ελληνική μουσική
    718 online   ·  210.832 μέλη

    Αρμόνιο σαν πιάνο

    marlev
    27.08.2012, 19:26

    Καλησπέρα σας.

    Είμαι καινούρια στο χώρο της μουσικής και έκανα για ένα χρόνο μαθήματα πιάνου. Τα παράτησα όμως και τώρα θέλω να ξεκινήσω πάλι. Το πρόβλημα μου είναι ότι θα ήθελα να εξασκούμαι σε ένα όργανο που να μοιάζει όσο το δυνατόν στον ήχο του πιάνου..Λατρεύω τον ήχο του και στο αρμόνιο αισθάνομαι ότι χάνω όλη τη μαγεία. Είχα ένα αρμόνιο που μου χάλασε, και πάλι με μπέρδευε όμως γιατί στα μαθήματα έπαιζα σε πιάνο και στο σπίτι σε αυτό..Γίνεται να βρω κάτι σε οικονομική τιμή (μέχρι 400-500) ή είναι χαμένη υπόθεση;


    GALOIS
    27.08.2012, 22:15
    Με τόσα χρήματα που διαθέτεις, η καλύτερη λύση νομίζω είναι να αγοράσεις ένα controller με 88 πλήκτρα βαρυκεντρισμένα, και να χρησιμοποιήσεις κάποιο software (π.χ. giant, grand, TruePiano, ...), τα οποία πετυχαίνουν πλέον πολύ καλό ήχο..
    Ner0
    27.08.2012, 22:25
    Δεν εχω ιδεα απο πιανα αλλα ριξε μια ματια εδω http://www.Thomann.de/gr/cat.html?gf=compact_digital_pianos&oa=pra και εδω http://www.Thomann.de/gr/stage_pianos.html
    marlev
    28.08.2012, 12:25

    Σας ευχαριστώ πολύ. Δε γνωρίζω και πολλά αλλά θα προσπαθήσω να βγάλω μια άκρη. {#emotions_dlg.biggrin}


    GALOIS
    28.08.2012, 20:32
    Για ότι βοήθεια χρειαστείς στείλε μου ΠΜ.. :)
    marlev
    29.08.2012, 13:18
    Παιδιά σας ευχαριστω πάρα πολύ! Τώρα έχω κάποιες γνώσεις να βγω να ψάξω. @zalemitsa ειμαι περισσότερο της πρώτης κατηγορίας-δηλαδή να μελετάω πιάνο σπίτι-οπότε θα κοιτάξω αυτά που μου προτείνεις. :)
    Kristalo
    29.08.2012, 16:19
    Εγω υποστηρίζοντας πως το καθε οργανο χρειάζεται την δική του τεχνική θα σε συμβούλευα να ψαξεις για ένα πιανο μεταχειρισμένο. Δυστυχώς η εποχή μας και η οικονομική κριση κανει πολλους ανθρώπους να πουλανε δυστυχώς ακόμη και αγαπημένα τους αντικείμενα. Νομίζω πως θα ταν καλυτερα να ψαξεις στο διαδίκτυο για μεταχειρισμένα πιανα στην τιμή που ενδιαφέρεσαι και αν δεν βρεις κατι τότε καταλήγεις σε προτασεις συμφοριμητών μας που ομολογω πως επίσης ειναι πολύ καλές. Απλα η εκμάθηση πιανου διαφέρει πολυ από τη εκμάθηση αρμονίου και καλό θα ηταν να συνεχίσεις αυτο που έκανες τόσο καιρό.
    NikosVy
    29.08.2012, 17:50

    Παράθεση:

    Το μέλος zalemitsa στις 29-08-2012 στις 17:10 έγραψε...

    Αλλά από την άλλην όμως, ένα αληθινό πιάνο προϋποθέτει την ιδιοκτησία μιας  ιδιοκτήτης οικίας (ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποιος / κάποια προβλήματα που μπορούν να τον /την οδηγήσουν ακόμα και στην έξωση από το ενοικιαζόμενο οίκημα…), καθώς και την οικονομική ευμάρεια που απαιτεί η συνεχής συντήρηση και το χόρδισμα ενός αληθινού πιάνου…

    Συμπληρώνοντας την αγαπητή zalemitsa που έκανε εξαιρετική παρουσίαση στις ευκαιρίες για πιάνο, ανάλογα με τις ανάγκες (που εγώ ούτε καν τις είχα σκεφθεί όταν έψαχνα), θα πρότεινα, ειδικά για τη μελέτη του πιάνου και για να μην ενοχλούμε τον κόσμο, οικογένειά μας, συνοίκους, γείτονες κλπ...

    ... ένα  Acoustic Piano Multifunction MIDI Converter with Silent Mechanism MPS2000 που μπαίνει σε ορισμένα πιάνα όταν τα παραγγέλνεις για να απομονώνουν τον ήχο και όταν θέλεις να τον ακούς μόνο με ακουστικά.

    Είναι η μόνη λύση για να μπορούμε να μελετάμε εμείς που η δασκάλα μας μας βάζει πολλά κομμάτια για μελέτη στο πιάνο.


    fraoulitsa1
    30.08.2012, 13:41
    Ένα πιάνο με αυτό το μηχανισμό όμως κοστίζει ~5000 Ευρώ...πάρα πολλά λεφτά... Είμαι και εγώ μια από αυτούς που έχω ένα Yamaha CLAVINOVA, μπορώ και μελετάω χωρίς να ενοχλώ, αλλά 4 μήνες μετά την αγορά του κατάλαβα πως τίποτα δε συγκρίνεται με τον ήχο ενός κανονικού πιάνου. Οπότε έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως χρειάζομαι και το CLAVINOVA που έχω και ένα κανονικό που δεν έχω.
    solid
    20.09.2012, 17:35

    γεια σας και από εμένα.

    θέλω και εγώ τις συμβουλές σας

    πάντα ήθελα να μάθω πιάνο και δεν το έκανα. οπότε είπα να αρχίσω μιας και η κοπέλα μου παίζει χρόνια πιάνο και έχει ήδη αρχίσει να μου κάνει μαθήματα. φυσικά και σκέφτομαι την αγορά πιάνου αλλά πιστεύω πως θέλω λίγο ακόμα χρόνο για να αποφασίσω αν θα το συνεχίσω ή όχι οπότε δεν αξίζει αυτή τη στιγμή να δώσω πολλά λεφτά για πιάνο οπότε έψαξα να βρω κανένα ηλεκτρικό. 

    για αρχή βρήκα αυτά τα 2. τα λεφτά που διαθέτω είναι το μέγιστο 300. έψαξα για μεταχειρισμένο κανονικό πιάνο αλλά πάνε πάνω από 800€ τα οποία δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να διαθέσω.

    http://usa.Yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/dk_-_piaggero/np-31/

    http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=5975&ref=bestprice.gr