ελληνική μουσική
    506 online   ·  210.830 μέλη

    Νεκταρία Καραντζή - Ύμνοι & Τραγούδια για την Παναγιά

    gate
    11.08.2012, 18:02

    ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

    ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

    (ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΜΕ 70 ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ)

    Στις 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 θα κυκλοφορήσει στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ένα ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ με 15 κομμάτια (ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια), από ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αφιερωμένο στην ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα που αναφέρονται στην Παναγιά, ερμηνευμένα από την κορυφαία ερμηνεύτρια της βυζαντινής εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών. 

    Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ έργο πρόκειται να εκδοθεί τμηματικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΜΥΕ, την 6η Ιουλίου 2012) από το Φθινόπωρο του 2012 Περιλαμβάνοντας συνολικά πάνω 70 ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ (περίπου 30 παραδοσιακά τραγούδια και 40 βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους), όλα με θέμα την Παναγία, το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο, σε τέτοια έκταση, και μοναδικό ολοκληρωμένο μουσικό έργο συλλογής ύμνων και τραγουδιών της Παναγιάς σε όλη την Ελλάδα
    ----------------------------------------

    Η Νεκταρία Καραντζή είναι μια ερμηνεύτρια της σύγχρονης γενιάς, που έχει όμως ήδη μία μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης. Ο κόσμος της Βυζαντινής Μουσικής την γνώρισε, ήδη από παιδί, κυρίως μέσω ηχογραφήσεων με τον Γέροντα Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, ενώ στον κόσμο της Παράδοσης τη μύησε, τη σύστησε και την ανέδειξε ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, στον οποίο μαθητεύει από το 2003 και αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, σε συναυλίες και δισκογραφία. Είναι Νομικός, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο και αριστούχος διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής (με δάσκαλο κυρίως τον Δημήτρη Βερύκιο). Αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, με επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της, με ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών από τα 9 χρόνια της έως σήμερα και με καλλιτεχνικές ζωντανές εμφανίσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που συνδυάζουν τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με τα παραδοσιακά τραγούδια. Κατάγεται από τα Βελανίδια Βοιών Λακωνίας και από την Προύσσα της Μ. Ασίας. Είναι επίτιμη Πρόεδρος του "Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών" και έχει τιμηθεί από τον κύκλο των ιεροψαλτών, μέσω του περιοδικού «το Ψαλτήρι», από την Ελληνική Μουσικολογική Εταιρία - Ιστιτούτο Μελέτης της Βυζαντινής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, για την προσφορά της στη Βυζαντινή Μουσική και την Ορθοδοξία. 

    ------------------

    Συντελεστές του ολοκληρωμένου έργου:
    Μουσικοί: Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Γιώργος Κωτσίνης (πνευστά), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι), Στρατής Ψαρεδέλλης (πολίτικη λύρα), Παντελής Παυλίδης (ποντιακή λύρα), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι), Μαρία Πλουμή (λαούτο), Οδυσσέας Στεφανής (κρουστά). Το τραγούδι "Παναγιά μου" είναι σε μουσική διασκευή του Βασίλη Καζούλλη και παίζουν: Βασίλης Καζούλλης (κιθάρα), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Τάσος Μυσιρλής (Τσέλο), Alejandro Diaz (κρουστά). 

    Στο δείγμα του εργου που θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα στις 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΦΙΛΙΚΑ ΟΙ:
    ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ 
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΣΣΟΥΔΗΣ
    (O Χρήστος Κισσούδης είναι Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου - Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μ. Διδυμοτείχου.)

    Ηχογράφηση - Μίξη: Άρης Βουρλάκης (Studio "Class A")
    Επεξεργασία Ήχου Ισοκρατημάτων: Γιώργος Λιτσικάκης (Studio "Nobile")
    Μουσική Επιμέλεια-Ενορχήστρωση: Νεκταρία Καραντζή
    Ειδικός συνεργάτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
    Ευχαριστίες θερμές στην Χριστιάνα Αγγελονίδη για τη συμβολή της στην έρευνα του υλικού.


    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3rIH_HQu9lMLink

    >


    https://www.youtube.com/watch?v=uCkOfn3HPIMLink

    >


    Link

    " target="_blank">>


    Link

    " target="_blank">>



    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gate στις 11-08-2012 18:11 ]





    επισυναπτόμενα: ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ_KASSETINA_final.jpg 


    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία