ελληνική μουσική
    709 online   ·  210.830 μέλη

    Πρόγραμμα Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών Ιουνίου - Ιουλίου 2012

    axilleas23
    16.06.2012, 07:25

    Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2012: Πρόγραμμα Ιουνίου - Ιουλίου
    14/06/12 10:12



    με την υποστήριξη του Mix Grill

    Δελτίο Τύπου

    IOYNIOΣ
     
    Πέμπτη 14/6
    Concerto Quartet-Συναυλία Κινηματογραφικής Μουσικής

    Ο τίτλος της συναυλίας είναι “film music”, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδίες σύγχρονων συνθετών, γραμμένες για τον κινηματογράφο. Πιο συγκεκριμένα αυθεντικές κινηματογραφικές συνθέσεις των Morricone, Preisner, Bregovic, Gardel, Bernstein από βραβευμένα φιλμ όπως «Σινεμά ο Παράδεισος», «Ο καιρός των τσιγγάνων», «West side story» και άλλα. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η ερμηνεία αργεντίνικων τάνγκο παραδοσιακής αλλά και λόγιας προέλευσης τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά κινηματογραφικά έργα. 

    Το Concerto quartet (κουαρτέτο εγχόρδων Κοντσέρτο) συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς, του Ωδείου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας κ.ά. Εμφανίστηκε στη Ρόδο, τη Λάρισα, την Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη και την Φλώρινα. Αποτελείται κυρίως από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης.
    Το κουαρτέτο αποτελείται από τον Γιώργο Ζαχαρούδη (α΄ βιολί), τον Γιώργο Ιωσηφίδη (β΄βιολί), την Μαρίνη Πεϊκίδου (βιόλα) και την Γεωργία Πετμεζά (τσέλο).

    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Τρίτη 19/6 
    RICERCAR - Συναυλία Μπαρόκ και Σύγχρονης Μουσικής

    Το Οργανικό και φωνητικό Σύνολο RICERCAR δημιουργήθηκε από τον Συνθέτη και Μαέστρο Μιχάλη Μήρτσιο και αποτελείται από Νέους Επαγγελματίες Μουσικούς.
    Σκοπός τους Συνόλου είναι η Ανάδειξη του Μουσικού Δυναμικού της Θεσσαλονίκης με την προσφορά ποιοτικής μουσικής.

    Το Ρεπερτόριο του Συνόλου είναι ποικίλο με έργα όλων των μουσικών περιόδων, ξεκινώντας από την Αναγέννηση και φθάνοντας ως τις μέρες μας, η δε εκτέλεσή τους γίνεται διατηρώντας το πνεύμα της εποχής κάτω από το πρίσμα μιας νέας και δημιουργικής προσέγγισης.

    Το οργανικό σύνολο αποτελείται από τους Μουσικούς :

    Βιολί:Αντώνης Γραμμενόπουλος, Χαρά ΣιόλουΌλγα Χασιώτη, Κατερίνα Παπαδολούλου, Νικολέτα Ξούρη
    Βιόλα:Ορέστης Πεφτίτσης
    Τσέλο:Αναστασία Αράπη, Ειρήνη Χίσσα
    Φλάουτο:Θάνος Παπαγεωργίου
    Όμποε:Κωστής Χασιώτης, Δημήτρης Τσιρογιάννης
    Φαγκότο:Μαρία Παπαδημητρίου
    Οργανο – Πιάνο:Γωγώ Βαΐτση
     
    Το Φωνητικό σύνολο αποτελείται από τους Μουσικούς :
     
    Σοπράνο:Κατερίνα Μήρτσιου, Ελένη Κομνή, Μαρία Καραμούζα,Μαρία Τζήκα, Ευδοκία Βοσκίδου.
    Άλτο:Ρούθ Σάττον, Σοφία Κώττη, Ελισσώ Ντάβλη,Τόμη Σκουμπουρδή
    Τενόρο:Στέργιος Ίλτσος, Λάζαρος Μητσκόπουλος
    Μπάσο:Κοστίκα Τσολάκου, Αριστείδης Βοσκίδης

    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Τετάρτη 20/6
    Συναυλία με τον Ψαραντώνη και τους Χαϊνηδες

    Οι ΧΑΙΝΗΔΕΣ  και ο μοναδικός ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ με τη σύμπραξη μελών του ιστορικού συγκροτήματος των Mode Plagal και της ομάδας χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται,
    σμίγουν καιρούς και τόπους στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες».
    Η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση. Σ΄ αυτή την παράσταση η ταλάντωση έχει μεγάλο πλάτος-από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζαζ παραπομπές , από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.

