ελληνική μουσική
    662 online   ·  210.833 μέλη

    Οι Μikro στο Μύλο

    marylin
    30.09.2011, 00:49

    Με καινούρια τραγούδια στο ενεργητικό τους, οι ΜIKRO επιστρέφουν στον τόπο του “εγκλήματος” , τη Θεσσαλονίκη, για μία συναυλία το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Μύλο.
    «Είμαστε όλοι μαζί» ο τίτλος του cd single που κυκλοφόρησε στο internet πρόσφατα, για να ταράξει τα νερά της ελληνικής δισκογραφίας, με τον ρηξικέλευθο στίχο στα γνωστά μονοπάτια της electro μουσικής.
    Το όνομά τους είναι το πρόθεμα μονάδα μέτρησης που έχει συσχετιστεί με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι Θεσσαλονικείς ΜIKRO, συνεχίζουν να πειραματίζονται στους σύγχρονους ηλεκτρονικούς ρυθμούς, αξιοποιώντας τις επιρροές τους από την electro Pop των 80's.
    Μαζί με την τελευταία τους δουλειά, θα ερμηνεύσουν τραγούδια που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

    Mikro

    Οι Mikro δημιουργήθηκαν το 1998 στη Θεσ/νίκη από τους Νίκο Μπιτζένη (φωνή, synths, programming) και Γιάννη Λευκαδίτη (guitars). Στην πορεία προστέθηκαν στο group η Ρία Mαζίνη (φωνητικά) και ο Στέλιος Εμμανουηλίδης (synths).

    Το όνομα Mikro αναφέρεται σε μονάδα μέτρησης και υιοθετήθηκε γιατί συμβολίζει την εξέλιξη της τεχνολογίας, κάτι που εκφράζει απόλυτα το group λόγω του ηλεκτρονικού του ήχου.

    Το 1999 κυκλοφορούν στη Warner το πρώτο τους single, με τίτλο “Σταγόνες”, στο οποίο περιέχεται η επιτυχία “Λάθος Κωδικός”. Μετά από λίγους μήνες κυκλοφορεί το πρώτο τους album με τίτλο “Το τέλος του κόσμου”. Από αυτό ξεχωρίζουν αμέσως και γίνονται πραγματικά μεγάλες επιτυχίες τα τραγούδια “Άσπρη Σοκολάτα” και “Το καλύτερό σου λάθος”. Το 2001 κάνουν το soundtrack της ταινίας “e-mail” μέσα από το οποίο ξεπετάγονται άλλα τρία hits, τα “Νετρίνο”, “Δωμάτιο” και “Περιστρεφόμενα Κεφάλια” και το 2003 κυκλοφορούν το τρίτο τους album, με τίτλο “Μίκρο tronik* πλάσμα”, το οποίο περιέχει δύο ακόμα πολυ-ακουσμένα (τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στα clubs) κομμάτια, τα πασίγνωστα “Η Σειρά σου” και “Μικρο tronic πλάσμα”. Το 2004 βρίσκει τους Mikro να ιδρύουν το δικό τους label με όνομα “UNDO Records”, με τη βοήθεια του Γιώργου Γερανιού, το οποίο φτιάχτηκε για να “στεγάσει” δισκογραφικά όχι μόνο τους ίδιους αλλά και διάφορα άλλα φιλικά projects και groups. Στα τέλη του 2004 κυκλοφορεί το 4ο album τους, με τίτλο “180 μοίρες”, και συγχρόνως η παλιά τους εταιρεία (WARNER) κυκλοφορεί ένα best of. Μέσα στο 2006 κυκλοφορεί και το πρώτο solo project του Νίκου Μπιτζένη, ως Nikonn, με τίτλο “POLADROID”


    Οι Mikro έχουν δώσει ξεχωριστά live, όπως το support στους Hooverphonic και αργότερα στον Morrissey, όπου στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση με την ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής. Ακολούθησαν διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα, καθώς και συμμετοχή σε φεστιβάλ. Ξεχώρισε το One day Festival στην Αθήνα, όπου οι Μίκρο έπαιξαν live με τους Ladytron, τους Client και τον Andy Fletcher των Depeche Mode.

    Το Μάρτιο του 2002 βγήκαν εκτός ελληνικών συνόρων, για να δώσουν μια εκπληκτική συναυλία στο Λονδίνο, στο club Cargo, όπου γίνονται τα parties του περιοδικού "MIXMAG" (στέκι των projects της Ninja Tune). Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, το οποίο – μάλιστα – στην πλειοψηφία του δεν αποτελείτο από Έλληνες, οι Mikro έδωσαν ένα πραγματικά εντυπωσιακό show. Άλλωστε, ο ήχος τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνον αντίστοιχων groups του εξωτερικού, αν θεωρήσουμε ότι γίνονται ακόμα τέτοιου είδους συγκρίσεις. Στη συνέχεια, εμφανίζονται, τον Απρίλιο του 2004, ξανά στη Μ.Βρετανία (London: Notting Hill Arts Club, Coventry: Colosseum, Leicester: Sumo). Τα live είχαν μεγάλη επιτυχία. Στο Λονδίνο ανάμεσα στους θεατές ήταν και μέλη των Archive που δε σταμάτησαν να χορεύουν στους ρυθμούς των Μίκρο! Οι παραγωγοί ραδιοφώνου, από την άλλη χαίρονται να παίζουν τα κομμάτια τους στις εκπομπές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Nick Harcourt, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τους Smashing Pumpkins, από τον KCRW, έναν ανεξάρτητο σταθμό στο Los Angeles που προωθεί καινούργιες μουσικές, ο οποίος άκουσε τυχαία το single της "Άσπρης Σοκολάτας".


    Από τη στιγμή που ανακάλυψε τους Μίκρο άρχισε να παίζει πολύ συχνά στις εκπομπές του κομμάτια από τα albums τους. Ακολουθεί άλλη μια "κρούση" από την Αμερική, αυτή τη φορά από το Μεξικό. Παραγωγοί μιας πρωτότυπης τηλεοπτικής εκπομπής (ένα documentary που ακολουθεί τους δημιουργούς-πρωταγωνιστές στις διάφορες ηπείρους) ήρθαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2004, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, για να πάρουν μια συνέντευξη από τους Mikro και για να τραβήξουν αποκλειστικά πλάνα από live εμφανίσεις τους...

    Η σκηνική παρουσία των Μίκρο χαρακτηρίζεται από αστείρευτη ενέργεια, κινητικότητα και πολύ κέφι. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνουν και video projections. Οι συγκεκριμένες προβολές είναι ειδικά κατασκευασμένες από τους ίδιους και συγχρονισμένες με τα κομμάτια τους, με αποτέλεσμα τα live τους να αποτελούν μαγευτικό ταξίδι στους ήχους και τις εικόνες.

     


    Μύλος Club
    Σάββατο 1 Οκτωβρίου


    Guest band LIEBE

    Πόρτες ανοίγουν: 21.00
    Έναρξη: 21.30

    Τιμή Εισιτηρίου: €15

    Εισιτήρια Προπωλούνται:
    Metropolis, TicketHouse, Sandra Fellini (Εγνατίας 30)





    επισυναπτόμενα: mikro.jpg