδα και διάβαζε το προφανές, θα ήμουν περήφανη που κάποιος δε δίστασε, χάριν «δημόσιας αιδούς», να μιλήσει ευθέως γι αυτό που βλέπει.

    Προφανώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους συνεχιστές του διαλόγου αν το τραγούδι είναι καλό ή όχι, γιατί κανένας μας δεν αναφέρθηκε σε αυτό. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η ανάρτηση έχει αποτύχει στην (αρχική;) προσπάθειά της να αναδείξει την καλλιτέχνη και τη νέα δισκογραφική της δουλειά.

    Η δική μου νοημοσύνη και αισθητική θίγεται από μια κιτς αυτοδιαφήμιση ενός ατόμου, που, με την πρόφαση πως «εκπροσωπεί» και «προωθεί» έναν όποιον καλλιτέχνη, παρουσιάζει τις προσωπικές του υπηρεσίες. Αγνοώ αν ο κύριος κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται, γιατί, προσωπικά, δε θα πλήρωνα κάποιον για να διαφημίζει τον εαυτό του επί της δικής μου ευκαιρίας. Ούτε, άλλωστε, θα περίμενα από τον μάνατζέρ μου να βεβαιώσει σε σχόλιό του για την καταπληκτική μου ερμηνεία, αλλά αντ' αυτού θα προτιμούσα τη γνώμη των ακροατών. Που, παρεμπιπτόντως, δεν πληρώνω.

    Θεωρώ πως το πιο σοφό είναι να λήξει εδώ η συζήτηση, εξάλλου, ώρα τώρα, έχουμε αποκλίνει εκ διαμέτρου από το βασικό της θέμα. Προσωπικά, δε διατείνομαι ότι η άποψή μου ισχύει για όλους και σέβομαι αρκετά όσους τυχόν αρέσκονται στο άκουσμα της Βάσιας Ρήγα, για να σταματήσω τον πλατειασμό. Δεν έχω κάτι να προσθέσω, αν ωστόσο έχει η άλλη πλευρά, μπορεί να συζητηθεί περαιτέρω κατ' ιδίαν. Καλή σας νύχτα.

    Συμφωνώ και επαυξάνω πως η σοβαροφάνεια είναι βλακώδης.


    trelakias
    22.03.2011, 21:18

    Άλλο ένα θέμα που προκαλεί αντιπαραθέσεις λοιπόν.  Και συγγραφέας ο MANAGER1-showbiz.  Το πρώτο που μου πέρασε απ το μυαλό είναι αν τελικά πέτυχε το στόχο του ή όχι ο εν λόγω διαφημιστής.

    Είτε τον πέτυχε είτε όχι, δεν με απασχολεί.  Με απασχολεί ο τρόπος που προσπαθεί, τον οποίο χαρακτηρίζω αθέμιτο. Δεν θεωρώ ότι αν πέτυχε να μάθουμε όλοι για αυτόν, να θυμόμαστε την Βάσια Ρήγα και να συζητάμε γι' αυτήν τότε καλά έκανε.  Δεν ξέρω αν προκαλεί εσκεμένα σάλο σε ένα φόρουμ ή όχι, πάντως δεν βλέπω να εμφανίζεται πάλι στα θέματα που ο ίδιος ανοίγει.  Και αυτό δεν είναι προς τιμήν του.

     

    Είδατε, κατ'ευθείαν μίλησα για τον manager και όχι για την Βάσια Ρήγα.

    Μα φυσικά! Όνομα manager, από κάτω επάγγελμα manager, με ευχές από την Promo Elegance σας δείχνουμε το καινούριο μας σούπερ αστέρι και ορίστε και η κάρτα μας (Ονοματεπώνυμο: Νίκος Elegance) με ημίγυμνη γυναικεία εμφάνιση για προώθηση καλλιτεχνών. Δεν λέω τι συνειρμό κάνω όσο βλέπω αυτή την ανάρτηση...!

     

    Δεν έχω σπουδάσει διαφήμιση ούτε τίποτα παρόμοιο.

    -Αν ο manager1-showbiz όμως έχει σπουδάσει τότε ξέρει τι και πως το προωθεί... Από την αρχή έως το τέλος του ποστ έχω διαβάσει πιο πολύ γι' αυτόν παρά για αυτό που διαφημίζει, ενώ η τελευταία γεύση είναι στο ότι ο Νίκος Elegance είναι το αστέρι, όχι η Βάσια Ρήγα!

    -Το σχόλιο περί φωνής και ερμηνείας είναι η μόνη αναφορά.  Αν δεν υπήρχε αυτό τότε θα ήταν ακόμα πιο τραγικό το ζήτημα.

    -Χωρίς την περιττή φωτογραφία (αφού είναι ίδια με αυτή που βλέπουμε στο πλαίσιο του βίντεο), το όλο ποστ αναφέρεται σε έναν manager στα δικά μου μάτια.  Επίσης το catch-eye σημείο της διαφήμισης είναι η ημίγυμνη φωτό στην κάρτα του manager (!!!) και αυτό δεν είναι τυχαίο.  Πρόσφατο θέμα του ίδιου έχει την ίδια εμφάνιση.

