ελληνική μουσική
    628 online   ·  210.827 μέλη

    Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε πολίτης αυτής της χώρας...

    Lykos88
    18.10.2011, 23:12
    REUTERS: Ζητάνε προδότη-δωσίλογο να κυβερνήσει την Ελλάδα!

    18-10-2011 13:01:55

    "Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει την ελληνική, αλλά να μην είναι με το μέρος των Ελλήνων"! Με αυτή τη φράση κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφει στο Reuters το σχέδιο που συγκεντρώνει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και θέλει να υπάρξει ευρεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ώστε να προωθηθούν όλα όσα ζητούν οι δανειστές.

    Δηλαδή ζητάνε έναν ξενόψυχο προδότη, δωσίλογο, ανάλογο με την κυβέρνηση Ράλληδων και Λογοθετόπουλων της Κατοχής! Κι εμείς απεργούμε μόνο για την εφεδρεία ή για τους μισθούς, αντί να απεργούμε για την εθνική ανεξαρτησία!

     

    Το πρακτορείο τονίζει πως η ιδέα αυτή, δηλαδή να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία και να υπάρξει περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, όμως από ορισμένους ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτός γιατί έχει χαρακτηριστικά... αποικίας "και η αποικία έχει και εξεγέρσεις", όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

    Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με στρατιές από εκατοντάδες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

    Πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως αν και ορισμένοι –κυρίως οι Ιρλανδοί– απορρίπτουν την πρόταση ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας, η ευρύτερη στήριξη ενισχύεται. "Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα" αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους.

    "Το μέγεθος της παρέμβασης θα είναι άνευ προηγουμένου" αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος. Άλλος αξιωματούχος αναφέρει στο Reuters ότι υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία μόνιμου σώματος στην Ελλάδα που θα συνεχίσει το έργο του κλιμακίου της τρόικας.

    "Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων" αναφέρει ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας πως το σχέδιο "πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια... ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε. Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό".

    Θα τα ανεχθούμε όλα αυτά;

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     

    ================================================================

     

    Δημόσιοι υπάλληλοι-επαίτες: Επιπλέον μείον 25% στον μισθό τους ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος

    18-10-2011 20:23:29

    Τους "λιώνει" τους δημοσίους υπαλλήλους η κυβέρνηση και μετά και τις νέες περικοπές τους ρίχνει το επίπεδο των εισοδημάτων τους κάτω από τους ιδιωτικούς! Όπως δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος πριν λίγο στην Βουλή, με το πολυνομοσχέδιο, το ποσοστό μείωσης αποδοχών το 2012 από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου πάει στο 25%.

    Το ποσοστό αυτό είναι τελικά υψηλότερο, από το 20% που είχε αρχικά αποφασιστεί , όπως είχε μεταδώσει το πρωί το 24h.gr και κλείδωσε την τελευταία στιγμή, σ΄αυτά τα επίπεδα, για να μην υπάρξουν μεγαλύτερες απώλειες στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, όπως λέει η κυβέρνηση.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Οι Γερμανοί ξανάρχονται! - Α.Μέρκελ: "Στέλνω κυβέρνηση στην Αθήνα"!

    18-10-2011 21:25:53

    Επιβεβαιώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ την εγκατάσταση μόνιμης ευρωπαϊκής κυβέρνησης στην Αθήνα με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως είχε μεταδώσει το μεσημέρι το πρακτορείο Reuters.

    Μιλώντας σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού ανακοίνωσε την πρόθεση σχηματισμού μόνιμης κυβέρνησης της τρόϊκας στην Αθήνα η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των δημοσιονομικών και ότι άλλο χρειαστεί.

    Η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι μόνη της: Θα μεταφερθεί και μόνιμο τμήμα της Eurogendfor, δήθεν για συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, πρακτικά για να αποτελεί την δύναμη προστασίας, αφού δεν έχουν εμπιστοσύνη στα εγχώρια σώματα ασφαλείας. Και πληροφορίες από απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι όντως, είχε έρθει μία αντιπροσωπεία του, μαζί με την κύρια δύναμη που κατευθύνθηκε στο Κόσοβο!

    Επίτροποι με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες θα αναλάβουν τον έλεγχο των υπουργείων.

    Αυτά ήταν σενάρια επισημονικής φαντασίας που γίνονται, δυστυχώς, πραγματικότητα. Ή καλύτερα θα γίνουν πραγματικότητα αν εξακολουθήσουμε να επαιτούμε και να λέμε "ναι" σε ότι μας ζητάνε. 

     

    Παράλληλα, σημείωσε ότι περιμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο ευρωζώνης για παραπομπή των χώρων που δεν τηρούν τους όρους για χαλιναγώγηση των ελλειμμάτων τους στο ευρωδικαστήριο.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 20-10-2011 01:01 ]


    Lykos88
    19.10.2011, 03:14

     

    Ευθεία επίθεση Γ.Παπανδρέου και κυβέρνησης κατά του ALTER

    19-10-2011 00:47:18

    Mείζον θέμα έχει προκύψει από την χθεσινή συζήτηση στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”, όπου ο Ε.Βενιζέλος παρενέβη για να δικαιολογήσει τις τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που έχει (σε κοινό λογαριασμό με την σύζυγό του, κόρη γνωστού βιομηχάνου της Βορείου Ελλάδος) και δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τους παριστάμενους δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη και Χ.Κοράη για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο της Proton Bank.

    Αρχικά ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, μίλησε για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του.

    Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε τόσο στη χαριστική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει να καλύψει «μαύρη τρύπα» 863 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της τράπεζας Proton , παρά την αντίθετη άποψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όσο και στη σκανδαλώδη τροπολογία, για αναδρομική (και μάλιστα από το 1997!) κάλυψη υπουργικών αποφάσεων, ως προς τη χορήγηση χρηματικών ποσών προς Τράπεζες, από τα διαθέσιμα του κράτους, «αν συντρέχουν λόγοι απειλής του τραπεζικού συστήματος».

    Σήμερα μιλώντας στον Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, επιτέθηκε εμμέσως, αλλά σφοδρά στο ALTER και στις τράπεζες που το χρηματοδοτούν, λέγοντας ότι "Δεν δίνουν δάνεια σε μικροεπιχειρηματίες, αλλά δίνουν δάνεια σε κανάλι που χρωστά 500 εκατ. ευρώ"!

    Είναι γεγονός, ότι από τα έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας, μόνο το ALTER ασκεί κάποια δομημένη κριτική στην κυβέρνηση και συνεπώς λογικό είναι να δέχεται και τα πυρά της...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    Lykos88
    20.10.2011, 00:57
    Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση "σβήνει" δύο Στρατιές!

    19-10-2011 20:38:43

     

    Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.

    Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr  το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως  λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο.

    Πρακτικά ο ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.

    Παράλληλα η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει την σύνταξη μελέτης στο μέλλον για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 9η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας.

    Το έγγραφο που εστάλη από το ΓΕΕΘΑ έχει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου και όπως αναφέρεται στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να περάσουν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι την 31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ.

    Σημειώνεται, ότι όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, το Α'ΣΣ έχει ως αποστολή όχι τόσο την προστασία των συνόρων από τον Βορρά, όσο την προστασία από αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της χώρας που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία! Και αυτό το Σώμα Στρατού το καταργούν! Είναι επικίνδυνοι ή όχι;

    Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στο έγγραφο είναι εάν στο μέλλον για λόγους ίσης μεταχείρισης  θα χρειαστούν να καταργηθούν το ΑΤΑ και το Αρχηγείο Στόλου.

    Προκαλεί  εντύπωση η χρονική συγκυρία που λαμβάνονται οι αποφάσεις αυτές με την τουρκική στρατιωτική μηχανή στο απόγειο της ισχυροποίησης της και την τουρκική προκλητικότητα να ξεπερνά κάθε όριο και δεύτερον το επείγον του θέματος λές και η απόφαση αυτή έχει επιβληθεί κάτω από πιέσεις.

    Είναι πραγματικά απίστευτο ότι μία τόση σημαντική απόφαση για το μέλλον της ασφάλειας της χώρας λαμβάνεται με τέτοια προχειρότητα και ότι δεν έγινε σε 20 χρόνια γίνεται μέσα σε 10 ημέρες.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    =================================================================

     

     

    Ρώσοι πεζοναύτες στον Έβρο - Κοινή παρέλαση με Ε.Σ.! (βίντεο)

    19-10-2011 23:45:09

    Προπομπός του μεγάλου ρωσικού στόλου που καταπλέει στην Ανατολική Μεσόγειο (μεγάλο αφιέρωμα στην κρίση της Α.Μεσογείου και στην κάθοδο του ρωσικού στόλου υπό το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», μπορείτε να βρείτε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) το αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και σε λίγο καταπλέει στον Έβρο!

    Με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 διαφόρων εκδόσεων μεταξύ των οποίων και στην σπάνια έκδοση SHORAD με βλήματα SA-16, BRDM κλπ.,το Tsesar Kunikof, στο απόγειο της κρίσης στα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στις ελληνικές θάλασσες,χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό.

    Μετά την σταθεροποίηση της κατάστασης πέρασε στο Ιόνιο, την περασμένη Κυριακή «έδεσε» στην Κεφαλλονιά και ήδη έχει ξεκινήσει ένα αργό ταξίδι προς την Αλεξανδρούπολη, διαπλέοντας από νότο προς Βορρά όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 27 Οκτωβρίου 2011. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο αντιπλοίαρχος Aleksandr Lachuk.

    Εκεί για πρώτη φορά στα χρονικά η Ρωσία θα προβεί σε μία ενέργεια που σε άλλες εποχές θα ακουγόταν ως «αδύνατη»: Λϊγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Ρώσοι πεζοναύτες θα παρελάσουν μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου! Σαφέστερο μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν πρόκειται να μείνει μόνη της η Ελλάδα αν υπάρχει «θερμή» ένταση δεν θα μπορούσε να στείλει, ούτε ολόκληρος ο ρωσικός στόλος.

    Σε μια περιοχή όπου η Ελλάδα είχε επενδύσει πολλά πριν το 2009 σε ότι αφορά τα οικονομικά και πολιτικά οφέλη από την δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, πριν οι δύο, ας πούμε, αμφιλεγόμενοι εν προκειμένω πρωθυπουργοί Ελλάδος και Βουλγαρίας Γ.Παπανδρέου και Μ.Μπορίσοφ, κάνουν ότι μπορούν για να σαμποτάρουν το έργο, η Ρωσία δηλώνει με εντυπωσιακό τρόπο «παρούσα».

    Ο ήχος από τις μπότες των Ρώσων πεζοναυτών και από τα άρβυλά των Ελλήνων στρατιωτών που θα παρελαύνουν μαζί, είναι σαφές ότι θα ακουστεί ευαδιάκριτα στην ανατολική όχθη του Έβρου. Και όταν μιλάμε για Ρώσους πεζοναύτες μιλάμε για τις πιο «ελίτ»¨μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ίδιας κατηγορίας με τους αλεξιπτωτιστές.

    Παλαιότερα και στην Κέρκυρα είχαν παρελάσει οι Ρώσοι πεζοναύτες, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό από το να παρελαύνουν μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες λίγα χιλιόμετρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να απειλεί συνεχώς και αδιαλείπτως Ελλάδα και Κύπρο με … τιμωρία λόγω των γεωτρήσεων στην Α.Μεσόγειο.

    Το “Tsesar Kunikof”, με 89 ναύτες και αξιωματικούς, θα συμμετάσχει επίσης στην τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος Μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών το 1878 στην Αλεξανδρούπολη, κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο που κατέληξε σε μεγάλη ήττα της Τουρκίας.

    Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης αποφάσισε να διοργανωθεί στις 30 Οκτωβρίου φιλικός (πράγματι, πιο «φιλικός» δεν γίνεται) ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Ρώσων ναυτών και πεζοναυτών και στρατιωτών της 12ης Μεραρχίας Πεζικού του Ε.Σ..

    Είναι πολύ πιθανό, αν δοθεί το "πράσινο φως" από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, να διεξαχθεί και κοινή άσκηση μεταξύ των ρώσων πεζοναυτών και ελληνικής μονάδας της περιοχής.

    Μάλιστα υπάρχει περίπτωση να είναι παρών και ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Αλεξάντρ Αβντέεφ που θα συνοδεύσει την σύζυγο του Ρώσου Προέδρου N.Μεντβέντεφ, λόγω της καταγωγής της από την ιδιαίτερη πατρίδα των Ρώσων στρατιωτών, που έπεσαν στην Αλεξανδρούπολη. Οι Ρώσοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Αλεξανδρούπολη: Το ρυμοτομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης έχει συνταχθεί από Μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού!

     

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 20-10-2011 01:00 ]


    Lykos88
    23.10.2011, 20:32
    Lykos88
    24.10.2011, 02:30
    Έρχεται ο επικεφαλής της κατοχικής κυβέρνησης στην Αθήνα

    23-10-2011 15:35:36

    Επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής κυβέρνησης που έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, ο Γερμανός, Χορστ Ράιχενμπαχ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η ευρωπαϊκή κατοχική κυβέρνηση θα χωρίσει τη χώρα σε 16 περιφέρειες και το σύστημα φορολόγησης θα παραχωρηθεί στους Γερμανούς, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού στους Γάλλους και οι ιδιωτικοποιήσεις στους Ολλανδούς.

    Οι τελικές στρατηγικές για τη χώρα μας θα οριστικοποιηθούν σε μία μυστική σύσκεψη στις Βρυξέλλες, υπό τον "γκαουλάϊτερ" Χ.Ράιχενμπαχ.

    Όπως αναφέρει η εφημερδίδα την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες έγιναν οι προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της Κομισιόν και του γερμανού αξιωματούχου και όλα είναι έτοιμα, ώστε αύριο, σε δεύτερη συμπληρωματική σύσκεψη, να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

    Η εξουσία που θα αναλάβουν οι χώρες της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα θα είναι πλήρεις και επί της ουσίας είναι πλέον σαφές ότι οι ξένοι θα διοικούν από εδώ και στο εξής τα περισσότερα υπουργεία.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    =========================================================

     

     

    Εκχώρηση κυριαρχίας χωρίς 180 ψήφους στην Βουλή = Εδώλιο!

    23-10-2011 21:55:26

    Με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία, οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο οι Γάλλοι, μας υπόσχονται απλά... παραμονή στην ευρωζώνη.

    Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πλήρως η προβλέψη και η θέση που είχαμε λάβει πριν από δύο εβδομάδες: Ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμονή στο ευρώ, σημαίνει ότι θα γίνουν δούλοι στο τόπο τους.

    Σημαίνει τέλος στην εθνική κυριαρχία (αυτά τα περί "απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας" θυμίζει το "ολίγον έγκυος"), ανάληψη της οικονομικής και συνεπώς όλης της διακυβέρνησης της χώρας από τους ξένους και βέβαια έπεται συνέχεια.

    Ιστορικά ένα κράτος που έχει αποφασίσει από μόνο του να παραδοθεί σε μία ξένη δύναμη χάνει νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα εδάφη και έλεγχο. Εκτός και αν νομίζει κάποιος ότι μια Ελλάδα της οποίας τον έλεγχο τον έχουν οι ξένοι θα μείνει ανέπαφη την στιγμή που η Τουρκία καραδοκεί.

    Εκτός και αν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι η Μέρκελ θα στείλει στρατό για να μας προστατέψει! Η άλλη λύση ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και αγώνας για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Και στην μία περίπτωση και στην άλλη η χώρα θα περάσει δύσκολες στιγμές.

    Υπάρχει και η διέξοδος του εθνικού νομίσματος. Εδώ οι πολίτες θα επιλέξουν συν τω χρόνω. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε μία χώρα, αν οι πολίτες της δεν το επιθυμούν ή δεν αντιδρούν. Ούτε καν δικτατορία.

    Πάντως η κυβέρνηση για να περάσει την συμφωνία εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να έχει πλειοψηφία 3/5 δηλαδή 180 βουλευτές. Οτιδήποτε άλλο (δηλαδή απόπειρά τους να περάσουν την συμφωνία με απόλυτη πλειοψηφία 151 ψήφων, τους καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με κατηγορίες ανάλογες με αυτές των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου.

    Η ώρα της απόφασης έφτασε. Οι Γαλλογερμανοί προτείνουν για την ακρίβεια επιβάλουν "κούρεμα" του χρέους άνω του 50%. αυτό σημαίνει καταστροφή σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ και βέβαια απαιτούν πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το τέλος του 2012.

