ελληνική μουσική
    397 online   ·  210.814 μέλη

    Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης στη Ρόδο!

    tranzistoraki
    10.05.2012, 14:23

    Το ηλεκτρονικό περιοδικό "ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ" σε συνεργασία με το "BONITO" Taverna and Art Gallery διοργανώνουν το Σάββατο 19 Μαΐου συναυλία με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη.

    Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης (πρώην Ανοιχτή Θάλασσα) σε μια βραδια με καινούρια αλλά και παλιότερα τραγούδια καθώς και φολκ διασκευές παλιών λαϊκών τραγουδιών.

    Bonito
    Κομνηνών 2, Ρόδος (απέναντι απ'την Καπνοβιομηχανία)
    τηλ. 22410 56093

    ώρα έναρξης: 22:00
    είσοδος ελεύθερη

    Χορηγός προβολής:Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη

    Χορηγοί:Βιβλιοχαρτοπωλείο "Η Πηγή", Ροδίων Παιδεία, Ωδείο Αιγαίου

    Χορηγοί Επικοινωνίας:Εφημερίδα Αγγελία, City of Petaloudes, Grafida, Rhodes.Online, RodosEvents, RodosInfoNews, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Τηλεόραση Ωμέγα

     Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη

              Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Από το 1995 είναι ο μπασίστας, τραγουδιστής και δημιουργός των τραγουδιώ του συγκροτήματος «Ανοιχτή Θάλασσα».
              Με την Ανοιχτή Θάλασσα κυκλοφορεί τρία άλμπουμ: Ανοιχτή Θάλασσα (2002), Μη περιμένεις νέα απ' τον πόλεμο (2004) και Ανοιχτή Θάλασσα ΙΙΙ (2008).
              Την περίοδο 2000-2001, σημειώνει τεράστια επιτυχία οδηγώντας ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου στη διαδρομή Βι.Πε. Τρίπολης - Ασπρόπυργος, μεταφέροντας σκραπ χαλκού. Το φορτηγάκι δεν έχει ραδιόφωνο και έτσι, σε όλη τη διαδρομή τραγουδάει μόνος του λαϊκά τραγούδια. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, γράφει τη νουβέλα «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα».
              Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική του δουλεια «Ξένη Γη».
              Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ και της νουβέλας του «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα», κατεβαίνει στο γκαράζ και ηχογραφεί 3 νέα tracks σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Δύο λαϊκά τραγούδια («είπα να σβήσω τα παλιά» και «ας παν στην ευχή τα παλιά» του Απόστολου Καλδάρα) μαζί με το «Γυρίζω πάλι σε σένα» από τον πρώτο δίσκο της Ανοιχτής Θάλασσας, παιγμένα με έναν garage-folk ήχο, τα οποια αποτελούν τη νέα ψηφιακή κυκλοφορία του Βαγγέλη Μαρκαντώνη από την εταιρία «Μικρός Ήρως» υπό το γενικό τίτλο «Είπα να παίξω τα παλιά».

    Links:

    Δείτε το web-spot:
    Link

    ">
    Δείτε FΒ event: http://www.facebook.com/events/205961646189990/





    επισυναπτόμενα: markantonis(1).jpg markantonis(1).jpg