ελληνική μουσική
    506 online   ·  210.840 μέλη

    Η Νατάσα Μποφίλιου κατά της Χρυσής Αυγής

    stamatisch
    20.05.2012, 15:12

    That is right Oraclas!!!!


    Hastaroth
    21.05.2012, 00:05

    Παράθεση:

    Το μέλος Oraclas στις 20-05-2012 στις 13:09 έγραψε...

    Εντύπωση της δικτατορίας του Χίτλερ, είχε κάνει εκείνη την εποχή, η μέτρια έως μηδαμινή, αντίδραση του πνευματικού κόσμου. Ο Χίτλερ όμως είχε δείξει τα δόντια του, την τρέλλα του και την ιδεολογία του. Είναι νωρίς να κρίνουμε την Χρυσή Αυγή, από ένα "εγέρθητι".. Η προσωπική μου θέση είναι ότι θέλω ένα μικρό ποσοστό στην βουλή, ακριβώς για να ειπώνονται και σκέψεις που δεν τολμούν άλλοι πολιτικοί. Πρέπει κάποιους να τους κρίνουμε από τις πράξεις τους και όχι από τα λόγια τους. Για αυτό λοιπόν και την Μποφιλιού, την κρίνω ήπια. Θεωρώ ότι το νεαρό της ηλικίας της, την παρέσυρε, όμως σαν καλλιτέχνης και επειδή τραβάει τα φώτα, περισσότερο από εμάς τους ανώνυμους, θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο. Γιατί τα λόγια μένουν και σε ακολουθούν πάντα.

    Και η Χρυσή Αυγή έχει δείξει τά δόντια,την τρέλλα και την ιδεολογία της εδώ και πολλά χρόνια-ήδη από την δεκαετία τού 1990.Το μαρτυρούν τα εκατοντάδες αυτοκόλλητα "Εβραίοι φονιάδες τών λαών",με τα ναζιστικά χρώματα και σχήματα (ακόμα και αγκυλωτούς σταυρούς) που έβλεπα κατά διαστήματα στίς κολώνες (ιδίως όποτε ερχόταν στην Ελληνική επικαιρότητα το Μεσανατολικό).Ακόμα θυμάμαι που γυρνούσα τα βράδυα και τα ξεκολλούσα (η Χ.Α. είχε τα γραφεία της στην γειτονιά μου).Απλώς τώρα παίζει το "τραγούδι" τού εκ τών λαθρομεταναστών κινδύνου (που είναι μέν υπαρκτός,αλλά δέν αντιμετωπίζεται με απλοϊκές λύσεις) ώστε να προσελκύση ψηφοφόρους από περιοχές με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών.

    Και οι Γερμανοί άλλωστε,ήθελαν τον Χίτλερ στην βουλή (και στην καγκελλαρία) "γιά να ειπώνωνται καί σκέψεις που δέν τολμούσαν άλλοι πολιτικοί"-όπως τα περί "καθαρής Γερμανίας",π.χ. που κολάκευαν τον Γερμανικό εθνικισμό.Και είδαμε πόσο "πρόκοψαν" οι Γερμανοί με δαύτον....

    (Να θυμίσω επίσης πως ο εν λόγω είχε ήδη κυκλοφορήσει το βιβλίο "Ο Αγών μου" κι'έτσι οι Γερμανοί είχαν την δυνατότητα να διαβάσουν τήν ιδεολογία του-φαίνεται όμως πως δέν κατάλαβαν ιδιαιτέρως πολλά πράγματα,αφού μάλιστα εκείνη την εποχή υπήρχε οικονομική κρίση στην Γερμανία καθώς και η αίσθηση τής ντροπής από την ήττα στον Α'Παγκόσμιο).

    Having said that (που θα'λεγαν και οι κάτοικοι τού Ανω Ουμπάγκι),η συγκεκριμένη εκδήλωση οργής τής κας Μποφίλιου ήταν υπερβολικά άκομψη.Οσο και να διαφωνή κάποιος με μιά πολιτική ιδεολογία,το να εύχεται να πεθάνουν οι εκφραστές της δείχνει έλλειψη αξιοπρεπείας εκ μέρους του και τον υποβιβάζει στο επίπεδο αυτών με τους οποίους διαφωνεί...... 