    Θα μας δανείζουν μόνο για τους τόκους των παλαιών δανείων. Η Ελλάδα θα πρέπει να βγάζει αρκετά για να πληρώνει τα έξοδά της και να μειώνει και το κεφάλαιο των δανείων! Επίσης διορία εννέα μήνες στις τράπεζες να βρουν κεφάλαια και μετά στήριξη από τα κράτη ή το EFSF.

    Τα λεφτά που θα χάσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, υπόσχονται ότι θα τους τα δώσουν πίσω μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Δηλαδή το 50 ή 60% του χρέους θα το δώσουμε πίσω με εθνικό πλούτο...

    Αυτό το θεωρούν καλή και εθνικά συμφέρουσα συμφωνία;

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    =============================================

     

     

    Ψάχνουν νομική λύση για να περάσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας

    23-10-2011 23:03:39

     

    Ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση των αποφάσεων για την τύχη της Ελλάδας  των Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί στον Γ.Παπανδρέου πριν λίγο στις Βρυξέλλες.

    Παρόντες στη συνάντηση ήταν, από ευρωπαϊκής πλευράς, οι πρόεδροι της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο και από ελληνικής πλευράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Οι κυβερνητικοί διέρρεαν ότι "Το ζητούμενο πλέον για την ελληνική πλευρά είναι ο εντοπισμός των «διορθωτικών κινήσεων» που θα πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο ισορροπημένο σχήμα αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με αυτό που συμφωνήθηκε στις 21η Ιουλίου".

    "Ο ελληνικός στόχος είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξεύρεση μιας λύσης, αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος, η οποία θα είναι οριστική, καθαρή και ασφαλής τόσο από νομικής όσο και από θεσμικής απόψεως".

    Και όταν λένε "νομικής" εννοούν να βρούν τρόπο να περάσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από την Βουλή, χωρίς να κινδυνέψουν να καθίσουν εν συνεχεία στο εδώλιο του κατηγορουμένου...

    Και βέβαια όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι ιδιώτες και δεν θα πάμε σε "πιστωτικό γεγονός" δηλαδή ανακήρυξη σε ολική χρεοκοπία της χώρας, ενδεχόμενο που πάντως δεν δείχνει πλέον και τόσο κακό σε σχέση με την εναλλακτική λύση της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από τους ξένους.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 25-10-2011 19:49 ]


    Lykos88
    25.10.2011, 19:48
    Αποδρούν μέσω Συντάγματος: "Ναι, θέλουμε 180 για εκχώρηση κυριαρχίας"!

    24-10-2011 23:28:15

    Απόδραση μέσω εκλογών για την λιγότερο "ελληνόψυχη" κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος: Ζητούν 180 ψήφους στην Βουλή για να δώσουν την εθνική κυριαρχία στους Γερμανούς και τους "γερμανόφωνους" της Ευρώπης και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τους πάρουν. Μάλιστα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πάνε καν σε ψηφοφορία, αλλά για "οικονομία χρόνου" θα πάνε κατ'ευθείαν σε εκλογές.

    «Ο κύβος ερρίφθη» από τον Ε.Βενιζέλο, καθώς ελήφθη το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες και το οποίο αναπαρήγαγε χθες το defencenet.gr: Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, έστω δήθεν στο όνομα της «ευρωπαΪκής ολοκλήρωσης» όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας από το 1975, απαιτεί τα 3/5 της Βουλής δηλαδή 180 ψήφους Ελλήνων βουλευτών σε διαφορετική περίπτωση είναι παράνομη και αν το επιχειρήσει μια κυβέρνηση οδηγείται στο εδώλιο.

    Κατόπιν αυτής της πραγματικότητας η κυβέρνηση που «φλερτάριζε» με τους 150+1 αποφάσισε να πάει την σύμβαση στην Βουλή και  να ζητήσει 180 βουλευτές να το ψηφίσουν!

    Πρακτικά ζητεί και από τη Ν.Δ. να το ψηφίσει. Η ώρα για το μεγάλο «ΝΑΙ ή το μεγάλο «ΟΧΙ» γιια τον Αντώνη Σαμαρά ήρθε και συμπίπτει με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Χωρίς να έχουμε καμία ιδιαίτερη ενημέρωση για το θέμα και χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε το οτιδήποτε, θεωρούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα σταθεί εκεί που η Ιστορία τοποθετεί τους σημαντικούς Έλληνες: «Καλύτερα πεινασμένος παρά ταπεινωμένος», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και δεν νομίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να σταθεί έστω ένα βήμα πίσω από αυτή την εθνική γραμμή.

    Σε τελική ανάλυση ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο όταν ο Γ.Καρατζαφέρης είχε πει «ναι».

    Το φιλμ των δραματικών γεγονότων σε ότι αφορά τους 180 βουλευτές έχει ως εξής: . Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο MEGA, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον ενημέρωσε πως η νέα συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή με 180 ψήφους, ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί, ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, με αυξημένη πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:

    «Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.

    Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».

    Φαίνεται ότι και οι ίδιοι οι γαλλογερμανοί θέλουν ξεκαθαρισμένες απαντήσεις. Και θα τις έχουν…

    Να δούμε και το άρθρο του Συντάγματος που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές, αφού θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα συγκεντρώσει 180 ψήφους στην Βουλή για να υπάρχει αποδοχή της γερμανικής πρότασης για ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από επιτρόπους:

    Άρθρο 28
    1.
    Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

    2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

    3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

    Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     

    =============================================================

    Υπερισχύει το σχέδιο για "κούρεμα" 50% όλων των ομολόγων ύψους 205 δισ. ευρώ!

    25-10-2011 08:18:18

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αναζητώντας τρόπους για μεγαλύτερη δυνατή μείωση του ελληνικού χρέους, προσανατολίζονται σε ένα σχέδιο για «κούρεμα» κατά 50% για το σύνολο των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ομόλογα που θα ενταχθούν στη διαδικασία «κουρέματος» θα περιληφθούν και οι τίτλοι που λήγουν και μετά το 2020, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί στην συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

    Συνεπώς, η παρέμβαση θα γίνει σε ομόλογα συνολικής αξίας 205 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών. Υπό συζήτηση βρίσκεται ακόμα το ενδεχόμενο να περιληφθούν στο "κούρεμα" (ενδεχομένως σε μικρότερο ποσοστό) τα ομόλογα αξίας περίπου 60 δισ. ευρώ που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Τέλος, για τα ομόλογα που κατέχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία η ελληνική κυβέρνηση ζητά από τους Ευρωπαίους να εξαιρεθούν από το «κούρεμα» και να ισχύσει γι' αυτά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η οποία προβλέπει ανταλλαγή ομολόγων με νέους τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας.

     

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ======================================================

     

    Ασφαλιστικά Ταμεία τέλος! - Κυβέρνηση: "Πουλήστε ό,τι έχετε και δεν έχετε"

    25-10-2011 10:25:15

    Στο "σκοτεινό" παρελθόν της πολιτικής ζωής του τόπου, μία άλλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σημίτη, κατέστρεψε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, αναγκάζοντάς τα να "παίξουν" στο Χρηματιστήριο, χρησιμοποιώντας τα δηλαδή απροκάλυπτα ως μοχλό επανεκλογής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000. Σήμερα, μία ακόμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τους δίνει τη χαριστική βολή, υποχρεώνοντάς τα να ξεπουλήσουν την ακίνητη περιουσία τους!

    Δυστυχώς, η ιστορία κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

    Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σημίτη παγίδευσε στη μέγγενη του Χρηματιστηρίου τα κεφάλαια των Ταμείων, καθώς μετά την "υπερθέρμανση" του Σεπτεμβρίου του 1999, το Χρηματιστήριο είχε αρχίσει να υποχωρεί επικίνδυνα, με τη δυσάρεστη κατάληξη που είναι σε όλους γνωστή... Έτσι, αποφάσισαν οι τότε κυβερνώντες να "υφαρπάξουν" ουσιαστικά τα χρήματα των Ταμείων και να τα επενδύσουν κατά το επίμαχο διάστημα 1999-2001, δημιουργώντας την -παραπλανητική- εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι "όλα έβαιναν καλώς" και εξασφαλίζοντας στο μεταξύ τη νίκη στις εκλογές και μία ακόμη τετραετία διακυβέρνησης.

    Ιδού τα αποτελέσματα αυτής της ανεύθυνης και αδιάφορης για το κοινό καλό πολιτικής, τόσα χρόνια μετά: Η τωρινή κυβέρνηση αξιώνει από τα Ταμεία να εκποιήσουν και το τελευταίο περιουσιακό τους στοιχείο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις σκληρές ανάγκες του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους. Δεδομένης όμως της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, πρακτικά, τα Ασφαλιστικά Ταμεία την επόμενη 5ετία θα πάψουν να υπάρχουν!

    Όπως έχουμε αναφέρει ήδη σε άλλο σημείο της α' σελίδας, οι επιπτώσεις του «κουρέματος» για τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν να είναι μη αναστρέψιμες, καθώς τα στοιχεία των εργαζομένων δείχνουν ότι η αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι οργανισμοί αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ. Οι οργανισμοί έχουν τοποθετήσει απευθείας σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ περί τα 17 δισ. ευρώ είναι τοποθετημένα από την Τράπεζα της Ελλάδας σε ομόλογα μέσω του "Ειδικού Κεφαλαίου".

    Επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων προειδοποιούν ότι, αν δεν υπάρξει πρόνοια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του "κουρέματος", τότε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, με επιπτώσεις τόσο στις συντάξεις όσο και στις παροχές υγείας.

    Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Ηλίας Πλασκοβίτης, υποστηρίζει ότι όσα ταμεία δεν μπορούν να καλύψουν τις συντάξεις, μετά το μεγάλο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πώληση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, έστω κι αν η εξαίρεση των ταμείων από το κούρεμα είναι ακόμα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
    "Σε μια δύσκολη ώρα, ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων. Πιθανότατα κάποια περιουσιακά στοιχεία πρέπει να ρευστοποιηθούν για να συμπληρώσουν τις ανάγκες για καταβολή συντάξεων" είπε ο γ.γ. Η. Πλασκοβίτης, μιλώντας στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορισμένα ταμεία θα πρέπει να κινηθούν άμεσα!

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     

    =========================================================

     

    Φλερτάρει με Συνταγματικό πραξικόπημα ο Γ.Παπανδρέου...

    25-10-2011 11:46:51

    Kύκλοι του Μαξίμου φαίνεται ότι επιθυμούν να παρασύρουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε Συνταγματικό πραξικόπημα και προσπαθούν "να τα γυρίσουν" τώρα τα περί ανάγκης για 180 βουλευτές στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης που εκχωρεί εθνική κυριαρχία στην χώρα και παίζουν με το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Θεωρώντας ότι οι ξένοι θα μπορέσουν να τους προστατέψουν. "Ισχύει ό,τι είχαμε πει και για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου" λένε τώρα. Με τη φράση αυτή («κοφτά» διατυπωμένη) συνεργάτης του πρωθυπουργού σχολίασε, αργά χθες το βράδυ, τη δήλωση Βενιζέλου για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών στην έγκριση της συμφωνίας για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τους όρους που θα το συνοδεύσουν. Κατ'αρχήν ξεχνούν πως ότι και αν ψηφίσουν δεν θα ισχύσει από την στιγμή που είναι παράνομο. Και η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (έστω ψευδεπίγραφα για την "Ευρωπϊκή ολόκλήρωση) είναι 100% παράνομη, όπως και να την φτιασιδώσουν. Οι κύκλοι του Μαξίμου, μαζί με μια ομάδα υπουργών, θεωρούν ότι θα καταφέρουν να γαντζωθούν στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο και ότι το θέμα θα ξεχαστεί και δεν θα αναζητθούν ποινικές ευθύνες από τον Γ.Παπανδρέου, ενώ οι Γερμανοί θα κένουν την δουλειά τους όπως νομίζουν καλύτερα με την τοποθέτησης επιτρόπων παντού (βασικά οι επίτροποι είναι ήδη παντού, απλά δίνουν εντολές χωρίς να έχου πλήρη εκτελεστική εξουσία). Βέβαια αυτό θα πρέπει να το περάσουν και από την Βουλή με 151. Πόσο εύκολο είναι αυτό;  Για το Μεσοπρόθεσμο, τον Ιούνιο, είχε αναζητηθεί επίσης η ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία για την έγκρισή του από την Βουλή, ωστόσο – και δεδομένου του «όχι» της ΝΔ – ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε τελικά την απλή πλειοψηφία των 151 ψήφων. Μα δεν έχει καμία σχέση του ένα με το άλλο. Δεν είχε τεθεί ρητά θέμα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας όπως γίνεται τώρα.  

    Το «κλειδί», κατά τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, βρίσκεται στις λέξεις «ει δυνατόν οι 180» και «όχι νομικά αναγκαίο»! Δηλαδή μόνοι αυτοί ερνημένουν το Σύνταγμα... ανάποδα. Ίσως γιατί βιάζονται να τους ... "κρεμάσουν ανάποδα". Ποιος ξέρει; Πάντως και από την πλευρά της Ν.Δ. θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι σε περίπτωση που επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για Συνταγματικό Πραξικόπημα, για έναν νόμο ο οποίος θα καταργηθεί με την έλευsη της Ν.Δ. στην εξουσία και με την σαφή προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν ποινικές σνέπειες για όποιον επιχειρήσει συνταγματικό πραξικόπημα, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περιλαμβανομένων. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ==============================================================

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 25-10-2011 19:51 ]


    Lykos88
    26.10.2011, 19:13
    Πάνος Καμμένος στη Βουλή: «Το Γουδί δεν μας χωράει όλους»-Βίντεο

    25-10-2011 20:13:43

    Ένας χειμαρρώδης Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Στην ομιλία του η οποία από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η ομιλία της χρονιάς ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία τώρα εδράζεται στην Ελλάδα, έκανε καταγγελίας για τα CDS, για βίλα που κτίζει ο πρόεδρος της Βουλής στο Γράμμο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για συμμετοχή συγγενών του πρωθυπουργού στην τράπεζα Proton όπως για τον πόλεμο των συνεχών αγωγών που έχει ξεσπάσει εναντίον του για να σιωπήσει. Δείτε το βίντεο:

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     

    ===========================================================

     

    Α.Μέρκελ: "Ποια τεχνική βοήθεια; Tην εποπτεία αναλαμβάνουμε"!



    26-10-2011 14:36:46

     

    Πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" Η Ανγκέλα Μέρκελ, διέψευσε και τον χερ Χορστ Ράϊχενμπαχ και τους κυβερνητικούς που μιλάνε για "τεχνική βοήθεια" κια όχι εποπτεία της Ελλάδας. Σε ομιλία της στην Γερμναική Βουλή πριν λίγο εν όψει της ψηφοφορίας για το EFSF η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν σαφής:

    "Η Γερμανία επιθυμεί τη μόνιμη επιτήρηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί ξανά, σημείωσε και είπε ότι θα ήταν επιθυμητή μια μόνιμη εποπτεία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Η βοήθεια που της δίνουμε, πάντα θα πρέπει να συνδέεται με αυστηρές προϋποθέσεις επιτήρησης της χώρας από εμάς. Δεν είναι μόνο τεχνική βοήθεια, χρειάζεταιο την επιτήρησή μας"!

    Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι "Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου, όπως προκύπτει από την έκθεση της τρόικας και ότι το «κούρεμα» του χρέους δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα της χώρας.

    Υπάρχει κάποιος από την κυβέρνηση για να διαψεύσει τα λεγόμενα της Α.Μέρκελ; Νομίζουμε ότι η παραπάνω δήλωσή της λύνει αυτόματα και το ερώτημα αν πρόκειται για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή όχι...

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 26-10-2011 19:13 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 26-10-2011 19:23 ]


    Lykos88
    27.10.2011, 21:56
    Υπό εποπτεία η τσέπη και η ζωή των Ελλήνων!

    26-10-2011 19:38:56

    Το defencenet.gr έχει χτυπήσει επανειλημμένα το καμπανάκι του κινδύνου απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, εδώ και καιρό! Η αποψινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη επιβεβαιώνει πλέον ότι η ανησυχία μας αυτή μετατρέπεται σε θλιβερό γεγονός: Η ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πέραν των περιοδικών ελέγχων που διενεργεί η τρόικα, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ηλεκτρονική σελίδα της ΕΡΤ, η παρακολούθηση αυτή θα γίνεται από τεχνοκράτες που θα συνεργάζονται στενά σε διαρκή βάση με την ελληνική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα δομή θα βοηθάει την τρόικα στην αποτίμηση της τήρησης των όρων δανεισμού της Ελλάδος, νέος ρόλος που θα αποτυπωθεί και στο Μνημόνιο.

    Για τη διευκόλυνση της αποτελεσματικής χρήσης των δανείων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, θα ενισχυθεί και η διοίκηση του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συμφωνία με την τρόικα. Μεταξύ άλλων, συμφωνείται και η μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF.

    Σύμφωνα με το προσχέδιο, θα παρέχεται επαρκής οικονομική στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στην οικονομική στήριξη της Ελλάδος (PSI). Επίσης, θα γίνει χρήση εργαλείων αναβάθμισης πιστοληπτικής ικανότητος, ώστε να διατηρηθεί η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών σε πράξεις αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούν για την αναμόρφωση της συνθήκης ίδρυσης του - διαδόχου του EFSF - Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος (ESM), με βάση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν.

    Όπως μεταδίδεται, η μόχλευση του EFSF, θα πραγματοποιηθεί στη βάση δύο αξόνων:


    1. Μέσω προσφοράς δυνατότητας πιστοληπτικής αναβάθμισης στο νέο χρέος που θα εκδίδουν κράτη-μέλη. Η αγορά αυτής της δυνατότητας επιπλέον εξασφάλισης θα παρέχεται στους ιδιώτες επενδυτές ως επιλογή, κατά την πρωτογενή αγορά των τίτλων και

    2. Μέσω της μεγιστοποίησης των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων του EFSF, με συνδυασμό πόρων από ιδιωτικά και δημόσια χρηματο-πιστωτικά ιδρύματα και επενδυτές, μέσω εταιρικών οχημάτων ειδικού σκοπού (SPVs), αλλά και μέσω στενότερης συνεργασίας με το ΔΝΤ.

    Επισημαίνεται, ότι αμφότερες μέθοδοι μόχλευσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα.

    Ένα από τα χειρότερα σημεία είναι ότι σκοπεύουν να παρεμβαίνουν ακόμη και στον προϋπολογισμό μας! Σε περίπτωση ενεργοποίησης της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για χώρα-μέλος της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάσουν το προσχέδιο προϋπολογισμού του συγκεκριμένου κράτους και να θέσουν τις όποιες -προφανώς δεσμευτικές- επιφυλάξεις τους, προ της ψήφισής του από το εθνικό κοινοβούλιο της «αποκλίνουσας» χώρας.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    =============================================

    Θέλουν λύση μέσα στη νύχτα οι Γερμανοί - Αδιέξοδο παντού (upd)

    26-10-2011 22:02:26

    (Ανανέωση 22.59): Περίπου στο 52% είναι η τελική πρόταση των Γερμανών στις τράπεζες για το "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα.  Πάντως προσπαθούν να βρούν λύση μέσα στη νύχτα για να μην πάνε σε νέα Σύνοδο το Σάββατο. «Θέλουν να συναντηθούν άμεσα με τις τράπεζες» με αυτό το σκοπό, είπε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο.

    Η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν να ζητήσουν από τις ιδιωτικές τράπεζες συνολικές απώλειες «λίγο μεγαλύτερες του 50%» στην αξία των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

    (Αρχικό κείμενο): H Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε ουσιαστικά, αλλά χωρίς να καταλήξει σε αποτελέσματα, πέρα από την συμφωνία επιτροπείας της χώρας, δηλαδή εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της στους ξένους επιτρόπους, ενώ έχει καταγραφεί μεγάλη διαφορά στις απόψεις κυβερνήσεων, βασικά της Γερμανίας και τραπεζών που έχουν ελληνικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό τους

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γερμανίας και των τραπεζών έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος στο θέμα του τελικού ύψους του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κι ως εκ τούτου μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλισης και τρίτης διαδοχικής ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

     

    Επί του παρόντος, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει ότι έχει ληφθεί απόφαση για τη διεξαγωγή τρίτης συνόδου κορυφής την επόμενη Κυριακή 30 Οκτωβρίου, αλλά θεωρείται βέβαιο αν επιστρέψουν στην διαπραγμάτευση οι τραπεζίτες .


    Η ευρωζώνη αναγκάζει τις τράπεζες να δεχθούν κούρεμα της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό άνω του 50% σε εθελοντική βάση, ώστε η απομείωση της αξίας των ελληνικών κρατικών τίτλων να μη θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός. Αν δεν δεχθούν οι τράπεζες πάμε για άμεση ολική πτώχευση και τυπικά,

    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που επιβεβαίωσε ότι περίπου στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης οι τράπεζες πείστηκαν να προσέλθουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αξιωματούχους της Ευρωζώνης αρνήθηκε να διακινδυνεύσει πρόβλεψη για την έκβαση των συνομιλιών.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ===================================================

     

    "Kαμουφλάρουν" την εκχώρηση κυριαρχίας & την πτώχευση!

    27-10-2011 01:06:36

    "Καμουφλαρισμένη" θα είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων με τον μανδύα της "τεχνικής βοήθειας", προκειμένου να μην τεθεί θέμα έγκρισης της συμφωνίας από 180 βουλευτές στην Βουλή!

    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαίων, οι ξένοι που ήδη είναι εδώ και αυτοί που θα έρθουν θα αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας με άτυπες, αλλά ουσιαστικές εκτελεστικές αρμοδιότητες, αλλά αυτό δεν θα αποτυπωθεί σε χαρτί, λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό.

    Πάντως το όλο σκηνικό είναι τραγικό για την Ελλάδα. Μιλάνε για μείωση στο 120% του δημόσιου χρέους το 2020-21 όταν το παρέλαβαν στο... 114% το 2009. Μόνο και μόνο αυτό αυτό φαίνεται η συνωμοσία που βιώνουμε από τον Οκτώβριο του 2009.

    Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία εγκυμονεί και μείζονες κινδύνους εσωτερικής ασφάλειας, καθώς είναι πρακτικά αδύνατον ένας ολόκληρος λαός να ζήσει επί δέκα χρόνια στα Τάρταρα του τον έριξαν αυτοί που τώρα ομολογούν ότι όλα τα μέτρα που διέταξαν την κυβέρνηση να λάβει από τον Μάιο του 2010 και μετά το μόνο αποτέλεσμα που είχαν είναι η ύφεση να "πάει στον ουρανό".

    Μόλις πριν από έξι μήνες μας έλεγαν ότι το 2011 θα κλείσει με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και κλείνει με -5,5-7%! Ποιος μπορεί να τους πιστέψει πλέον;

     

    Στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση αν και δεν έχει τελειώσει βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι τράπεζες έχουν κάνει ήδη κίνηση σύγκλισης προς το 50% αλλά το ποσοστό ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Το «κούρεμα» για να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός θα είναι σε εθελοντική βάση.

    Το πιο φοβερό είναι ότι ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους μεταφέρει κλίμα... επιτυχίας (!) και "καλής συμφωνίας" η οποία "Θα περάσει θριαμβευτικά από την Βουλή"!

     

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ============================================

     

     

    Ξενύχτησαν για να μας... κουρέψουν στο μισό και να μας εποπτεύουν εσαεί!

    27-10-2011 06:41:32

     

    'Επειτα από ολονύχτια, άγρια παζάρια -κυρίως με τους τραπεζίτες, ώστε το κούρεμα του ελληνικού χρέους στο 50% να γίνει σε εθελοντική βάση και να μη σημειωθεί πιστωτικό γεγονός- οι ηγέτες του Eurogroup κατέληξαν σε συμφωνία για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς βρίσκονταν σε διαρκή συνεδρία από το απόγευμα της Τετάρτης.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί ήταν αυτός που ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την επίτευξη συμφωνίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την ενίσχυση του ταμείου Στήριξης EFSF, το οποίο προικοδοτείται με 1,3 τρισ. ευρώ. Η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2012, οπότε οι τράπεζες διαθέτουν επάρκεια ρευστότητας με το λεγόμενο δείκτη του 9%.

    Το τρίτο σημείο συμφωνίας, χωρίς οι λεπτομέρειες της οποίας να έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αφορά στην ενίσχυση του μηχανισμού παρακολούθησης των χωρών που βρίσκονται σε κρίση χρέους, άρα και της Ελλάδας, που αποτελούσε γερμανικό προαπαιτούμενο.

    Νωρίτερα, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί έστειλαν τελεσίγραφο στους τραπεζίτες, εκβιάζοντας με μονομερή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους σε περίπτωση μη συμφωνίας για κούρεμα σε ποσοστό 50% και άνω (γεγονός που θα σήμαινε πιστωτικό γεγονός), μετατρέποντας έτσι τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης σε πραγματικό θρίλερ.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκαθάρισε αρχικά ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν εξαιρετικά σκληρές, τονίζοντας ότι η Ευρωζώνη έπρεπε να πάρει αποφάσεις «εξαιρετικά κρίσιμες». Ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε μείωση 50% του ελληνικού χρέους, ποσοστό που ερμηνεύεται σε 100 δισ. ευρώ ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    «Ακολουθήσαμε την έκθεση της τρόικας που έκρινε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο μόνο εφόσον μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω αυτή της μείωσης του 50% που αποφασίστηκε σήμερα», πρόσθεσε.

    «Η Ευρωζώνη στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών και έκανε αυτό που έπρεπε για το Ευρώ συμφωνώντας σε ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους», υπογράμμισε η Καγκελάριος της Γερμανίας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.
    Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

    «Η σημερινή απόφαση για την Ελλάδα επιτυγχάνει τον στόχο να καταστεί διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος. Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ενα νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους. Η Ελλάδα όμως θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Μέχρι το 2020 το χρέος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ. Οι συνθήκες από τον Ιούλιο επιδεινώθηκαν και ένα νέο πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ θα μπει σε ισχύ μέχρι τέλος του έτους με ευθύνη της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο ιδιωτικός τομέας θα συνεισφέρει 50% του ελληνικού χρέους ή 100 δισ. ευρώ. Επιπλεόν πενταπλασιάζονται οι πόροι του ΕΤΧΣ στα 1.000 δισ. ευρώ, μέσω μόχλευσης», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) υπολόγισε ότι οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών ανέρχονται περίπου στα 106,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ αφορούν στις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών. Με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προηγήθηκαν της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, οι τράπεζες έχουν προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να αυξήσουν τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής τους επάρκειας στο 9%.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    =============================================

     

    Γ.Παπανδρέου: "Κλείνουμε λογαριασμούς του παρελθόντος", χωρίς να λέει πόσοι ακολουθούν στο μέλλον...

    27-10-2011 06:56:29

     

    Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη λήξη του ολονύχτιου θρίλερ που εκτυλίχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας "θετική και δίκαιη" την απόφαση για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους. «Κλείνουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, που είναι υπερχρέωση της χώρας. Είναι μια δίκαιη απόφαση καθώς ένα μεγάλο μέρος που επωμίζονταν οι πολίτες μεταφέρεται τώρα στις τράπεζες. Το ισχυρό διαπραγματευτικό μας χαρτί ήταν οι θυσίες του ελληνικού λαού».

    Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και δεν μειώνεται η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων. «Με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους όχι μόνο δεν πλήττονται οι συντάξεις, αλλά διασφαλίζονται όπως επίσης η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία».

    Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει για το αν θα επιβληθούν νέα, πρόσθετα μέτρα, δηλαδή δεν διευκρίνισε ποιοι θα είναι οι λογαριασμοί του μέλλοντος... «Θα υπογράψουμε μια νέα δανειακή σύμβαση. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο αρκούν αρκεί να τα εφαρμόσουμε»

    Όσον αφορά στο θέμα της εποπτείας της χώρας μας, τόνισε ότι «Δεν θα υπάρχουν επίτροποι στα υπουργεία. Εμείς έχουμε την ευθύνη, η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Η Τρόικα θα έχει μόνιμη παρουσία στην χώρα μας. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα τρίμηνο show στην χώρα μας. Θέλουμε να είναι εδώ και να υπάρξει κάποιο πρόβλημα να διορθώνεται αμέσως».

    Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου έβαλε τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «Ο κόσμος θέλει αλλαγές και όχι εκλογές. Έχουμε μπροστά μας μπόλικη δουλειά, ώστε να εφαρμοστούν όλα αυτά που αποφασίστηκαν. Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο, ειδικά τώρα να πούμε ότι πηγαίνουμε σε εκλογές. Εμείς θέλουμε την ευρύτερη εθνική συμφωνία και χθες και σήμερα και αύριο και αυτό θα επιδιώξουμε».

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

     

    ================================================================

     

    Ντοκουμέντο: Κάλεσαν τους ξένους να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας!

    27-10-2011 13:54:28

    Εβδομηνταένα χρόνια μετά το "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξά και του ελληνικού λαού, έχουμε ένα μεγαλειώδες "ΝΑΙ" του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, αφού όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr, στο Κείμενο Συμπερασμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, αναφέρεται ρητά ότι η ελληνική (;) κυβέρνηση κάλεσε τους ξένους για να αναλάβουν την εποπτεία της χώρας (όλο το κείμενο είναι στην διάθεση του defencenet.gr και το δημοσιεύουμε εδώ)!

    Επίσης αναφέρεται ότι η χθεσινή συμφωνία θα αποτυπωθεί σε νέο Μνημόνιο για τα νέα χρεη που πρόκειται να επωμιστεί η Ελλάδα Πρώτον, έρχεται μέχρι το τέλος του έτους νέο μνημόνιο για το νέο δάνειο των 100 δις ευρώ που πρόκειται να χρεωθεί η Ελλάδα, καθώς και για όλες αυτές τις συμφωνίες.

    Ειδικότερα, παραθέτουμε το απόσπασμα της επίσημης δήλωσης της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, (μετάφραση δική μας) μαζί με συγκεκριμένες αναφορές στα αγγλικά σε παρενθέσεις σε επίμαχα σημεία, το οποίο αναφέρει:

    «Οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Η κυριότητα του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή της αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών.

    Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους της τρόικας, θα εγκαθιδρύσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επιτόπιο δυναμικό ελέγχου παρακολούθησης στη χώρα (“a monitoring capacity on the ground”), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, για να εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για να συμβουλεύουν και να προσφέρουν βοήθεια, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    Θα βοηθήσει την τρόικα (σ.σ.: η νέα δύναμη ελέγχου στη χώρα), ώστε να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση να συμμορφώνονται με το πλαίσιο δεσμεύσεων του προγράμματος (“It will assist the Troika in assessing the conformity of measures which will be taken by the Greek government within the commitments of the programme”).

    Αυτός ο νέος ρόλος θα καταγραφεί σε Μνημόνιο. Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διοίκηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Υποστηρίζουμε πλήρως την Task Force που συστήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την παροχή τεχνικής βοήθειας».

    ---------------------------------------

    Δηλαδή τον έλεγχο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα τον έχει η ξένη κυβέρνηση που έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα!

    Πρόκειται ακριβώς γι'αυτό που γράψαμε τα ξημερώματα βασιζόμενοι στις πληροφορίες από Βρυξέλλες. Βαπτίζουν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ως "τεχνική βοήθεια" και κατά τα λοιπά, περιγράφουν πλήρεις κυβερνητικές αρμοδιότητες.

    Θα τους ανεχθούμε ακόμα για πολύ;

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ======================================================

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 27-10-2011 21:58 ]


    Lykos88
    31.10.2011, 18:41
    Ιδού γιατί στηρίζουν: 1 στους 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ξαναβγεί!

    30-10-2011 14:03:06

    Μόλις ένα από τα πέντε μέλη της νυν Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα είναι στην επόμενη Βουλή και αυτή είναι η βαθύτερη αιτία που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πειθαρχούν σε ό,τι και αν φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, ακόμα και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.

    Σε τελική ανάλυση ... τι είναι η εθνική κυριαρχία, μπροστά στην πολιτική επιβίωση π.χ. του Χ.Μαγκούφη που εδάρη από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, του Ο.Βουδούρη που επίσης εδάρη και άλλων τέτοιων κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας;

     

    Μπορεί οι πολίτες να τους ... δέρνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αλλά το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης είναι πολύ ισχυρό: Από τους 153 βουλετές που απαρτίζουν αυτή την στιγμή την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λιγότεροι από 35 θα είναι στην Κ.Ο. ομάδα που θα προκύψει μετά από τις επόμενες εκλογές, αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να αποσπά ποσοστό περί το 20% με πτωτική τάση, μάλιστα.

