ελληνική μουσική
    798 online   ·  210.833 μέλη

    Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico στο Μύλο

    jorge
    05.04.2005, 20:19
    ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & Primavera en Salonico
    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ
    Σάββατο 16 Απριλίου 2005


    Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico παρουσιάζουν το Σάββατο 16 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο CLUB του ΜΥΛΟΥ, για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια του νέου άλμπουμ τους ‘Sumiglia’ που κυκλοφορεί από την ECM και τη LYRA.

    Η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στον κατάλογο της ECM με το live άλμπουμ “Terra Nostra” που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2001 και ‘υιοθετήθηκε’ από το παγκοσμίου φήμης label της ECM στις αρχές του 2003. Η πρόταση για ένα νέο άλμπουμ ήρθε άμεσα και η πρόταση αυτή υλοποιήθηκε με το πρώτο στούντιο άλμπουμ της Σαβίνας Γιαννάτου για την ECM, που ηχογραφήθηκε στο Όσλο, αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη δημιουργική της συνεργασία με τον Μάνφρεντ Άιχερ, τον βραβευμένο με Γκράμι ιδρυτή, παραγωγό και διευθυντή της ECM.

    Το ‘Sumiglia’ περιλαμβάνει τραγούδια από την Ελλάδα, την Κορσική, την Ιταλία και τη Σικελία, την Γαλικία, την Παλαιστίνη, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Αρμενία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, πετυχαίνοντας τόσο να προσδιορίσει τις ιδιαιτερότητες τής κάθε κουλτούρας και παράδοσης, όσο και να χρωματίσει τα κοινά τους στοιχεία. Η Σαβίνα Γιαννάτου φτάνει τη τέχνη της ερμηνείας των διαφορετικών ‘ρόλων’ των τραγουδιών σε κορυφαία επίπεδα. Έχοντας μια φωνή που χρησιμοποιεί εντελώς φυσικά σαν ένα εκφραστικότατο μουσικό όργανο, ‘μπαινοβγαίνει’ σε ρόλους και χαρακτήρες (και διαλέκτους και ιδιωματισμούς) με την άνεση μιας ηθοποιού ή τραγουδίστριας της όπερας: όχι απλώς ερμηνεύει αλλά γίνεται η πρωταγωνίστρια των τραγουδιών. Οι Primavera en Salonico από τη μεριά τους, αποκαλύπτουν βαθύ συναίσθημα για τις μελωδίες που ερμηνεύουν, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό ενώ ταυτόχρονα μεταβολίζουν τη μουσική σε αυτοσχεδιασμό δίνοντάς της ενέργεια και βάθος.

    Οι Primavera en Salonico είναι: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι, kalimba), Γιάννης Αλεξανδρής (ταμπουρά, ούτι, κιθάρα), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί, βιόλα), Χάρης Λαμπράκης (νέι) και Κώστας Θεοδώρου (κρουστά).


    Ώρα έναρξης: 10:30 μ.μ.
    Ανδρ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη * τηλ. 2310-551838

    Άλλες προγραμματισμένες εμφανίσεις τους είναι:
    - την Παρασκευή 15 Απριλίου στα Ιωάννινα στη μουσική σκηνή «Σταθμός» και
    - την Κυριακή 17 Απριλίου στη Λάρισα, στη μουσική σκηνή «Μύλος 1927»