ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.832 μέλη

    Νέο είδος Ελληνικής μουσικής

    rodantho
    28.07.2012, 15:50

    Όταν ο Καραμανλής ανακοίνωνε την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την κατάληξη αυτού του πολυαναμενόμενου ταξιδιού. Μοιάζει με ονειρικές διακοπές σε μια ειδυλιακή Ελληνική παραλία που διακόπηκαν απότομα από την εφιαλτική πραγματικότητα. Η νέα πραγματικότητα απαιτεί βαθιές αλλαγές και στην τέχνη. Η νέα κοινωνία δεν μπορεί να εκφράζεται με την τέχνη της χλιδής και των ανούσιων πραγμάτων των τελευταίων ετών. Θεωρώ ότι υπάρχει χωρος για μια καινουργια κατευθυνση και ελπιζω να είναι έτσι για να αλλαξει κατι στην κοινωνία μας. Έτσι λοιπόν εδώ παρουσιάζω ίσως τον μόνο συνδυασμός μπουζουκιού, ροκ μπαντας και κλασικής ορχήστρας που υπάρχει, κάτι ριζοσπαστικό για τα δεδομένα της Ελληνικής μουσικής. Πρόκειται για μια προσπάθεια εντελώς προσωπική, ανεξάρτητη (χωρίς παραγωγούς εταιρίες και όλα αυτά που καταστρέφουν την δημιουργία) που ενσωματώνει πάνω από 2 δεκαετίες πειραματισμών με ήχους, φόρμες, στοίχους κλπ. Όλα (μουσική, παίξιμο οργάνων, παραγωγή, mixing-mastering, βίντεο) εκτός από την συγγραφή των στοίχων (εξαιρετικοί οι στοίχοι σου φίλε Τάσο Μιχαλόπουλε) έχουν γίνει μόνο από ένα άτομο και ως εκ τούτου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια από τις πιο ανεξάρτητες παραγωγές. Είναι δύσκολο να γεννήσεις ένα δικό σου είδος ανεξάρτητης μουσικής και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω κάτι τέτοιο. Ελπίζω αυτή η επανάσταση στην Ελληνική μουσική να συνοδεύσει και την ανανέωση της Ελληνικής κοινωνίας. Καλή ακρόαση σε όλους.


    Ner0
    28.07.2012, 20:16
    Δεν..
    Hastaroth
    28.07.2012, 21:07

    Ωραίο τραγούδι,αλλά δέν αποτελεί "νέο είδος Ελληνικής μουσικής".

    Επίσης,δέν είναι σωστό να ανοίγουμε τρία διαφορετικά θέματα γιά το ίδιο πράγμα.


    -----------------
    Τίς πιό καλές σου στιγμές τίς είχες ζήσει στο χτές που δέν θυμόσουν

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 28-07-2012 21:10 ]


    rodantho
    29.07.2012, 12:28

    Παράθεση:

    Το μέλος Hastaroth στις 28-07-2012 στις 21:07 έγραψε...

    Ωραίο τραγούδι,αλλά δέν αποτελεί "νέο είδος Ελληνικής μουσικής".

    Επίσης,δέν είναι σωστό να ανοίγουμε τρία διαφορετικά θέματα γιά το ίδιο πράγμα.


    -----------------
    Τίς πιό καλές σου στιγμές τίς είχες ζήσει στο χτές που δέν θυμόσουν

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 28-07-2012 21:10 ]



    Ευχαριστώ πολύ Hastaroth. Γιατί όμως δεν αποτελεί νέο είδος μουσικής δεν μπορώ να καταλάβω; Σίγουρα διαχωρίζοντας την μουσική σε ποπ και ροκ ναι δεν είναι νεό είδος μουσικής. Όμως δεν νομίζω να υπάρχει άλλος μουσικός που να κάνει κάτι ανάλογο. Θα μπορούσες να κατατάξεις την μουσική μου σε ένα είδος; Συγγνώμη για τα τρία διαφορετικά θέματα....πήρα φόρα....την συγγνώμη μου.


