ελληνική μουσική
    775 online   ·  210.833 μέλη

    Seli Kanou & Maré Sanogo Live @ KooKoo Bar

    SeliKanou
    24.03.2011, 17:21

    SELI KANOU & MARE SANOGO LIVE @ KOOKOO BAR
    31 / 03 /2011
    with guests Seraphin Zekoua and Boris Voutsinos

    Η ομάδα αφρικάνικου χορού και κρουστών, Seli Kanou, υποδέχεται για πρώτη φορά σε live εμφάνιση στην Ελλάδα, έναν από τους μεγαλύτερους soloist του djembe, τον Marι Sanogo, από το Μάλι, σε μια συνεργασία για ένα θέαμα με ρυθμούς και χορούς από τη Δυτική Αφρική.
    Μαζί τους στο djembe ο Seraphin Zekoua από την Ακτή Ελεφαντοστού και σε ένα πάντρεμα της αφρικάνικης μουσικής με τα Blues ο Μπόρις Βουτσίνος.


    MARE SANOGO

    Ο Marι Sanogo γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Makono, της επαρχίας Kayes, στο Μάλι.
    Υπήρξε μέλος των Εθνικών Μπαλέτων του Μάλι από το 1966 εώς το 1981. Ήταν ένας από τους καλύτερους solοist του djembe που περάσανε ποτέ από αυτά, παίζοντας επίσης έναν καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική διάσταση των Εθνικών Μπαλέτων.
    Από το 1981 εγκαθίσταται στην Ευρώπη, στο Παρίσι.
    Συνεχίζει τα φεστιβάλ και τις διεθνείς περιοδείες. Συνεργάζεται με πολλά γκρουπ και καλλιτέχνες : Lamine Kontι, Robert Hossein, Andrι Cιcarelli, Hank Jones, Cheik Tidiane Seck, Dee Dee Bridgewater, κ.ά..
    Το 2004 κυκλοφορεί το πρώτο του cd με τίτλο Fourasi και αυτή την περίοδο ηχογραφεί το δεύτερο. Δίνει Master-Classes κρουστών, συνοδεύει μουσικά και/ή συντονίζει παραστάσεις Αφρικάνικου χορού, κυρίως με τα μπαλέτα του Bιjart στη Λωζάνη και με την Norma Claire.
    (H Norma Claire μαζί με τον Marι Sanogo θα δώσουν σεμινάρια δύο μέρες μετά το live, στις 02 & 03 Απριλιου στην μοναδική στην Ελλάδα, Σχολή Αφρικάνικου Χορού και Κρουστών SELI KANOU)


    SELI KANOU

    Η ομάδα Αφρικάνικου χορού και κρουστών Seli Kanou δημιουργήθηκε το 2004 από την Άννα Καραμήτσου και τον Αντώνη Παπαδόπουλο, με στόχο τη μελέτη και τη διάδωση της Αφρικανικής κουλτούρας στην Ελλάδα.
    Τα μέλη της ομάδας χορεύουν, παίζουν κρουστά και τραγουδούν και αυτό είναι που κάνει την ομάδα Seli Kanou μοναδική στο είδος της. Οι χοροί, η μουσική και τα τραγούδια της ομάδας Seli Kanou βασίζονται κυρίως στην παράδοση της Δυτικής Αφρικής και ειδικότερα σε αυτή του Μάλι, της Γουινέας, της Σενεγάλης, της Μπουρκίνα Φάσο και της Ακτής του Ελεφαντοστού. Η ομάδα έχει εμφανιστεί σε διάφορα festivals, θέατρα, μουσικές σκηνες, χώρους διασκέδασης και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
    Seli Kanou στα bambara, τη βασική διάλεκτο του Μάλι, σημαίνει Γιορτή Αγάπης και το 2007 με το ίδιο όνομα, ιδρύθηκε από την Άννα Καραμήτσου (Καλλιτεχνική διευθύντρια του group) η πρώτη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών στην Ελλάδα.


    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

    MARE SANOGO : Master Djembe soloist

    SELI KANOU
    Άννα Καραμήτσου : Χορογραφίες, Χορός, Chekere, Τραγούδι
    Αντώνης Παπαδόπουλος : Djembe, Dundun, Percussions
    Χάρις Κοκκίνη : Χορός, Τραγούδι, Shaker
    Χριστίνα Χατζηπαντελή : Χορός, Τραγούδι, Shaker
    Νατάσα Παυλάτου : Dundun, Djembe, Shaker
    Σίσσυ Πιντέλα : Χορός, Τραγούδι, Balafon, Shaker
    Νίκος Αρμάγος : Dundun, Djembe, Πνευστά
    Λάμπρος Κούκουνας : Djembe Accompaniment, Dundun

    SERAPHIN ZEKOUA : Djembe soloist

    ΜΠΟΡΙΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ : Κιθάρα, Τραγούδι


    Σας περιμένουμε σε μια βραδιά με αφρικάνικο χρώμα, πολύ μουσική και χορό και σας καλούμε να χορέψετε κι εσείς μαζί μας.

    ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 21:30
    ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:00
    ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12€ ΜΕ ΠΟΤΟ

    KOOKOO LIVE MUSIC BAR
    ΙΑΚΧΟΥ 17 ΓΚΑΖΙ
    210 3450930
    693 3331003
    www.kookoo.gr





    επισυναπτόμενα: poster SELI KANOU & MARE SANOGO LIVE @ KOOKOO BAR 31 03 2011s.JPG