ελληνική μουσική
    324 online   ·  210.844 μέλη

    Γιώργος Τεντζεράκης Πιο κοντά σου

    AlfaWolf
    15.04.2011, 21:21

    Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου, ο Γιώργος Τεντζεράκης παρουσιάζει την καινούρια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πιο κοντά σου» που κυκλοφορεί από τη Lyra.

    Ο Γιώργος ξεχώρισε πολύ νωρίς από τις ζωντανές του εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές, ήδη από το 1998, πολύ πριν μπει στη δισκογραφία, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερη φωνή του και τη σκηνική του παρουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2003 και για έξι σεζόν εμφανίστηκε στο Σταυρό του Νότου με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες του τις εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Σοφία Βόσσου, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Μιχάλης Εμιρλής, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Σαμπάνης κ.ά.  

    Το νέο του άλμπουμ «Πιο κοντά σου» κινείται σε ροκ διάθεση και τα περισσότερα τραγούδια του υπογράφει μουσικά και στιχουργικά ο Θάνος Πανικολάου. Τρία τραγούδια έγραψε ο ίδιος ο Γιώργος Τεντζεράκης και ένα ακόμη μαζί με τον Μιχάλη Εμιρλή και το ερμηνεύουν μαζί. Υπάρχει ακόμη ένα ντουέτο, με τον Βασίλη  Παπακωνσταντίνου, στην υπέροχη μπαλάντα «Μελίνα». Όπως σημειώνει ο Γιώργος : «Δεν φανταζόμουν ποτέ αυτή τη στιγμή, καθώς ο Βασίλης ήταν ο λόγος που ασχολήθηκα με τη μουσική… ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε…»

    Στο άλμπουμ υπάρχει και το τραγούδι «Τι παραπάνω» με το οποίο ο Γιώργος Τεντζεράκης εκπροσώπησε την Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovoice και κατέκτησε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε τριάντα χώρες. Το τραγούδι αυτό ξεχωρίζει ήδη στο ραδιόφωνο όπως και το δεύτερο single «Αγάπη είναι».

    Από τον περασμένο Οκτώβριο ο Γιώργος Τεντζεράκης εμφανίζεται αδιάλειπτα τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και όλες του οι παραστάσεις είναι sold-out. Mετά το Πάσχα που ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις του εκεί, θα εμφανιστεί στην Αθήνα στη μουσική σκηνή Ρυθμός για 4 Σάββατα (από τις 30 Απριλίου), παρουσιάζοντας και τα καινούρια του τραγούδια.  

    Καλή ακρόαση!

     





    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AlfaWolf στις 15-04-2011 21:21 ]


    επισυναπτόμενα: TENTZERAKHS-cover.jpg