ελληνική μουσική
    816 online   ·  210.833 μέλη

    Midi keyboard vs ηλεκτρικό πιάνο.

    ohcaptainmycaptain
    03.09.2011, 19:40

    Εδω και πολυ καιρο σκεφτομαι την αγορα ενος ηλεκτρικου πιανου, καθως τα οικονομικα μου αλλα και οι γνωσεις μου δεν επαρκουν για κλασικο. Επειδη ομως τα ηλεκτρικα πιανα που προσομοιωνουν αρκετα καλα τα κλασικα ειναι αρκετα ακριβα, σκεφτομουν, μηπως μπορω με ενα midi keyboard και ενα καταλληλο software να πετυχω αυτον τον ηχο. Περιμενω τις γνωμες σας.


    ohcaptainmycaptain
    04.09.2011, 09:59

    Κατ'αρχας, ευχαριστω για την βοηθεια. Η αληθεια ειναι οτι και εγω το ειχα σκεφτει αυτο που ειπες στο τελος με τα digital pianos αλλα σε πολλους μουσικους οικους αναφερονται ως ηλεκτρικα.

    Τελος παντων, εγω στην αρχη σκευτομουν για κατι τετοιο, ή (στην καλυτερη περιπτωση), κατι τετοιο. Εγω παιζω μονος μου συνηθως και δεν το βλεπω για κατι σοβαρο, προς το παρον.

    Η αληθεια ειναι οτι με ξενιζει λιγο η ιδεα να παιζω με midi keyboard η stage piano, γι'αυτο αν επιλεξω κατι απο τα δυο θα πρεπει ο  ηχος να ηχος να ειναι παρα πολυ καλος και η τιμη να ειναι το πολυ οσο τουYamaha Arius YDP-14  (για το stage piano),η λιγο παραπανω (για το midi keyboard καθως ο υπολογιστης δεν θα ειναι αποκλειστικα για αυτη τη χρηση, και χρειαζομαι ετσι κι αλλιως εναν καλο υπολογιστη).


    ohcaptainmycaptain
    04.09.2011, 10:50
    Yamaha Arius YDP-141*