ελληνική μουσική
    793 online   ·  210.850 μέλη

    Οι ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ ζωντανά στο ράδιο-Musicheaven

    AR-ON
    30.06.2011, 22:01

    Η εκπομπή "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" έχει τη χαρά να φιλοξενεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Ιουλίου μια από τις πιο αξιόλογες ροκ ελληνόφωνες μπάντες της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, τους Έμμονο Γκρίζο.

    Πρόκειται για ένα συγκρότημα από την Ελευσίνα, με πολύ ψαγμένο ήχο, ατμοσφαιρικότητα, με ποιητικό λόγο που πια σπανίζει (πάνω στα χνάρια που άφησαν μπάντες όπως π.χ. τα Διάφανα Κρίνα και κυρίως οι Τρύπες) και άλλα πολλά αξιόλογα χαρακτηριστικά, τα οποία θα γνωρίσετε την Κυριακή από τη 1 μέχρι τις 3μμ, κάνοντας κλικ εδώ: http://www.musicheaven.gr/live/101

    Περιμένω όπως πάντα τη συμμετοχή σας με ερωτήσεις ή σχόλια τόσο στο παρόν topic, όσο και την ώρα της εκπομπής στο chat του Musicheaven Radio. Προς το παρόν, διαβάστε λίγα πράγματα από το βιογραφικό της μπάντας κι ακούστε το "Όπου χαθείς" βλέποντας το σχετικό video-clip.

     

    ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ - Βιογραφικό

    Είδος: Ελληνόφωνο Alternative Rock

    Οι Έμμονο Γκρίζο είναι μία Rock μπάντα με βάση το alternative/grunge και με επιρροές από την εγχώρια μουσική σκηνή. Δημιουργήθηκε το 2004 και αποτελείται από τους Μπάμπη Τζανιδάκη (κιθάρα-φωνή), Αντώνη Ασπρόπουλο (τύμπανα) και Χάρη Γερουλάκη (μπάσο-φωνητικά).

    Η μουσική διαδρομή του Μπάμπη ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90' όπου συμμετείχε σε διάφορα σχήματα της Ελευσίνας μέχρι να δημιουργήσει τους ΕΓ και να εκφράσει καλύτερα τις μουσικές του ανησυχίες, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά καθήκοντα τραγουδιστή, “αναγκαστικά” όπως λέει και ο ίδιος. Έτσι μπόρεσε να “μεταφράσει” καλύτερα το ποιητικό στοιχείο που διατρέχει τους στίχους του.

    Ο Χάρης και ο Αντώνης όντας αδερφικοί φίλοι, έχουν διαγράψει κοινή πορεία στη μουσική από το 1990 και έχουν παίξει μαζί σε σχήματα όπως οι Krama, Fire Vanadium και Εξόριστοι ανάμεσα σε άλλα. Η πολύχρονη συνύπαρξή τους έχει σαν αποτέλεσμα να αποτελούν πια ένα αδιάσπαστο rythm section που χτίζει γερά τα θεμέλια του ήχου των ΕΓ.

    Οι πειραματισμοί δεν λείπουν ποτέ από τις συνθέσεις τους και σε αυτό το πλαίσιο έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Ross Daly, τον Αποστόλη Κοσκινά (ex C:Real) και καλλιτεχνικά με τον Σπύρο Κουδουνά (Visual Vibe Project) και τον Γιάννη Σμέρο (performer-street artist).

    Οι Έμμονο Γκρίζο έχουν ήδη 2 κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους (2006 – ΓΕΥΣΗ, 2009 – ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ) και μπαίνουν δυναμικά στο 2011 αφού μόλις ολοκληρώθηκε το προσωπικό τους studio και όντας με ανανεωμένη διάθεση (και σύνθεση) ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις που θα αποτελέσουν την νέα τους δουλειά η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

    Περισσότερες πληροφορίες για τη μπάντα στα εξής site:

    www.emmonogrizo.gr

    http://www.myspace.com/emmonogrizo

    www.facebook.com/EmmonoGrizoBand

     

     


    Concept εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες": κάπου στα δυτικά της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημεράκι ο Χάρης τραβάει τις κουρτίνες, ψήνει καφεδάκι, ανοίγει τα μικρόφωνα και υποδέχεται μπάντες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες της ανεξάρτητης/εναλλακτικής σκηνής, κάθε μουσικού είδους και ύφους. Κουβεντιάζουν ζωντανά για τη μουσική, για τη ζωή, για όνειρα, για …ανέμους και ύδατα, για κάθε τι επιστητό ή ανεπαίσθητο, ενώ παράλληλα, συνομιλούν με τους ακροατές στο chat, παρουσιάζουν τη demo ή δισκογραφημένη δουλειά τους, βάζουν κομμάτια από καλλιτέχνες που αγαπούν και τους έχουν επηρεάσει, ενώ καμιά φορά, λένε και κανένα τραγουδάκι live σε "unpluged" διάθεση.

    Η εκπομπή φιλοδοξεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο απ’ όπου θα μπαίνει φως και μουσική για ακροατές που βαρέθηκαν τη σκουπιδοτροφή που τους σερβίρουν όσοι τους θεωρούν καταναλωτές και όχι ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αποτελεί ένα μονίμως ανοιχτό βήμα για όσους επιμένουν να εκφράζονται και να δημιουργούν έξω από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ, με μόνα όπλα τις αλήθειες και το μεράκι τους. Γιατί η πραγματική μουσική ΔΕΝ περνάει κρίση, κρίση περνάνε οι έμποροι της μουσικής: οι δισκογραφικές της παγκοσμιοποιημένης (υπο)κουλτούρας, τα ραδιόφωνα των playlist, οι τηλεοράσεις του life-style… Η εκπομπή λοιπόν, θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να μην αφήσουμε να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη, να μην σταματήσουμε να χαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε… Η ύφεση ας φοβίζει τους κάθε λογής "δήθεν", όχι τους αυθεντικούς της μουσικής, οι οποίοι ξέρουν κι από υφέσεις, κι από …διέσεις, κι από ψυχή!

    ΥΓ: όποιοι θέλουν να φιλοξενηθούν στην εκπομπή και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αρκεί ένα ΠΜ εδώ στο Musicheaven ή ένα email στο contact-at-harisaronis-teleia-gr

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 03-07-2011 22:55 ]


    επισυναπτόμενα: EmmonoGrizo.jpg 
    marylin
    30.06.2011, 23:31
    Τους καλλιτέχνες συνηθίζω να τους κρίνω στη σκηνή κι αυτό που έχω να πω είναι ότι τα παιδιά τα σπάνε!!!!!!! Μπράβο Χάρη για την επιλογή μιας τόσο αξιόλογης μπάντας!
    AR-ON
    03.07.2011, 12:56
    Τα παιδιά έφτασαν στο studio, συντονιστείτε!
    AR-ON
    03.07.2011, 20:27

    Έτοιμη και η "κονσέρβα" για όσους έχασαν τη ζωντανή μετάδοση της εκπομπής. Κατεβάστε τη και ακούστε τη από εδώ:

    http://www.mediafire.com/?og7angfrunk3jgu

    Να και η αναμνηστική φωτογραφία με τους "Έμμονο Γκρίζο". Από αριστερά: ο Χάρης Γερουλάκης (bass), ο υποφαινόμενος, ο Αντώνης Ασπρόπουλος (drums) και ο Μπάμπης Τζανιδάκης (κιθάρα, φωνή).





    επισυναπτόμενα: EmmonoGrizo-Aronis.jpg