    Hastaroth
    29.07.2012, 19:53

    Δέν καταλαβαίνω γιατί αγχώνεσαι τόσο πολύ να κατατάξης το τραγούδι σου σε κάποιο είδος.

    Προσωπικά μού αρκεί ότι είναι ένα ωραίο τραγούδι.

    Πάντως,"πάντρεμα" ρόκ μπάντας με συμφωνική ορχήστρα έχουν κάνει και άλλοι μουσικοί. 


    rodantho
    30.07.2012, 02:39

    Αγαπητέ Hastaroth, εννοείται ότι υπάρχει πάντρεμα ροκ με ορχήστρα εδώ και πολλά χρόνια. Ροκ μπάντα με μπουζούκι και ορχήστρα δεν έχω ακούσει ποτέ πάντως. Ίσως να υπάρχει κανένας άλλος κάπου εκεί έξω αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο, ιδίως όταν ξεκίνησα πριν από πολλά χρόνια. Όσον αφορά το άγχος μου για το "νέο είδος" αφορά ότι μου πήρε 15 εως 20 χρόνια για να καταφέρω να βρώ αυτόν τον ήχο και να σχεδιάσω όλες τις λεπτομέρειες αυτού του έιδους. Δηλαδή όταν θέλεις να κάνεις κάποιο συνηθισμένο είδος μουσικής ακούς χιλιάδες συγκροτήματα και λες θέλω να έχω κάπως αυτόν τον ήχο κλπ κλπ. Όλα ειναι δημοσιευμένα...πηγαίνεις και κάνεις αυτό που θέλεις σε λίγα λεπτά. Στην προκειμένη περίπτωση πρώτα από όλα τα έκανα όλα μόνος μου εκτός από τους στοίχους. Επίσης δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν μπούσουλας, όχι μόνο στην σύνθεση, αλλά και στο μιξάρισμα, στο mastering κλπ κλπ. Εκτός της κιθάρας που παίζω από μικρός, έπρεπε να μάθω να παίζω μπάσο, τρίχορδο και τετράχορδο μπουζούκι (να δω ποιό ταιριάζει καλύτερα) να μάθω ντραμς και να γράφω μουσική για ορχήστρα, να μάθω να κάνω μιξάρισμα και mastering. Όλα αυτά τα έκανα για να φτιάξω κάτι καινούργιο στην Ελληνική μουσική και θεωρώ ότι το κατάφερα. Πίστεψέ με θέλει πάρα πολύ δουλειά για να καθήσει το μπουζούκι μέσα σε μια ροκ μπάντα και όταν υπάρχει και ορχήστρα η εξίσωση αρχίζει και γίνεται πολυπλοκη...σχεδον άλυτη. Τώρα μετά από όλα αυτά δεν μπορώ να μην σταθώ στο ότι κάνω κάτι για πρώτη φορα στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής. Επίσης μιας και το μπουζούκι είναι το εθνικό μας όργανο θεωρώ ότι ανοίγω έναν δρόμο για νέες χρήσεις του οργάνου αυτού, που ελπίζω ότι θα τον ακολουθήσουν και άλλοι, παρόλο που είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος λόγω της αδυναμίας οποιασδήποτε αλλαγής στην Ελλ. κοινωνία. Συγγνώμη για το άγχος μου αλλά θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένο. Εδώ κάποιος ετοιμάζεται 3 χρόνια για τους Ολυμπιακούς και έχει άγχος που του κόβει τα πόδια....δικαιολογούμαι να έχω λίγο άγχος για κάτι που ετοιμάζω 15 με 20 χρόνια. Βέβαια δεν ετοιμάζω 15 χρόνια ένα κομμάτι, υπάρχουν δεκάδες κομμάτια που είναι έτοιμα και ηχογραφημένα. Ευχαριστώ.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rodantho στις 30-07-2012 02:57 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rodantho στις 30-07-2012 03:01 ]


    yiannisyiannis
    30.07.2012, 10:19

    Αγαπητέ Ροδανθέ, καλώς όρισες στο musicheaven. Θα μείνω κι εγώ στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα αρκετά ωραίο τραγούδι. Δεν έχω ξανακούσει συνδυασμό ροκ μπάντας, ορχήστρας και μπουζουκιού. Ροκ μπάντα και ορχήστρα συνδυάστηκαν αρκετές φορές. Ροκ μπάντα και μπουζούκι, επίσης όπως πχ οι hardRockαδες Tri State αλλά και άλλοι.

