ελληνική μουσική
    839 online   ·  210.833 μέλη

    Συμπεριφορά πολιτικών στην 16η Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων...

    mary_omikron
    07.09.2011, 09:39

     

    Ο Παπανδρέου έπαιζε με το iPad ενώ οι νέοι αγόρευαν

    Τα παρασκήνια της 16ης Συνόδου, μέσα από τα μάτια των μαθητών. H αδιαφορία του πρωθυπουργού, η καθυστέρηση προσέλευσης της υπ. Παιδείας και η έλλειψη ενδιαφέροντος του Α. Τσίπρα (Vid)

    Τα παραλειπόμενα της 16ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων εκμυστηρεύτηκαν στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" οι μαθητές της Β' Λυκείου που κάθισαν στα έδρανα της Βουλής το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Έχοντας απέναντί τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και πλήθος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι μαθητές "σκάναραν" τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα λεγόμενα των εφήβων δια βήματος της Βουλής, αλλά φαίνεται πως ούτε η περίφημη φράση "Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω", δεν τους συγκίνησε στην πραγματικότητα.

    Δυστυχώς, η οξυμένη παρατηρητικότητα των εφήβων δεν λειτούργησε υπέρ των εκλεκτών μας στο Κοινοβούλιο, ενώ εξέθεσαν ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αδέσμευτος Τύπος", ο ίδιος ο πρωθυπουργός εισήλθε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με μικρή καθυστέρηση, ενώ αυτό που ομόφωνα σημείωσαν οι μαθητές ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν παρατηρούσε καθόλου τα παιδιά, αντίθετα... ασχολούνταν με το κινητό και το iPad του.

    Αυτό αποκάλυψε ο 17χρονος Σπύρος Χαραλάμπους από το Αγρίνιο, ενώ αναρωτήθηκε "για ποιο λόγο δεν μας κοίταζε καθόλου;. Από τις ομιλίες μας, σε ελάχιστες φάνηκε να αφοσιώνεται".

    Από την άλλη, απαρατήρητη δεν φαίνεται να πέρασε στα βλέμματα των εφήβων και η αντίδραση της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου. Προκλητική ήταν η άφιξή της στο Κοινοβούλιο με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρόντες στην αίθουσα.

    Η Αγνή Ορφανουδάκη σχολίασε την καθυστερημένη προσέλευση ως "κρίση θεσμών, αξιών και κρίση σε βάθος".

    Στο στόχαστρο των αρνητικών κριτικών μπήκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς "ήρθε πρώτος και έφυγε μετά από ακριβώς πέντε λεπτά", σχολίασαν οι μαθητές Κώστας Πορφύρης από το Βέλγιο και ο Θωμάς Μικόπουλος από τη Μαγνησία.

     

    http://news247.gr/ellada/politiki/eidan_ton_papandreoy_na_paizei_me_to_ipad.1356924.html

     


    periigitis
    07.09.2011, 10:13

    Εδώ ο ΓΑΠ αδιαφορεί για ολόκληρο λαό η μη προσοχή του στη Βουλή των Εφήβων τους πείραξε;

    Εδώ η Διαμντοπούλου προσπαθεί να βγάλει βιβλία αφού άρχισε η σχολική χρονιά αυτή η ωριαία της καθυστέρηση τους εξέπληξε;

    Όσο για την γενικότερη αδιαφορία... δικαιολογημένη είναι! Δεν ξέρω τι λέγαν οι "εκλεκτοί" αυτοί έφηβοι φέτος αλλά τις προηγούμενες χρονιές όταν δεν αναμασούσαν αυτά που πλασάρει η τηλεόραση, αερολογούσαν επαναλαμβάνοντας χιλιοειπωμένες κλισέ φράσεις ανταγωνιζόμενοι τους επαγγελματίες του είδους. Οι φωτεινές εξαιρέσεις ελάχιστες.

    Η θέση των νέων σήμερα είναι στους δρόμους και στα σχολεία τους αγωνιζόμενοι για το παρόν και το μέλλον τους κι όχι σε κάποια δήθεν Βουλή των Εφήβων κάνωντας πρακτική για να γίνουν οι πολιτικάντηδες του αύριο. Η Πολιτική Αγωγή είναι δουλειά του σχολείου και αφορά όλους τους μαθητές κι όχι μια ελίτ που ονειρεύεται να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη". Στην Αρχαία Αθήνα που υπήρχε  Δημοκρατία, δεν υπήρχε Εκκλησία του Δήμου των Εφήβων. Παιδεία υπήρχε.  

