ελληνική μουσική
    457 online   ·  210.845 μέλη

    Γεωργία Νταγάκη & Band στο Ρέθυμνο

    elechrista
    25.06.2012, 15:15

     


    Κυριακή 1 Ιουλίου, Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου

    Η εξαιρετική ερμηνεύτρια και λυράρισσα Γεωργία Νταγάκη, μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις τόσο στην Αρχιτεκτονική στην Αθήνα, όσο και στο διάσημο Quasimodo Jazz Club στο Βερολίνο, όπου παρουσίασε το νέο της πρόγραμμα, ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία της, ταξιδεύοντας σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα.

    Πρώτη στάση βέβαια η Κρήτη και ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, όπου θα εμφανιστεί την Κυριακή 1 Ιουλίου στα πλαίσια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2012.

    Με τη βαθιά, λυρική φωνή της και την λύρα - αναπόσπαστο κομμάτι της, ερμηνεύει κομμάτια από το προσώπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών ...

     Νέο πρόγραμμα, νέες ενορχηστρώσεις και ήχος που ταξιδεύει εντός και εκτός συνόρων της κρητικής παράδοσης, αποτέλεσμα τόσο τωνπροσωπικών της αναζητήσεων, όσο και των επιρροών της απο τις σπουδαίες συνεργασίες της με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως με το Νίκο Ζούδιαρη και το Νίκο Ξυδάκη, αλλά και εκτός συνόρων με το θρύλο της Rock σκηνής Eric Burdon και τον “μοναδικό” Goran Bregovic!!

     Ενορχηστρωτής του προγράμματος ο Στέργιος Τσιρλιάγκος (πλήκτρα / wave drum), ένας μουσικός με ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές μουσικές προτάσεις, όπως αυτές που μας παρουσιάζει ως συνεργάτης / ενορχηστρωτής της Λένας Πλάτωνος, τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά από το 2007 μέχρι σήμερα (Κ. Καβάφης 13 Τραγούδια- Ημερολόγια)


    Επί σκηνής :
    Στέργιος Τσιρλιάγκος – πλήκτρα / wavedrum- ενορχήστρωση
    Ιωάννης Βουτσινάς – ηλεκτρικό μπάσο
    Κώστας Κιλάζογλου - λαούτο, ηλεκτρική κιθάρα

    Στον ήχο: Γιώργος Φιλικόζης
    Στα φώτα: Νίκος Συρίγος

    Είσοδος: ελεύθερη

      

    dagakigeorgia.wix.com/dagakigeorgia

     

    Facebook: Γεωργία Νταγάκη|Georgia Dagaki

     

    Λίγα λόγια για την Γεωργία

     

    Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη Rock και τη Jazz, διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια. 

    Έχει δισκογραφίσει  με τον θρύλο της Rock σκηνής ERIC BURDON και τους Animals, με τους οποίους έχει πραγματοποιήσει  μια μεγάλη περιοδεία σε 25 πόλεις του εξωτερικού. Σημαντική στιγμή και η συμμετοχή της στο συναυλιακό πρόγραμμα του Goran Brecovic στην μεγάλη του περιοδεία το καλοκαίρι του 2008.

     Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «Secret Love» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη.

     Από τις αρχές του 2012 συνεργάζεται ως μουσικός και ως ερμηνεύτρια με τον σπουδαίο  Έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη.

     Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, επίσης ξεκίνησε μια ακόμη ενδιαφέρουσα συναυλιακή συνεργασία αυτή με τον σπουδαίο Έλληνα ερμηνευτή Μανώλη Λιδάκη...

     

    Είπαν για τη Γεωργία Νταγάκη:

     

    Φωνή καθάρια, βαθιά, να φτάνει στα κόκαλά σου και να κάνει το δέρμα σου να χορεύει. Λύρα        γκρινιάρα και νόστιμη για τ’ αυτιά σου, να κουβαλά την παράδοση της γης της, σε κάθε της κίνηση. Κι έχουμε τόση ανάγκη, τα μακροβούτια εκείνα, στην παράδοσή μας.

    Κωνσταντίνος Ι. Παπαπρίλης Πανάτσας  Youropia  Mάρτιος  2012

     http://news.youropia.gr/post.php?id=57195

     

    Αναμειγνύοντας τα παραδοσιακά κρητικά με το ροκ και την ελληνική μουσική, βγαίνει με  το συγκρότημα της στον αφρό και μας δίνει μια αγνή και κάπως αθώα εικόνα για έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια παραδέρνει μέσα στο χυλό της σόου μπιζ...

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, “Ε”, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

     

    Her vocal artistry is unusually refined: she can go from husky to crystalline in a phrase, and negotiates angular harmonicchanges with graceful ease.

    MICHAEL CHURCH, THE INDEPENDENT UK, SEPTEMBER 2009

      

    Η λυράρισα που γοήτευσε τον Eric Burdon.

    ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ, “Κ” ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

     

    Θα αργήσω να ξεχάσω τα ρίγη που με διαπέρασα εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ που ένας αγαπημένος φίλος είχε την έμπνευση να ακούσουμε το CD μιας νεαρής Κρητικιάς που ανακάλυψε τυχαία σε ένα δισκάδικο του Πειραιά. Μετά από ένα καλό δείπνο και αρκετή τζαζ, η φωνή της Γεωργίας Νταγάκη και η γλύκα της λύρας της γέμισαν με ομορφιά τον χώρο ακρόασης... Είναι μεγάλη η χαρά της συζήτησης με μια γνήσια και απίστευτα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. Και ησυγκίνηση εξίσου...

    -   ΦΑΝΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ, HIFIDELITY,  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011


    Υπεύθυνη Επικοινωνίας:

    Έλενα Χριστάκου, elena@studiomythos.eu>

     

     

     

     

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : elechrista στις 25-06-2012 15:20 ]


    επισυναπτόμενα: Dagaki summer1.jpg Dagaki summer1.jpg