     


    XARIKLIS
    21.05.2012, 22:24
    πολυς ντορος και κακο για μαλακιες αλλωστε το αποφθεγμα της δημοκρατιας ειναι μπορει να διαφωνω με οτι λες αλλα θα αγωνιστω μεχρι θανατου για το δικαιωμα σου να το λες ολα τα αλλα ειναι μπουρδες. και ρε παιδια μην αγιοποιουμε καποιον επειδη εχει ωραια φωνη οταν καποιος εχει ωραια φωνη δεν σημαινει αυτοματως οτι εχει και ωραιο μυαλο ετσι και η κυρια μποφιλιου την οποια δεν γνωριζω και προσωπικα για να εκφερω αποψη μπορει να εχει την αποψη τηςπου μπορει να ειναι και λανθασμενη και να μην αρεσει σε μερικους ωστοσο εχει καθε δικαιωμα να την λεει
    Scorpanto
    26.05.2012, 01:49
    Σιγα τι ειπε ρε παιδια.Αυτο που σκεφτομαστε ολοι ειπε.Αυτο το δηθεν και το politically correct θα μας φαει...
    antonis777
    25.06.2012, 21:24
    τα λεγομενα της δεν ειναι και τοσο λαθος.. λαθος ειναι ο τροπος που τα εκφραζει και το οτι η ιδια εχει ενα κυρος και μια απιχηση στο κοσμο. πραγμα το οποιο δε της επιτρεπει να εκφραζετε με τετοιες φρασεις.
    noizreduction
    08.09.2012, 21:44




    Μετα τις σκηνες απειρου καλους στις λαϊκες αγορες, νομιζω πως η Χρυση Αυγη ξεπερναει τα ορια του χαμηλου profile και προσπαθει οσο το δυνατον περισσοτερο να "φοβισει" τους ανθρωπους που εχουν το θαρρος να μιλανε ξεκαθαρα για τις φασιστικες της αποψεις.


    despinakontogianni
    09.09.2012, 14:38

    Ε, βέβαια..εύκολος στόχος κάποιος καλλιτέχνης που εκφράστηκε κατά της Χρυσής Αυγής μέσω twitter.com. Ξέρει κανείς αν κύλησε ομαλά η συναυλία; 


    jorge
    09.09.2012, 15:21
    Νομίζω όλα πήγαν καλά, διάβασα κάποια σχόλια θεατών μετά τη συναυλία και δεν ανέφεραν κάτι.
    mary_omikron
    09.09.2012, 15:31

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του spirospero, φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής από χθες το πρωί είχαν γεμίσει όλη την περιοχή με ανακοινώσεις που ανέφεραν ότι δεν είναι επιθυμητή στα μέρη τους και θα έπρεπε νααποχωρήσει.

    «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Ότι είχα να πω γι αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί το έχω πει. Θεωρώ εξ' αρχής ότι ήμουν ξεκάθαρη. Λοιπόν θα γίνω ακόμη πιο ξεκάθαρη: Αυτό που είχα γράψει στο twitter μου δεν αναφερόταν στον βιολογικό θάνατο, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι που με κατηγορούν. Είμαι ωστόσο ελεύθερος άνθρωπος και με βάση αυτό μπορώ να εκφράζομαι», δήλωσε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια λίγο πριν τη συναυλία της στον Αυλώνα.

    Γύρω στις 20.00 κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή του Αυλώνα εν όψει της συναυλίας. Μια κλούβα με αστυνομικούς, ένα τζιπ και 6-7 μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ. Περίπου 30 αστυνομικοί βρέθηκαν κοντά στο μουσείο Ζυγομάλα, όπου και έλαβε χώρα η εκδήλωση.

    Η Νατάσσα Μποφίλιου έφτασε στον Αυλώνα γύρω στις 20.45 με το προσωπικό της αυτοκίνητο. Δεν οδηγούσε η ίδια άλλα κάποιος που τη συνόδευε. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την αστυνομία την είχε ειδοποιήσει από χθες το βράδυ ο Δήμος της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν ομαλά...

    http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/232632/natassa-mpofilioy-den-masise-apo-tis-apeiles-tis-hrysis-aygis


    noizreduction
    09.09.2012, 19:09



    Επειδη το ανεφερα και πιο πανω και καποιοι μιλησαν για χειροκροτητες, οριστε και η αποδειξη πως οχι μονο οι παγκοι δεν ηταν παρανομοι, αλλα ειχαν πληρωσει και οι κατοχοι τους τα 280€ που απαιτουνται για να στησουν το παγκο!