    Αυτό σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση 55 έδρες, από τις οποίες όμως ένα ποσοστό κατ'ελάχιστον 40% θα καλυφθεί από νέους βουλευτές.

    Δηλαδή περί τους 20-25 θα είναι νέοι σε ένα σύνολο 55, οπότε μόλις 30-35 θα είναι τα μέλη της νυν Κ.Ο. και σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός, οι κορυφαίοι υπουργοί (όχι όλοι, κάποιοι είναι ήδη "τελειωμένοι" ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ).

    Αυτή είναι και η βαθύτερη αιτία της κουνοβουλευτικής πειθαρχίας που δείχνουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Εκλογές σημαίνει ότι αποχαιρετούν Βουλή, προνόμια, αμαξάρες, ρουσφέτια κλπ.

    Ας δούμε όμως και τα επόμενα τέσσερα crash-test που περιμένουν την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

    α) Προϋπολογισμός. Από τα τέλη Οκτωβρίου, έχει μεταφερθεί η ψήφισή του αρχικά στις 10 Νοεμβρίου και τώρα υπολογίζεται για τα τέλη του μήνα χωρίς να αποκλείεται να πάει κανονικά ακι στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς πρέπει να εγκριθεί από τον Επίτροπο Χ.Ράϊχενμπαχ, την τρόϊκα και την γερμανική κυβέρνηση.

    β) Νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Παρά το γεγονός ότι λένε δημοσίως ότι "Αν εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα" ετοιμάζουν και νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία ίσως να τα ... "πασπαλίσουν" με ψευτοελαφρύνσεις.

    γ) Δανειακή σύμβαση. Η έγκριση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή και τρης εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, κανονικά θα ήταν ατία για να πέσει όχι οι συγκεκριμένη, αλλά όλες οι κυβερνήσεις της χώρας. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λειτουργήσει αντισυνταγματικά επιχειρώντας να περάσει το νομοσχέδιο με 151 βουλευτές, οπότε αναλαμβάνει και τις ευθύνες ενός κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και της εκτροπής από την δημοκρατική αρχή. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για ειδικά δικαστήρια κλπ.

    δ) Μεταφορές. Τόσο οι ταξιτζήδες, όσο και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. έχουν ισχυρή εκλογική βάση και δυνατό λόμπι. Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες μονοπώλια για να τους αντικαταστήσει.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    =================================================

     

     

     

    Το HΛΙΟΣ "καίει" την κυβέρνηση - Δεύτερο κατοχικό δάνειο!

    30-10-2011 19:44:14

    Ανατριχίλα προκαλεί το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που αναφέρεται στο πως θα εξοφληθεί το ελληνικό χρέος. Για πρώτη φορά ένα ελεύθερο (τυπικά τουλάχιστον) κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές του, να έχουν οι δανειστές του τον απόλυτο έλεγχο, την τιμολόγηση, την πώληση και την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!

     

    Σε άλλες εποχές όποιος υπέγραφε τέτοιο κείμενο τον περίμενε το εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορίας της απιστίας και της ζημίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου. Σήμερα η κυβέρνηση πανηγυρίζει. Είναι η πρώτη φορά που ένα επενδυτικό πρόγραμμα αναφέρεται ονομαστικά σε ένα τέτοιο κείμενο ενδεικτικό της σημασίας και του βάρους που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτή την επένδυση.

    Η ακριβής διατύπωση του άρθρου 13 είναι η εξής:«Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».

    Δηλαδή η Ελλάδα δεσμεύεται όλα τα έσοδα από το ΗΛΙΟΣ να πάνε για αποπληρωμή του δανείου, μέχρι το ποσό των 15 δισεκατομυρίων ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που ένα μελλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης δεσμεύει όλα τα μελλοντικά του έσοδα για την αποπληρωμή των δανείων!

    Και ποιος θα αγοράζει το ρεύμα; Η Γερμανία! Ποιος θα πουλά το ρεύμα; Η Γερμανία! Ποίου οι εταιρείες θα ωφεληθούν από την κατασκευή του έργου; Οι γερμανικές! Πόση ποσότητα ρεύματος θα απορροφάται από την διψασμένη ενεργειακά τοπική αγορά; Ούτε μισό watt!

    Η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για τη Γερμανία με πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ότι παράγεται στην Γερμανία λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας στη χώρα. Οι Γερμανοί θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις από την τράπεζα KfW και τα λεφτά που θα βγάζουν θα τα εισπράττουν πάλι οι … Γερμανοί.

    Πρακτικά πρόκειται για ένα δεύτερο κατοχικό δάνειο: Οι Γερμανοί ζητάνε την έκταση, δανεική κι αγύριστη, την εκμεταλλεύονται, αποκομούν πολλαπλά οφέλη (φτηνή ενέργεια, έργο σε γερμανικές εταιρείες, επιδοτήσεις κλπ) και στην Ελλάδα μένει το αμφίβολο όφελος αποπληρωμής δανείων. Και λέμε αμφίβολο γιατί το πόσο θα πωλείται το ρεύμα θα καθοριστεί από τους Γερμανούς! Δηλαδή έχουμε τον δανειστή ο οποίος εκμεταλλεύεται περιουσία του δανειζόμενου και πληρώνει όσα ο δανειστής θέλει! Τρελλό; Όχι, απλά αντεθνικό!

    Μάλιστα έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Κομισιόν, η οποία έχει ως αντικείμενο το συγκεκριμένο project.

    Στην Ελλάδα έχουν εγκατασταθεί 200 μέγαβατ ηλιακής ενέργειας και μέχρι τέλους 2011 μπορούν να αυξηθούν στα 500. Η ικανότητα παραγωγής της Γερμανίας σε ηλιακή ενέργεια είναι με 17 γίγαβατ πολλαπλάσια. Με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια αξίας 25 δισ. ευρώ.

    Για να καταλάβετε την έκταση της κομπίνας ο ίδιος ο καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου Τόμας Χαμάχερ που έχει εμπλακεί στο έργο (ο άνθρωπος και μόνο από αυτή την δήλωσή του σε γερμανικά ΜΜΕ δείχνει ότι είναι από τους Γερμανούς που αγαπούν και σκέφτονται την Ελλάδα) καταγγέλλει:«Και στην περίπτωση του ΗΛΙΟΣ αυτοί που κερδίζουν είναι οι κατασκευαστές των ηλιακών μονάδων δηλαδή γερμανικές και κινεζικές εταιρίες και όχι οι ελληνικές. Οι Έλληνες δεν θα έχουν κανένα κέρδος».

    Κατόπιν αυτών, το  άρθρο 13 μήπως θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας πρώτης εισαγγελικής έρευνας;


    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ===================================

     

    Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης;

    30-10-2011 03:44:26

     

    Μέχρι τα Χριστούγεννα 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκτός εργασίας

    31-10-2011 07:42:54

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 31-10-2011 18:43 ]


    Lykos88
    11.11.2011, 20:56

    Η κυβέρνηση των δωσίλογων της «εθνικής συνεννόησης» και τα καθήκοντα όλων μας.

    Δωσίλογος είναι εκείνος που δίνει λόγο στους επίδοξους καταχτητές της χώρας του, που σπέρνει την ηττοπάθεια στον λαό για να επικρατήσουν οι συνεργάτες των καταχτητών. Και οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ – μαζί βέβαια με τα εξαπτέρυγα της Ντόρας και του Κουβέλη – απέδειξαν ότι είναι σύγχρονοι δωσίλογοι διότι πολύ απλά κινούνται με βάση τα τελεσίγραφα των Μερκοζί της ευρωζώνης και της Ουάσιγκτον. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε, μετά την ναζιστική κατοχή και τον εμφύλιο, μια τόσο ανοιχτή εκδήλωση δωσιλογισμού. Οι Μερκοζί διέταξαν να μην γίνει δημοψήφισμα και οι δυνάμεις της «εθνικής συνεννόησης» πειθάρχησαν αμέσως. Οι Μερκοζί διέταξαν να περάσει αμέσως η συμφωνία πτώχευσης της Ελλάδας που κατέληξαν την 26η Οκτωβρίου με καθεστώς ύπατης αρμοστείας υπό τον γκαουλάιτερ Χορστ Ράιχενμπαχ και όλοι αυτοί οι ένθερμοι «πατριώτες», όχι μόνο υπάκουσαν, αλλά έτρεξαν να στήσουν και μια δοτή συγκυβέρνηση κατά παράβαση κάθε έννομης και συνταγματικής τάξης. Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση δωσιλόγων και ανδρεικέλων μετά την ναζιστική κατοχή και τον εμφύλιο. Μόνο και μόνο για να περάσουν ερήμην του λαού οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που απαιτούν οι ξένοι επικυρίαρχοι.

    Γιατί γίνονται όλα αυτά;
    Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται όλοι οι δωσίλογοι της ιστορίας, όλα αυτά τα κάνουν για «εθνικό» σκοπό. Δηλαδή, για να μην χαθεί η 6η δόση και δεν έχουμε να πληρώσουμε ως κράτος μισθούς και συντάξεις. Τέτοια πρεμούρα για τους μισθούς και τις συντάξεις έχουν εκείνοι που αδίστακτα αφαίρεσαν πάνω από το 30% του λαϊκού εισόδηματος τον προηγούμενο χρόνο και οδήγησαν εκατομμύρια οικογένειες στην απελπισία. Πρώτη φορά αυτός που δολοφονεί αδίστακτα κατά συρροή, εμφανίζεται να νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία των θυμάτων του. Όσο για το ότι η 6η δόση χρειάζεται για μισθούς και συντάξεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ σε τοκοχρεωλύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δις ευρώ για τον Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να τα φορτώνονται τα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δις ευρώ. 8 δις ευρώ για να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους μέσα στο τρέχον δίμηνο. Αντιλαμβάνεσθε την απάτη; Κατανοείτε το ψέμα; Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας. Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» την στερήσουν; Διότι πολύ απλά γυρίζουν μέσω ημών σ’ αυτούς και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Το ελληνικό κράτος απλά εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα. Και πάλι όμως δεν φτάνει η 6η δόση για το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν είναι αρκετή. Που θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Κάποια από τα επιπλέον 7,5 δις ευρώ θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δις ευρώ από τους επιπλέον φόρους και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ; Δεν πρόκειται να πάνε σε τακτικές δαπάνες του κράτους, αλλά να συμπληρώσουν όσα λείπουν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ακόμη κι αν χρειασθεί κι άλλοι μισθοί και συντάξεις. Ακόμη κι αν οδηγηθούν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.Κάθε φορά που ακούτε για την 6η δόση, θυμηθείτε ότι σας εξαπατούν βάναυσα. Ούτε ευρώ από τις δόσεις δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε σε τοκοχρεωλύσια και πάλι δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους. Κι επειδή πάλι δεν φτάνουν το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται με επαχθέστατους όρους μέσω εντόκων γραμματίων 3μήνου και 6μήνου. Αυτός είναι ο λόγος που η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος δεν αφορά την δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την πληρωμή των τοκογλύφων. Όσο πιο αποφασιστική είναι η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος, τόσο πιο έντονα νιώθουν την πίεση οι τοκογλύφοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Το ίδιο και με την 6η δόση. Αν δεν δοθεί δεν τίθεται εν κινδύνω ο μισθός και η σύνταξη, αλλά τα τοκογλυφικά. Γι’ αυτό και πρέπει να απαιτούμε να μην εισπραχθεί, να σταματήσει εδώ και τώρα η καταβολή των δόσεων και να προχωρήσει το κράτος τουλάχιστον σε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές προκειμένου να διασώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να διασώσει τους πόρους του.Μα τότε θα πτωχεύσει η χώρα, λένε κάποιοι. Μα είναι ήδη πτωχευμένη και μάλιστα οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη αποφανθεί ότι αν τυχόν και γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) της 26ης Οκτωβρίου, θα υποβαθμίσουν επίσημα την χώρα σε κατάσταση D (Default=Πτώχευση). Αν πάμε σε τέτοια πτώχευση η χώρα θα καταρρεύσει σαν την Αργεντινή και χειρότερα. Ενώ αν πάμε σε μονομερή αναστολή πληρωμών με σκοπό την διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα μπορέσουμε ως οικονομία και ως κοινωνία να ελέγξουμε τις συνέπειες. Η ελεγχόμενη πτώχευση που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωκράτες είναι ακριβώς η ίδια που επιχείρησαν να επιβάλει το ΔΝΤ και στην Αργεντινή το 2001 με αποτέλεσμα την κατάρρευση. Ελεγχόμενη πτώχευση σημαίνει ελεγχόμενη για τους δανειστές και ανεξέλεγκτη ως προς τις συνέπειές της για την χώρα και τον λαό της. Ενώ μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει στην χειρότερη περίπτωση πτώχευση με ελεγχόμενες συνέπειες και επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή όταν ο Νέστορ Κίχνερ διέγραψε το 70% του δημόσιου χρέους της χώρας και ο λαός της γλύτωσε την απίστευτη μιζέρια και καταστροφή που βίωνε επί τριετία μετά την κατάρρευση της χώρας του το 2001.

    Τι θετικό βγήκε από τις εξελίξεις;