    Συνδυασμό όμως και των τριών μαζί, ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει. Δεν αμφισβητώ λοιπόν ότι είσαι ο πρώτος που συνδύασε ροκ μπάντα με ορχήστρα και μπουζούκι. Πρόσεξε όμως, άλλο πράγμα είναι να λες ότι έκανες έναν πρωτοποριακό συνδυασμό οργάνων κι άλλο είναι να λες ότι δημιούργησες ένα νέο είδος Ελληνικής μουσικής. Ένας διαφορετικός συνδυασμός μουσικών οργάνων, ακόμη και ορχήστρας, δεν συνεπάγει και διαφορετικό είδος Ελληνικής μουσικής.

    Άσε που και μόνο ο χαρακτηρισμός "Ελληνική" μουσική για το είδος που παίζεις, χωράει πολύ συζήτηση. Ελληνική μουσική με ποια κριτήρια; Με κριτήρια μουσικής φόρμας, ενορχήστρωσης, στίχων, εντοπιότητας της μπάντας.....ποια ακριβώς είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια μουσική ως Ελληνική; Δεν θα μακρηγορήσω λοιπόν εδώ με αναλύσεις. Έχουν γίνει άλλωστε πολλές σχετικές συζητήσεις παλαιότερα στο φόρουμ του musicheaven κι αν ψάξεις θα τις βρεις.

    Θα ήθελα επίσης να κάνω μια παρατήρηση. Επειδή μου αρέσουν οι ψαγμένοι δημιουργοί και σέβομαι την αγωνία και τον κόπο τους, έκατσα και άκουσα το τραγούδι σου σε HD τόσο από τα ηχεία του laptop και από τα ηχεία του στερεοφωνικού μου, όσο και από τα ακουστικά. Πραγματικά έκανα προσπάθεια για να διακρίνω τα μέρη της ορχήστρας και πίστεψέ με, διαθέτω αρκετά εξασκημένο αυτί. Αυτός που θα ακούσει το τραγούδι σου από τα ηχεία του Η/Υ ούτε θα καταλάβει πως κάπου στο βάθος παίζει και μια κλασσική ορχήστρα. Αν το ακούσει από τα ηχεία ενός στερεοφωνικού, θα πρέπει να διαθέτει εξασκημένο αυτί για να το καταλάβει. Ένας μέσος ακροατής δλδ και πάλι δεν θα διακρίνει την ύπαρξη της ορχήστρας. Μόνο με τα ακουστικά και με τεταμένη την προσοχή του, μπορεί κάποιος να ακούσει και να διακρίνει την ύπαρξη της ορχήστρας.

    Εν κατακλείδι λοιπόν, ακούγοντας αρκετές φορές τη μουσική σου, έχω την αίσθηση  ότι δημιούργησες ένα ωραίο τραγούδι, με προσωπικό ήχο, πολύ ωραία ενορχήστρωση και πρωτοποριακό συνδυασμό οργάνων.

    Καλή συνέχεια Smile!


    -----------------
    Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, σαν ταξιδάκι αναψυχής μ’ ένα κρυμμένο τραύμα.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : yiannisyiannis στις 30-07-2012 10:21 ]