    Αυτή είναι διαφήμιση Manager παρά τραγουδίστριας!

     

    Τέλοσπάντων, τα παραπάνω έχουν αναφερθεί και πάλι.

     

    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ντροπιάζεται/υποβαθμίζεται το προφίλ/υπόληψη/ήθος του διαφημιζόμενου προσώπου!  Αλήθεια την τιμούν τέτοιες δημοσιεύσεις? Και είτε ήταν ροκ, είτε Jazz, είτε έντεχνο είτε οτιδήποτε, η άποψή μου δεν θα άλλαζε καθόλου!  Σκληρά λόγια?  Δεν κάνω επίθεση ούτε σε συμφορουμίτες, ούτε σε manager, ούτε σε κανέναν.  Αυτή είναι η εικόνα που σχημάτισα για την Βάσια Ρήγα, πριν καν διαβάσω οποιοδήποτε περεταίρω σχόλιο.  Βλέπω ένα νέο όνομα που θέλει/δεν θέλει χειραγωγείται από τους manager και βρίσκει διέξοδο να πλασαριστεί στην πίστα σαν αντικείμενο (με φουλ εξοπλισμό)!

     

    Δικαίωμά της φυσικά, δικαίωμα του manager, δικαίωμά μου όμως να σχολιάσω


    Δεν υποδεικνύω σε κανέναν τι να κάνει ή όχι αλλά σχολιάζω αυτό που μου πλασάρουν όπως μου το πλασάρουν.  Και προφανώς ο τρόπος αυτός απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν ανήκω.  Δεν είμαι υπεράνω, απλά η διαφήμιση δεν με κέρδισε και σε αυτό δεν φταίει το ότι δεν ακούω τη μουσική αυτή (και γι'αυτό δεν σχολιάζω το τραγούδι).  Αντιθέτως έπεσε πολύ η υπόληψή μου αν θέλετε και για τον manager και για την τραγουδίστρια.  Σαφώς η διαφήμιση στοχεύει σε άλλο κοινό το οποίο θα πάει στην πίστα να χαζέψει την τραγουδίστρια-αυτοκίνητο φουλ στανταρντ εξοπλισμό.

    Υπάρχουν πολλά θέματα στην κατηγορία ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ του Musicheaven.  Και έντεχνα και μη, τα οποία δεν βλέπω να είχαν την ίδια "κακή" αντιμετώπιση.  Άρα διαφωνώ κάθετα με το ότι στο MH γίνεται στοχευμένη κακοπροέραιτη κριτική προς το έντεχνο γενικά.  Αν κάποιος διαφωνεί και έχει κλειστούς τους ορίζοντές του δεν θα βρισκόταν στο Musicheaven και δεν θα το στήριζε κιόλας.

     

    Θερμή παράκληση να δείτε το site της Βάσιας Ρήγα.  Διαβάστε την ενότητα "βιογραφικό" και "νέα".  Σίγουρα θα σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη καθώς ο manager δεν μας είπε και πολλά γι' αυτήν...  Θα καταλάβετε και τι είναι το καινούριο αυτοκίνητο με φουλ στανταρντ εξοπλισμό.

     

    Παραθέτω και απόσπασμα:

    Η σύγχρονη ελληνική δισκογραφική πραγματικότητα, σε απόλυτη σύμπλευση με τους νέους «κανόνες» της τηλεοπτικομουσικοκοινωνικής κατάστασης, έχει καλουπωθεί, οριοθετηθεί και εν τέλει καταλήξει: Ζητά από τους καινούριους τραγουδιστές να είναι όπως τα καινούργια αυτοκίνητα: Με στυλ, φινέτσα, μεγάλη ιπποδύναμη, φουλ στάνταρντ εξοπλισμό και - το κυριότερο - να κάνουν σε πέντε δευτερόλεπτα τα 0/100 μέτρα.

    -Συγνώμη αν ακουστεί κακό αλλά και λυπάμαι και ντρέπομαι.

     

     

    Και για να κλείσω επιτέλους, θα ήθελα να πω ότι δεν είναι όλα θεμιτά.  Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα αλλά κάποιες φορές θα πρέπει να επαναστατούμε σε αυτά μας πλασάρουν καθώς υποτιμούν εμάς που δεχόμαστε ορισμένα πράγματα ενώ αυτοί κάνουν τη δουλειά τους.  Και αυτό δεν αφορά μόνο τη μουσική βιομηχανία αλλά πολλά και σημαντικότερα ζητήματα που μας φέρονται σαν να τρώμε κουτόχορτο.  Άσχετο και σχετικό, και συγνώμη γι' αυτό.  Ξεθύμανα.

     

    edit: πιστεύω ότι και η απάντησή μου στο θέμα διαφήμιση της/του κάνει.

     

     

     

     

     

     


    -----------------
    blues on the rocks!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 22-03-2011 21:21 ]