ελληνική μουσική
    608 online   ·  210.830 μέλη

    Συναυλία στη μνήμη του Τάσου Χαλκιά στα Ιωάννινα 5/7

    axilleas23
    05.06.2012, 03:08

    Συναυλία στη μνήμη του Τάσου Χαλκιά στα Ιωάννινα 5/7

    Στις 12 Αυγούστου του 2012 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Τάσου Χαλκιά.

    Με αφορμή αυτή την επέτειο στις 5 Ιουλίου ο γιος του Λάκης Χαλκιάς οργανώνει στα Ιωάννινα συναυλία στην μνήμη του με την συμμετοχή τραγουδιστών, παραδοσιακών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων της Ηπείρου. Με αυτή την συναυλία θέλησε και ο ίδιος να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια του στο τραγούδι!

    «Ένα πανηγύρι θα είναι η εκδήλωση αυτή για τον μπάρμπα Τάσο», λέει ο Λάκης Χαλκιάς... «Θέλω τρεις ώρες ο κόσμος να τραγουδήσει και να χορέψει, όπως παλιά στα πανηγύρια, να ξεχάσει τα βάσανα του!!»

    Η συναυλία θα γίνει στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».

    Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά θα τραγουδήσουν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη, ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.

    Συμμετέχουν η Παραδοσιακή Ορχήστρα και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων - μια και ο Χαλκιάς ήταν από τους πρώτους δασκάλους του – και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

     

    Από την Σμαράγδα Κωνσταντογιάννη

    Πηγή:  http://www.tralala.gr/music-news/item/34103-sunaulia-tasou-xalkia