    rodantho
    30.07.2012, 11:28

    Αγαπητε yiannisyiannis, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Συμφωνώ με όλα αυτά που λες. Απλά μια μικρή διόρθωση. Πριν από 15 χρόνια δεν υπήρχε (τουλάχιστον δεν έχω ακούσει εγώ) κανένας συνδυασμός μπουζουκιού με ροκ μπάντα. Ο Chris των Tri-State-Corner έπαιζε ακόμα στους Rage (German Thrash Metal band) και οταν κυκλοφόρησα τον δίσκο μου το 2004 οι Tri-State-Corner δεν υπήρχαν καν. Αν έχεις ακούσει κάποια μπαντα που να συνδύαζε ροκ μπαντα με μπουζούκι πιο πριν από αυτην την εποχή θα με ενδιέφερε να το μάθω. Πάντως όταν το ξεκίνησα την εποχη εκεινη δεν θελω να μιλησω για τις αντιδρασεις από όλους. Θέλει πολύ πίστη στον εαυτό σου για να προχωρήσεις σε κάτι που όλοι θεωρούν ιεροσυλία. Η κοινωνία μας είναι από τις πιο συντηρητικές στον κόσμο και η ιεροσυλία δεν συγχωρείται. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να σε κοροιδεύουν επειδή παίζεις τετράχορδο μπουζούκι και όχι τρίχορδο. Είμαι χαρούμενος πάντως που σου αρέσει. Σχετικά με την ορχήστρα, ξέρω ότι δεν ακούγεται πολύ δυνατά, όμως αν ακούσεις και τους Scorpions με την συμφωνική ορχήστρα (με όλη την ελίτ τεχνικών ήχου από πίσω) όταν παίζουν κομμάτια στον δικό μου ρυθμό η ορχήστρα δύσκολα ακούγεται. Ναι όταν σταματά η ροκ μπάντα ακούγεται η ορχήστρα όμως όταν παίζουν όλοι μαζί δυνατά, η ορχήστρα δύσκολα ακούγεται. Για να μην μπαίνω σε τεχνικές λεπτομέρειες τεχνικά αυτό είναι φυσιολογικό...δεν γίνεται αλλοιώς. Χαίρομαι που σου αρέσει πάντως.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rodantho στις 30-07-2012 11:32 ]


    akis-pan
    02.08.2012, 20:42

      Εντάξει,δεν είναι κακό απλά κατά τη γνώμη μου είναι ερασιτεχνική η μίξη και αυτό το αδικεί κατά πολυ. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς σοβαρά την πιθανότητα να το δώσεις κάπου για να σου κάνουν Remix-Mastering,κάτι τέτοιο θα το βελτίωνε κατά πολύ.

      Τώρα για το "νέο είδος ελληνικής μουσικής" που λές,μάλλον είσαι λίγο υπερβολικός,σε καταλαβαίνω όμως γιατί ο ενθουσιασμός του δημιουργού πολλές φορές επικρατεί της λογικής.

      Προσωπικά πιστεύω οτι έχεις βάλει πολλά εφέ επάνω στη φωνή και δεν θα'πρεπε και το groove στα τύμπανα δεν είναι και ότι καλύτερο.

      Όπως και να'χει πάντως από τη στιγμή που εσύ είσαι ικανοποιημένος όλα είναι Ο.Κ.

      Υ.Γ. Η μελωδία στα φωνητικά μου θυμίζει Τουρνά(Δεν το λέω για κακό).Αν έχεις και κάτι άλλο έτοιμο δώσε κάνα link.

    Καλή συνέχεια σ'αυτό που κάνεις και καλή δύναμη!

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : akis-pan στις 02-08-2012 21:39 ]


