ελληνική μουσική
    416 online   ·  210.814 μέλη

    Γιορτές της Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής σήμερα 21/6

    mary_omikron
    21.06.2012, 11:57

    Στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, διοργανώνονται και φέτος ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας.

    Στον Εθνικό Κήπο:

    Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με διευθυντή τον Ανδρέα Τσελίκα και σολίστ τη μεσόφωνο Ινές Ζήκου, στις 6 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα πραγματοποιήσει συναυλία, με ένα πρόγραμμα που, προσαρμοσμένο στη χαρούμενη διάθεση της ημέρας, περιλαμβάνει πασίγνωστες μελωδίες, από τον Ζωρζ Μπιζέ έως τον Τζωρτζ Γκέρσουιν και έργα της παλαιότερης και πιο σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

     

    Στον Λόφο Φιλοπάππου:

    Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα παρασύρουν - με ελεύθερη είσοδο- το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής, σε τρία διαφορετικά σημεία του Λόφου των Μουσών, με τη βραδιά να αρχίζει στις 8 το βράδυ, από την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαδιάρη, για μία ξενάγηση στον λόφο, όπου έζησε και τραγούδησε ο μυθικός ποιητής Μουσαίος.

    Στη συνέχεια, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα υποδεχτεί το κοινό στη θέση «’νδηρο Πικιώνη», στις 8.30 το βράδυ, σε μια συναυλία έντεχνης μουσικής με αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα από τη Vivian Daglas και τον Κωνσταντίνο Μάτσικα. Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα καλωσορίσουν τον κόσμο στην Πνύκα, στις 9 το βράδυ, ενώ η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα κλείσει τη βραδιά με μια συναυλία Jazz μουσικής, στη θέση «Μπιενάλε», στις 9.  

    Πηγή : naftemporiki.gr


    jorge
    21.06.2012, 21:57

    Ωραίο! (από το enikos.gr)

    Σύμφωνα με το enikos. gr, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, οι καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής προσέφεραν στο επιβατικό κοινό του Μετρό ένα ολιγόλεπτο θέαμα, το οποίο εξέπληξε και ενθουσίασε όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον σταθμό του Συντάγματος.

    Φωτογραφίες: enikos.gr

     


    mary_omikron
    21.06.2012, 23:16
    Πραγματικά πολύ ωραίο !!!!