ελληνική μουσική
    624 online   ·  210.846 μέλη

    Ο Μανώλης Μητσιάς στον Συρμό...

    manblaz
    08.04.2005, 00:18


    ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
    Μια γνήσια λαϊκή φωνή «επιβιβάζεται» στο ΣΥΡΜΟ!

    Τραγούδια γεμάτα ψυχή και συναισθήματα. Διότι όπως εξηγεί και ο ίδιος…"Όταν τα τραγούδια είναι αληθινά και γνήσια ποτέ δεν παλιώνουν». Με τις σκέψεις αυτές κατά νου και με τις «αποσκευές» του γεμάτες μουσικά «διαμάντια» που ξεχώρισαν και έμειναν στις καρδιές των ανθρώπων-στα τριάντα πέντε χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό προσκήνιο ερμηνεύοντας με σεβασμό τραγούδια μεγάλων κλασικών δημιουργών- ο Μανώλης Μητσιάς «επιβιβάζεται στα μουσικά βαγόνια του Συρμού»!

    Τρία χρόνια απουσίας από τις ζωντανές εμφανίσεις ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί η ανάγκη για επικοινωνία και επαφή με το κοινό. Επαφή που για το Μανώλη Μητσιά είναι αναγκαία. Δημιουργική. Σημαντική. Επικοινωνία που ξεκινά με τις εμφανίσεις του από την Παρασκευή 1 Απριλίου (και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στη Μουσική Σκηνή ΣΥΡΜΟΣ.

    Με τη συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας ο Μανώλης Μητσιάς ανεβαίνει στη σκηνή του Συρμού για να προτείνει ένα διαφορετικό μουσικό πρόγραμμα. Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, τραγούδια που μείνανε στη μουσική ιστορία αυτού του τόπου αν και δεν ακούστηκαν πολύ, αλλά και νέες μουσικές προτάσεις θα παρουσιαστούν σε ένα λαϊκό πρόγραμμα που στόχο έχει να φρεσκάρει τη μνήμη στα τραγούδια προτείνοντας ένα τρόπο διασκέδασης βασισμένο στη γνησιότητα, την ποιότητα και την αισθητική της λαϊκής μας μουσικής.

    Γνωστές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου από την «Αθανασία» και «Της γης το χρυσάφι», τραγούδια όπως τα «Σαν απόκληρος γυρίζω» του Τσιτσάνη, «Ο τρελός» του ¶κη Πάνου, «Δρόμοι παλιοί» των Μίκη Θεοδωράκη - Μανώλη Αναγνωστάκη, «Ερωτικό» (Μικρούτσικου - Αλκαίου), «Μη χτυπάς σ' ένα σπίτι κλειστό» (Κηλαηδόνη - Ελευθερίου), «Αυτά τα χέρια» (Μούτση - Παπαδόπουλου). Γνωστά τραγούδια των Ξαρχάκου, Λεοντή, Λοΐζου, Σπανού, Ζαμπέτα, Χατζηνάσιου. Δύο νέα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου- από το cd single με τίτλο «ΤΕΤΡΑΣ» που αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει, ενώ μουσικά «δείγματα» από τη νέα δισκογραφική συνεργασία του Μανώλη Μητσιά με τον Σταμάτη Κραουνάκη-20 χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική συνεργασία στο δίσκο «Εξ Αδιαιρέτου"- σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, θα ακουστούν για πρώτη φορά στο ΣΥΡΜΟ.

    Ο Μανώλης Μητσιάς - με τη συμμετοχή της Μαρίας Σπυροπούλου-ξεκινά από την Παρασκευή 25 Μαρτίου (και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 11μ.μ. και Κυριακή στις 10μ.μ.) τις εμφανίσεις του στη Μουσική Σκηνή ΣΥΡΜΟΣ(Κολωνού & Οδυσσέως 14-Δίπλα στο Θέατρο Περοκέ, Τηλ. 210 52 03 661). Μια γνήσια λαϊκή φωνή «επιβιβάζεται στα βαγόνια του Συρμού» για καινούρια μουσικά ταξίδια!

    πηγή melodia.gr