    rodantho
    06.08.2012, 21:43

    Αγαπητέ akis-pan,θεωρω ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, δεν είναι τέλειο. Όμως αυτή είναι η ιδέα μιας ανεξάρτητης παραγωγής ενός και μόνο ανθρώπου που έχει ένα όνειρο. Άλλωστε αυτο κάνει η ηχογραφηση αποτυπωνει αυτo που σκεφτομαι. Πάντως δεν έχω ξεχάσει να βάλω το μπάσο και δεν έχω κάνει το χειρότερο mastering όλων των εποχών όπως έχουν κάνει οι Metallica παρόλους τους εκατοντάδες τεχνικους ηχου, παραγωγους κλπ κλπ. Δεν θελω να αναφερω εδω μια μακροσκελεστατη λιστα απο παραγωγες μεγαλων συγκροτηματων που εχουν κοστισει χιλιαδες φορες περισσοτερο απο την δικη μου αλλα ειναι χιλιαδες φορες χειροτερες. Ας το αφήσουμε εδω λοιπον αυτο το θεμα, σιγουρα ειναι και θεμα γουστου. Πάντως δουλεύω σε μια πιο δυνατή μίξη και mastering. Σίγουρα Τουρνα δεν άκουσα ποτέ στην ζωή μου .... υποθέτω ότι αυτό άλλωστε φαίνεται καθαρά. Από τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν ακούσει την μουσική μου, κανένας δεν μου είπε για οτιδήποτε έχει σχέση με Τουρνα. Όσον αφορά το Νέο Είδος Μουσικής τώρα. Καταλαβαίνω τι λες και άλλωστε πως να κάνω ένα είδος μουσικής όταν είμαστε μόνο 2 καλλιτέχνες σε αυτον τον κόσμο που κάνουμε κατι τέτοιο. Αρα σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο είδος μουσικής με την λογική ότι δεν υπάρχει ένα μεγάλο κοινό και μια μεγάλη σκηνή για αυτην την μουσική. Όμως υποθέτω ότι και κάνενας δεν έλεγε ότι οι Black Sabbath έπαιζαν ένα διαφορετικό είδος μουσικής (Heavy Metal) οταν ξεκίνησαν γιατί δεν υπηρχε καν το είδος και ο όρος. Όλοι έλεγαν ότι έπαιζαν ροκ χωρίς σάλτσες. Μετά από αρκετά χρόνια και πολλές μπάντες και χιλιάδες οπαδούς έγινε διαφορετικό είδος. Όμως δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι όταν η διαφορετικότητα είναι μεγάλη και υπάρχει μια φόρμα που κανενας ποτε δεν εχει εξερευνήσει (πόσο μάλλον οταν εμπλέκονται και όργανα που κανένας δεν έχει τολμήσει να συνδυάσει) μιλάμε για διαφορετικό είδος μουσικά. Μονο και μονο το γεγονος ότι κανενας ποτε δεν το έχει τολμήσει έστω να σκεφτει, δείχνει την επαναστατικότητα και την καινοτομία της ιδέας. Ειλικρινά θα παράβλεπα την σημασία αυτού που έχω φτιάξει αν είχα ακούσει έστω και έναν να το έχει κάνει στην ιστορια της Ελληνικής μουσικής...και έχουμε και μεγάλη μουσική ιστορία. Βεβαίως μετα από μια ανακάλυψη όλα ειναι λογικά και προφανη και μπορούν παραβλεφθουν σαν ασήμαντα όμως εδω ειναι το θέμα..... κανενας δεν το προσπάθησε καν ποτε. Αν είναι τόσο εύκολο, προφανές και ασήμαντο γιατί δεν το προσπάθησε ποτέ κανείς; Και εγώ ας ποούμε σαν επιστήμονας μπορώ να πω ... σιγά τα αυγά .... τι έκανε ο Παστέρ ας πούμε...τίποτα ....έβρασε ένα θρεπτικό υπόστρωμα και έδειξε ότι επειδή δεν αναπτύσσεται τίποτα μετα τον βρασμό και έβγαλε σαν συμπέρασμα ότι η ζωή δεν γεννάται από το τίποτα. Μα καλά για βλάκα μας περνά...γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό για χιλιάδες χρόνια; Ναι αλλά τόσα τρισεκατομμύρια άνθρωποι πριν από τον Παστέρ...γιατί δεν το σκέφτηκαν; Για αυτό ο Παστέρ είναι ο πατέρας της Μικροβιολογίας. Με την ίδια λογική ... εδώ και σχεδόν έναν αιώνα που υπάρχουν το ροκ, το ρεμπέτικο, η ηλεκτρική κιθάρα και το μπουζούκι, γιατί κανένας από τους εκατομμύρια εκατομμυρίων Ελληνων (ή και ξένων) δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο; Σε αφήνω με αυτό το ερώτημα για να δείς ότι μερικές φορές, κάτι που φαίνεται απλό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο....ιδίως σε μια συντηρητική χώρα όπως η Ελλάδα.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rodantho στις 06-08-2012 21:46 ]


