ελληνική μουσική
    537 online   ·  210.826 μέλη

    Ολοκληρώθηκε το ARK Festival

    jorge
    12.09.2012, 22:05

    (από το Δελτίο Τύπου)

    Ολοκληρώθηκε πανηγυρικά το ARK Festival του 2012 στην Αθήνα, που γιόρτασε τα τρίτα του γενέθλια προσκαλώντας στη σκηνή τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, 30 χρόνια μετά το πάρτυ στην Βουλιαγμένη. Με την πνευματώδη προσωπικότητά του να λειτουργεί ως απαραίτητο αντίδοτο στον αρνητισμό, το λαϊκισμό και την ανοησία της εποχής, ο άνθρωπος που καθιέρωσε το χαμόγελο στο τραγούδι ένωσε 3 γενιές θαυμαστών και συνεχώς επέστρεφε στη σκηνή μετά από τις τραγουδιστές απαιτήσεις του κοινού. Πριν την εμφάνιση του Λουκιανού Κηλαηδόνη, από την ARK Stage του φεστιβάλ παρέλασαν οι Burger Project με τους Takim σε άλλο ένα γλέντι εμπνευσμένο από την παγκόσμια ποπ και ροκ και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, η Ματούλα Ζαμάνη με τους Angry Birds στην οποία θα χρωστάμε πλέον τους πιο ανορθόδοξους μουσικούς συνειρμούς (η ίδια και οι Burger Project δίνουν νέα έννοια στον όρο “mash-up”) και οι Swing Shoes με την Sugahspank στην πιο groovy στιγμή του φεστιβάλ, η οποία ήρθε από πολύ νωρίς αφού ήταν οι πρώτοι που υποδέχτηκαν το κοινό στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
     
    Το φετινό ARK Festival σήμανε και τη live επιστροφή της Μόνικας μετά από ένα χρόνο απουσίας (η τελευταία της εμφάνιση ήταν στο περσινό ARK), η οποία αποκαλύφθηκε ως το μεγάλο «μυστικό» της βραδιάς με την ονομασία The One Night Onlys. Σε μια μοναδική εμφάνιση, η Μόνικα ερμήνευσε μόνο για το ARK μερικές από τις αγαπημένες της διασκευές σε κομμάτια των Beatles, του Stevie Wonder, της Gloria Gaynor, της Cyndi Lauper και του Frank Sinatra, προσκαλώντας τα κορίτσια του κοινού να χορέψουν μαζί της επί σκηνής. Είχαν προηγηθεί στην ANGEL Stage η εμφάνιση της Μαριέττας Φαφούτη που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η “homemade joy” της μπορεί πανεύκολα να εξαπλωθεί σε όποιο χώρο κι αν βρεθεί, και ο Monsieur Minimal που ηλέκτρισε την «Τεχνόπολις» με τη μελωδική, «συμμετρική» ποπ του που έχει κατακτήσει Ελλάδα και εξωτερικό.
     
    Η χτεσινή βραδιά του ARK Festival ήταν το αποκορύφωμα ενός διημέρου που, εκτός από τους καλλιτέχνες που φιλοξένησε, μετέτρεψε την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε ένα μεγάλο χαρούμενο πάρκο με πολλαπλές παράλληλες δραστηριότητες. Την πρώτη μέρα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Maraveyas Ilegal, οι Imam Baildi, τα Τιγρέ Σποράκια, οι Wedding Singers, η Nalyssa Green και οι Bangies έδωσαν το στίγμα του φετινού φεστιβάλ, που φέτος εξαπλώθηκε σε δύο σκηνές και κατάφερε και πάλι να ενώσει τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής σκηνής σε μια διοργάνωση που από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση κέρδισε την εμπιστοσύνη κοινού και καλλιτεχνών.
     
    Το ARK Festival θα συνεχίζει την περιήγησή του στην Ελλάδα και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τον επόμενο προορισμό του.