ελληνική μουσική
    587 online   ·  210.848 μέλη

    Zero-Project: ζωντανά στην εκπομπή Κυριακάτικοι Επισκέπτες

    AR-ON
    11.06.2011, 17:13

    Πριν κάμποσους μήνες, ανακαλύπτοντας το jamendo.com*, ένα site στο οποίο ανεβάζουν τη μουσική τους καλλιτέχνες από όλο τον πλανήτη, πρόσεξα την υπέροχη μουσική (κυρίως ορχηστρική) των Zero Project ("των", γιατί νόμιζα ότι πρόκειται για group). Επίσης πρόσεξα ότι η μουσική αυτή δεν άρεσε μόνο σ’ εμένα, αλλά είχε επιβράβευση κι απ’ τους ακροατές με υψηλές θέσεις στα charts του site (ακροατές από Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία, από όλο τον κόσμο). Ψάχνοντας παραπάνω, μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι δεν είναι group, είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος μάλιστα είναι "δικός μας": είναι Έλληνας!

    Όταν μάλιστα επισκέφτηκα το επίσημο site του, το www.zeroproject.gr, όπου με πολύ μοντέρνο και καλαίσθητο τρόπο μπορεί ο επισκέπτης να ακούσει (και να κατεβάσει) όλες τις δημιουργίες του**, αμέσως σκέφτηκα ότι ο καλλιτέχνης αυτός είναι "παρών στην εποχή του", πολύ μπροστά από τους περισσότερους νέους καλλιτέχνες της γενιάς του στον τρόπο που εκμεταλλεύεται τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διαθέσιμα κανάλια διανομής/προώθησης της μουσικής στο κοινό κι ότι θα είχαμε πολλά και ενδιαφέροντα να κουβεντιάσουμε αν κάποια στιγμή τον έφερνε ο δρόμος του από τα μέρη μου… Καταλαβαίνετε τη χαρά μου όταν έμαθα ότι όχι μόνο δε διαμένει στο εξωτερικό ή κάπου μακριά, αλλά η έδρα του είναι (όπως κι εμένα) στα "Δυτικά της Αττικής"!

    Λοιπόν, τον Zero-Project (κατά κόσμο Νίκο), έχω τη μεγάλη χαρά να φιλοξενώ την Κυριακή 12 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι ζωντανά στο studio, στην εκπομπή "Κυριακάτικοι Επισκέπτες".

    Συντονιστείτε κι εσείς μαζί μας, πατώντας εδώ: http://www.musicheaven.gr/live/101

     


     

    *www.jamendo.com: πρόκειται για ένα μουσικό site που δίνει την ευκαιρία α) στους ακροατές όχι μόνο να ακούν, αλλά και να κατεβάζουν νόμιμα μουσική β) στους δημιουργούς (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι μέλη εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) να ανεβάζουν δωρεάν τη δουλειά τους και να την κάνουν προσβάσιμη σε εκατομμύρια αυτιά και τέλος γ) σε ιδιοκτήτες καταστημάτων να βάζουν μουσική υπόκρουση στην επιχείρησή τους με νόμιμη άδεια, ή σε παραγωγούς διαφήμισης, ταινιών, ντοκυμαντέρ, video games κλπ. να βρίσκουν μουσική επένδυση για τα έργα τους σε λογικές τιμές. Σημειώνεται πως οι δημιουργοί όχι μόνο δεν πληρώνουν, αλλά πληρώνονται: α) από τα εθελοντικά donation των ακροατών που αγαπούν τη μουσική τους, β) από ποσοστά της αμοιβής που προσφέρουν οι επαγγελματίες που αγοράζουν τη μουσική τους (είτε για να επενδύσουν μουσικά έργα για TV, cinema, multimedia, κλπ., είτε για νόμιμη μουσική υπόκρουση στο κατάστημά τους π.χ. restaurant, cafι, ξενοδοχεία, κλπ.).

