ελληνική μουσική
    700 online   ·  210.830 μέλη

    Η Δήμητρα Γαλάνη περί δικτατοριών

    rodantho
    15.08.2012, 12:07
    Αγαπητέ nofuckingway είμαι ακαδημαικός καιέχω ζήσει (όχι επισκεφτεί σαν τουρίστας) σε 6 διαφορετικές χώρες. Δεν μπορείς να μου λες ότι ζω στο μικρό μου οικειακό δίκτυο και δεν έχω ιδέα τι παίζει παραέξω. Και σόρρυ...... αλλά έχω ζήσει εκτός Ελλάδας περισσότερα χρόνια από όση είναι η ηλικία αρκετών μελών σε αυτό το φόρουμ. Δεν μπορείς να μου λες τι γίνεται παραέξω. Παραέξω να σου πω εγώ λοιπόν τι γίνεται. Αυτοί που έριξαν λεφτά και δάνεισαν την Ελλάδα για να έχει η κάθε οικογένεια 2 και 3 αυτοκίνητα και 2 ή 3 σπίτια ζητούν τα λεφτά τους πίσω. Μας ρωτούν τι παράγουμε και εμείς απαντάμε αέρα. Οπότε αποσύρουν τα χρήματά τους από την χώρα, και μαζί με αυτούς όλοι οι Έλληνες. Ζω στο εξωτερικό, και πίστεψέ με η πλειοψηφία των φίλων μου έχει επικοινωνήσει μαζί μου για εξωγωγή χρημάτων ΝΟΜΙΜΑ από την χώρα. Βέβαια όλα αυτά εμπιστευτικά, και όταν γίνονται συζητήσεις όλοι μιλούν για την δικτατορία της κ. Γαλάνη. Ποιά δικτατορία ρε φίλε....κράτα τα λεφτά σου στην χώρα να μην εχεις περικοπές. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΊΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Μετα μας φταίνε οι πολιτικοί τους οποίους εμεις ψηφίζαμε για να διοριστεί το παιδί μας. Και εγω μπορούσα να κάνω το ίδιο, αλλά αποφάσισα να ζω με ψηλά το κεφάλι παρά να γλύφω τον καθε απατεώνα. Έφυγα στο εξωτερικό και ζω με ψηλά το κεφάλι. Έχω μάλιστα το πλεονέκτημα να βλέπω και τα προβήματα της Ελλάδας έχοντας γνωρίσει πολλές διαφορετικές χώρες και συστήματα. Για το κάθε πρόβλημα υπάρχει ένας μύθος στην ΕΛληνική κοινωνία ο οποίος καλύπτει το πρόβλημα. Για την κάθε λύση υπάρχει επίσης ένας μύθος. Αυτή η σύγγρονη Ελληνική μυθολογία οδηγεί την χώρα σε αδυναμία να αλλάξει το παραμικρό. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη. Απλά αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι δικτατορία. Είναι σαν παίρνεις την απόφαση να πας σε ένα μοναστήρι (δεν πιστεύω σε αυτά όμως το παράδειγμα είναι σωστό). Ας πούμε ότι οι αρχές σου, και η ζωή σου συγκρούονται κάποια στιγμή και σύμφωνα με αυτά που έχεις μάθει καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πας σε ένα μοναστήρι. Είναι δικτατορία αυτό. Όχι δεν είναι. Αλλά ακόμα και αν το λες δικτατορία, δεν είναι η Ευρώπη που σου επιβάλλει την δικτατορία αλλά οι φίλοι σου της διπλανής πόρτας που τα έφαγαν. Αυτοί είναι οι δικτάτορες, και όχι κάποιος Ευρωπαίος που αποφασίζει να πάρει τα κεφάλαιά του από την Ελλάδα και να τα βάλει στην Κίνα. ΜΕ την ίδια λογική και εσυ ζητάς να πάρει τα κεφάλαιά του από την Κίνα και να τα βάλει στην Ελλάδα. Το ίδιο άτομο το ονομάζεις στην μία περίπτωση επενδυτή - σωτήρα που είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη και στη άλλη δικτάτορα. Δεν είναι υποκρισία;