    jorge
    07.08.2012, 00:58
    Αγαπητέ φίλε, ωραία η μουσική σου. Θα σε συμβούλευα να την προωθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις, όπου μπορείς. Αν πραγματικά είναι κάτι διαφορετικό, να αφήσεις τους άλλους να το πουν. Εσύ ο ίδιος να μην λες πολλά λόγια. Όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες ήταν σεμνοί και άφηναν στους άλλους τους διθυράμβους. Δεν θριαμβολογούσαν οι ίδιοι για τις δουλειές τους. Καλή συνέχεια και καλές δημιουργίες.
    noizreduction
    07.08.2012, 01:24

    Ροδανθε, ακουσα προσεκτικα το κομματι και θα σταθω κυριως στο θεμα της παραγωγης:


    1) Το κομματι πασχει απο προβληματα με τη φαση! Ιδιαιτερα τα σημεια της φωνης ( τα οποια βρισκω ασχημα επεξεργασμενα, αλλα θα αναφερθω παρακατω σε αυτο ) ειναι εκτος φασης κι αν καποιος τολμησει να παιξει μονοφωνικα το κομματι, θα εξαφανιστει τελειως ο ογκος της φωνης.

    Το ιδιο ισχυει και για τους επεξεργασμενους ηχους της drums και των οχρηστρικων μερων.

    2) Προσωπικα ορχηστρα δεν ακουσα κι επειδη εχω κανει εργασια πανω στο θεμα του Moments of Glory ( ο δισκος των Scorpions που αναφερεις ), αυτο που αναφερεις περι "χαμενης" ορχηστρας δεν ισχυει.

    Αυτο που συμβαινει στην πραγματικοτητα ειναι μια τελεια και οργανωμενη δουλεια απο το μαεστρο/ενορχηστρωτη, ο οποιος με ενα βασικο ελεγχο της δυναμικης της ορχηστρας, καταφερε να δωσει την παρουσια της και στα μερη που "θεωρητικα" θα επρεπε να βγουν μπροστα τα ροκ οργανα της μπαντας.

    3) Σοβαροτατη ελλειψη στις μεσαιες συχνοτητες. Εαν βαλεις το κομματι σε αναλυτη συχνοτητων θα προσεξεις πως απο 340Hz εως 2600Hz υπαρχει υποβιβασμος εως και 6dB! Σε εκεινο το σημειο ομως το ανθρωπινο αυτι ακουει καλυτερα, ενω ολος ο ογκος των οργανων και των φωνων ειναι εκει!

    Εαν στη διαδικασια του "mastering", εκοψες τα μεσαια για να "καθαρισει" ο ηχος, καλυτερα να μη το κανεις. Με αυτο τον τροπο "αφαιρεις" συνολικα τον ογκο του κομματιου, ενω τελικα πετυχαινεις εναν αρκετα παραξενο ηχο που δεν εχει καμια σχεση με την αυθεντικη μιξη.

    Εαν αυτο εγινε στη διαδικασια της μιξης, τοτε καλυτερα να την κανεις ξανα, χωρις να εφαρμοζεις ακραια EQ. Εαν δε δουλευεις μαλιστα και με EQ's που διατηρουν τη φαση ( ακομα και σε ακραιες αλλαγες ), τοτε εδω βρισκεται και μια αιτια του προβληματος φασης.

    Εαν ετσι ηχογραφηθηκαν οι πηγες, τοτε κανε ξανα την ηχογραφηση. Οι πρωτογενεις πηγες πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο καθαρες γινεται!

    4) Η επεξεργασια των φωνων με εντονο Chorus, τις εχει καταστρεψει και σε πολλα σημεια δεν γινεται ευδιακριτος ο στιχος! Μαζι με το εντονο βαθος ( room να υποθεσω; ), να αλλη μια αιτια που εχεις προβληματα φασης. Κι αυτο ισχυει και για τις κιθαρες, καθως και το μπουζουκι! 