    Σ΄ αυτό το παράξενο ταξίδι περιπλέκονται παραδόσεις, ρυθμοί, ηχοχρώματα, αρχετυπικά σύμβολα, 
    αρχαίοι και σύγχρονοι μύθοι, μυσταγωγία και έκσταση.

    Δημήτρης Αποστολάκης: Λύρα, φωνή
    Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: Ακουστική κιθάρα, φωνή
    Μαρία Κώτη: Φωνή
    Αλέξης Νόνης: Νταούλι, νταρμπούκα, νταφ, καχάν
    Δημήτρης Μπρέντας: Πλήκτρα, καβάλι, κλαρίνο, γκάιντα
    Αντώνης Σκαμνάκης: Μπάσο
    Μιχάλης Νικόπουλος: Μπουζούκι, Μαντολίνο, Λαούτο, Φωνή
    Τάκης Κανέλλος: Ντραμς
    Κλέων Αντωνίου: Ηλεκτρική κιθάρα
    Θοδωρής Ρέλλος: Σαξόφωνο
    Χορευτές:  Χριστίνα Σουγιουλτζή, Ερμής Μαλκότσης

    Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12€ / Είσοδος 15€
    Σημεία προπώλησης: ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, Κολοκοτρώνη 21, τηλ. 2310. 589200

    Παρασκευή 22/6 και Σάββατο 23/6
    Φεστιβάλ Τέχνης και Αναζήτησης R.T.ficial-ΚΡΙΣΗ|ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

    Ταυτότητα η [taftόtita] Ο28 : 1 α. το σύνολο των στοιχείων που συνιστούν τη μοναδικότητα κάθε ατόμου, που επιτρέπουν να το αναγνωρίζουν ως τέτοιο και να μην το συγχέουν με κάποιο άλλο: Η ~ του δράστη παραμένει άγνωστη. ΙΙ το σύνολο των στοιχείων που πιστοποιούν το είδος ή την προέλευση κάποιου: Επισημάνθηκε αντικείμενο άγνωστης ~. β. το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και πνευματικών χαρακτηριστικών ενός ατόμου ή μιας ομάδας: Η διατήρηση των παραδόσεων θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε την εθνική μας ~. Η νέα γενιά αναζητάει την ~ της, τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και τη διαφοροποιούν ταυτόχρονα από κάθε άλλη. ΙΙ Κρίση* ταυτότητας. 

    Στον προαύλιο χώρο της Μονής Λαζαριστών το συγκεκριμένο διήμερο θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μαζί με εσάς ένα πειραματικό διαδραστικό συνονθύλευμα Τέχνης και έκφρασης μέσα από εκθέσεις φωτογραφίας, κολάζ, ψηφιακή τέχνη (DigiART), video art, instalations, aesthetic performances, μουσικά σχήματα διανθισμένα με δραματοποίηση, semiotic dj set, instant art και πολλά άλλα που θα ενσωματώνονται το ένα στο άλλο κι όλα μαζί μέσα σε 'μας φτιάχνοντας έτσι ένα πολιτιστικό/κοινωνικό/αισθητικό/πολιτικό κράμα. 
    αρτιφίσιαλ μπλογκ & αρτιφίσιαλ Facebook.