    rodantho
    15.08.2012, 12:41
    Νομίζει κανένας εδώ ότι μπορεί να γράψει ένας οπαδός του ΚΚΕ ένα τέτοιο κομμάτι;
    Link
    " target="_blank" target="_new">>
    rodantho
    15.08.2012, 13:59
    Υπάρχει και μια θεμελιώδης φιλοσοφική παρανόηση. Στην δικτατορία επιβάλλεται ο δικτάτορας προς τον πολίτη με στρατιωτικά μέσα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υποχρεώνει κανένας την Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, έχει την δυνατότητα να φύγει ελεύθερα. Μάλιστα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. Η Ελλάδα δηλαδή έχει την απόλυτη επιλογή. Τώρα η αντίθετη άποψη λέει ότι δεν μπορούμε να φύγουμε, για οι ξένες δυνάμεις μας ποδηγετούν, και γιατί η Τουρκία θα μας διαλύσει, άρα ουσιαστικά εχουμε μια επιλογή. Συμφωνώ ότι έχουμε μόνο μια επιλογή. Όμως η απάντηση βρίσκεται στην απόλυτα λογική σκέψη. Εμείς αφήσαμε την χώρα μας να είναι απόλυτα εξαρτώμενη απο τα χρήματα της ΕΕ. Κάποια στιγμή είναι λογικό να τελειώσουν τα λεφτά και τότε μένεις με μόνο μια επιλογή. Είναι δικτατορία να είσαι εξαρτημένος; Όταν παίρνεις την απόφαση να παίρνεις ναρκωτικά και να αφήνεις την διαμόρφωση της ψυχικής σου διάθεσης στην αγορά και χρήση ουσιών δεν κάνεις μια επιλογή; Αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν τα λεφτά και μετά θα παραπονιέσαι ότι ο ντιλερ είναι δικτάτορας, γιατί έχεις χασει την ικανότητα να δημιουργείς συναισθήματα. Δεν είναι όμως δικτάτορας, είναι η δική σου επιλογή, και άλλωστε και άλλες χώρες έχουν περάσει τα ίδια και χειρότερα και βγήκαν από την κρίση. Δεν μπορώ να δω καμία δικτατορία. Βλέπω χώρες που θέλουν τα χρήματά τους πίσω και θέλουν να αποσύρουν τα υπάρχοντα χρήματα για να τα επενδύσουν αλλού. Το πάρτυ τελέιωσε. Υπάρχει δικτατορία της ησυχίας επειδή τελείωσε το πάρτυ; Όχι, πρέπει να την βγάλουμε καθαρή με τις δικές μας δυνάμεις μετά το τέλος του πάρτυ.
    gikostas
    15.08.2012, 19:18
    Θα συμφωνήσω με αυτά που λες,αλλά το μύνημά σου θα πρέπει να τα εφαρμόσουν και οι άλλοι λαοί της Ερώπης ή του κόσμου.Όπως βλέπεις αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα που δεν παράγει αλλά και στην Ισπανία και στην Ιταλία και στην Πορτογαλία και παντού.Δεν μπορεί όλοι οι πολίτες όλων των χωρών να είναι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες.Για να διορθώσω λίγο την Γαλάνη και να προσπαθήσω να μπω πάλι στο θέμα.Ζούμε μια παγκόσμια δικτατορία.Δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή μπορεί αυτό να ανατραπεί ή αν κάποτε θα μπορέσει.Ας κάνει ο καθένας μας ότι μπορεί,αλλά με πράξεις.Αν θες πάντως άνοιξε ένα νέο topic,σχετικό με όλα αυτά που γράφεις για να μπορούμε να τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά.Δεν είναι ανάγκη να το κάνει ο jorge.
    rodantho
    15.08.2012, 20:16
    Φίλε gikostas αν δίνεις σε μια τίγρη φαγητό κάθε μέρα η τίγρης θα γίνει ένα ήρεμο ζώο που θα σε αγαπά και θα σε γλύφει σαν μια γατούλα. Το κυριότερο όμως, θα σταματήσει να κυνηγα. Αυτός είναι νόμος της φύσης. Με την ίδια λογική όταν παρέχεις σε έναν άνθρωπο πηγές και κεφάλαιο, θα σταματήσει την αναζήτηση οικονομικών πόρων. Έχουμε λοιπόν την παροχή πόρων και χρημάτων από τις Βόρειες χώρες της ΕΕ στην περιφέρεια. Αυτό είναι καλό, όμως δεν δόθηκαν με τρόπο που θα διατηρούσε την ικανότητα της "τίγρης να κυνηγά" ή την ικανότητα των οικονομιών της περιφέρειας να αναζητεί οικονομικές πηγές και πόρους. Έτσι βαλτώσαμε και χάσαμε την ικανότητα να παράγουμε οτιδήποτε. Δεν υπάρχει καμία παγκόσμια δικτατορια, απλά εμείς χάσαμε την ικανότητα να ειμαστε χρήσιμοι στην ανθρωπότητα. Είμαστε άχρηστοι στην ανθρωπότητα και ζητάμε να μας διατηρήσουν προς ανάμνηση της προσφοράς μας στην ανθρωπότητα 2500 χρόνια πριν. Καλύπτουμε το γεγονός ότι κανένας δεν χρειάζεται τίποτα από ότι παράγουμε....αν παράγουμε κάτι.....με τον μύθο μιας παγκόσμιας συνωμοσίας. Σίγουρα όταν όλοι θέλουν να σε πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, φαίνεται σαν να συνομωτουν εναντίον σου. Όμως το σημαντικό ερώτημα είναι "πως κατάντησα σαν σκουπίδι" ή "γιατί θέλουν να πετάξουν το σκουπίδι στον κάδο". Εγώ πάντως ποτέ δεν διερωτήθηκα γιατί θα πετάξω στον κάδο ένα σκουπίδι, αλλά διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί αυτο που αγορασα τοσο ακριβά κατέληξε να είναι σκουπίδι. Το ερώτημα δηλαδή είναι πως θα αποτρέψω κάτι να γίνει σκουπίδι, και όχι αν θα πετάξω το σκουπίδι στον κάδο. Υπόψιν η Ελλάδα δεν είναι σκουπίδι, όμως δεν παράγει κάτι που να το χρειάζεται η ανθρωπότητα. Αυτά τα ολίγα.
    gikostas
    15.08.2012, 21:18
    Ένας από τους Ιταλούς δημάρχους που χάρισε τον μισθό του πριν κάποιους μήνες για να βοηθήσει οικονομικά την χώρα είχε πει: «Χωρίς τη χιλιετή ελληνική ιστορία, χωρίς τον πλούτο γνώσης και σοφίας των Ελλήνων, το έθιμο της φιλοξενίας, τη χάρη και την ευγένεια του ελληνικού λαού δεν θα υπήρχε σήμερα αυτή η Ευρώπη».Για την ανθροπώτητα έχει κάνει και πάρα πολλά μάλιστα.Επειδή το εργοστάσιο της Mercedes δεν είναι στην Ελλάδα δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν παράγει κάτι που να το χρειάζεται η ανθρωπότητα.Από υλικά αγαθά έχουνε μόνο ανάγκη οι άνθρωποι;Δεν θα συνεχίσω να απάντω γιατί είμαστε εκτος θέματος.Έτσι κι αλλιώς νομίζω το εξαντλήσαμε.
    rodantho
    16.08.2012, 00:03
    Μα συζήτηση κάνουμε. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί όπως και εγώ που πιστεύουν στην προσφορά της Ελλάδας στην ανθρωπότητα, όμως είμαστε το 1% του πληθισμού του πλανήτη. Οι υπολοιποι ενδιαφέρονται που είναι το εργοστάσιο της Μερσεντές. Συμφωνώ ότι είναι λάθος, μπορείς να πεις ότι η ανθρωπότητα βαδίζει σε λάθος δρόμο .... και εγώ μαζί σου. Όμως δεν μπορείς να αλλάξεις την ανθρωπότητα...και για να ζήσεις πρέπει να της πουλήσεις κάτι σε κάποιον. Πες ότι κανένας δεν μπορεί να δει την αξία του....τι θα κάνουμε λοιπόν....θα πεθάνουμε της πείνας; Όχι πρέπει να φτιάξουμε οτιδήποτε ότι περνά από το χέρι μας ας είναι και αυτοκίνητα. Τα πάντα ότι μπορούμε. Εδώ έχουμε λιγότερη παραγωγικότητα από όταν η Ελλάδα δούλευε με βόδια και κάρα. Έχουμε δηλαδή και εμείς κάποιο δίκιο αλλά καπου και η άλλη πλευ΄ρα έχει κάποιο δίκιο. Όσον αφορα τα πνευματικά αγαθά βλέπουμε τα πανεπιστήμιά μας κλπ. Η τέχνη είναι ίσως ο μόνος τομέας που μπορούμε δείξουμε κάτι, αλλά κανένας δεν μιλά την γλώσσα μας......