ελληνική μουσική
    472 online   ·  210.845 μέλη

    Ποιός μουσικός θεωρείται ταλαντούχος ;

    STEFANOS604
    16.08.2012, 14:49
    • Το ταλέντο οφείλεται μόνο σε εσωτερική δύναμη ;
    • υπάρχουν ταλαντούχοι που δεν γεννιούνται;
    • παιδιά που μεγάλωσαν σε μουσικό περιβάλλον έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν ταλαντούχοι;
    • αρκεί η σκληρή δουλειά- εκμάθηση όλων των μουσικών γνώσεων, πρακτική εξάσκηση , πειραματισμός - για να γίνει κάποιος ταλαντούχος;
    • ....

     


    aimily
    17.08.2012, 00:52
    Προσωπικά, θεωρώ ταλαντούχο τον μουσικό που παίζει το κομμάτι και όχι τις νότες απλά.. Τον μουσικό που βγάζει συναισθήματα με τη μουσική του... Και βέβαια για να τα έχει αυτά πιστεύω ότι χρειάζεται να έχει μουσικό αυτί και ρυθμό... Τώρα για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας... *Λογικά ένα μέρος του μπορεί να προκύπτει από την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου... Αλλά δεν νομίζω ότι είναι προέρχεται αποκλειστικά από εκεί... *Θεωρώ ότι υπάρχουν ταλαντούχοι που δεν αξιοποιούν το ταλέντο τους... Και αυτό μπορεί να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες ή στις επιλογές του ίδιου του ατόμου.. Π.χ. μπορεί εσείς να είστε πολύ καλός ζωγράφος.. Αλλά επειδή επιλέξατε να ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό όπως η μουσική, δεν αξιοποιήσατε το ταλέντο σας... *Τώρα... Σαφώς και τα παιδιά που λαμβάνουν μια Χ μουσική παιδεία από μικρή ηλικία έχουν ένα πλεονέκτημα... Αλλά εδώ κολλάει η εσωτερική δύναμη! Μπορεί κάποιος να έχει μεγαλώσει σε ένα άψογο μουσικό περιβάλλον και να μην έχει τον ρυθμό ή το μουσικό αυτί..Θεωρώ ότι αυτά είναι έμφυτα στον άνθρωπο... *Τέλος, σαφώς χρειάζονται οι γνώσεις, η προσπάθεια και ο πειραματισμός αλλά κάποια πράγματα είναι έμφυτα... Γιατί αν δεν ίσχυε αυτό.. Γιατί όλοι οι άνθρωποι να μην έχουν καλή φωνή?? Ναι μεν μπορεί να καλλιεργηθεί αλλά δεν μπορούν όλοι να τραγουδήσουν σωστά τις νότες.. Ελπίζω να βοήθησα λίγο!!
    mary22
    17.08.2012, 01:56
    Ως προς το τελευταιο σκελος να πω οτι οποιος εχει ταλεντο ειναι ενα βημα μπροστα, σιγουρα θελει σκληρη δουλεια αλλα αυτος που '' το χει'' εχει ενα σιν παραπανω.
    alex995
    17.08.2012, 16:12

    Θεωρω πως  μουσικος μπορει να γινει ο οποιοσδηποτε. Αρκει βεβαια να το θελει κ να εχει ορεξη και μερακι σε αυτο που κανει. Κ μπορει να φτασει σε ενα αξιοσεβαστο επιπεδο. Ομως ο μεγαλος μουσικος φαινεται στο συναισθημα με το οποιο ερμηνευει. Φαινεται στις κινησεις του , στην φωνη του αν τραγουδαει. Αυτος ο εσωτερικος σπαραγμος κ η ηδονη την ωρα που παιζει ή τραγουδαει. Αυτη ειναι η διαφορα. Ταλεντο γεννιεσαι δεν γινεσαι. Και τελος πιστευω οτι δν παιζουν ρολο τα μουσικα ερεθισματα που παιρνει ενα παιδι απο την οικογενεια του....


    VibeZ
    17.08.2012, 17:25

    Προσωπικά πιστεύω ότι το ταλέντο στη μουσική συσχετίζεται άμεσα με τα βιώματα της ζωής. Τι εννοώ: Διαισθητικά πάντα μιλώντας, άλλωστε δεν ξέρω αν γίνεται και αλλιώς όσον αφορά τέτοια θέματα- ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος, που έχει βουτήξει στη ζωή, έχει νιώσει σε ένα αξιοσέβαστο βαθμό τα τις συγκινήσεις και τις απογοητεύσεις της έχει καλλιεργήσει τον ψυχισμό και την προσωιπκότητά του-αλλά πιο πολύ να σταθούμε στον ψυχισμό. Με απλά λόγια αυτό θα πει: ο άνθρωπος αυτός έχει κάτι ουσιαστικό να πει (μέσα από τη μουσική) επειδή έχει κάτι νιώσει! Και αυτό πιστεύω είναι πολύ βασική προυπόθεση για την έκφραση του ταλέντου! Επειδή ένα συναίσθημα όταν είναι αρκετά ζωντανό είναι συνήθως και καλοσχηματισμένο! Αναπόφευκτα λοιπόν πιστεύω θα βρεί μια διέξοδο από τη φωνή ή τα δάκτυλα ή τα πνευμόνια του ανθρώπου- εκφραζόμενου και (άρα) καλλιτέχνη. Είναι λοιπόν πιο πολύ η ορμή του συναισθήματος που εκφραζόμενο δημιουργεί τις απαιτούμενες τεχνικές συνθήκες (ταχύτητα, τρέμολο, γλυκήτητα ή σκληρότητα ήχου κτλ) προκειμένου να αναγεννηθεί ατόφιο με (πιο) υλική υπόσταση! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που με στιγμάτισε αφάνταστα είναι οι Αφροαμερικανοί που δούλευαν στις καλλιέργειες και το βράδυ γυρνώντας κατάκοποι, γρατζουνούσαν την κιθάρα τους βγάζοντας απίστευτο συναίσθημα. Για μένα το "ταλέντο" είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων στο βαθμό που και το συναίσθημα είναι προνόμιο όλων των ανθρώπων! Απλά σήμερα πιστεύω δεν αισθανόμαστε τόσο, γι' αυτό εκλείπει και το ταλέντο. Ας αφεθούμε λοιπόν περισσότερο για να προχωρήσει και η μουσική!


    Xenaki100
    15.03.2013, 20:45
    Το ταλέντο του καθενός πηγάζει μέσα από την ψυχή του! Φυσικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και τα δώρα που του έχει δώσει η Φύση! Είναι πολλοί οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό και ναι είναι όντως περισσότερες οι πιθανότητες κάποιος που έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια μουσικών να έχει ταλέντο αλλά είναι εξίσου ισχυρές και οι πιθανότητες για κάποιον ο οποίος δεν έχει γονείς μουσικούς!
    Georgia-Grace
    08.05.2013, 04:43
    υπάρχουν πάρα πολλές μουσικές ικανότητες, δηλαδή πάρα πολλά είδη μουσικών ταλέντων