    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Δευτέρα 25 
    Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη

    Ο Γιάννης Χαρούλης αναζητά τα χρώματα της ¨Πρώτης Άνοιξης¨, ψάχνει ¨Αγίους¨ με ¨Οδοιπόρους¨ σκαρφαλωμένους σε ¨Ανεμόσκαλα¨ και περιμένει την βροχή που υπόσχεται η ¨Πλύστρα¨ του ουρανού. Αφήνει τους ήχους του καλοκαιριού να μπουν στα τραγούδια, να φωτίσουν τα βράδια των γιορτινών συναντήσεων .Ανοίγει  τις καλοκαιρινές του συναυλίες και ξεκινά τα ταξίδια παρέα με τους μουσικούς του συνοδοιπόρους και τις ¨Μαγγανείες¨.

    Να μιλήσουν οι ιστορίες  των κομματιών του που αφηγούνται την χαρά, το μυστήριο της ζωής και της αλήθειας.  Αυτής που δεν υπάρχει μόνο στα τραγούδια αλλά και γύρω μας …

    Παρασκευή 29
    Συναυλία με τον Ibrahim Ferrer Jr

    Η συναυλία του Ibrahim Ferrer Jr. θα είναι ειδικά αφιερωμένη στην εμβληματική μορφή της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής τον Ibrahim Ferrer που υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής των Buena Vista Social Club έως το 2005 - που έφυγε από κοντά μας. την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την Ελλάδα για να τραγουδήσει μαζί μας αξέχαστες επιτυχίες των Buena Vista Social Club αλλά και της ευρύτερης κουβανέζικης μουσικής. 
    Ευχάριστη νότα δίνει η χαμηλή τιμή των εισιτηρίων, καθώς και η δωρεάν συμμετοχή των παιδιών κάτω των 12 ετών θέλοντας να δώσουμε την δυνατότητα σε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ μαζί με τα παιδιά τους. 

    Τιμές εισιτηρίων:10€ -προπώληση15€-Στα εκδοτήρια  της Μονής Λαζαριστών, στις 29 Ιουνίου.
    Online: www.ticketservices.gr & www.i-ticket.gr.
    Event on Facebook

    IΟΥΛΙΟΣ
     
    Δευτέρα 2/7
    Συναυλία με τους Locomondo plus Baildsa

    Η μεγάλη μουσική παρέα χρόνια τώρα έχει κερδίσει τις καρδιές όλων-μικρών, μεγάλων και μεγαλύτερων παντού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- με τα τραγούδια της και την ζωντάνια που εκπέμπει, με ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμούς, τα βασικά συστατικά που μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο πάρτυ, που τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός.
    Στις συναυλίες τους που είναι γνωστές για τη ζωντάνια και την ενέργειά τους, οι Locomondo συνηθίζουν να στήνουν μία γιορτή όπου κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.Οι Locomondo τραγουδούν την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 στη Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη, επιμένοντας πως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» και θέλουν «να σαι εκεί...ο,τι κι αν συμβεί»!

    Οι Locomondo είναι οι:
    Μάρκος Κούμαρης - φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας - φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας - πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Σούντρης Στράτος-τύμπανα, Μιχάλης Μουρτζής - κρουστά, Θανάσης Ταμπάκης - υπεύθυνος ήχου.

     Μαζί τους όπως πάντα οι:
    Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος «Τατού», (τρομπέτα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι).

    Έναρξη: 21:00
    Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος 12€ / Προπώληση 10€
    Σημεία προπώλησης:
    ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, Κολοκοτρώνη 21, τηλ. 2310. 589200
    STEREODISC, Αριστοτέλους 4, τηλ.2310.262912
    Μαλλιάρης παιδεία, Δημ. Γούναρη 39(Καμάρα)

    Τρίτη 3/7 
    Συναυλία με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Μπάμπη Στόκα

    Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση της κορυφαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας με τον εξαιρετικό και ιδιαίτερα δημοφιλή Μπάμπη Στόκα. Φαινομενικά η συνεργασία τους ενώνει κόσμους διαφορετικούς αλλά επί της ουσίας τα κοινά σημεία είναι πολλά όταν η γέφυρα που τους ενώνει είναι αυτή της μουσικής.

    Οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί ξανά και αυτό από μόνο του αποτελεί μία ευχάριστη είδηση για το κοινό που αγαπάει το ελληνικό τραγούδι. Αυτό το καλοκαίρι η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας θα έρθουν κοντά μας να μας τραγουδήσουν παλιά και νεότερα, τραγούδια δικά τους, ή απλά, αγαπημένα τους που δεν μπορεί να λείπουν από την γιορτή που ετοιμάζονται να στήσουν αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.

