ελληνική μουσική
    371 online   ·  210.841 μέλη

    Ερώτηση για οργάνωση μουσικού εξοπλισμού

    noizreduction
    12.10.2012, 01:06

    Ναι, ενα απο τα sites που ψωνιζω ειναι και ο Thomann, αλλα παντα προτεινω να κοιταει ο ενδιαφερομενος αγοραστης κι απο αλλου τιμες.

    Να ξερεις πως στην τιμη θα μπει και το κοστος μεταφορικων, οποτε σκεψου το πριν αγορασεις ενα προϊον με χαμηλη τιμη απο εξωτερικο.


    reverbfun
    12.10.2012, 01:12
    Ναι σωστα το εχω υπολογισει αυτο. Θα προσπαθησω να το βρω σε μια πιο καλη τιμη εντοs Eλλαδαs και αν δεν..... θα καταληξω στον mic200!
    noizreduction
    12.10.2012, 01:25

    Ή αλλιως φυλας λιγα χρηματα και προχωρας σε μια καλυτερη αγορα!


    reverbfun
    12.10.2012, 09:53

    Καλύτερη εννοείς και από τους δύο προενισχυτές;;;

    Χμμμμμμ.......επειδή είναι και το μικρόφωνο στη μέση,  σκέφτομαι πως θα πάει μακριά η δουλειά. Δηλαδή αν πάρω έναν πιο καλό προενισχυτή θα πρέπει να αφήσω προς το παρόν το μικρόφωνο.

    Πιστεύεις πως με έναν πολύ πιο καλό προενισχυτή και ένα μικρόφωνο δυναμικό των 30 ευρώ (που ήδη έχω), μπορεί να γίνει μία καλή/αξιοπρεπής (για αρχή τουλάχιστον) δουλειά;;;;


    noizreduction
    12.10.2012, 10:26

    Οταν ελεγα καλυτερη, εννοουσα στο συνολο της. Δηλαδη ενα καλυτερο μικροφωνο με τον Art Tube MP. Θα μπορουσες να ξεφυγεις λιγο απο τον "πατο" των επιλογων κι απο τη στιγμη που θα εχεις εναν καλουτσικο προενισχυτη, ειναι κριμα να μην διαθεσεις και κατι παραπανω για ενα καλυτερο μικροφωνο.

    Εαν δεν βιαζεσαι να παραδωσεις καποια δουλεια αμεσα, μπορεις να περιμενεις μεχρι να μαζεψεις ενα σεβαστο ποσο ( 150-200€ ) το οποιο μπορει να ειναι μικρο και παλι, ομως υποσχεται καλυτερα αποτελεσματα οσον αφορα τις επιλογες που εχεις.

    Τουλαχιστον δεν θα εισαι μεταξυ κατι "κακου" με κατι "κακιστο" {#emotions_dlg.biggrin}


    reverbfun
    12.10.2012, 14:13

    Δεν βιάζομαι να παραδόσω κάτι......εξάλλου δεν είναι η δουλειά μου αυτήSmile

    Ασχολούμαι πιο πολύ από μεράκι.....δεν με ενδιαφέρει κάτι το επαγγελματικό ή το εξεζητημένο τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Σίγουρα βέβαια εσύ ως επαγγελματίας τα κρίνεις καλύτερα και πιο αυστηρά στο δικό σου επίπεδο

    Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Οι ηχογραφήσεις μου είναι μόνο φωνής κυρίως ψακτικές αλλά και τραγούδια παραδοσιακά, λαϊκά κλπ 

    Θέλω λοιπόν να ετοιμάσω ένα απλό σiντάκι με ύμνους τώρα για τα Χριστούγεννα και πειραματίζομαι με διάφορα.....

    Απλά πιστεύω πως αυτά τα οποία μου έχεις προτείνει, θα με πάνε ένα βηματάκι πιο πέρα απο εδώ που είμαι.


    noizreduction
    12.10.2012, 18:19

    Σιγουρα ειναι προοδος η μεταβαση απο ενα απλο δυναμικο πανω στην καρτα, σε ενα πυκνωτικο πανω σε εναν προενισχυτη ( εξωτερικο ). Εφοσον η μουσικη που ασχολεισαι ειναι κυριως φωνητικη, ειναι κριμα να εχεις ενα μικροφωνο που να μην αποδιδει σωστα τη φωνη.

    Βεβαια, απ' οσες φορες εχει τυχει να συνεργασθω με ψαλτες/τραγουδιστες, υπαρχει μια προτιμηση προς τις πριματες παραγωγες της φωνης ( αρκετο βαθος, οχι τοσο χαμηλες οσο ψηλες και ελαχιστα μειωμενες οι υψηλομεσαιες ), οποτε ενδεχομενως το μικροφωνο να ειναι κοντα σε αυτο που θελεις ( απο αποψη ΕQ ), χωρις να παρεμβεις τραγικα!


    reverbfun
    12.10.2012, 20:04

    Χα χα χα χα. Όντως μου αρέσουν τα πρίμα και το βάθος....οπότε μιστεύω πως το πυκνωτικό θα κάνει δουλειά χωρίς να έχω να ασχοληθώ με eq, παρά μόνο με το να δώσω ζεστασιά στη φωνή!!!!

    Και θέλω να προσθέσω ζωντανά ισοκρατήματα(αν έχεις ακουστά) οπότε, θέλει ψάξιμο σε τεχνικές σε αυτό το κομμάτι. 

    Εσύ έχεις βάλει ζωντανά ισοκρατήματα σε ηχογραφήσεις τέτοιες ή μηχάνημα;;;


    noizreduction
    13.10.2012, 11:19

    Οι ηχογραφησεις που ειχα κανει ηταν ηδη μεσα σε ναο απο χορωδια ψαλτων ( και ιεροψαλτη ), οποτε δεν χρειαστηκε να παρεμβω τεχνητα, συν το γεγονος πως εφαρμοσαμε αλλες τεχνικες για την καλυψη του event ( ηταν live μαζι με την ηχογραφηση ).

    Και προφανως η χορωδια δε χρησιμοποιησε τεχνητο ισοκρατη Smile