ελληνική μουσική
    774 online   ·  210.833 μέλη

    ερωτηση για τρομπετα

    jordan2410
    19.01.2012, 16:51

    καλησπερα!!θελω να μαθω τρομπετα,και εχω καποιες ερωτησεις..σκοπευω να παρω μια Bb,μπορει αυτο να κανει δυσκολη την εκμαθηση απ την αποψη οτι δεν θα υπαρχει υλικο γι αυτη την τονικοτητα??επισης,ξερω οτι καποιες νοτες πρεπει να τις "πιασεις" μονος σου..η εκταση αυτων των νοτων ειναι ιδια με την φυσικη εκταση της φωνης σου?ευχαριστω


    voltaire
    20.01.2012, 15:16

    Η τρομπέτα που λες είναι η πιό διαδεδομένη. Το περισσότερο υλικό που θα βρεις αναφέρεται σ' αυτή την τονικότητα. Την απάντηση στο άλλο σκέλος θα την δώσεις μόνος σου μαζί με την τρομπέτα σου.


    lefterhs
    24.02.2012, 16:12

    Όπως σου είπε και ο φίλος η τρομπέτα αυτή είναι η πλέον διαδεδομένη. Υπάχουν τρομπέτες και σε άλλες τονικότητες, τις οποίες χρησιμοπούν οι τρομπετίστες σε κλασσικές ορχήστρες, σε ειδικές περιπτώσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου.  Επίσης θέλω να σου πω ότι το να "πιάσεις¨,όπως λές, κάποιες νότες με την τρομπέτα που τις θεωρείς δύσκολες εξαρτάται από το πόσο και πως θα ασχοληθείς με αυτές. Πιστεύω ότι ο καθηγητής σου θα σου υποδείξει τον τρόπο. Η έκταση της φωνής σου δεν έχει καμία σχέση με την έκταση της τρομπέτας. Συμβαίνει πολύ συχνά άτομα με μπάσσα φωνή να παίζουν τρομπέτα η οποιοδήποτε άλλο πνευστό πιό οξύ ή πιό μπάσσο από την φωνή τους.


    laikos123
    21.05.2012, 23:19

    λοιπόν φίλε άκου... το σαξόφωνο ,το κλαρινέτο,το όμποε και το φαγκότο χρησιμοποιούν ένα καλαμάκι (ξυλαράκι,γλωτίδα). Η τρομπέτα  αντικαθηστά το "ξυλαράκι" με τον βόμβο(το βουητό που κάνεις με τα χείλια). ανάλογα το πόσο πιο κλειστά έχεις τα χείλη σου τόσο πιο ψηλο βουητό γίνεται και όσο πιο χαμηλά τοσο πιο χαμηλό βουητό.Έτσι παίζοντε οι νότες.Εγώ δηλαδή μπορώ μόνο με τα χείλη μου να παίξω ολόκληρες μελωδίες. Ο ήχος του βόμβου είναι παρόμιος με της μέλισσας. Καλή αρχή να έχεις η τρομπέτα είναι jamato όργανο και στην κλασσική και στη Jazz.