    **Αρχές Ιουνίου του 2001, υπήρχαν 9 ολόκληρα albums: Disabled emotions (2008), Autumn Prelude (2009),  Earth (2009), Ambient Symphony (2009), Fairytale (2010), Darkness Falls (2010), Fairytale 2 (2010), Farytale 2 - The Orchestral Expansion (2010), e-World (2011), (χωρίς να περιλαμβάνονται άλλα 2 albums που είναι συλλογές του jamendo). Ακόμη, υπήρχαν σε κατηγορίες: 6 ορχηστρικά tracks στην κατηγορία soundtrack-orchestral, 4 ορχηστρικά tracks στην κατηγορία soundtrack-piano music, 6 tracks στην κατηγορία electronic-trance/club (από τα οποία πέντε ορχηστρικά και ένα που περιέχει vocals στα γερμανικά) , 3 tracks στην κατηγορία electronic-darkwave (το ένα έχει vocals στα αγγλικά), 4 ορχηστρικά tracks στην κατηγορία electronic-Ambient, 3 ορχηστρικά tracks στην κατηγορία gothic Rock, 8 tracks στην κατηγορία misc (επτά ορχηστρικά και ένα με vocals στα ισπανικά) με κομμάτια chillout, Latin, meditative (classical remakes ή native americans) και τέλος 8 tracks στην κατηγορία greek songs (με vocals στα ελληνικά) με κομμάτια hip-hop, darkwave, Ambient, chillout, nu-metal, Blues, ballad.


    Concept εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες": κάπου στα δυτικά της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημεράκι ο Χάρης τραβάει τις κουρτίνες, ψήνει καφεδάκι, ανοίγει τα μικρόφωνα και υποδέχεται μπάντες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες της ανεξάρτητης/εναλλακτικής σκηνής, κάθε μουσικού είδους και ύφους. Κουβεντιάζουν ζωντανά για τη μουσική, για τη ζωή, για όνειρα, για …ανέμους και ύδατα, για κάθε τι επιστητό ή ανεπαίσθητο, ενώ παράλληλα, συνομιλούν με τους ακροατές στο chat, παρουσιάζουν τη demo ή δισκογραφημένη δουλειά τους, βάζουν κομμάτια από καλλιτέχνες που αγαπούν και τους έχουν επηρεάσει, ενώ καμιά φορά, λένε και κανένα τραγουδάκι live σε "unpluged" διάθεση.

    Η εκπομπή φιλοδοξεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο απ’ όπου θα μπαίνει φως και μουσική για ακροατές που βαρέθηκαν τη σκουπιδοτροφή που τους σερβίρουν όσοι τους θεωρούν καταναλωτές και όχι ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αποτελεί ένα μονίμως ανοιχτό βήμα για όσους επιμένουν να εκφράζονται και να δημιουργούν έξω από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ, με μόνα όπλα τις αλήθειες και το μεράκι τους. Γιατί η πραγματική μουσική ΔΕΝ περνάει κρίση, κρίση περνάνε οι έμποροι της μουσικής: οι δισκογραφικές της παγκοσμιοποιημένης (υπο)κουλτούρας, τα ραδιόφωνα των playlist, οι τηλεοράσεις του life-style… Η εκπομπή λοιπόν, θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να μην αφήσουμε να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη, να μην σταματήσουμε να χαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε… Η ύφεση ας φοβίζει τους κάθε λογής "δήθεν", όχι τους αυθεντικούς της μουσικής, οι οποίοι ξέρουν κι από υφέσεις, κι από …διέσεις, κι από ψυχή!

    ΥΓ: όποιοι θέλουν να φιλοξενηθούν στην εκπομπή και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αρκεί ένα ΠΜ εδώ στο Musicheaven ή ένα email στο contact-at-harisaronis-teleia-gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 11-06-2011 17:38 ]


    επισυναπτόμενα: Zero-Project.jpg 
    AR-ON
    11.06.2011, 17:23

    Την μουσική του αυριανού καλεσμένου μπορείτε να την ακούτε (και να την κατεβάζετε) από εδώ:

    http://www.zeroproject.gr ή http://www.zero-project.gr

    http://www.jamendo.com/en/artist/zero-project

    http://www.jumpingfish.gr/zero-project

    http://www.musicwave.gr/zero

    http://www.last.fm/music/zero-project

    ενώ η σελίδα του στο facebook είναι: http://www.facebook.com/pages/zero-project/303076938442?sk=wall


    AR-ON
    12.06.2011, 12:39

    O Zero-Project είναι εδώ! Πατήστε ON-AIR στη 1μμ και μπείτε στην παρέα μας!


    AR-ON
    15.06.2011, 23:05

    Να και η ...φωτογραφία - ντοκουμέντο!!!{#emotions_dlg.happycrazy}


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 16-06-2011 10:29 ]


    επισυναπτόμενα: Aronis+Zero-Project_shadow.jpg 
    AR-ON
    16.06.2011, 10:30

    Μαγευτική μουσική, εξαιρετική κουβεντούλα! Κατεβάστε την κονσέρβα εδώ:

    http://www.mediafire.com/?2f1djdhcpk53nlk

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 18-06-2011 17:38 ]