ελληνική μουσική
    305 online   ·  210.844 μέλη

    Χρόνης Αηδονίδης - Νεκταρία Καραντζή: Συναυλίες Πάσχα 2011

    gate
    26.03.2011, 19:51

    Χρόνης Αηδονίδης - Νεκταρία Καραντζή

     13.4.2011: Μητροπολιτικός Ναός Νέας Ιωνίας, Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου

    Ύμνοι  και Θρήνοι της Μεγάλης Εβδομάδας

    με τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Νεκταρία Καραντζή

     

    Βυζαντινοί Ύμνοι και Θρήνοι της Μ. Εβδομάδας με τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Νεκταρία Καραντζή

    Ένα μουσικό πασχαλινό οδοιπορικό, μέσα από τη μυσταγωγία των βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων και την συγκίνηση των λαϊκών Θρήνων της Μ. Παρασκευής της ελληνικής μουσικής παράδοσης (όπως το γνωστό "Σήμερα μαύρος ουρανός" και θρήνοι της Παναγίας) υπόσχονται να παρουσιάσουν ο Χρόνης Αηδονίδης και η Νεκταρία Καραντζή, την Τετάρτη της τελευταίας εβδομάδας προ της Μεγάλης, 13 Απριλίου 2011 στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας, Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου, ώρα 20:00.

    Κατανυκτικές ερμηνείες βυζαντινών ύμνων, θρήνοι της Μεγάλης Παρασκευής και παραδοσιακά ψαλτοτράγουδα, φτιαγμένα από την αυθεντική πένα του ανώνυμου λαικού ποιητή έχουν τον κύριο ρόλο στο πρόγραμμα. Τους καλλιτέχνες συνοδεύει βυζαντινός χορός ισοκρατών.

    ------------------------------------------

    16.4.2011: Τρίκαλα, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων

    Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, Ψαλτοτράγουδα και Τραγούδια της Παράδοσης

    με τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Νεκταρία Καραντζή

    Ένα μουσικό πασχαλινό οδοιπορικό, μέσα από τη μυσταγωγία των βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων και τη νοσταλγική ομορφιά των ψαλτοτράγουδων της ελληνικής μουσικής παράδοσης υπόσχονται να παρουσιάσουν ο Χρόνης Αηδονίδης και η Νεκταρία Καραντζή, το Σάββατο του Λαζάρου, 16/4/2011, στα Τρίκαλα, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων

    Κατανυκτικές ερμηνείες βυζαντινών ύμνων, θρήνοι της Μεγάλης Παρασκευής και παραδοσιακά ψαλτοτράγουδα, φτιαγμένα από την αυθεντική πένα του ανώνυμου λαικού ποιητή έχουν τον κύριο ρόλο στο πρόγραμμα. Τους καλλιτέχνες συνοδεύει μικρός βυζαντινός χορός ισοκρατών και παραδοσιακή ορχήστρα.