    Η ελληνικη κοινωνια εαν χειροκροταει τετοια κατακαθια, ειναι αξια της τυχης της. Ιδιαιτερα κατακαθια που καρπωνονται την ελληνικη σημαια ως δικη τους!


    jorge
    10.09.2012, 00:34
    Απίστευτο. Εξοργιστικό.
    natalia90
    10.09.2012, 12:00

    Από τη μια έχεις το λογαριασμό μιας κοπέλας, η οποία λογικά μπορεί να γράψει ό,τι θέλει ως δικαίωμά της, από την άλλη το δίλημμα έχει να κάνει με το ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και το λογαριασμό της τον ακολουθούν πολλοί χρήστες επειδή τη θαυμάζουν ως καλλιτέχνη.

    Είναι δύσκολο να πει κανείς αντικειμενικά τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνει ο καλλιτέχνης στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά κι εμένα προσωπικά δε μου άρεσε η "ένταση" της δημοσίευσης της.

    Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα που είδα, δηλαδή το να υπάρχει μέχρι και ασφάλεια από την αστυνομία σε μια συναυλία για τυχόν δυσάρεστα επακόλουθα τέτοιων δηλώσεων, νομίζω ότι θα έπρεπε να προβληματίζει όλους. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν συνήθεια αυτές οι ..ανασφάλειες.

    Ευτυχώς ή δυστυχώς, η δημοκρατία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και ιδεολογία! Αν λες, όμως, ότι την υπερασπίζεσαι και την προστατεύεις ως ιδέα, θα πρέπει να μην έχεις ακραίες απόψεις και θέσεις προς οποιονδήποτε. Η δημοκρατία είναι ελευθερία και σεβασμός για όλους και προς όλους.


    Post αρνητικής αξιολόγησης
    Post αρνητικής αξιολόγησης
    TRAVELOGUE
    11.09.2012, 19:10

    Είνα φανέρο και από τη δεύτερη δήλωση της Νατάσας Μποφίλιου, πως εννοούσε το πολιτικό θάνατο και όχι το βιολογικό θάνατο των φασιστών.

    Η διατύπωση από οτι αντιλαμβάνομαι, θεωρείται από την πλειοψηφεία ελαφρώς άκομψη. Παρόλα αυτά, το πνεύμα της με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Πως να το κάνουμε, η Χρυσή Αυγή αποτελείται από φασίστες!


    Το δυσάρεστο είναι πως εδώ και μήνες γίνεται μεγάλο θέμα γύρω από οτιδήποτε τους περιβάλλει, κι αυτό αποτελεί σημαντικό κέρδος για εκείνους! Μεγαλύτερο από το εκλογικό ποσοστό τους !

    Παρεμπιπτόντως, σήμερα έγινε μια ρατσιστική επίθεση σε κουρείο στη Μεταμόρφωση Αττικής που διατηρεί μετανάστης. Τα λεβεντόπαιδα που τον απειλούσαν τηλεφωνικά να κλείσει το μαγαζί του, εισέβαλλαν , το έσπασαν και μαχαίρωσαν έναν Έλληνα πελάτη.

    Η Χρυσή Αυγή είναι απλώς ένα κομμάτι του φασισμού, το πιο επίσημο αυτή τη στιγμή, με δύναμη να εκτρέφει τα διάφορα παρακλάδια του.

    Η ουσία βρίσκεται στα γεγονότα και όχι στις δηλώσεις μιας καλλιτέχνιδας.

    Όσο πιο γρήγορα ο κόσμος συνειδητοποιήσει ότι ο φασισμός δεν στρέφεται εναντίον ενός, αλλά εναντίον όλων, τόσο πιο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί αυτό που ευχήθηκε έστω και άκομψα κατά πολλούς η Νατάσα Μποφίλιου...

    ο πολιτικός θάνατος του φασισμού.

    Ας ελπίσουμε όταν γίνει αυτό, να μην είναι αργά και ο πολιτικός θάνατός του... τον μετενσαρκώσει σε παραπολιτικό και παρακρατικό κτήνος.


    noizreduction
    11.09.2012, 21:03

    Οταν ομως υπαρχουν καλλιτεχνες ( οπως ο ηθοποιος Φιλιπιδης ) που ειναι υπερ της Χρυσης Αυγης κι αμαυρωνουν με αυτο τον τροπο την εννοια του καλλιτεχνη και την αγαπη του προς την ελευθερη διακινηση ιδεων και τεχνης, πως να περιμενει κανεις στην ελληνικη κοινωνια να "ξυπνησει" ο αντι-φασιστικος χαρακτηρας;

    Παντως η Νατασα ηταν απο τις μονες που δεν φοβηθηκαν να κανουν δηλωσεις με τοσο ξεκαθαρο τροπο κι αν ο καθε καλλιτεχνης που αισθανεται θιγμενος απο την ανοδο του φασισμου στην Ελλαδα, εκανε το ιδιο πραγμα, πιστευω πως θα υπηρχε ενας ελεγχος "λογικης" στα ποσοστα της ΧΑ.