    Αν κάτι θετικό βγήκε από τον τραγέλαφο που ζήσαμε αυτήν την εβδομάδα ήταν το γεγονός ότι έπεσαν πλέον οι μάσκες και ο κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του. Δεν πρέπει πια να τρέφει κανείς καμιά αυταπάτη. Η αντίσταση του λαού, η κοινωνική οργή και οι διαδικασίες κοινωνικής έγερσης που είναι ορατές πλέον παντού σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας, οδήγησαν σε μια πρωτοφανή γελοιοποίηση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και εξανάγκασε τους πάντες να πετάξουν τις μάσκες. Με εξαίρεση, ίσως, μόνο την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν συνηθίζει να φορά μάσκα γιατί είναι εκ φυσικού της άκρως αποκρουστική. «Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;», όπως θα έλεγε και ο πατήρ Μητσοτάκης που στοιχειώνει κυριολεκτικά το παρασκήνιο και προσκήνιο της ελληνικής πολιτικής εδώ και πάνω από 6 δεκαετίες.Υπάρχει ένας κόσμος, ιδιαίτερα εκείνος που έτρεφε αυταπάτες για τον πατριωτισμό και την ειλικρίνεια του Σαμαρά, που νιώθει απογοητευμένος. Δεν καταλαβαίνει ότι η δική του αγανάκτηση και κοινωνική οργή, η δική του αντίσταση οδήγησε στο να πέσουν οι μάσκες και αυτό είναι για καλό. Δεν χάθηκε απολύτως τίποτε. Αντίθετα ο λαός βγήκε κερδισμένος. Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να κυβερνήσει. Όσα νομοσχέδια και συμφωνίες κι αν περάσει από την Βουλή με την βοήθεια των συνενόχων της στην Νέα Δημοκρατία, το ΛΑΟΣ και τα εξαπτέρυγά τους, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όλοι τους είναι έκπτωτοι, είναι καταχραστές της λαϊκής εντολής και επομένως ότι κι αν αποφασίσουν από κοινού ή όχι δεν έχει καμιά ισχύ. Το κράτος έχει παραλύσει. Και καλά κάνει. Η δημόσια διοίκηση δεν λειτουργεί, αφενός, γιατί σκόπιμα την διαλύουν για να την ιδιωτικοποιήσουν και, αφετέρου, γιατί οι δημόσιοι λειτουργοί της αντιστέκονται στην λαίλαπα και την επέλαση της νέας κατοχής. Αυτό δεν είναι κακό, είναι πολύ καλό. Είναι η άμυνα που έχει αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία και ο λαός προκειμένου να αποτρέψουν, στο μέτρο του δυνατού, την καταστροφή μέσα από την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει επίσημα το πολιτικό σύστημα εναντίον της χώρας. Οι υπουργοί δεν μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς δημόσια διοίκηση, χωρίς δικαστές και μηχανισμούς επιβολής. Αφήστε τους να λένε και να εκδίδουν ότι διατάγματα θέλουν. Δεν έχουν καμμιά ισχύ όσο ο μηχανισμός δεν είναι στα χέρια τους, ή δεν υπακούει. Είναι ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η χώρα από την επίσημη πτώχευση που ετοιμάζει η ευρωζώνη και την γενικευμένη εκποίηση. Πρέπει το μπάχαλο να γενικευθεί. Πρέπει τα πάντα να σταματήσουν να λειτουργούν για την κυβέρνηση, πρέπει να αφαιρέσουμε από τα χέρια τους κάθε μηχανισμό και λειτουργία, ώστε οι συμφωνίες, οι επικυρώσεις και οι εντολές να μείνουν στα χαρτιά. Δεν μας πειράζει ότι κι αν ψηφίσει αυτή η Βουλή. Οτιδήποτε κι αν είναι, όσο βλαπτικό κι αν είναι για την χώρα και τον λαό της μπορεί να αναιρεθεί, να παρθεί πίσω. Άλλωστε αυτή η Βουλή είναι ανυπόστατη και έκπτωτη όσον αφορά τον ίδιο τον λαό. Επομένως, ο λαός πρέπει να συνεχίσει την πίεσή του με στόχο κανένα από τα μέτρα και τις δεσμεύσεις να μην γίνουν πράξη. Μην ανησυχείτε για την σύμπνοια των ηγεσιών των κομμάτων. Όλοι τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την βάση τους, δηλαδή την κοινωνία. Κι αυτήν την τρέμουν. Πώς θα πείσει ο κ. Σαμαράς τώρα πια την ίδια την βάση του για την «αντιμνημονιακή» του ρητορική; Πώς θα πείσει ότι είναι ενάντια στην εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας όταν ομολόγησε ανοιχτά ότι συμφωνεί με την συμφωνία ελεγχόμενης πτώχευσης υπό Ύπατη Αρμοστεία της 26ης Οκτωβρίου και ότι ποτέ δεν διαφώνησε με την πρώτη δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα παραιτείται «άνευ όρων και αμετάκλητα» από την εθνική της κυριαρχία; Θα πρέπει να καταστείλει τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα της βάσης του. Και εν αντιθέσει με τα στελέχη του κόμματός του, αυτά τα αισθήματα στην βάση είναι απολύτως ζωντανά και σε εγρήγορση. Άλλωστε ο απλός ψηφοφόρος της ΝΔ τι έχει να κερδίσει από το ξεπούλημα της χώρας του εκτός από βάσανα και μιζέρια;Θυμηθείτε τι λέγαμε όταν ξεσπούσε το κίνημα της στάσης πληρωμών ενάντια στα χαράτσια. Εμείς ως λαός μπορούμε να αντέξουμε πολύ περισσότερο από αυτούς, από τους κυβερνώντες. Κι έτσι έγινε. Η κυβέρνηση καταρρέει με πρωτοφανή πάταγο και για να εκτελέσει κατά γράμμα και σύμφωνα με τις έξωθεν εντολές την αποστολή της, κάλεσε ενισχύσεις. Κάλεσε τις εφεδρείες του συστήματος. Κι αμέσως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καρατζαφέρης και τα κοινοβουλευτικά εξαμβλώματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ανταποκρίθηκαν. Κοινός τους τόπος; Να φιμωθεί ο λαός, να οδηγηθεί στην γωνία το ταχύτερο δυνατό και να περάσει η συμφωνία επίσημης πτώχευσης της χώρας πάσει θυσία. Όμως ο λαός έχει το πάνω χέρι. Η πίεση που ασκεί με την αντίστασή του στην επιβολή των μέτρων, αλλά και με την έμπρακτη απαξίωση των πολιτικών ηγεσιών σε κάθε εμφάνισή τους, θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί στο έπακρο. Στο βαθμό που το καταφέρνει αυτό ο λαός, η κατάρρευση όλων τους είναι υπόθεση εβδομάδων. Αρκεί η απογοήτευση να γίνει οργή και αποφασιστικότητα. Αρκεί η διατεταγμένη διασπορά του φόβου και της μοιρολατρίας να απαντηθεί με το πλάτεμα της ενότητας του ίδιου του λαού χωρίς διαμεσολαβητές επωνύμους ή μη, οι οποίοι είναι πάντα σε θέση να τον προδώσουν ή να τον πουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία. Ο λαός με την αντίσταση και την δράση του έχει καταφέρει πολλά. Πολύ περισσότερα απ’ ότι αντιλαμβάνεται ακόμη κι ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να προετοιμαστεί και για την τελική μάχη. Την μάχη που θα τον απαλλάξει μια και καλή από το δοτό πολιτικό σύστημα και το καθεστώς που προσπαθεί να επιβάλλει στην χώρα κατ’ επιταγή των αφεντικών του. Η δυνατότητα επιτυχίας είναι τόσο αληθινή, που αρκεί ο λαός να πιστέψει σ’ αυτήν για να γίνει πραγματικότητα πριν το τέλος του έτους.

    .................

    η συνέχεια εδώ : Δημήτρης Καζάκης (6/11/2011)

    =============================================================

    Ταφόπλακα η 26η Οκτωβρίου

    Για μια ακόμη φορά οι κρατούντες της ευρωζώνης μας έσωσαν με νέα συμφωνία. Διάσωση νούμερο 4 ή κάτι τέτοιο. Έχουμε χάσει πλέον τον αριθμό. Μόνο τα θύματα των διασώσεων μπορούμε να μετράμε. Κι αυτά ανέρχονται πλέον σε εκατομμύρια. Μιας κι ένας ολόκληρος λαός έχει τεθεί υπό κατάσταση γενικευμένης πτώχευσης, πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά δεδομένα της χώρας, επειδή το επιβάλει το συμφέρον της ευρωζώνης. Έτσι είναι, άμα είναι να επιλέξεις ανάμεσα σ’ ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα – όπως είναι το ευρώ και η ευρωζώνη – και σ’ έναν ολόκληρο λαό, τι το πιο λογικό; Διαλέγεις το εγκεφαλικό κατασκεύασμα μόνο και μόνο γιατί συμφέρει τις αγορές, τις τράπεζες και τους ισχυρούς της ευρωζώνης. Αυτό το τερατούργημα αποκαλείται σήμερα «Ευρώπη» και «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας.Το βασικό είναι να καταλάβουμε ότι για μια ακόμη φορά σωθήκαμε από τους φίλους και εταίρους μας. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστέψουμε όλοι αυτοί που μέχρι χθες μας έλεγαν άλλα. Πρώτα όμως θα πρέπει να διευκρινίσουμε τι περιλαμβάνει η περίφημη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ελάχιστα πράγματα. Να η ουσία όπως διατυπώθηκε στην Δήλωση της Συνόδου Κορυφής (26/10):

    Ευχολόγιο «διάσωσης»
    «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) έχει ζωτικό ρόλο στην εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Συνεπώς χαιρετίζουμε την τρέχουσα συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών επενδυτών της για την εξεύρεση λύσης για εμβάθυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα. Από κοινού με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να διασφαλίσει την απομείωση της σχέσης του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ με στόχο να φθάσει το 120% έως το 2020. Προς το σκοπό αυτό, καλούμε την Ελλάδα, τους ιδιώτες επενδυτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διαμορφώσουν εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με ονομαστική μείωση του 50% επί του θεωρητικού ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα συνεισφέρουν στη δέσμη PSI ποσό ύψους έως 30 δισ. ευρώ. Στη βάση αυτή, ο επίσημος τομέας είναι έτοιμος να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος ύψους έως 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, συμπεριλαμβανομένης της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να συμφωνηθεί έως το τέλος του 2011 και η ανταλλαγή ομολόγων να εφαρμοστεί στις αρχές του 2012. Καλούμε το ΔΝΤ να συνεχίσει να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος.»Τι προκύπτει από αυτή την Δήλωση:

    1.              Εκφράζεται η ευχή ότι οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές για το δημόσιο χρέος να οδηγήσει σε «απομείωση της σχέσης του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ με στόχο να φθάσει το 120% έως το 2020». Πώς θα γίνει αυτό και με ποιους όρους μένει αδιευκρίνιστο και επαφίεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ιδιώτες επενδυτές-δανειστές.

    2.              Προκειμένου η ευχή της ευρωζώνης να ευοδωθεί η ευρωκρατούντες καλούν «την Ελλάδα, τους ιδιώτες επενδυτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διαμορφώσουν εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με ονομαστική μείωση του 50% επί του θεωρητικού ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές». Πόσο θα είναι αυτό το «κούρεμα» η Δήλωση δεν αναφέρει, αλλά η κυβέρνηση επίσημα και τα παπαγαλάκια της ευρωζώνης αναφέρουν γύρω στα 100 δις ευρώ.

    3.              Για να γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI, όπως αρέσκεται να την αναφέρει ο κ. Βενιζέλος εις άψογην βλαχοδημαρχικήν προφορά) «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα συνεισφέρουν στη δέσμη PSI ποσό ύψους έως 30 δισ. Ευρώ». Που θα πάνε αυτά τα 30 δις ευρώ; Μα στους ιδιώτες επενδυτές που θα δεχτούν το «κούρεμα» ως χρηματοοικονομική εγγύηση, όπως ξεκαθάρισε η επίσημη ανακοίνωση του IIF του κ. Νταλάρα στις 27/10. Με άλλα λόγια θα καταβληθούν σε ζεστό ρευστό προκειμένου να γίνει η εθελοντική ανταλλαγή.

    4.              Προκειμένου η Ελλάδα να συνεχίσει την πληρωμή τοκοχρεολυσίων για τα επόμενα χρόνια, αλλά και για να καλύψει τις εσωτερικές δανειακές της ανάγκες, οι ευρωκρατούντες αποφάσισαν επίσης «ο επίσημος τομέας είναι έτοιμος να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος ύψους έως 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, συμπεριλαμβανομένης της απαιτούμενης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.»

    5.              «Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να συμφωνηθεί έως το τέλος του 2011 και η ανταλλαγή ομολόγων να εφαρμοστεί στις αρχές του 2012.»

    Καλπάζει το χρέος
    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ας τα πιάσουμε ένα-ένα:
    Πρώτο: Μιλάνε για «κούρεμα» 50% του ελληνικού δημόσιου χρέους στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών που θα αποφέρει υποτίθεται 100 δις ευρώ απομείωση. Για 100 δις ευρώ, επαναλαμβάνουμε, μιλάνε τα παπαγαλάκια και όχι η Δήλωση. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ (1/11) ανεβάζουν την απομείωση μόλις στα 65-70 δις ευρώ. Κανείς δεν μας λέει πώς θα προκύψει αυτή η απομείωση και από πού συγκεκριμένα. Ούτε καν το IIF του κ. Νταλάρα δεν μας λέει, όπως έκανε την 21η Ιουλίου, με ποιον τρόπο θα γίνει η εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Το μόνο που λέει και διατυμπανίζει είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ που του υποσχέθηκαν 30 δις ευρώ χρηματοοικονομικές εγγυήσεις. Με άλλα λόγια το όλο «κούρεμα» είναι στον αέρα.

    Δεύτερο: Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν παπαγαλάκια και κομισάριοι της ευρωζώνης, τότε δεν πρέπει να μας εξηγήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν να μιλά κανείς για απομείωση χρέους όταν σου «κουρεύουν» υποτίθεται τα 100 δις ευρώ, αλλά σε φορτώνουν με άλλα 100 + 30 δις ευρώ νέα δάνεια; Είναι αυτό απομείωση ή πρόκειται για αύξηση του ελληνικού χρέους κατά 30 δις ευρώ τουλάχιστον; Και λέμε τουλάχιστον γιατί η προσωρινή ωφέλεια από το «κούρεμα» μπορεί να είναι και χαμηλότερη των 70 δις ευρώ, όπως π.χ. εκτιμά το ΔΝΤ. Τότε μιλάμε για αύξηση του συνολικού δημόσιου χρέους της Ελλάδας κατά 60 δις ευρώ.

    Τρίτο: Ήδη η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή ζητά από την Ελλάδα (31/10) να ανακεφαλαιώσει τις εγχώριες τράπεζες με τουλάχιστον 30 δις ευρώ. Με άλλα λόγια από τα 100 που πρόκειται να δοθούν ως νέο δάνειο από την ευρωζώνη μας μένουν περί τα 70 δις ευρώ για να καλύψουμε δανειακές ανάγκες και πληρωμές τοκοχρεολυσίων έως το 2014. Σε τι ποσό ανέρχονται αυτές οι χρηματοδοτικές ανάγκες την περίοδο 2012-2014; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πρέπει να πληρωθούν 130,4 δις ευρώ σε χρεολύσια (Δελτίο Δημόσιου Χρέους, Ιούνιος 2011) και τουλάχιστον 62 δις ευρώ σε τόκους ομολόγων και εντόκων γραμματίων. Σύνολο τοκοχρεολυσίων 192,4 δις ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι η πραγματική απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι της τάξης του 28% της ονομαστικής του αξίας έως το 2014, αν πάρουμε στα σοβαρά τα περί 100 δις ευρώ του «κουρέματος», τότε η συνολική επιβάρυνση του δημόσιου χρέους την περίοδο 2012-2014 διαμορφώνεται στα 138,5 δις ευρώ. Που θα βρεθούν αυτά με δεδομένο ότι το νέο δάνειο θα ανέρχεται σε 70 (100 – 30 της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών); Και χωρίς να υπολογίζουμε τις πρωτογενείς δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους. Με άλλα λόγια, ακόμη κι αν όλα πάνε καλά, όπως τα σχεδιάζει η ευρωζώνη, τότε το δημόσιο χρέος θα καλπάζει με ρυθμούς ανεξέλεγκτους τα επόμενα χρόνια.

    Διακρατικό χρέος
    Τότε τι πετυχαίνει η εν λόγω συμφωνία; Πολύ απλά να αλλάξει τη νομική βάση για τα 240 δις ευρώ του ελληνικού δημόσιου χρέους. Να μετατραπεί δηλαδή από χρέος σε ομόλογα εκδοθέντα με βάση τους κανόνες του εθνικού δικαίου, σε χρέος διακρατικό, είτε με ομόλογα που θα έχουν πια εκδοθεί από έναν υπερεθνικό μηχανισμό (πιθανότατα το EFSF) σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο ή άλλο ξένο δίκαιο ευκαιρίας που εξασφαλίζει τους δανειστές έναντι του οφειλέτη. Αυτή είναι η όλη ιστορία.Όσο για το 120% του ΑΕΠ το 2020 θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα ακόμη ανέκδοτο σαν όλες τις άλλες προβλέψεις που έχουν κάνει οι τροϊκανοί και καμιά τους μέχρι σήμερα δεν έχει επαληθευθεί. Μπορεί να λένε ότι φταίει η Ελλάδα, οι ανεπρόκοποι Έλληνες και το θερμό κλίμα μας, αλλά όπως και να το κάνει κανείς όσο κι αν προσπαθείς να κάνεις έναν γάιδαρο να πετάξει πηδώντας από την κορυφή ενός βράχου αυτό που εν τέλει είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτός θα σκάσει κάτω και θα τα τινάξει. Όπως και να γίνει, όσο κι αν ξυλοφορτώσεις τον γάιδαρο, ή όσες βρισιές κι αν τον στολίσεις. Βέβαια, η όλη τέχνη είναι να μην κάνεις τον γάιδαρο να σε τρελάνει στις κλωτσιές, όπως ετοιμάζεται να κάνει ο ελληνικός λαός. Σ’ αυτό έχουν αμέριστη βοήθεια από ολόκληρο τον συρφετό του σύγχρονου λεβαντινοραγιαδισμού.

    Δέσμευση εσόδων
    Επίσης συμφωνήθηκαν και τα εξής:
    Πρώτο: «Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές από το πρόγραμμα «Ήλιος» ή άλλα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις πέραν των ήδη περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα προσαρμογής για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας έως 15 δισ. ευρώ με σκοπό την αποκατάσταση της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)». Με άλλα λόγια τα έσοδα από την πολυδιαφημισμένη επένδυση του προγράμματος «Ήλιος» δεν πρόκειται να πάνε για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να δεσμεύσει τα 15 δις ευρώ για το EFSF μόνο στον βαθμό που η συνολικές εγγυήσεις προς το Ταμείο θα μείνουν στα 440 δις ευρώ. Αν αυτές οι εγγυήσεις ανέλθουν στα 779 δις ευρώ, όπως έχει αποφασιστεί, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το EFSF ανέρχονται στο ύψος των 22 δις ευρώ.Δεύτερο: «Θα πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση. Η ιδιοποίηση του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του ευθύνη των ελληνικών αρχών. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Επιτροπή, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της στην Τρόικα, θα συγκροτήσει για τη διάρκεια του προγράμματος επιτόπου εποπτική ικανότητα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα για την παροχή συμβουλών και συνδρομής ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Θα συνδράμει την Τρόικα στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης των μέτρων που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτός ο νέος ρόλος θα καθοριστεί στο Μνημόνιο συμφωνίας.»

    Κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας
    Με αυτόν τον τρόπο αποφασίστηκε η εγκατάσταση μόνιμης Ύπατης Αρμοστείας στην χώρα. Το τέχνασμα είναι ότι το ζήτησε η κυβέρνηση. Κι επομένως υποτίθεται ότι δεν αποτελεί ολοκληρωτική κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Αυτά βέβαια ισχύουν μόνο για ιδιώτες με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης. Πολύ απλά με την νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο ο κ. Χορστ Ράινχενμπαχ και οι εκατοντάδες επιτελείς του (ο γερμανικός τύπος τους ανεβάζει σε πάνω από 300 επιτρόπους) θα εγκατασταθούν επίσημα ως γκάουλαιτερ της Ελλάδας. Στόχος τους είναι να τιμωρήσουν τους Έλληνες για τα λάθη και τα μοιραία αμαρτήματά τους που τους οδήγησαν στον δρόμο της απωλείας. Αν δεν με πιστεύετε, δείτε πώς τοποθέτησε το ζήτημα η κ. Μέρκελ: «Θα υπάρξει ένα ενισχυμένο καθεστώς παρακολούθησης σε σχέση με την εκπλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων», δήλωσε η κ. Μέρκελ ανήμερα της συνόδου κορυφής. «Αυτό θα είναι δεσμευμένο με ένα μνημόνιο κατανόησης. Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία εκεί. Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση των μέτρων που έλαβε η Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο από ό, τι όταν κάθε τρεις μήνες μια «τρόικα» ταξιδεύει πήγαινε-έλα, ένα μόνιμο σύστημα εποπτείας.» Και μετά βγήκε η Δήλωση ότι δήθεν η ελληνική κυβέρνηση το ζήτησε.Το γεγονός ότι αυτά τα μέτρα παίρνονται μόνο και μόνο για να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή, το ομολόγησε και ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel (31/10) σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι η απόφαση της συνόδου για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν θα εξωθήσει και την Πορτογαλία με την Ιρλανδία να ζητήσουν το ίδιο, ο κ. Σόιμπλε απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, έχουν ομόφωνα τονίσει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική, εξαιρετική περίπτωση που απαιτεί ειδική λύση. Σε αντάλλαγμα για την συνεχή και πιο μακροπρόθεσμη βοήθεια από τα μέλη της ζώνης του ευρώ, η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σκληρά μέτρα και να δεχθεί πολύ στενότερη παρακολούθηση. Θα μπορούσα επίσης να πω ότι θα εγκαταλείψει προσωρινά μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε χώρα θα ήταν πρόθυμη να υποβληθεί σε τόσο αυστηρά μέτρα, εκτός και αν οδηγείται από τις χειρότερες των περιστάσεων.»

    Πώς είναι δυνατόν να γλυτώσουμε την πτώχευση;
    Καταλαβαίνεται τι λέει; Η συμφωνία προβλέπει την τιμωρία της Ελλάδας και των Ελλήνων με τόσο επαχθή τρόπο ώστε να μην τολμήσει κανένα άλλο κράτος να ζητήσει τέτοιου είδους βοήθεια. Μας μετατρέπουν σε αποικία για να μας κάνουν εξιλαστήριο θύμα της δικής τους κρίσης, της κρίσης του ευρώ και των δικών τους τραπεζών. Φυσικά δεν πρόκειται να βγουν χαμένοι γιατί θα αναλάβουν να ξεπουλήσουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο επ’ ωφελεία τους. Γι’ αυτό καταλύουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Και υπάρχουν τύποι σ’ αυτήν την χώρα που όταν μιλάμε για εσχάτη προδοσία των κυβερνώντων και για πρωτοφανή δοσιλογισμό, μας λένε ότι είμαστε ακραίοι και προσβλητικοί προς τους θεσμούς.Η αλήθεια είναι ότι ποτέ άλλοτε η χώρα δεν έχει βρεθεί σε τέτοια θέση. Ήδη η Fitch έχει προαναγγείλει τα εξής: «Το 50% ονομαστικό κούρεμα σχετικά με την προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων θα μπορούσε να θεωρηθεί από τον οργανισμό ως συμβάν πτώχευσης ακόμη και σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια Εξαιρετικής Ανταλλαγής Χρέους», ανέφερε η δήλωση της Fitch στις 28/10. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αμέσως μόλις επιχειρηθεί η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (αρχές του 2012) η Ελλάδα θα υποβαθμιστεί σε κατάσταση επίσημης πτώχευσης (Default). Το ερώτημα προς τα παλικάρια της ευρωζώνης και τους κυβερνώντες είναι πολύ απλό: Γνωρίζετε καμιά χώρα που στις τελευταίες δυο δεκαετίες να υποβαθμίστηκε σε κατάσταση Default και να ξαναβγήκε ποτέ ξανά στις αγορές με άριστη πιστοληπτική ικανότητα (σειρά Α); Δεν υπάρχει ούτε μία.

    Αυτό θα πει διάσωση
    Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν όλα πάνε καλά όπως υποτίθεται ότι τα υπολογίζουν στην ευρωζώνη και η Ελλάδα ξαναβγεί κάποτε στις αγορές, είναι σίγουρο ότι θα δανείζεται με επιτόκια ληστρικά, διότι ποτέ καμμιά χώρα με D στο παρελθόν της δεν μπορέσει να αποκτήσει άριστη πιστοληπτική βαθμολογία. Πόσο νομίζετε ότι θα πάρει πριν η Ελλάδα ξαναχρεοκοπήσει; Ιδίως αν συνεχίζει να έχει το ευρώ που από μόνο του ισοδυναμεί με περισσότερο χρέος. Κι όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε όπως τα λένε. Δηλαδή μετά από ένα απίστευτο ξεπούλημα της χώρας, μετά από μια δρακόντεια λιτότητα επιπέδου πολέμου και κατοχής υπό καθεστώς γκαουλάιτερ, μετά από την ιδιωτικοποίηση των πάντων συμπεριλαμβανομένης και της δημόσιας διοίκησης, της εκποίησης ολόκληρου του εθνικού πλούτου και αφού επιτευχθεί ένα πετυχημένο PSI όπως το ονειρεύονται οι πιο αδαείς και ανόητοι ευρωλάγνοι, τότε θα βρεθούμε μετά το 2014 να βλέπουμε το δημόσιο χρέος να τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς. Τουλάχιστον όσοι από εμάς δεν θα βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα. Αυτό σημαίνει «διάσωση» με όλη την σημασία της λέξης.


    Δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι, 3/11/2011

    ===================================================================

    Το Τέλος των Οικονομικοπολιτικών Αναλύσεων.

    Η Ελλάδα και επίσημα σε πλήρη καραντίνα υπό το κλίμα Εμφυλίου


    Κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους, υποστήριξε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle (19/10). Η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «τείχους προστασίας» για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης χρέους.Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε αυτό που δύο από τους υπουργούς της είχαν υπαινιχθεί πριν από μερικές εβδομάδες, δηλαδή ότι κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους. Μπορώ να φανταστώ, φέρεται να είπε η καγκελάριος, ότι θα υπάρχει ένα είδος «διαρκούς τρόικας» στις υπερχρεωμένες χώρες. Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην σύσκεψη, υπάρχει η θέση, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσια διοίκησης και κυρίως στο πεδίο των δημοσιονομικών να υπάρχουν ομάδες τεχνοκρατών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες. Θα ασκείται τρόπον τινά μια «μόνιμη επιτήρηση», με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. «Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.Εν τω μεταξύ το πρακτορείο Reuters (18/10) δημοσιοποίησε «προβληματισμούς» της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φιλανδίας και άλλων για ακόμη πιο αυστηρή επιτήρηση: Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σώμα ώστε να αναλάβει μέρος της δουλειάς της τρόικας, το οποίο θα αποτελείται από επιθεωρητές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Χρειάζεσαι κάποιον που να μιλά Ελληνικά αλλά δεν είναι με την πλευρά των Ελλήνων», είπε η πηγή. «Οι εξουσίες τους θα συνδέονται στενά με τους όρους του δανείου. Θα πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά – πέστε το τεχνική βοήθεια ή κάτι σχετικό. Δεν μπορεί να φανεί ότι τους ποδοπατάς.»Η συζήτηση αυτή, αν και δεν γίνεται ανοιχτά, αποτελεί βασικό στοιχείο των διαβουλεύσεων του Eurogroup και της «λύσης» που μελετά για το ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και τα όργανα της ευρωζώνης θεωρούν ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα πρέπει να μπει σε πλήρη καραντίνα («τείχος προστασίας»). Ένα νέο τείχος του Βερολίνου χτίζεται. Αυτή την φορά γύρω από την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν έχει απομονωθεί σε τέτοιον βαθμό. Το σύνολο των εξωτερικών και των εσωτερικών της οικονομικών σχέσεων έχει τεθεί υπό επιτήρηση και έλεγχο. Τέτοια προσβολή και κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας επί Ευρωπαϊκού εδάφους έχει να συμβεί από την εποχή της ναζιστικής κατοχής.Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Χορστ Ραϊχενμπαχ και η κουστωδία του, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέρχεται σε πάνω από 330 επιτρόπους και επιτηρητές, αποκτά επίσημα πλέον καθεστώς «μόνιμης επιτήρησης». Τα δημοσιεύματα κυρίως του Γερμανικού τύπου δεν αποκλείουν την άφιξη δυνάμεων αστυνόμευσης για την ενίσχυση του ρόλου της «μόνιμης επιτήρησης». Άλλωστε ο κ. Πολ Τόμσεν είχε εκφράσει την ζωηρή του ανησυχία για το μέγεθος και την ένταση των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του ως εξής: «Οι άνθρωποι εκφράζουν την απογοήτευσή τους, μερικές φορές με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μια από τις πιο άσχημες πτυχές της δουλειάς μου. Και η ένταση με την οποία εκφράζεται εδώ είναι κάτι καινούργιο για μένα.» (Reuters, 8/10) Το βασικό ζήτημα λοιπόν που απασχολεί την ευρωζώνη και κυρίως Γερμανία-Γαλλία είναι πώς θα τεθεί υπό άμεση αποικιοκρατική κηδεμονία η πτωχευμένη Ελλάδα. Γιατί; Μα για να ξεπουληθεί το σύμπαν: ιδιωτική και δημόσια περιουσία, εθνική επικράτεια και φυσικός πλούτος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σπάσει το ηθικό και η αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού. Πώς θα γίνει αυτό; Μόνο με καταστολή; Απ’ ότι φαίνεται η καταστολή από μόνη της, όσο αδίστακτη κι αν είναι, δεν πιάνει. Κύκλοι του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος απεργάζονται άλλα πολύ πιο σκοτεινά σχέδια. Τον ανοιχτό εκφασισμό της ελληνικής πολιτικής ζωής στο όνομα του «καταλύεται η δημοκρατία». Ένα μανιφέστο νεοφασιστικής υστερίας μας προσέφεραν με την επιστολή τους οι τρεις «πρωτοκλασάτοι» υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος) την Κυριακή 16/10. Αφού χρέωσαν συλλογικά και συλλήβδην – όπως άλλωστε είναι τυπικό της ιδεολογίας του φασισμού – στην ελληνική κοινωνία την ευθύνη για την αθλιότητα του επίσημου πολιτικού συστήματος και των οικονομικών συμφερόντων που αντιπροσωπεύει σ’ ολόκληρη την μεταπολιτευτική του πορεία, κατέληξαν σε μια ακόμη παραλλαγή του «μαζί τα φάγαμε»: «Μέσα από τέτοιου είδους κοινωνικο-πολιτικές διεργασίες, και με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής. Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά. Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!»Ούτε η χούντα έτσι. Εφόσον λοιπόν κατά τους εκλεκτούς αυτούς υπουργούς δημοκρατία και δικαιοσύνη είναι η απαράβατη συμμόρφωση της κοινωνίας και του λαού με τις άνωθεν υποδείξεις και εντολές, φτάνουν στο καλύτερο: καλούν την «σιωπηρή πλειοψηφία», που κατά περίεργο τρόπο μόνο αυτοί την εκφράζουν, να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο εναντίον όσων αντιδρούν βοηθώντας τις δυνάμεις καταστολής. Να τι λένε: «Μια κοινωνία που αγωνιά και αναζητεί δημιουργικές διεξόδους από την κρίση, προφανώς και δεν μπορεί να τα φορτώνει όλα στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια. Η μία δραστηριότητα, άλλωστε, συμπληρώνει και στηρίζει την άλλη. Η μεν κοινωνία έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κάθε επιβολή ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, οι δε δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας. Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική και, πάντως, θα έχει περιορισμένη αποδοτικότητα. Και δίχως το κράτος και τις λειτουργίες του, η κοινωνία των πολιτών δεν θα είχε νόημα, όποια γνώμη κι αν πλειοψηφούσε σε αυτήν.»Τι ζητούν οι εν λόγω υπουργοί; Προκείμενου να χάσουν την εξουσία και πολύ περισσότερο προκειμένου να χάσουν οι δανειστές τοκογλύφοι και η τρόικα, προτιμούν να δουν την ελληνική κοινωνία να πνίγεται στον εμφύλιο. Ονειρεύονται νέα Δεκεμβριανά όπου παραστρατιωτικές και παρακρατικές συμμορίες σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής θα επιβάλουν το νόμο του Μέρφι σε όσους αντιδρούν. Στο όνομα βέβαια της «κατάλυσης της δημοκρατίας». Αν βέβαια βρισκόμασταν σε ευνομούμενη πολιτεία, οι κύριοι αυτοί θα αντιμετώπιζαν τον εισαγγελέα για μόχλευση παθών και πρόσκληση σε εμφύλιο πόλεμο. Ωστόσο, στην χώρα μας έχει επιβληθεί τέτοιο καθεστώς πλήρους κυβερνητικής ανομίας ώστε οι εισαγγελείς να απασχολούνται είτε με διώξεις απεργών, είτε με «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όταν δεν βολεύει την κυβέρνηση, είτε να δίνουν διαπιστευτήρια καλής διαγωγής στους τροϊκανούς μήπως και οι νέοι καταχτητές τους πάρουν από καλό μάτι.Την ίδια ημέρα το νεοφασιστικό μανιφέστο των τριών υπουργών βιάστηκε να προσυπογράψει και ο Μπενίτο της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος: «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα.» Όλα αυτά δείχνουν ότι στις κορυφές της κυρίαρχης πολιτικής αναφύεται ένας νεοφασισμός, του οποίου η ιδεολογία και η πολιτική τίθεται στην υπηρεσία, όπως άλλωστε και παλιά, των πιο αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφαλαίου. Κι αυτές οι μερίδες σήμερα επιδιώκουν την επίσημη κατοχή και εκποίηση της χώρας. Έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να διασωθεί το ευρώ, η ευρωζώνη, οι τράπεζες και οι αγορές.Αυτό είναι το επίδικο ζήτημα και της συνόδου κορυφής στις 23 του μηνός. Κι όχι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Άλλωστε γι’ αυτό το επιδιωκόμενο «κούρεμα» ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική η δήλωση του Μιχάλη Σάλλα, προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Ολόκληρη η δήλωση Σάλλα έχει ως εξής: «Αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο "κούρεμα" των Ελληνικών Ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και το πιθανότερο ούτε καν περί ποίου "κουρέματος" πρόκειται. Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που οφείλουν να καταλαβαίνουν. Με βάση τις συμμετοχές που εκτιμάται ότι δηλώθηκαν για το εθελοντικό PSI της 21ης Ιουλίου, εάν δεχτούμε ότι αντί για το 21% "κούρεμα" που προέβλεπε η απόφαση αυτή, τώρα το εθελοντικό "κούρεμα" θα φθάσει στο 50%, τότε οδηγούμαστε σε μία επιπλέον μείωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους ουσιαστικά κατά 20 έως 25 δισεκ. ευρώ περίπου, σε παρούσες αξίες, και όχι κατά 180 δισεκ. ευρώ, που πολλοί, είτε από αφέλεια είτε από ελλιπή ενημέρωση, πιστεύουν. Το όφελος δηλαδή θα ήταν περίπου 20 - 25 δισεκ. ευρώ, το οποίο, όμως, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη και πάλι να το ξαναδανειστεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να ενισχύσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες. Μιλάμε δηλαδή, στο τέλος της ημέρας, για ένα όφελος της τάξης των 10 ή 15 δισεκ. ευρώ, από ένα σύνολο χρέους 360 δισεκ. ευρώ! Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι στο προτεινόμενο από διαφόρους "κούρεμα" μέσω του PSI , εξαιρούνται τα Ομόλογα της ECB, περίπου € 60 δις ονομαστικής αξίας, τα δάνεια της Τρόϊκα, ύψους € 65 δις, άλλα δάνεια που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 20 δις, τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 15 δις, Ομόλογα λήξης μετά το 2020 άλλα 40 - 45 δις, άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές κλπ του Ελληνικού Δημοσίου και ασφαλώς εκείνους στο Εξωτερικό οι οποίοι και δεν προσήλθαν ούτε στο "κούρεμα" του 21% στο PSI του Ιουλίου. Επίσης, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή για την συγκεκριμένη περίοδο λήξης Ομολόγων στο PSI του Ιουλίου, ήταν σχεδόν πάνω από 50% Ελληνικές Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρίες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή, όλη η ιστορία αφορά κυρίως το Ελληνικό Ασφαλιστικό και Τραπεζικό Σύστημα, για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να ξαναδανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής της αύξησης "κουρέματος". Έτσι, θα έχουμε το φαινόμενο, το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται να διαγράψουν τα Ελληνικά Ιδρύματα, χρέος που θα τα οδηγήσει σε μείωση των αποθεματικών ή της κεφαλαιακής τους επάρκειας, για να δανειστεί στη συνέχεια και πάλι το Κράτος από Διεθνείς Οργανισμούς, με ό,τι αυτό σημαίνει πολιτικά και οικονομικά, για να επανακεφαλαιοποιήσει τις Τράπεζες και να καλύψει τα Ταμεία. Συνέπεια όλων αυτών είναι η χώρα να καταρρακώνεται διεθνώς, να της ασκούν ακόμη περισσότερες πιέσεις, να δημιουργείται κίνδυνος μόλυνσης ολόκληρου του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως άλλωστε υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ασφαλώς να διαλύεται για πολλά χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο έχει υποστεί ήδη δεκάδες δις ζημία από την όλη συζήτηση (Κέρδος, 14/10)Δεν απέχουν και πολύ από την αλήθεια αυτά που επισημαίνει ο κ. Σάλλας. Ξεχνά απλά να μας πει ότι μια τέτοια κίνηση (εθελοντική ανταλλαγή με «κούρεμα» 50%) θα βαθμολογηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως SD (επιλεκτική πτώχευση) και με βάση τα δεδομένα της δημοσιονομικής κατάστασης και της ύφεσης μάλλον θα σημάνει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Ίσως είναι αυτό που θέλουν και οι ευρωκράτες προκείμενου να επιταχύνουν τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και την επιβολή «μόνιμης επιτήρησης». Τα τονίζουμε όλα αυτά γιατί η ώρα των οικονομικοπολιτικών αναλύσεων τελείωσε. Το Eurogroup επίσημα πια μεθοδεύει την επίσημη πτώχευση της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά το ανακοίνωσε με την συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη. Πώς αντιμετωπίζει ένας λαός αυτό το άμεσο ενδεχόμενο της επίσημης πτώχευσης; Έχει κανείς απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα; Οι κυρίαρχες δυνάμεις επιδιώκουν να σπείρουν τον πανικό και την απόγνωση. Δεν θα διστάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναστείλουν ή να καθυστερήσουν για ένα διάστημα πληρωμές μισθών και συντάξεων για να πανικοβάλουν τον κόσμο και να τον κάνουν να παρακαλεί για την επέμβαση της τρόικας, να παρακαλεί για την 6η δόση, κοκ. Πώς θα αντιμετωπίσει ο λαός αυτές τις ασκήσεις πανικού και χτυπήματος του ηθικού του; Υπάρχει κάποια δύναμη που να δίνει σαφή απάντηση; Οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης πολιτεύονται με σκοπό να καρπωθούν την δυσαρέσκεια του κόσμου στις επόμενες εκλογές. Σκασίλα τους για τα υπόλοιπα. Άλλοι πάλι ονειρεύονται ψηφοδέλτια και πολιτικά μέτωπα που θα τους ανοίξουν την πόρτα του κοινοβουλίου. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να αντιμετωπίσει ο λαός την επερχόμενη πτώχευση; Μονάχα ένας: να κρατήσει την ψυχραιμία του και να οργανωθεί στις γειτονιές, να αποκαταστήσει και να περιφρουρήσει την κοινωνική του συνοχή, να μην επιτρέψει να τον πανικοβάλουν και να τον μετατρέψουν σε ζώο με αγελαία ένστικτα κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτό προέχει σήμερα. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να το πετύχει σήμερα αυτό είναι το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, που απλώνεται γοργά σε όλες τις γειτονιές, σε κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας. Μια νέα δύναμη έχει γεννηθεί και μαζί της η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.