    Το προβλημα φασης ειναι τοσο εντονο, που ακομα και χωρις phase meter μπορει καποιος να το καταλαβει, απο το υπερβολικο στερεοφωνικο ανοιγμα της παραγωγης!




    Ως λυση θα προτεινα να ξανακοιταξεις την παραγωγη, ενδεχομενως να κανεις πιο λιτη την ενορχηστρωση ωστε να υπαρχει "χωρος" για ολα τα οργανα, να αξιοποιησεις σωστα τη δυναμη και τον ογκο της ορχηστρας κι εαν παλι δημιουργησεις την ιδια παραγωγη, καλυτερα να την δωσεις σε καποιο φιλο ηχοληπτη να τη δουλεψει στο δικο του χωρο.

    Τελος, οσον αφορα το θεμα "νεο ειδος" ή οχι, θα ελεγα πως για μενα δεν ειναι νεο ειδος, αφου στην ουσια ακουμε Rock μουσικη ( ελληνικη Rock ) και η προσθηκη "ορχηστρας" ή "μπουζουκιου" δεν θετουν θεμα για νεο ειδος. Ομως ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει ο,τι θελει κι αν οντως ειναι νεο ειδος, ισως οι μελετητες του μελλοντος να αποδωσουν τα ευσημα εκει που πρεπει.


    ΥΓ: Το εαν καποιοι παραγωγοι κανουν συγκεκριμενα κολπα για να πετυχουν ενα συγκεκριμενο ηχο, δε σημαινει πως ειναι "τυχαιοι", ουτε πως γενικοτερα δεν κανουν "καλο" ηχο. Μη βρισκουμε αποκουμπι απο τις 2-3 παραγωγες τους για να λεμε "Α, εκεινοι ειδες τι εβγαλαν; Εγω που το κανω, γιατι δε μου λετε μπραβο;", γιατι καποιοι εχουν 20-30 χρονια παραγωγης στη πλατη τους και σιγουρα οταν καποιος διατηρει την αξια του τοσο καιρο, κατι παραπανω απο εμας ξερει!


