ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.830 μέλη

    Έλεος με τον Μελωδία

    jorge
    10.10.2011, 11:59

    Η Χριστίνα Βίδου είναι η αγαπημένη μου ραδιοφωνική φωνή εδώ και χρόνια. Εξαιρετική. Πανέξυπνη, πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, αναλυτική αλλά και άμεση... Κάποτε ήταν μόνο στο ΣΚΑΙ. Τώρα είναι το πρωί στον Μελωδία.

    Τι το θελε;

    Οι υπεύθυνοι του σταθμού την ξεφτυλίζουν. Αναγκάζεται 2-3 φορές το τέταρτο να διαβάζει διαφημίσεις. Γιαούρτια, σκοτσμπράιτ, λ' αρτιτζιάνο και ένα σωρό άλλα προϊόντα, λίγο πριν πέσει Περίδης, Μποφίλιου, Μπάσης. Χωρίς βεβαίως να αναφέρεται καθόλου ο εκάστοτε καλλιτέχνης ή ο δημιουργός. Χωρίς ένα σχόλιο για το κάθε τραγούδι. Και χωρίς μέτρο, όσον αφορά το πλήθος των διαφημίσεων.

    Και όλ' αυτά επειδή οι μαρκετίστες έπεισαν το σταθμό οτι είναι πιο αποδοτικό για τα προϊόντα τους να διαφημίζονται από τον παραγωγό, καθώς έτσι εκμεταλλεύονται τη "φιλική σχέση" του παραγωγού με τον ακροατή του. Πράγματι, είναι πιο πιθανό να μου "μείνει" μια διαφήμιση επειδή την ακούω από τη φωνή της Χριστίνας τη στιγμή που περιμένω να ακούσω τη φωνή της, παρά αν την άκουγα από κάποια άγνωστη φωνή μεσα στη διαφημιστική ζώνη.

    Λυπάμαι το σταθμό, λυπάμαι τη Χριστίνα που αναγκάζεται να παίζει θέατρο εφευρίσκοντας αφορμές για να διαφημίσει το κάθε προϊόν που της έχουν φορτώσει και λυπάμαι και όσους ακροατές έχουν συνηθίσει αυτό το στυλ "εκπομπής".

    Εγώ μόλις άλλαξα συχνότητα.


    verrocchio
    10.10.2011, 14:16
    Καλά έκανες και σε καταλαβαίνω. Πλέον αυτοί οι σταθμοί δεν έχουν ταυτότητα ούτε καν το παραμικρό μεράκι, και το μόνο που στοχεύουν είναι να ντύνουν το ραδιοφωνικό χρόνο ανάμεσα στις διαφημίσεις και τα διάφορα promotions.
    mary_omikron
    10.10.2011, 22:23

    Υπάρχουν οι ιντερνετικοί... μην ξεχνάμε τα "σπίτια" μας...:)


    jorge
    10.10.2011, 23:11
    Πρέπει να βλέπουμε και τον ανταγωνισμό ;)
    despinakontogianni
    11.10.2011, 00:27
    Και άργησες να αλλάξεις συχνότητα.
    KIT_KAT
    11.10.2011, 21:20

    Θα συμφωνήσω με τη Δέσποινα. Έχει γίνει τραγικός ο Μελωδία...


    Todo
    23.10.2011, 16:58

    σταμάτησα να ακούω ραδιόφωνο γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. δεν το κάνει μόνον ο Μελωδία, (νομίζω). κι όντως είναι εξαιρετικά "σπαστικό" εκεί που ακοιύς τη μουσική που σου αρέσει (ελληνική, για μένα) να σου μιλάει ο παραγωγός για κάθε είδους προϊόντα! το άσχημο είναι ότι επεκτείνεται παντού. πήγα σε περίπτερο για τσιγάρα και πετάχτηκε (ναι, όπως το διαβάζετε) από κάτω (τι έκανε εκεί κάτω, ανάμεσα στα πόδια του περιπτερά;) μια χαριτόβρυτη δεσποινίδα, για να μου αναλύσει τα πλεονεκτήματα άλλου τσιγάρου απ' αυτό που κάπνιζα! τραγική η κατάσταση γενικότερα! το θέμα είναι, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, που καταντήσαμε πια ανίσχυροι απέναντι στο θέμα "διαφήμιση": στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο ίντερνετ (μπαίνω να δω π.χ. για μια παράσταση που μ' ενδιαφέρει, και πετάγεται στην οθόνη μου μια "μουντζουλιά" -να μη σας πω σαν τι στα μούτρα μου!- για να διαφημίσει αυτοκίνητα ή καλλυντικά!), στο μέιλ (μου 'ρθε διαφημιστικό μέχρι και από "γκαραζόπορτες ο Τάκης"!!!). Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε σ' όλη αυτή την αναγκαστική (και άρα φασιστική στο έπακρο) αναγκαστική διαφημιστική καταιγίδα; αν σκεφτεί κανείς κάτι, ας το προτείνει, αλλά θα μπορέσει να φανεί ότι αντιδρούμε σε όλη αυτή τη χυδαιότητα των διαφημιστικών εταιρειών και των υπανάπτηκτων γιάπηδων που τις διοικούν και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς; (το ξέρατε ότι, οι διαφημίσεις στην ΤιΒί, έχουν υψηλότερη ηχητική στάθμη; Γιατί; Γιατί ακόμη κι αν σηκωθείς να πας στην κουζίνα, στην τουαλέτα κλπ. ΝΑ ΑΚΟΥΣ και από εκεί το σλόγκαν της διαφήμισης!). Δυστυχώς η αγανάκτιση δε σταματά μόνο έξω απ' τη Βουλή και φοβάμαι ότι θα καταντήσουμε φτωχοί με ψυχοφάρμακα!


    TARTOYFOS
    24.10.2011, 20:16
    Ο τίτλος τα λέει όλα: ''ΕΛΕΟΣ με τον Μελωδία''. Και εκτός από τις σπαστικές και συνεχείς διαφημίσεις, βάζει καθημερινώς τα ίδια τραγούδια. Και 2 και 3 φόρες κάποια από αυτά στη διάρκεια της μέρας.....
    XeniaRodo
    29.10.2011, 00:17

    Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι παραγωγοί πια πληρώνονται από τις διαφημίσεις και όχι από το σταθμό.


    jorge
    29.10.2011, 11:44
    Δηλαδή;
    Todo
    30.10.2011, 02:31
    δηλαδή, "λαδώνονται". εγώ αυτό κατάλαβα.