ελληνική μουσική
    559 online   ·  210.848 μέλη

    Πανελλήνιος διαγωνισμός σύνθεσης

    vouliakis
    23.03.2005, 15:48
    Πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης και εργαστήρι-σεμινάριο σύνθεσης με τίτλο «Συνθέρμεια 2005» διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους συνθέτες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ταχυδρομικά τα έργα τους στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005.

    Κατά τις ημέρες του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και εργαστηριακά μαθήματα, με τη συμμετοχή μελών της κριτικής επιτροπής, ώστε να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα πληροφόρησης και προβληματισμού πάνω στην σύγχρονη μουσική δημιουργία.

    Πηγή: ΜΠΕ
    vouliakis
    23.03.2005, 15:54
    Η διεύθυνση του Ωδείου:

    Καραολή-Δημητρίου & Χαλκιδικής
    57001 Θέρμη

    Τηλ: 2310 463 423, 2310 461 655
    Φαξ: 2310 464 423

    ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1984

    vouliakis
    04.09.2005, 00:29
    Ο Δήμος θέρμης καλωσορίζει για πρώτη φορά ένα νέο θεσμό που εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, του έργου που επιτελεί το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, βάζοντας τα θεμέλια για να γίνει η Θέρμη τόπος έκφρασης των νέων συνθετών λόγιας μουσικής και συνάντησής του με το κοινό.

    Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού έχουν επιλεχτεί τα 6 έργα που θα παρουσιαστούν στην τελική φάση σε ανοιχτή συναυλία που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Θέρμης.

    Τα ονόματα των συνθετών που έχουν προκριθεί (με αλφαβητική σειρά) για την τελική φάση του Διαγωνισμού:

    -Εμμανουήλ Γεώργιος με το έργο "Paraules veritables"
    -Εμφιετζής Γρηγόριος με το έργο "Εικόνες από ένα... ταξίδι"
    -Ευταξία Ελευθερία με το έργο "Νοσταλγία"
    -Λασκαρίδης Στυλιανός με το έργο "Scattering poems"
    -Σαπουντζής Μιχάλης με το έργο "M/B for 6 players"
    -Στεφάνου Νίκος με το έργο "Νέο Σώμα"

    Τα παραπάνω έργα θα τα ερμηνεύσουν οι μουσικοί:
    Ανισέγκος Γιάννης (φλάουτο), Βασιλειάδης Αναστάσης(κρουστά), Βενιωτά Ευτυχία (πιάνο), Θωίδου Μαρία (φωνή), Μακρυγιαννάκης Κώστας (κιθάρα), Μιχαηλίδης Αλέξανδρος (κλαρινέτο), Ράπτης Κωσταντίνος (μπαγιάν), Σπανού Μαρία (βιολί), Σωτηριάδης Θεόφιλος (σαξόφωνο), Xατζής Γιάννης (κοντραμπάσο).

    ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

    Το αντικείμενο του σεμιναρίου - εργαστηρίου σύνθεσης είναι η παρουσίαση της σύγχρονης δημιουργίας, όπως εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές συνθετικές τάσεις του 21ου αιώνα.

    Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα διδάξουν μέλη της κριτικής επιτροπής σε διαλέξεις και εργαστηριακά μαθήματα, που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα πληροφόρησης και προβληματισμού πάνω στη σύγχρονη δημιουργία.

    Μέλη κριτικής επιτροπής(με αλφαβητική σειρά)

    Αντωνίου Θεόδωρος (συνθέτης, μαέστρος, καθηγητής σύνθεσης στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)
    Κονιτόπουλος Ιάκωβος (συνθέτης, μαέστρος, ειδικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)
    Λαπιδάκης Μιχάλης (συνθέτης, επίκουρος καθηγητής Σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών του Α. Π. Θ)
    Παπαδάτος Ιωσήφ (συνθέτης, καθηγητής Ανώτερων θεωρητικών ,διδάσκων του Ιόνιου Πανεπιστημίου, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)
    Σαμαράς Χρήστος (συνθέτης, αναπληρωτής καθηγητής σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών σπουδών Α. Π. θ)
    Συμεωνίδης Βλαδίμηρος (Διευθυντής ορχήστρας, καθηγητής στο Κ.Ω.Θ, διδάσκων στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας)
    Χατζηλεοντιάσης Λεόντιος ( Συνθέτης, επίκουρος καθηγητής τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Α.Π.Θ, καθηγητής σύνθεσης στο Κ. Ω .Θ, μέλος Δ. Σ της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών)

    Στα "ΣΥΝΘΕΡΜΕΙΑ" μπορούν να λάβουν μέρος συνθέτες ,σπουδαστές Ανώτερων θεωρητικών, μουσικοί και γενικότερα όσοι ενδιαφέρονται για τη μουσική δημιουργία του 21ου αιώνα.

    Πληροφορίες για συμμετοχές και εισιτήρια στα τηλέφωνα του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης (2310)463423 και στην ιστοσελίδα
    http://www.thermi.gr/synthermeia2005.html

    Πηγή: news.pathfinder.gr , ClassicalMusic.gr
    vouliakis
    04.09.2005, 00:35
    Σήμερα διάβασα και τους όρους συμμετοχής στα “Συνθέρμεια 2005”.
    Κάτι που με παραξένεψε, είναι ο 5ος όρος:
    «Δεν μπορούν να συμμετάσχουν έργα ηλεκτρονικής μουσικής, ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής, καθώς και έργα που χρησιμοποιούν ηχογραφημένο υλικό.»