    rodantho
    07.08.2012, 13:21
    Αγαπητέ jorge, ευχαριστώ πολύ για τα καλα σου λόγια. Είμαι χαρούμενος που σου αρέσει η μουσική μου. Σχετικά με την σεμνότητα. Είμαι απόλυτα σεμνός όμως με την αρχαία Ελληνική ή και την διεθνή έννοια του όρου αλλά όχι την Οθωμανική - Νοελληνική έννοια του όρου που επιβάλλει να μην λέω τίποτα για την δουλειά μου γιατί ρίχνουν εκατομμύρια οι δισκογραφικές στην διαφήμηση άρα μπορώ να το παίζω σεμνός. Οι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι αυτοί που πολεμούν για την ιδέα τους. Όλοι οι σεμνότυφοι είχαν πάντα από πίσω τους μια οικονομική δύναμη για να το παίζουν σεμνότυφοι. Οι κλασικοί συνθέτες είχαν την εκκλησία να πληρώνει και το βούλωναν, οι Θεωδωράκηδες,Χατζηδάκηδες , Ξαρχάκοι κλπ. είχαν πολιτικές δυνάμεις που τους προωθούσαν, ο Νταλάρας επίσης κλπ κλπ κλπ. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που τα κατάφερεαν χωρίς καμία υποστίριξη, και ιδίως στην Ελληνική μουσική σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ. Πιστεψέ με γνωρίζω πολλούς από αυτούς τους καλλιτέχνες που θεωρούνται σεμνοί και αν τους γνωρίσεις από κοντά θα ξεράσεις....από όπου και να τους πιάσεις θα λερωθείς. Επίσης είμαι επιστήμονας - ακαδημαϊκός στον χώρο της Βιολογίας και σαν επιστήμονες όταν ανακαλύπτουμε κάτι το παραθέτουμε και λέμε τι βρήκαμε ανοιχτά στον κόσμο. Επίσης όταν κάποιος μας αντιπαραθέτει του ζητάμε τα στοιχεία που αφορούν την αντιπαράθεση. Έτσι προχωρά η κοινωνία...στην επιστήμη « το βουλώνω» δεν υπαρχει...όταν είσαι ο πρώτος ή από τους πρώτους που βρίσκει κάτι .... είσαι ο πρώτος. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν. Εγώ έκανα μια ανακάλυψη γράφοντας κάποια πράγματα την τριετία 1997 – 2000 τα οποία ηχογράφησα μεταξύ 2002 και 2004. Ούτε είπα ότι είμαι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής, ή ο μεγαλύτερος συνθέτης, ούτε ο μεγαλύτερος κιθαρίστας, ούτε μπουζουκτζής, ο΄λυτε ζητώ να με προσκυνήσει κανένας κλπ κλπ. Συμβόλαιο δεν ψάχνω, δουλειά έχω και μάλιστα πολύ καλή, η οποία έχει στην φύση της τον αλτρουισμό γιατί τις ανακαλύψεις μας τις δίνουμε απλόχερα στην κοινωνία για να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων. Επειδή μου αρέσει να γράφω μουσική και στο πνεύμα αυτού του αλτρουισμού δουλεύω τον ελεύθερο χρόνο μου στην μουσική και την δίνω χωρίς αντάλλαγμα στην κοινωνία. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ο καλύτερος, η ο Θεός, είπα ότι είμαι ο πρώτος που τόλμησε να κάνει κάτι. Τώρα αυτό το κάτι μπορεί να μην αξίζει τίποτα για την Ελληνική κοινωνία (το πιο πιθανό σενάριο γνωρίζοντας την συντηριτικότητά της) αλλά δεν πειράζει, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν βασίζομαι στην αποδοχή της μουσικής μου από την Ελληνική κοινωνία για τον βιοπορισμό μου. Διθύραμβοι λοιπόν δεν θα υπάρχουν ποτέ γιατί θα είμαι πάντα underground....αυτό το ξέρω....είναι επιλογή.
    rodantho
    07.08.2012, 13:37
    Αγαπητέ noizreduction δουλεύω ήδη στην κατεύθυνση που έδωσες. No problem. Να δώσω σε κάποιον άλλον την δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση γιατί δεν θέλω να τρώω τον χρόνο φίλων και γνωστών, χωρίς να υπάρχει οικονομικό αντίτιμο. Για να υπάρχει οικονομικό αντίτιμο θα πρέπει να υπάρχει και ενδιαφέρον από δισκογραφικές, κόσμο, κλπ κλπ. οπότε ξεφεύγουμε από την underground ιδέα που έχω στο μυαλό μου που συνεπάγεται πλήρη ελευθερία κινήσεων. Όσον αφορά αυτά που λες συμφωνώ απόλυτα. Θα το κρίνουν στο μέλλον κάποιοι αν είμαι καλός. Όμως πρόσεξε εγώ ποτέ δεν είπα ότι είμαι ο καλύτερος στον κόσμο σε κάτι. Είπα ότι έκανα κάτι πρώτος. Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο. Όσον αφορά τα παραδείγματα καταστροφικής παραγωγής που ανέφερα. Οι ίδιοι οι τεχνικοί τα έχουν αποδεχθεί σαν καταστροφικά λάθη. Δεν έρχομαι εγώ να πω ότι δεν ξέρουν τι λένε. Αυτό δεν τους μειώνει καθόλου, και εγώ κανω λάθη και στην επιστήμη μου και στην μουσική μου και στην ζωή μου. Αυτό δεν μειώνει κανέναν. Απλά δεν νομίζω ότι αυτο που έκανα είναι απαράδεκτο. Καλή ακρόαση προς το παρόν, και θα βγάλω ένα άλλο version συντομα μόλις τελειώσω κάτι επιστημονικά θέματα σε λίγους μήνες. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές γιατί επιβεβαίωσαν κάποια πράγματα που σκεφτόμουν.