ελληνική μουσική
    485 online   ·  210.819 μέλη

    The Cult Live in Athens 2011

    VassilisG
    07.06.2011, 14:28

    Θυμάμαι την πρώτη επαφή που είχα με το συγκρότημα των  The Cult. Σε κάποιο αφιέρωμα στην Hard RockHeavy Metal σκηνή από το «Μουσικό Καλειδοσκόπιο» (αναρωτιέμαι άραγε πόσοι από σας ξέρετε την εκπομπή αυτή).

    Wildflower  , το πρώτο άκουσμα. Δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε και καμια καλή εντύπωση.Ακούγωντας όμως το κομμάτι μερικές φορές , όχι μόνο άρχισε να μου αρέσει αλλά το λάτρεψα,  μαζί με αυτό και τους The Cult.

    To δε album ... από τα αγαπημένα μου.

    Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε με τη χαρά και λαχτάρα περίμενα την εμφάνισή τους την Κυριακή που μας πέρασε 5 Ιουνίου 2011. Βλέπετε είχα την ατυχία να μην μπορέσω να παρευρεθώ στην συναυλία τους το 1993 σαν support στους Metallica στο γήπεδο του Πανιωνίου,  λόγω προβλημάτων υγείας.

    Η χαρά μου απερίγραπτη όταν στην σκηνή ανέβηκε ο Ian Astbury και ο Billy Duffy.

    Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο Ian ήταν «κομμάτια» και ο Duffy μεσα στα νεύρα λόγω προβλημάτων με τον ήχο.

    Ενα τραγούδι να τραγουδήσει  ο Ιαν, αδύνατον  . Όλα κοφτά κάτι σαν απαγγελία περισσότερο . Λες και δεν είχε «αναπνοές». Όλα ισοπεδωμένα. Η ειρωνία είναι ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνικό site , είχε δηλώσει ότι δίνει μεγάλη έμφαση στο τραγούδι πλέον και γι αυτό το λόγο δεν χοροπηδά πια, σαν κατσίκι πάνω στην σκηνή.

    Ο Duffy δε, από την δεξιά πλευρά όλο νοήματα και κινήσεις που πρόδιδαν εκνευρισμό, προς τον ηχολήπτη. Του φταιγε ο ήχος ?, του έφταιγε η κιθάρα ? ... μακάρι να ήξερε και ο ίδιος τι του έφταιγε.  Για να είμαι ειλικρινής αυτός ήταν δικαιολογημένος τουλάχιστον. Αποκορύφωμα της «τσαντίλας» του , το σπάσιμο των χορδών σε δύο κιθάρες στο κλείσιμο του “Love removal machine”. Και μην μου πει κανείς «ήταν μέρος του θεάματος» γιατί θα γελάσω.

    Η καλύτερη στιγμή ήταν στο κλείσιμο της συναυλίας . Break on through των Doors, το κομμάτι με το οποίο έκλεισαν. Τι ειρωνεία, η καλύτερη στιγμή του συκγροτήματος σε κομμάτι που δεν ήταν δικό τους.

    Τέλος πάντων , υπήρχε τουλάχιστον καλή διάθεση από το κοινό.

    Ο λόγος που έγραψα αυτές τις παραγράφους είναι ότι είδα κάτι σχόλια στο facebook ότι το show ήταν φοβερό κλπ.

    Ήμουν μήπως σε άλλη συναυλία? Μόνο εγώ είδα τα πράγματα έτσι?

    Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας.