ελληνική μουσική
    876 online   ·  210.833 μέλη
    dancer69
    20.04.2011, 14:25

    Νέο μέλος στο φόρουμ, αλλά όχι νέος στην κιθάρα.

    Μετά από πολλά χρόνια που "έπαιζα" ελάχιστα(λιγότερο από 20 ώρες το χρόνο -τα εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν έμαθα να παίζω καλά) τελευταία αποφάσισα να ξανασχοληθώ συστηματικά.

    Οι γνώσεις λίγες(γύρω στα δυο χρόνια) σε κλασική κιθάρα, και κάποιες παραπάνω πάνω σε νότες, ρυθμούς, tabs κλπ που μόνος έμαθα μέσα από βιβλία με παρτιτούρες και ακόρντα τραγουδιών κυρίως τα χρόνια που έπαιζα σχετικά συστηματικά.

    Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω βρει και μάθει σε κάποιο βαθμό αρκετά σχετικά έυκολα κομμάτια όπως: hotel california, dust in the wind, always somewhere, temple of the king, wind of change. To σε κάποιο βαθμό πάει στο ότι αντιμετωπίζω προβλήματα στο να θυμάμαι έγκαιρα κάποιες θέσεις των δακτύλων κατά τη διάρκεια των τραγουδιών, πολλές φορές πατάω κάποιες λάθος νότες ή το χέρι που χτυπά τις χορδές, χτυπά λάθος χορδή, σε κάποια σημεία χάνεται ο ρυθμός(ως αποτέλεσμα κυρίως των παραπάνω).

    Προφανώς αυτά θα λυθούν με εξάσκηση, και γιαυτό θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες ασκήσεις, καθώς και κάποιο πρόγραμμα εξάσκησης, ώστε να μπορέσω να βελτιωθώ και να μάθω περισσότερα.

    Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για μαθήματα(τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον), αλλά υπάρχει σχετικά αρκετός χρόνος.

    Με ενδιαφέρει να μάθω να παίζω κομμάτια όχι απλώς με συγχορδίες(αυτό μπορούσα να το κάνω πριν σταματήσω) αλλά πιο σύνθετα, όπως κάποιες εκτελέσεις που έχω βρει στο διαδίκτυο(justinguitar.com πχ).

    Μάλλον το στυλ αυτό είναι για ακουστική κιθάρα. Εγώ όμως έχω κλασική, χωρις προοπτική προς το παρον να αποκτηθεί ακουστική, συν το ότι έχω μάθει να χτυπάω τις νότες με δάχτυλα, και όχι με πένα.

    Αυτό που με ενδιαφέρει αρχικά τουλάχιστον, είναι να μπορώ να παίξω καλά κάποιο τραγούδι και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αναγνωρίσιμο, χωρίς να χρειάζεται τραγούδι ή κάποιο άλλο όργανο.

    Ελπίζω να μη σας κούρασα ή σας μπέρδεψα, περιμένω τα σχόλια και τις οδηγίες από τους γνώστε και πιο έμπειρους και κάποιο πρόγραμμα εξάσκησης και βελτίωσης.

    Ευχαριστώ.


    apostolis55
    21.04.2011, 14:26

    .

    [ τροποποιήθηκε από τον/την apostolis55, 27-09-2016 03:20 ]


    dancer69
    21.04.2011, 14:45
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, έχεις ΠΜ.
    Nikiforos94
    21.04.2011, 18:06
    Αν καλο προγραμμα για να μπορεσεις να παιξεις τα τραγουδια που θες ςιναι το Guitar Pro. Μπορεις να το κατεβαεις αμεσως ή μεσω torrent. Μετα απο site οπως το www.utimate-guitar.com θα βρεις ολα τα ΞΕΝΑ τραγουδια που θες να παιξεις. Στην αναζητηση να κοιτας προς τα αριστερα της οθονης τα τραγουδια που λενε guitar pro και επισης να κοιτας να εχουν υψηλη βαθμολογια πατας κλικ , κατεβαζεις το guitar pro αρχειο και το προγραμμα ανοιγει μονο του. Ετσι εχεις σχετικη ακριβεια στο κομματι. Το χρησιμοποιω και εγς οταν δυσκολευομαι να βγαλω με το αυτι τα τραγουδια.
    dancer69
    21.04.2011, 18:28

    Γνωρίζω ήδη για το guitar pro, το έχω κατεβάσει και χρησιμοποιήσει σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά επειδή αντιμετωπίζω δυσκολίες στο παίξιμο(έχω αναφερθεί παραπάνω), ζήτησα κάποιες ασκήσεις και κάποιο πρόγραμμα εξάσκησης, ώστε να βελτιωθεί αφενώς το παίξιμό μου, και αφεταίρου να μπορώ να παίζω πιο άνετα και με μεγαλύτερο ακρίβεια συνδυασμούς μελωδίας και ακόρντων. Ενδεικτικά για παράδειγμα, από τις παρακάτω εκτελέσεις:

    >

    >

    δε με ενδιαφέρει η πρώτη(με αυτό τον τρόπο μπορώ να παίξω ήδη σχεδόν ότι με ενδιαφέρει ικανοποιητικά) με ενδιαφέρει η εξέλιξη προς την εκτέλεση στο δεύτερο βίντεο.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dancer69 στις 21-04-2011 18:29 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dancer69 στις 21-04-2011 18:33 ]