    Τέταρτη 4/7
    Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη συμμετέχει η Σοφία Γεωργαντζή

    Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης  πλέκει μία  καλοκαιρινή μουσική συναστρία  στη Μονή Λαζαριστών. Κατ’ εξοχήν συναυλιακός,  καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων με τη μουσική και τα τραγούδια του.
    Έχοντας δημιουργήσει τη δική του ανεξάρτητη εταιρία παραγωγής μουσικών ιδεών, το ΚΥΜΑ, ετοίμασε για το κοινό μία συναυλία που περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών του έργων  από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.  Tον καμβά συμπληρώνει με μοναδικό τρόπο η  Σοφία Γεωργαντζή, που  έχει καταγραφεί ως το καλύτερο δείγμα γυναικείας τραγουδοποιΐας των τελευταίων ετών, με τη  δισκογραφική της πρόταση «Ζωγραφίζω όνειρα», η οποία κλείνει ένα χρόνο κυκλοφορίας.  
         
    Μουσικοί: Θάνος Κολοκυθάς (Μπάσο),  Νίκος Παπαδόπουλος (Ηλεκτρική κιθάρα), Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο), Παναγιώτης Κουτσούρας (Τρίχορδο Μπουζούκι), Γιάννης Καπετανάκης (Λύρα)

    Έναρξη: 21:00
    Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος 12€ / Προπώληση 10€
    Σημεία προπώλησης:
    ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, Κολοκοτρώνη 21, τηλ. 2310. 589200
    STEREODISC, Αριστοτέλους 4, τηλ.2310.262912
    Μαλλιάρης παιδεία, Δημ. Γούναρη 39(Καμάρα)

    Πέμπτη 5/7
    Συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννης

    Σε μία εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι και υπόσχεται να δώσει ρυθμό, αισιοδοξία και χρώμα στις συναυλιακές βραδιές του φετινού ιδιαίτερου καλοκαιριού. Περίοδος πιέσεων, αλλαγών αλλά και ανά στιγμές πρωτόγνωρων καταστάσεων για τη χώρα μας και στη θέση των εναλλασσόμενων συναισθημάτων, ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης επιστρέφει για να εμπνεύσει και πάλι το αίσθημα της αισιοδοξίας πάνω στο οποίο είναι βασισμένη η πολύχρονη σχέση του με το κοινό. Με ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ στις αποσκευές του, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να μυήσει τους νεότερους αλλά και να θυμίσει στους θαυμαστές του στην εμπειρία ενός πραγματικά αξέχαστου live.

    Συνεχίζοντας με συνέπεια μία επιτυχημένη πορεία περισσότερων από δέκα χρόνων, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας περιμένει να ξαναζήσουμε στο ρυθμό των μεγάλων επιτυχιών του, να γνωρίσουμε τα καινούργια τραγούδια του μα πάνω απ’ όλα να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά.

    Δευτέρα 9/7 και Τρίτη 10/7
    Θεατρική παράσταση “ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ” της Κάρμεν Ρουγγέρη 

    Εν όψει της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε τον ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων και πιο ονομαστό ήρωα της ανθρωπότητας, τον Ηρακλή και τους άθλους του. Μια παράσταση με χαρισματικούς ηθοποιούς, με πλούσια σκηνικά και εκπληκτικά κοστούμια από την Χριστίνα Κουλουμπή, εξαιρετική μουσική από τον Γιάννη Μακρίδη, και εμπνευσμένη χορογραφία από τον Πέτρο Γάλλια .Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. 
    Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, αναφέρει για την παράσταση:
    Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
    Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
    Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
    Μουσική διασκευή – Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
    Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
    Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
    Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: 
    Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης
     
    Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13€
    Οικογενειακό (4 ατόμων): 40€
    Σημεία προπώλησης:
    ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, Κολοκοτρώνη 21, τηλ. 2310. 589200

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : axilleas23 στις 16-06-2012 07:27 ]