    Όταν λοιπόν οι πολιτικοί βλέπουν απέναντί τους μικρογραφίες του εαυτού τους ή τους μελλοντικούς υπάκουους αυλικούς τους συστήματος γιατί να μην αδιαφορήσουν;   


    mary_omikron
    07.09.2011, 11:35
    Τίποτα δεν μας λέει οτι ανάμεσα σ΄αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν μελλοντικοί πολιτικοί και όχι απαραίτητα πολιτικάντηδες... Αν όλους τους θεωρήσουμε εκ προοιμίου μικρογραφία των υπαρχόντων, τότε ποιος ο λόγος των αγώνων στους δρόμους? Μέσω ποίων θα εφαρμοσθεί το -οποιοδήποτε- επίτευγμα παρά απ΄τον νέο χαλίφη στην θέση του χαλίφη που απορρίφθηκε θέσει και έργω?
    BAGRATION
    07.09.2011, 13:34

    Ο θεσμός της βουλής των εφήβων είχει καταντήσει μια παράσταση δημοκρατίας. Τα παιδιά γράφουν την "εκθεση ιδεών" τους με τα κλισέ και τις κορώνες να δίνουν και να παίρνουν. Και εγώ θα βαριόμουνα αφόρητα. Τουλάχιστο ας κρατούσαν τα προσχήματα και ας έδειχναν ότι ενδιαφέρονταν (να γίνει σωστά η παράσταση)

    Η Αννα μας όμως αποτελεί εξαίρεση. Ελειπε γιατι κανόνιζε με το thepiratebay για να βγαλει τα σχολικά βιβλία σε πακέτο torrent, αφού βιβλία κανονικά δεν πρόκειται να δώσει.


    vasoulaflu
    07.09.2011, 15:58

    Θα έλεγα ότι το λιγότερο είναι απαράδεκτο, απαράδεκτο διότι πέρα από τις εκθέσεις ιδεών που φαντάζομαι ότι κυριάρχησαν θα υπήρξαν και ιδέες τέτοιες που μπορεί κατά κάποιο τρόπο να έδιναν όχι απαραίτητα λύση σε κάποιο από τα θέματα που μας απασχολούν σήμερα, αλλά τον έναυσμα για την εύρεση μιας λύσης που θα μπορούσε πιθανώς να συμβάλει στην θετικότερη εξέλιξη του μέλλοντος, του μέλλοντος πρώτα των ίδιων των παιδιών και μετά ολόκληρης της Ελλάδας.

    Αίσχος και ντροπή από όλους όσους με τη παρουσία τους όχι μόνο δεν τίμησαν και άκουσαν όλα όσα το "μέλλον" του τόπου είχε να πει, να προτείνει και να εκθέσει, αλλά το αγνόησαν με επιδεικτικότατο θα έλεγα τρόπο. Αν αγνοήσεις το μέλλον σου τότε και αυτό με τη σειρά του θα σε αγνοήσει. Το μέλλον, αυτά τα παιδιά θα φύγουν μακριά δίνοντας μέλλον εκεί όπου θα τα στηρίξουν και θα τα υπολογίσουν σαν ενεργά μέλη, σαν ανθρώπους και όχι σαν ετεροκατευθυνόμενους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που εκτελούν ασταμάτητα εντολές που αργά ή γρήγορα θα τους οδηγήσουν στην πρόωρη αυτοκτονία.

    Αν δεν ακούσεις τους νέους και αν δεν συνδυάσεις τις γνώσεις σου με τις ιδέες τους τότε το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο: αποτυχία. Αντίθετα ο αμερόληπτος συνδυασμός τους μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα τέτοια που θα καταπλήξουν ακόμη και τους ποιο δύσπιστους...

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vasoulaflu στις 07-09-2011 16:06 ]


    Spirous
    07.09.2011, 18:18
    Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να χιμήξουν πάνω στα κωλόζωα που μας κυβερνούν και να τα λιανίσουν. Δυστυχώς έδειξαν χαρακτήρα.
    mary_omikron
    07.09.2011, 18:33

    Παράθεση:

    Το μέλος Spirous στις 07-09-2011 στις 18:18 έγραψε...

    Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να χιμήξουν πάνω στα κωλόζωα που μας κυβερνούν και να τα λιανίσουν. Δυστυχώς έδειξαν χαρακτήρα.

    +1


    entexnorokas
    08.09.2011, 16:10
    Σωστός ο SPirous