    Αρχιζω να πιστευω πως πλεον μονο ημιμετρα μπορουμε να εφαρμοσουμε, γιατι σε καθε κινηση λαϊκισμου της Χρυσης Αυγης, ολο και περισσοτερος κοσμος βλεπει στο προσωπο τους τον εκφραστη ενος απροσδιοριστου μισους!


    bpetros
    01.11.2012, 20:32

    Από ότι κατάλαβα, οι περισσότεροι είστε της άποψης

    Θα πεθάνετε όλοι = φασίστας

    Να πεθάνετε όλοι = δημοκράτης

    Σωστά ?

    Η κ. Μποφίλιου, μπορεί να λέει ότι θέλει...η αθλήτρια του τριπλούν που κόπηκε από την ολυμπιάδα για ένα ανέκδοτο, απαγορεύεται να ομιλεί...

    Σωστά ?

    Πολύ Δημοκρατία βρε παιδί μου, και πως θα την αντέξουμε!


    Hastaroth
    01.11.2012, 21:27

    Παράθεση:

    Το μέλος bpetros στις 01-11-2012 στις 20:32 έγραψε...

    Από ότι κατάλαβα, οι περισσότεροι είστε της άποψης

    Θα πεθάνετε όλοι = φασίστας

    Να πεθάνετε όλοι = δημοκράτης

    Σωστά ?

    Λάθος.

    Η κα Μποφίλιου είπε "να πεθάνετε όλοι εσείς οι φασίστες"

    Οι φασίστες λένε "θα πεθάνετε όλοι,γενικώς".

    Αλλο το ένα,άλλο το άλλο.

    Είναι σάν να λές "η μηλιά είναι δέντρο,η νεραντζιά είναι δέντρο,άρα η μηλιά είναι νεραντζιά".

    Παράθεση:

    Το μέλος bpetros στις 01-11-2012 στις 20:32 έγραψε...

    Η κ. Μποφίλιου, μπορεί να λέει ότι θέλει...η αθλήτρια του τριπλούν που κόπηκε από την ολυμπιάδα για ένα ανέκδοτο, απαγορεύεται να ομιλεί...

    Σωστά ?

    Η αθλήτρια είχε επιλεγεί να εκπροσωπήση την Ελλάδα σε επίσημη διοργάνωση.

    Αν η κα Μποφίλιου είχε επιλεγεί να εκπροσωπήση την Ελλάδα σε επίσημη διοργάνωση και έγραφε αυτά που έγραψε στο twitter της,θα είχε "κοπεί" κι'αυτή.

    ΥΓ.Ούτε εγώ επικροτώ τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε η κα Μποφίλιου-άν και κατανοώ την ανησυχία της γιά την άνοδο τού φασισμού στην Ελλάδα.Την ίδια ανησυχία έχω κι'εγώ...


    asimov_gr
    01.11.2012, 21:37
    Η φασιστική οργάνωση, το μόνο που χρειάζεται είναι κοινωνικό και πολίτικο αποκλεισμό από το ίδιο το κίνημα. Δεν χρειάζονται βρισιές και μεγάλα λόγια, κίνημα ισχυρό με ταξικά χαρακτηριστικά, για να την κλείσει ο κόσμος την φασιστική οργάνωση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας .
    guevara
    01.11.2012, 21:41

    Παράθεση:

    Το μέλος bpetros στις 01-11-2012 στις 20:32 έγραψε...

    Από ότι κατάλαβα, οι περισσότεροι είστε της άποψης

    Θα πεθάνετε όλοι = φασίστας

    Να πεθάνετε όλοι = δημοκράτης

    Σωστά ?

    Η κ. Μποφίλιου, μπορεί να λέει ότι θέλει...η αθλήτρια του τριπλούν που κόπηκε από την ολυμπιάδα για ένα ανέκδοτο, απαγορεύεται να ομιλεί...

    Σωστά ?

    Πολύ Δημοκρατία βρε παιδί μου, και πως θα την αντέξουμε!



    Πέτρο μπορείς -αν θες- να μας πεις ποια είναι η δική σου άποψη...έτσι πληροφοριακά

    Σωστά;