ελληνική μουσική
    678 online   ·  210.830 μέλη

    Χορδες ακουστικης

    lytropower
    14.05.2011, 20:59

    Καλησπερα...θα ηθελα να με βοηθησετε..προκειται να αλλαξω χορδες σε μια fender ακουστικη..τι μαρκα προτεινετε??ακουσα e;ixir..εγω εχω ghs..ακομη τι πρεπει να αγορασω ακομη??π.χ καθαριστικο ταστιερας κλπ..


    delta66
    14.05.2011, 22:16

    Αν δεν εχεις σκοπο να ηχογραφησεις με καποιο U87 που πιανει τις διαφορες και απλα θελεις να εχεις καλο ηχο για πολυ καιρο παρε Elixir nanoweb.

    Παχος χορδων ιδιο με αυτο που εχεις ή αλλιως θα πρεπει μετα απο μερικες μερες να κανει καποιος που ξερει  μια ρυθμιση στη βεργα του μπρατσου.

    Oi elixir εχουν προστατευτικη επενδυση που χωρις να εχεις σημαντικες "απωλειες" ηχητικα, τις  κανει να κρατανε πολυ καιρο σε καλη κατασταση.

    Και αν εχει διπλη τιμη απο τις κοινες χορδες εχει 20πλη διαρκεια ζωης.

    Οι nanoweb εχουν ψιλη στρωση, οι polyweb εχουν πιο παχια αλλα "στομωνει" και πιο πολυ τη χορδη.

     

    Λαδακι (ειδικο απο λεμονι - lemon oil) θελεις μονο για την ταστιερα, μερικες σταγονες για ολη την ταστιερα κα το απλωνεις με βαμβακι παντου χωρις να το σκουπιζεις αλλα να το αφησεις να το απορροφησει το ξυλο., για να μη ξερενεται. Αν βλεπεις και "ξασπριζει" το ξυλο, σημαινει οτι "διψαει" για λαδακι.

    Για τα υπολοιπα ξυλα που ειναι λουστραρισμενα, με ενα μαλακο πανακι την καθαριζεις τριβοντας μαλακα, απο τα λιπη του δερματος που αφηνεις.