ελληνική μουσική
    647 online   ·  210.831 μέλη

    Τραγουδια του ...κιλου που γιναν 'Υμνοι' και παιζονται σε παραλιες

    Mad4U
    26.05.2011, 13:23

    Μιλαω για εκεινα τα τραγουδακια, τα απλα και τα ευκολα που παιζουν οι γκομενιαριδες στις παραλιες το καλοκαιρι και "γουσταρουν ολες"! Πολλοι τα λενε και Φα-Σολ-Λα-δες καθως αποτελουνται πολυ συχνα απο αυτες τις 3 νοτες-συγχωρδιες-ακορντα-chord...

    Εδω βγαζουμε μισος λοιπον ειτε στον γκομενιαρη ειτε στα τραγουδακια! Τωρα αν εισαι ενας απο αυτους τους Teady-κιθαριστας-boy μαζεψου γιατι θα φανει!!!!

    ΚΑΙ ξεκιναω..........:

    Φιλαρακι

    Ριτα ριτακι                                                                                                        1         2       3

    Λιωμενο παγωτο -εδω ισως αντιδρασει καποιος αλλα δυστυχως ειναι 3 νοτες νανανα-νανανα-να!


    -----------------
    Νομιζω οτι ειδα εναν γατουλι!!! Ζω για την μερα που θα δικαιωθoυν ο Sylvester και ο Τομ!!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Mad4U στις 26-05-2011 13:24 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Mad4U στις 26-05-2011 13:25 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 26-05-2011 14:21 ]


    Extremio
    26.05.2011, 13:42

     

    Θα μπορούσε να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, αν δεν την ανατίναζες με τη φράση "Εδω βγαζουμε μισος λοιπον ειτε στον γκομενιαρη ειτε στα τραγουδακια!"

    Όταν εξαπολύεις φανατισμό, φανατισμό θα λάβεις.  Οπότε, πάρτο αλλιώς και θέσε τη συζήτηση που ανοίγεις σε ένα πιο υγιές και μετριοπαθές κλίμα.  Γιατί μυρίζομαι πάλι μακελειό.

     

    Μία ερώτηση: Ο Παλιάτσος και ο Ληστής έχουν επίσης τέσσερα ακκόρντα.  Είναι και αυτό τραγουδάκι της παραλίας;  Πολλά κομμάτια μελοποιημένης ποίησης έχουν ελάχιστα ακκόρντα επίσης.  Και αυτά για πέταμα;

     

    Από πότε ο αριθμός των ακκόρντων καθορίζει την ποιότητα της μελωδίας και την αξία ενός κομματιού;
    -----------------
    Α Τ Ε Χ Ν Ο Σ

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Extremio στις 26-05-2011 13:47 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Extremio στις 26-05-2011 13:49 ]


    Saburo
    26.05.2011, 15:18
    ρε φίλε, τι σε ενοχλεί να παίζει ο άλλος φασολάδες στην παραλία; Άμα δεν γουστάρεις να μην ακούς και επίσης να χρησιμοποιείς καλύτερο ύφος. Φαίνεται οτι βγάζεις complex και οτι κάποιο τέτοιο παραλιόπαιδο σου έκλεψε τη γκόμενα. Εγώ μεταλάς είμαι , αλλά η φάση Πυξ-Λαξ και όλα αυτά τα χαλαρά τραγουδάκια , ειδικά το καλοκαίρι στην παραλία με καλή παρέα και μια κιθαρούλα μετράνε ιδιαίτερα. Τώρα εσύ άμα είσαι κάγκουρας και τρέχεις στα bitch-o-bara συνέχεια ένα έχω να πω...κατάντια..
    takispag
    26.05.2011, 15:54

    All Along The Watchtower - Jimi Hendrix

     

    έχω κι άλλα, θες????

    έτσι μετράς την ποιότητα????


    klefths
    26.05.2011, 16:09

    Δυστυχως φιλε θα συμφωνησω κι εγω με τους προηγουμενους, ενα καλο τραγουδι δεν εξαρταται απο το ποσα ακορντα εχει σε καμια περιπτωση.

    Οι "υμνοι" των παραλιων απο την αλλη, ασφαλως και με ενοχλουν, ιδιαιτερα αν παιζονται δυνατα, οπως για παραδειγμα το "καλοκαιρινα ραντεβου-δυτικες συνοικιες", "καλοκαιρινες διακοπες-Καρβελας/Βισση", "παμε διακοπες-kiss madiam" και δεν συμμαζευεται. Μπαρακια που παιζουν τετοιους "υμνους" τα σταμπαρω απο νωρις και φροντιζω να μενω μακρια τους, αφου για μενα η καλυτερη μουσικη για παραλια, μεσημερακι, κατω απο μια σκια, διπλα στην θαλασσα ειναι το ατμοσφαιρικο D&B, χαμηλα για να μιξαρεται φυσικα με απομακρες φωνες παιδιων που παιζουν στην αμμο, κυμματακι και τζιτζικι.


    Mad4U
    26.05.2011, 18:36

    Το post το εκανα για πλακα και το υφος μου δε φενεται απο τις λεξεις που χρισιμοποιω αλλα με τον τροπο. Eιναι καθαρα αστειο ρε παιδια αμεσως να με φατε..Και ναι ειναι για να βγαλουμε κομπλεξ με εναν θετικο ττροπο. Δεν περιμενω να με "πιασετε" ολοι γιατι μαλλον διαφερουμε πολυ.

    Δε χαρακτηρισα ασχημα ολα τα τραγουδια με λιγες συγχωρδιες δεν ημουν σε κανενα σημειο απολυτος...αναφερομαι καθαρα στα τραγουδια του κιλου..δηλαδη φτηνα. Και αν δεν ειναι φτηνοτραγουδο το ριτα ριτακι τραβαω τωρα καλωδιο. (του ιντερνετ)

    Ξερω τραγουδι με 2 συγχωρδιες που ειναι κορυφαιο! working class hero.

    Ουτε στα κλαμπ πηγαινω ουτε στα μπουζουκια φιλε μου. Εγω δε μου βαζω ταμπελα ροκας η σκυλας. Μονος μου παιζω απο metalica μεχρι britney spears και βουγιουκλακη. Νομιζα πως ανθρωποι της μουσικης θα ειχαν ιδια γνωμη για αυτου του ειδους τα τραγουδια.

    Τα περισσοτερα παιδια που γνωρισα και παιζανε κιθαρα ηταν αλλαζονες, το παιζανε γαματοι και ομορφοι και χαλουσαν και τις παρεες. Ολοι ειχαν ιδιο στιλ. Γι αυτο εμαθα και κιθαρα για να αποδειξω στον ευατο μου οτι δεν ειναι καλυτεροι απο μενα. Τωρα που εμαθα λιγο δεν κανω το ιδιο ισα ισα...

    Ειλικρινα ευχαριστω οσους με βοηθησαν απο την αρχη μεχρι και σημερα απο το να μαθω να παιζω οτι πιο βασικο μεχρι και πιο συνθετα, στην αγορα κιθαρας στη συνδεση με το PC και λιγο στη φωνιτικη καθως και ολους οσους μ εκαναν παρεα! Προσπαθησα κ εγω να βοηθησω το φορουμ με μερικα θρεντ που μπορουσαν να εχουν ενδιαφερον. Απο εδω και περα θα περιοριστω στο section για μουσικους γιατι μονο εκεινο εχει νοημα τλκ. Σορρυ αλλα τα περισσοτερα απο τα υπολοιπα ειναι μπουρδες.

    ΥΣ. Το thread Ποιο τραγουδι σας κολλησε σημερα  ειναι το καλυτερο που εχω δει στη ζωη μου σε οποιοδηποτε φορουμ!

    ΥΣ2 Κουρασα αλλα δε θα το ξανακανω.

     


    takispag
    26.05.2011, 19:40

    Παράθεση:

    Το μέλος Mad4U στις 26-05-2011 στις 18:36 έγραψε...

    Το post το εκανα για πλακα και το υφος μου δε φενεται απο τις λεξεις που χρισιμοποιω αλλα με τον τροπο. Eιναι καθαρα αστειο ρε παιδια αμεσως να με φατε..Και ναι ειναι για να βγαλουμε κομπλεξ με εναν θετικο ττροπο. Δεν περιμενω να με "πιασετε" ολοι γιατι μαλλον διαφερουμε πολυ.

     



    Οκ, σόρρυ για την επίθεση αδερφέ. Ήμουν σίγουρος όμως ότι μιλάς σοβαρά...

    Όσο για το ότι διαφέρουμε, νομίζω πως όλοι λίγο πολύ εδω μέσα είμαστε από διαφορετικά ακούσματα,  πεποιθήσεις, νοοτροπίες κτλ και δεν υπάρχει λόγος αναφοράς.


    aggelch
    02.06.2011, 16:37
    Φίλε μου, να πω και κάτι τελευταίο. Το Ρίτα Ριτάκι και άλλα τραγούια χρειάτηκαν πολλή δουλειά κι έμειναν στην ιστορία (τις περισσότερες φορές) για το στίχο και τη φωνή.
    klefths
    05.06.2011, 14:59

    Παράθεση:

    Το μέλος aggelch στις 02-06-2011 στις 16:37 έγραψε...

    Φίλε μου, να πω και κάτι τελευταίο. Το Ρίτα Ριτάκι και άλλα τραγούια χρειάτηκαν πολλή δουλειά κι έμειναν στην ιστορία (τις περισσότερες φορές) για το στίχο και τη φωνή.

    LOL!

    {#emotions_dlg.lol}


    freddieKrueger
    05.06.2011, 15:35

    Νομίζω πως βασικά αυτό που ενοχλεί πιο πολύ το φίλο μας Mad,είναι πως ορισμένοι χωρίς να είναι αληθινοί μουσικοί,γνωρίζοντας απλά 5 συγχορδιες στην κιθάρα τους,χρησιμοποιούν τις πενιχρές γνώσεις τους για να γοητεύσουν παίζοντας όχι απαραίτητα μέτρια κομμάτια,αλλά διάφορα κομμάτια με μέτριο τρόπο...

    Μιλάμε συνεπώς για θέμα έλλειψης ταπεινοφροσύνης και όχι απλότητας κομματιών που παίζονται απο...γκομενιάρηδες στην παραλία...Αυτοί καλά κάνουν ότι κάνουν,άλλωστε μια από τις αξίες της μουσικης ειναι να μαγευει το κοσμο,να διασκεδαζει την ψυχη και να εξιταρει τον ερωτισμο....η έλλειψη ταπεινοφροσύνης δεν είναι αποκλειστικότητα αυτής της συμπαθούς ομάδας ανθρωπων,αλλά επεκτείνεται και σε ανθρώπους  που ασχολούνται πιο σοβαρά με τη μουσική...

    Τέλος να πω πως κάθε τραγούδι έχει τη δική του και για διάφορους λόγους αξία...ό,τι αποτελείται από νότες έχει ''μουσική αξία'' βασικα...

     


    -----------------
    LIFE IS A MISERY ONLY FOR MISERABLE

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : freddieKrueger στις 05-06-2011 15:36 ]