    Δημήτρης Καζάκης


    Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus, τχ. 57, Νοέμβριος 2011, σελ. 12-14.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 11-11-2011 22:53 ]


    Lykos88
    13.11.2011, 23:29

    Αρκετά ενδιαφέρουσα η χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή από την ΕΤ3 «Λαβύρινθος» (12/11/2011). Αρχικά παρακολουθούμε τον παρουσιαστή της εκπομπής να μιλάει, επικαλούμενος δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε ότι αποκλείετε η αποβολή χώρας της Ε.Ε από την ευρωζώνη και να ρωτάει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που ήταν στην εκπομπή Γ. Αμοιρίδη γιατί κυβερνητικά στελέχη κινδυνολογούσαν λέγοντας «χάνεται το σύμπαν, φεύγουμε απ’ το ευρώ. Μας πετάνε στου πέντε δρόμους …». Ο Πασόκος βουλευτής κατάπιε την γλώσσα του και άρχισε να λέει άλλα αντι άλλων.Το καλύτερο μέρος της εκπομπής, όμως, ήταν στην τηλεφωνική παρουσία του Δημήτρη Καζάκη. Ο οικονομολόγος αναλυτής έκανε μια γενικότερη αναφορά στην συγκυβέρνηση που μας προέκυψε και στην οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα μας στεκόμενος ιδιαίτερα στην έκτη δόση για την οποία τόσος λόγος έχει γίνει. Το ωραίο ήταν ότι όλοι οι παριστάμενοι της εκπομπής ιδιαίτερα η λαλίστατη βουλευτίνα της Ν.Δ. Ελίζα Βόζενμπεργκ κατάπιαν την γλώσσα τους και δεν παρουσίασαν τον παραμικρό αντίλογο.


    Lykos88
    16.11.2011, 00:15

    ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ:
    To αγγλικό δίκαιο καίει τη “σωτηρία”

    Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

    Γιατί Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι λύσσαξαν να μη γίνουν εκλογές; Γιατί θέλουν γραπτές εγγυήσεις από τον Σαμαρά και γιατί περιορίστηκαν στις προφορικές όταν δεν τις έδωσε; Γιατί επιμένουν τόσο πολύ στη γρήγορη ανάληψη νέων δεσμεύσεων από τη Βουλή; Γιατί Τράπεζες και Κομισιόν υπερβαίνουν κάθε εσκαμμένο στις σχέσεις με μέλος της ΕΕ, πότε απευθύνοντας ωμά τελεσίγραφα και πότε επιβάλλοντας κυβέρνηση ή περίπου διορίζοντας Πρωθυπουργό; Εξηγούνται όλα από την οργή για τον Παπανδρέου; Τέτοια ομοβροντία ωμότατων πιέσεων ασκήθηκαν μόνο στην περίπτωση του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν, όταν παιζόταν η ύπαρξη κυρίαρχου κράτους στην Κύπρο και τα δικά τους δικαιώματα στο νησί. Ακούμε καθημερινά τις φοβερές καταστροφές που θα πάθουμε αν δεν εφαρμοστεί η 26η Οκτωβρίου. Κανείς δεν μας εξηγεί όμως σε τι αποβλέπουν, ή τι φοβούνται, όσοι ασκούν τις τρομερές πιέσεις. Απλώς νευρίασαν ή περιμένουν στ’ αλήθεια να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που, όπως και οι προηγούμενες, μόνο ειρωνεία προκαλούν στις εφημερίδες τους και τις αγορές; Ακόμη κι ένας σύμβουλος του Σόιμπλε βγήκε την επόμενη μέρα και δήλωσε ότι η συμφωνία δεν θα περπατήσει, θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο κούρεμα!

    Στην αρχή έλεγαν ότι όσα γίνονται στην Ελλάδα ήταν απαραίτητα για να μη χρεωκοπήσουμε. Το τελευταίο δεκαήμερο, το τροπάρι άλλαξε: αν δεν τα κάνουμε, θα μας διώξουν από το ευρώ. Γι’ αυτό κόβονται μισθοί και συντάξεις, απολύονται εργαζόμενοι, περιορίζονται επιδόματα τυφλών και αναπήρων, στενάζουν νοσοκομεία και σχολεία, διαλύεται κράτος, οικονομία, κοινωνία, άμυνα, βουλιάζει και καταστρέφεται μια ολόκληρη χώρα ενώπιόν μας. Το τελικό επιχείρημα που, λέγεται, έπεισε τον Σαμαρά να αλλάξει εν μια νυχτί την πολιτική του, ήταν ότι θα χρεωθεί έξοδο από την Ευρώπη, αν δεν συμφωνήσει στην άμεση ψήφιση από τη Βουλή της δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή της 26.10.

    Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο; ¨Ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και η νέα δανειακή σύμβαση είναι φτιαγμένες όχι για να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα ή να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά για να φύγει από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις τράπεζές τους; Ακριβέστερα, για να είναι Βερολίνο, Παρίσι και Τράπεζες έτοιμες για το ενδεχόμενο και εξόδου και παραμονής στο ευρώ της Αθήνας;

    Δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει. ‘Η, για να είμαστε ακριβέστεροι, αυτό που επιτυγχάνεται με την ψήφιση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή και την αναδιάρθρωση είναι ο αφοπλισμός της Ελλάδας από τα σημαντικότερα διαπραγματευτικά χαρτιά της, ώστε, είτε αποφασίσουν να την αφήσουν είτε τη διώξουν τελικά από το ευρώ, αλλά και αν διαλυθεί το ευρώ, να είναι πρώτον αυτοί που θα το αποφασίσουν και, δεύτερο, εμείς που θα υποστούμε τις συνέπειες, μέχρι αδυναμίας επιβίωσης των Ελλήνων και ύπαρξης του κράτους τους!

    Σας φαίνεται ίσως εξωφρενικό. Και σε μας φάνηκε, δυστυχώς όμως, όπως θα διαπιστώσετε, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Σε αυτή την παγίδα μοιάζει να έπεσε ο Σαμαράς. Δεν είναι το πρώτο εξωφρενικό. ‘Όπως ίσως θυμούνται οι αναγνώστες μας, ο “Κ.τ.Ε.” ήταν απεκάλυψε πρώτος, το 2010, κάτι εξίσου “εξωφρενικό”, ότι η Goldman Sachs ήταν ταυτόχρονα κύριος σύμβουλος της Ελλάδας και αρχιτέκτων της κερδοσκοπικής επίθεσης εναντίον της. Τώρα, όπως και τότε, είχαμε διαλέξει γιατρό που έβγαζε λεφτά στοιχηματίζοντας στο θάνατό μας, δικηγόρο που “τάπιανε” από τον αντίδικο!

    Θα δείξουμε στη συνέχεια τι συνεπάγονται οι αποφάσεις της 26.10 και γιατί εντάσσονται πολύ καλύτερα σε στρατηγική αποβολής, παρά παραμονής στο ευρώ, αλλά και γιατί δεν εξυπηρετούν, το αντίθετο, οποιαδήποτε διάσωση της Ελλάδας, αλλά τα συμφέροντα των πιστωτών με κίνδυνο καταστροφής του ελληνικού λαού και κράτους.

    Από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο

    Ο ελληνικός λαός υφίσταται καθημερινή πλύση εγκεφάλου, ακούγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα τρόπο να αμυνθεί, είναι στο έλεος των δανειστών και πρέπει να κάνει αυτά που της λένε για να “σωθεί”. Αν τη συμπεριφορά της ελληνικής πολιτικής τάξης την είχε διευθυντής επιχείρησης, οι μέτοχοι θα τον είχαν ήδη κλείσει μέσα για απιστία. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα παραμένει ακόμα, σοβαρότατος, πολιτικός και οικονομικός “συστημικός” κίνδυνος για ΕΕ και παγκόσμια οικονομία. Και κρατάει στα χέρια της “ατομικό όπλo” στον πόλεμο χρέους, την ρύθμιση του χρέους στο ελληνικό δίκαιο. Ο σκοπός του πολιτικού τραγέλαφου και των πιέσεων που ζήσαμε είναι να πάρουν αυτό το χαρτί ήσυχα-ήσυχα και με τη συγκατάθεσή της από τα χέρια της το ταχύτερο δυνατό, πριν “σκάσει” η Ιταλία, κάτι που μπορεί να συμβεί σε βδομάδες ή μήνες, και προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ και τη συμμετοχή της Ελλάδας.
    Ιδού τι γράφουν οι Νιού Γιορκ Τάιμς:
    “Στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις χρέους χωρών όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Ρωσία αφορούσαν χρέος ρυθμιζόμενο από το δίκαιο ΗΠΑ ή Βρετανίας. Αυτό έδινε το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση στους μεγαλύτερους κατόχους ομολόγων, αφού μπορούσαν είτε να πιέσουν για καλύτερη συμφωνία, είτε να πάνε τις κυβερνήσεις σε ξένα δικαστήρια. Στην περίπτωση της Ελλάδας, περισσότερο από το 90% … υπάγεται στον ελληνικό νόμο…Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με νομικούς ειδήμονες, αν το επιλέξει, να τροποποιήσει τις συμβάσεις των ομολόγων και να εξασφαλίσει μια επωφελέστερη συμφωνία αναδιάρθρωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ξένων πιστωτών.
    “Για παράδειγμα, το ελληνικό κοινοβούλιο μπορεί να υιοθετήσει ένα νόμο που να επιβάλλει συμφωνία αναδιάρθρωσης με υποστήριξη μόνο του 51% των πιστωτών, αντί του 75% που απαιτούν οι περισσότερες διεθνείς συνθήκες. Πιο δραστικά, θα μπορούσε και να αρνηθεί απλά να πληρώσει και να αφήσει τους πιστωτές να ζητήσουν αποζημίωση στα ελληνικά δικαστήρια. Οι ειδικοί για το χρέος υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι αυτό το νομικό καθεστώς δίνει ισχυρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στην Αθήνα”
    Σε μια εργασία του 2010 για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Lee C. Buchheit, βετεράνος δικηγόρος για θέματα χρέους της εταιρείας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: “Kαμμιά άλλη οφειλέτρια χώρα στη σύγχρονη ιστορία δεν ήταν σε θέση να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους αλλάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό του νόμου με τον οποίο ρυθμίζεται η πλειοψηφία των (χρηματοπιστωτικών) εργαλείων”.
    Πέραν της προφανούς σημασίας της υπαγωγής του χρέους στο αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο, και στα διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια, το ζήτημα μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία σε περίπτωση που η Αθήνα “εκδιωχθεί” ή επιλέξει να φύγει από το ευρώ. Όπως σημειώνει ο “Νέστωρ” των ελλήνων συνταγματολόγων καθηγητής Κασιμάτης, ο διαπρεπής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Χρυσόγονος, και ένας πρώην Υπουργός Οικονομίας, που δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του, σε τέτοια περίπτωση η Βουλή είναι αρμόδια να αποφασίσει τις ρυθμίσεις μετατροπής του χρέους σε δραχμές, στην ισοτιμία της ημέρας εισαγωγής του νέου νομίσματος. Το νόμισμα πιθανότατα θα υποτιμηθεί, επιτρέποντας την ήπια αναδιάρθρωση δια του πληθωρισμού του, χωρίς καν διαπραγματεύσεις.
    «Η μόνη επιλογή που μένει ανοιχτή, είναι η εγκατάλειψη του ευρώ και η επιστροφή στην λιρέτα και άλλα εθνικά νομίσματα. Φυσικά, έτσι θα προκληθεί υποχρεωτική μετατροπή των χρεών σε ευρώ, σε χρέη σε εθνικό νόμισμα» επισημαίνει εξάλλου στους χθεσινούς Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Ντανιέλ Ρουμπινί, αναφερόμενος στην Ιταλία.
    Για να το κάνουμε λιανά. Υποθέστε ότι σήμερα έχετε συνάψει μια συμφωνία ενοικίασης με 500 ευρώ. Αν υπάρξει νέο νόμισμα, είτε λόγω αποχωρήσεως της Ελλάδας, είτε λόγω διαλύσεως της ευρωζώνης, τότε θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει τη μετατροπή αυτής της σύμβασης σε δραχμές, γιατί δεν θα γίνονται στη χώρα ανταλλαγές με ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και με τα ομόλογα, εφόσον υπάγονται ακόμα στο ελληνικό δίκαιο. Δεν χρειάζεται καν η Αθήνα να φύγει από το ευρώ για να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή προς επίτευξη συμφωνίας. Η απειλή φτάνει.
    Η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ δεν έχει προβλεφθεί και θα συναντήσει περίπλοκες νομικές δυσκολίες, ήδη όμως, εδώ και μήνες, εξετάζεται από το Παρίσι και το Βερολίνο, όπως απεκάλυψε πληθώρα δημοσιευμάτων. Εξετάζονται σχέδια δύο ή πολλών ευρώ, πολύ στενότερης ευρωζώνης, η πιθανότητα διάλυσής της. Μιλώντας στον Κ.τ.Ε., ο σύμβουλος της Παριμπά, μέλος του γαλλικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Ντελπλά, προέβλεψε διάλυση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι ιταλικές συντάξεις. Ο Φρανσουά Μοράν, πρώην μέλος της διοίκησης της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, μας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα αντιμετώπισης ιταλικής έκρηξης, που την θεωρεί πιθανή πολύ γρήγορα. Σόιμπλε και Λάμμερς είναι, εδώ και δέκα χρόνια, οπαδοί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων. Μιλώντας προ ετών στον Κ.τ.Ε., ο δεύτερος μας είπε ότι βλέπει την Ελλάδα σε βαλκανικό πυλώνα. Αυτά ήταν προβληματισμοί όσο δεν υπήρχε κρίση, τώρα γίνονται σχεδιασμοί. Δεν γνωρίζουμε αν σε έξη, δώδεκα ή σαρανταοκτώ μήνες από σήμερα θα υπάρχει ένα ή δύο ή κανένα ευρώ και ΕΕ.
    Πολύ λογικά, Γαλλία και Γερμανία επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των τραπεζών τους σε κάθε περίπτωση, αλλά και να καταστήσουν δυνατή την αποβολή της Ελλάδας, αν τελικά το επιλέξουν, χωρίς το υπέρογκο κόστος μιας πολύ σημαντικής μείωσης του ελληνικού χρέους. Αντίστροφα, να την κρατήσουν εντός, αν το αποφασίσουν, χωρίς όμως δυνατότητα ουσιαστικής αναδιαπραγμάτευσης του χρέους της και με πρακτικά αποικιακούς όρους. Αυτό ακριβώς τους επιτρέπει η 26.10.
    Χρέος και 26η Οκτωβρίου
    Μέχρι τώρα, στο αγγλικό δίκαιο υπάγονται (κατά τρόπο νομικά αμφισβητήσιμο) μόνο 45 δις εκταμιευθέντα με το πρώτο πακέτο. Αν ψηφισθεί η επόμενη δανειακή και προχωρήσει η αναδιάρθρωση που προβλέφθηκε στις 26.10, όλο το ελληνικό χρέος θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα στο αγγλικό δίκαιο. Η δεύτερη δανειακή τελεί υπό σύνταξη, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση, ενώ ήδη η μη εφαρμοσθείσα συμφωνία της 21.7 προέβλεπε υπαγωγή των νέων ομολόγων, που θα εκδοθούν σε ανταλλαγή των παλαιών, στο αγγλικό δίκαιο.
    Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που λύσσαξαν οι Βρυξέλλες να επικυρωθεί άμεσα η δανειακή! Επείγονται και πιέζουν γιατί διαπίστωσαν ότι η πρώτη δανειακή είναι ανυπόστατη κατά το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο και θέλουν να την ενσωματώσουν στη δεύτερη και να δέσουν το γάιδαρό τους, εμάς, προτού τιναχτεί ενδεχομένως όλο το οικοδόμημα στον αέρα. Στην πρώτη δανειακή σύμβαση, υπενθυμίζουμε, έχουν μπει κολοσσιαίας σημασίας όροι, που θίγουν τον πυρήνα της ελληνικής κυριαρχίας, όπως η (πιθανώς αντισυνταγματική) παραίτηση από ασυλία εθνικής κυριαρχίας, υποθηκεύθηκε το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας και μελλοντικοί πόροι της και της απαγορεύθηκε εμμέσως να συνάψει δάνεια με άλλους!

    Πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία αυτά, αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι. Ο Θεός της Ελλάδας μια φορά μας λυπήθηκε. Η πρώτη σύμβαση εισήχθη στη Βουλή, χωρίς να ψηφιστεί. ‘Oταν εισήχθη στο Συμβούλιο Επικρατείας προσφυγή κατά φύλλων μισθοδοσίας με το επιχείρημα ότι απέρρεαν από το Μνημόνιο, το Συμβούλιο την απέρριψε, εκτιμώντας δικαίωμα της κυβέρνησης τη μισθολογική πολιτική. Παρεπιπτόντως οι Σύμβουλοι συνέπεσαν στο ότι η δανειακή σύμβαση είναι νομικά ανυπόστατη, και κατά το διεθνές δίκαιο, μηδέποτε εισαχθείσα στη Βουλή και μη προσκομισθείσα στο Δικαστήριο. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς το έμαθαν στο Βερολίνο. Γι’ αυτό λύσσαξαν να ψηφιστεί αμέσως με 180 ψήφους η δεύτερη δανειακή, ενσωματώνοντας και την πρώτη. Με τις συμβάσεις, οι δανείστριες χώρες και πρώτη η Γερμανία γίνονται δυνάμει ιδιοκτήτες όλης της τωρινής και μελλούσης (π.χ. ανακάλυψη υδρογονανθράκων) περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή κύριοι της χώρας. Μεταξύ των πόρων που θα δημεύσουν πιθανώς οι δανειστές θα είναι οι ελληνικές τράπεζες, τυχόν κρατικοποποιούμενες.
    Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επί μακρόν, αναφέροντας τέρατα και σημεία που περιέχουν τα κείμενα, όπως την πρόβλεψη εξαίρεσης, με την οποία η ΕΚΤ κερδοσκοπεί επί της Ελλάδος, αποζημιούμενη στην ονομαστική αξία για ομόλογα που αγόρασε κάτω από το μισό στη δευτερογενή αγορά. Δεν έχει γίνει καμιά διαπραγμάτευση. Η “ελληνική κυβέρνηση” ανέθεσε σε δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου, ξένες τράπεζες και το διεθνές τραπεζικό λόμπι να βρουν τον καλύτερο τρόπο να μας δέσουν. Tα λεφτά άλλωστε είναι πάρα πολλά…

    Κράτος και Χρέος

    Οι οπαδοί των συμφωνιών, που επιχειρείται να συναφθούν υπό συνθήκες εκβιασμού, από Βουλή εκλεγείσα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, και θα δεσμεύσουν για πάντα την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο στην κατάσταση που βρεθήκαμε, πρέπει να εκχωρήσουμε τα πάντα. Είναι προφανές ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα θα έπρεπε όντως να κάνει πολλές παραχωρήσεις, ενδεχομένως και κυριαρχίας που θα της ζητούσαν, να δεχθεί μεγάλες μειώσεις του βιοτικού επιπέδου, προκειμένου όμως να καταλήξει σε σωτήριο συμβιβασμό. Αλλά εδώ πρόκειται για ευθανασία, ευθανασία μάλιστα της Ελλάδας σε ότι αφορά τους πιστωτές, γιατί εμείς θα πεθάνουμε με φρικτό θάνατο.
    Οποιοσδήποτε συμβιβασμός θα ήταν δυνατός αν, και μόνο αν, άφηνε τη χώρα σε οδυνηρή πλην βιώσιμη πορεία, ικανή να θρέφει και να περιθάλπει τον πληθυσμό της και να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Τίποτα τέτοιο δεν προτείνεται ούτε με το συγκεκριμένο κούρεμα, ούτε με τη συνέχιση των Μνημονίων και μάλιστα μερικούς μήνες πριν τη μεγαλύτερη κρίση της ΕΕ από την ίδρυσή της και μια παγκόσμια οικονομική κρίση πιθανώς χειρότερη από το 1929. Φυσικά, εν ανάγκη μπορεί κανείς να αρνηθεί όλες τις υπογραφές του. Για να μεταβάλλει όμως ένα δεμένο νομικό καθεστώς εκ των υστέρων, θα χρειαστεί να κάνει αυτά που έκαναν οι Αμερικανοί στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας ή οι Μπολσεβίκοι. Θέλουμε ή μπορούμε κάτι τέτοιο; Δεν είναι καλό και για τους αυτουργούς τέτοιων σχεδίων να σκεφτούν μια στιγμή τι θα συμβεί και στους ίδιους, αν τα κείμενά τους οδηγήσουν στις βιβλικές καταστροφές που εμπεριέχουν ως δυνατότητα;

    Konstantakopoulos.blogspot.com

    Kόσμος του Επενδυτή, Σάββατο 12 – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Le Monde: "Κυβέρνηση Goldman Sachs είναι ο Λ.Παπαδήμος"!

    15-11-2011 08:49:08

    "Κυβέρνηση Goldman Sachs εγκαταστάθηκε σε Ελλάδα (Λ.Παπαδήμος) και Ιταλία (Μ.Μόντι), υπό την υψηλή εποπτεία του Μ.Ντράγκι του νέου διοικητή της ΕΚΤ", αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στο οποίο αποκαλύπτονται τα εξής:

    "Μέλη και οι τρεις της «κυβέρνησης (Goldman)Sachs», ενός δικτύου που είχε στήσει η αμερικανική εταιρεία στην Ευρώπη και βοήθησε στη... διευκόλυνση με το χρέος της Ελλάδας.

    Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτα, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός και σχεδόν ταυτόχρονα την ίδια... τύχη είχε και ο Μάριο Μόντι.

    Οι τρεις τους συνδέονται με γνωριμία χρόνων. Ανήκαν στο «διευθυντήριο» της Goldman Sacks στην Ευρώπη ή αλλιώς στην «κυβέρνησης Sachs», καθώς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε φτιάξει ένα μοναδικό δίκτυο επιρροής στη «Γηραιά Ήπειρο».

    Και σε αυτό το διευθυντήριο υπήρχε... ιεραρχία. Πρώτος, ο Μάριο Ντράγκι, ο άνθρωπος που κάθισε στην καρέκλα του αντιπροέδρου της εταιρίας (της "Φίρμας" όπως την αποκαλούν οι Αμερικάνοι) από το 2002 ως το 2005 και το όνομά του ενεπλάκη στο «μαγείρεμα» του ελληνικού χρέους.

    Δεύτερος, ο Μάριο Μόντι, διεθνής σύμβουλος από το 2005 και τρίτος στη σειρά ο Λουκάς Παπαδήμος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, που συμμετείχε στην απόκρυψη του ελληνικού χρέους"!

    Και ποιος ήταν αυτός που "ανέστησε" την υποψηφιότητα του Λ.Παπαδήμου την περασμένη εβδομάδα, βάσει των δημοσιευμάτων των συμπολιτευόμενων εφημερίδων; Ο πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs, ο νυν υπουργός ΠΕΚΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου.

    Φοβερές συμπτώσεις, ε;

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 16-11-2011 22:38 ]


    Lykos88
    16.11.2011, 22:44
    STRATFOR: "Η ελληνική άρχουσα τάξη "έφαγε" τα δάνεια & έφερε χρεοκοπία"

    16-11-2011 02:58:29

    Kόλαφο για την Γερμανία, τους άπληστους δανειστές της Ελλάδας, την ελληνική … «άρχουσα τάξη» που συνεργάστηκε με την Γερμανία, αλλά και τεράστιες ευθύνες στο ευρώ για την καταστροφή του ελληνικού βιομηχανικού ιστού, αποδίδει μελέτη του STRATFOR για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Το γνωστό ινστιτούτο που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο στης Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα εφεύρημα της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’Π.Π. βρήκε έναν άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των των υπολοίπων κρατών μελών.

    Η ευρωζώνη εν συνεχεία αποτέλεσε έναν εξαιρετικό  μηχανισμό της Γερμανίας για την ανάπτυξη του εμπορίου με τις χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέσω του ελευθέρου εμπορίου, το οποίο ασφαλώς ευνοούσε τις γερμανικές εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο αφού η Γερμανία πουλούσε φθηνότερα λόγω μεγάλης εσωτερικής αγοράς και παραγωγής!

    Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, η οικονομική ολοκλήρωση μέσω του ευρώ έδωσε την ευκαιρία εισόδου στην ελληνική αγορά σε όποιον Ευρωπαίο το επιθυμούσε, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας της χώρας να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση λόγω χαμηλού κόστους εισαγωγών κάτι που οδήγησε σε μαρασμό και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Η Γερμανία, σύμφωνα με το STRATFOR, χειρίστηκε το ευρώ με έναν τρόπο ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε τραγικό αδιέξοδο και το 2010 την ανάγκασε να επιβάλλει μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες, για να σώσει ποιους; Τους άπληστους πιστωτές  που δεν δίσταζαν να δανείζουν συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί της δείκτες δεν δικαιολογούσαν τέτοιο δανεισμό και την ελληνική άρχουσα τάξη!

    Στην ανάλυση αναγνωρίζεται ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα 20 χρόνια ευημερίας, ωφελήθηκε οικονομικά η ελληνική ελίτ και όχι ο απλός λαός, ο οποίος είναι άκρως αμφιλεγόμενο αν κέρδισε κάτι από τον Ε.Ε. και την ευρωζώνη σε σχέση με αυτό που θα κέρδιζε εκτός ευρωζώνης! Η οικονομική ελίτ κέρδισε από τον υπέρογκο δανεισμό.

    Και τώρα το ερώτημα που τίθεται από την πλευρά των πολιτών, γράφει η ανάλυση είναι «Ποιος θα σηκώσει το βάρος της κρίσης και της δυσλειτουργίας του συστήματος; Αυτοί που επωφελήθηκαν ή αυτοί που δεν είδαν κάποιο όφελος από αυτό»;

    Η ανάλυση καταλήγει σε ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα το οποίο έχει «αριστερό» περιεχόμενο, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακριβώς επειδή του λέει το STRATFOR:  Τα οικονομικά «πακέτα» από τη Γερμανία που υποτίθεται θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος αφήνουν άθικτη επί της ουσίας την ελίτ, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τους απλούς καθημερινούς εργαζόμενους, οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και καταστροφή της επαγγελματικής τους καριέρας!

    Aν τα λέει αυτά το STRATFOR τότε νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης για Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξη Τσίπρα. Των οποίων τα κόμματα πυ ηγούνται, σε τελική ανάλυση δεν έχουν τολμήσει ακόμα να κάνουν μία σοβαρή ανάλυση για την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, ειδικά από την εποχή που αυτή μπήκε στο ευρώ. Και έρχεται το STRATFOR και τα λέει όλα αυτά...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Βόμβα μεγατόνων: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!

    16-11-2011 15:34:59

    Γεωστρατηγική-ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή πριν λίγα λεπτά, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".

    Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη (γιατί κάτι μας λέει ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ομιλία του Π.Παναγιωτόπουλου, ούτε η παρουσία του Γ.Μανιάτη;), ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή". Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες".

    Το σημαίνουν όλα αυτά;

    Το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι στην συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο στις 6΄Νοεμβρίου είχε τεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε πρωθυπουργό το θέμα των πετρελαίων και ακριβώς για αυτό ήθελε να μην πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο Α.Σαμαράς, αλλά να αναβληθού γιατί "

    Έχουμε το θέμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου να διαχειριστούμε".

    Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης Α.Φώσκολο, η αξιολόγηση γεωλογικών, γεωχημικών και λοιπών γεωστοιχείων, μας υποδεικνύει την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

    Οι πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι υπάρχει ... έξωθεν πίεση για "άμεση έναρξη γεωτρήσεων" και μάλιστα ήδη έχει βρεθεί και η εταιρεία που θα τις κάνει. Πιο απλά, μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα "θα τρυπήσει" νότια της Κρήτης σε ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει να είναι το τριπλάσιο εκείνου της Κύπρου. Με εγγυήσεις ασφάλειας να δίνονται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γαλλία, που θέλουν πάση θυσία να προχωρήσει άμεσα το porject...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Lykos88 στις 16-11-2011 22:54 ]