ελληνική μουσική
    630 online   ·  210.848 μέλη

    Επιλογή μηχανημάτων για ζωντανές εμφανίσεις

    basilisbouzoukiarta
    27.08.2012, 14:19

    Καλησπέρα στη παρέα του music heaven.

    θα ήθελα τα φώτα σας στην επιλογή μηχανημάτων για live. Σκέφτομαι κάτι σε 2 ηχεία 500w και μια αυτοενισχυόμενη κονσόλα 2χ500 ή 2χ 1000.

    τι μοντέλα προτείνεται???

    ευχαριστώ προκαταβολικά.


    noizreduction
    27.08.2012, 14:52

    Πρεπει να μας πεις τι προϋπολογισμο εχεις, ποσα καναλια χρειαζεσαι στην κονσολα, στα ποσα ohm θα ειναι τα ηχεια, κλπ...


    basilisbouzoukiarta
    27.08.2012, 15:31

    μέχρι 1300ευρω...και η κονσόλα να έχει μεχρι 8 κανάλια....σε ohm δεν είμαι πολύ σχετικός...θελω απλά να αποδίδουν σε θέμα έντασης σε χώρους οπως καφετέριες και ταβέρνες.


    noizreduction
    27.08.2012, 16:10

    Με τα χρηματα που δινεις, καλυτερα να κινηθεις στην αγορα ξεχωριστης κονσολας απο ενισχυτη, ωστε σε περιπτωση αναβαθμισης του συστηματος ( πχ, εαν θες περισσοτερα καναλια ή περισσοτερη ισχυ ) να αλλαξεις μονο ενα κομματι της αλυσιδας σου κι οχι μια ολοκληρη αυτοενισχυομενη κονσολα:

    Κονσολα:

    Οι 8καναλες κονσολες που παιζουν στην αγορα, εχουν συνηθως απο 3 εως 6 καναλια για μικροφωνα και 2 stereo καναλια για οποιοδηποτε αλλο οργανο. Οπως καταλαβαινεις δεν θα κινηθεις στη μεγαλη αγορα ( midas, allen heath ), μην ξεπεσεις ομως και σε επιπεδο behringer.

    Προταση μου ειναι η Soundcraft efx8 ( 298€ ) η οποια εχει 8 καναλια για μικροφωνα και line, καθως και 2 stereo εισοδους σε περιπτωση που θελετε να συνδεσετε καποιο πληκτρο στερεοφωνικα. Το σημαντικοτερο πλεονεκτημα της ειναι η παρουσια effect της lexicon πανω στη κονσολα, οποτε δε θα χρειαστειτε εξωτερικη μοναδα effect στην περιπτωση που θελετε καποιο βαθος ή καποιο delay.

    Ακομα εχει κι ενα AUX send ( pre/post ) στην περιπτωση που θελετε ενα monitor για τη σκηνη.


    Ενισχυτης

    Εαν τα ηχεια που θα προτιμησεις ειναι παθητικα ( δηλαδη δεν εχουν δικη τους ενισχυση μεσα στο ηχειο ), καλο ειναι να αποκτησεις εναν "βαρβατο" εξωτερικο ενισχυτη, με παραπανω watt απο τα ηχεια, ωστε να μπορειτε να εχετε λιγο παραπανω ισχυ στην αποδοση των ηχειων.

    Δικη μου προταση ειναι ο HPA 1400 της dB Technologies ( 389€ ). Αποδιδει 740W ανα καναλι στα 4Ohm, επομενως με ηχεια των 500W θα "δεσει" σχετικα καλα. Καλο θα ηταν βεβαια ο ενισχυτης να ειχε διπλασια ισχυ απο τα ηχεια, ομως οι τιμες μετα απο εκει ειναι απαγορευτικες πιστευω, συν πως οι ενισχυτες ειναι "γομαρια" στα κιλα.

    Ενδεικτικα αναφερω τον Crown XTi 2002 ( 822€ ), ο οποιος ειναι ψηφιακος ενισχυτης, αποδιδει 1000W ανα καναλι στα 4Ohm κι εχει και δικη του μοναδα processing πανω, ωστε να "κουρδιζεις" τα ηχεια σε καθε χωρο και να μην εχεις feedbacks και "κακες" συχνοτητες! Ειναι πραγματικα ενα μικρο διαμαντι της Crown.

    Ηχεια


    Εαν κινηθεις στην αγορα παθητικων ηχειων, καλυτερα να αποκτησεις "γομαρια" ( δηλαδη ηχεια που να αντεχουν αρκετη ενταση στα peak watt που εχουν ), ωστε να "δεσουν" καλα με τον ενισχυτη, ενω να εχουν κι αντοχες στη μεταφορα και στη συνεχομενη χρηση.

    Δικη μου προταση ειναι τα JBL JRX 125 ( 411€ το ενα, αρα 822€ και τα 2 ), τα οποια εχουν καλο ευρος, ειναι "σκυλια", στα 4Ohm σου δινουν 500W, ενω αντεχουν μεχρι 2000W στιγμιαια ( οποτε μη φοβασαι στο μελλον να τα ταιριαξεις και με μεγαλυτερο ενισχυτη απο αυτον που προτεινα πιο πανω ) κι εχουν μεγαλο ευρος γωνιας εκπομπης ( καλυπτεις αρκετο χωρο με καθε ηχειο ).

    Συνολικα, χωρις βασεις και καλωδια, αυτα πηγαινουν περιπου 1500€ ( κονσολα-ενισχυτης-ηχεια ). Η τιμη φαινεται μεγαλη, ομως μπορεις να κανεις μια αξιοπρεπη δουλεια κι αν χρειαστεις στο μελλον να αλλαξεις ενισχυτη, μπορεις να τοκ ανεις ανετα, ωστε να πιεσεις περισσοτερο τα ηχεια σου.


    Εαν παλι κινηθεις σε αυτοενισχυομενα ηχεια ( δηλαδη εχουν μεσα τους δικη τους ενισχυση ), τοτε ξεχνας τελειως τη χρηση ενισχυτη και κινεισαι κατευθειαν στα Yamaha DXR8 ( 544€ το ενα, αρα 1088€ τα δυο ). Αποδιδουν 129dB SPL στα 1100W ( 120dB SPL ειναι το οριο πονου να φανταστεις ), εχουν καλη αποκριση, καλη γωνια καλυψης...κι απλως χρειαζονται ρευμα κι ενα XLR απο τη κονσολα για να παρουν σημα.

    Με active ηχεια, το setup σου χωρις βασεις και καλωδια, πηγαινει στα 1386€.

    Εσυ επιλεγεις τι θελεις ;)!


    basilisbouzoukiarta
    27.08.2012, 16:17
    φίλε μου να είσαι καλά..με βοηθάς παρα πολύ ......έτσι θα την ψάξω .......
    noizreduction
    27.08.2012, 16:20

    Και παντα, να μην παιρνεις μια αποψη μονο! Ο χωρος ειναι γεματος απο μηχανηματα που ενδεχομενως να ξεφευγουν απο τον καθε ηχοληπτη! Περα απο αυτο, οι τιμες ειναι ενδεικτικες και μπορεις να βρεις τα ιδια μηχανηματα πιο φτηνα σε αλλες σελιδες ή ακομα και σε καταστηματα!