ελληνική μουσική
    798 online   ·  210.833 μέλη

    Οι Orquesta Buena Vista Social Club Live

    marylin
    17.10.2012, 01:39

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11/12, ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΗΡΑΚΛΗ)  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12/12, ΚΛΕΙΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟΥ (TAE KWON DO)  ΑΘΗΝΑ


    Οι ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB ?, το «φαινόμενο» της κουβανέζικης μουσικής, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μεγάλες συναυλίες, την Παρασκευή 30/11, στη Θεσσαλονίκη (Ιβανώφειο) και το Σάββατο 1/12 στην Αθήνα (Κλειστό Φαλήρου / Tae Kwon Do)!

    Αυτή την φορά, με την προσθήκη της σπουδαίας Omara Portuondo στα φωνητικά και τα αυθεντικά μέλη Jesus “Aguaje” Ramos, Barbarito Torresκαι Guajiro Mirabal να συνοδεύονται από την «αφρόκρεμα» των νέων κουβανών μουσικών: Pedro Pablo, Rolando Luna, Papi Oviedo, Idania Valdιs, Carlos Calunga, Filiberto Sanchez, La Noche, Angel Terry, Luis Alemany, Guajirito Mirabal, οι Orquesta Buena Vista Social Club ? μας υπόσχονται δύο βραδιές που θα μείνουν αξέχαστες σε όσες και όσους τις παρακολουθήσουν, γεμάτες κέφι, υπέροχες μελωδίες και χορό!


    1998: Οι Buena Vista Social Club ? εμφανίζονται, για πρώτη φορά, στο κοινό του Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, δίνοντας ένα εκρηκτικό live show με παγκόσμια αντήχηση!

    2012: 14 χρόνια αργότερα η Orquesta Buena Vista Social Club ? περιοδεύει ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο διαδίδοντας τους μαγικούς ρυθμούς της Κούβας!

    Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της και έπειτα από sold out shows στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Orquesta Buena Vista Social Club ? έρχεται στην Ελλάδα -με 13 μουσικούς επί σκηνής- για 2 μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Tο περίφημο δημιούργημα των Ry Cooder και Juan de Marcos Gonzales, με την ονομασία Buena Vista Social Club ?, αναβίωσε τη δεκαετία του ’90 την παραδοσιακή μουσική της Κούβας (son, bolero, danzσn, guajiro), ένα μουσικό είδος που έκτοτε εξαπλώθηκε παγκοσμίως και αγαπήθηκε με πάθος από το κοινό.

    Σήμερα, η Orquesta Buena Vista Social Club ? συνεχίζει το έργο της θρυλικής μπάντας με ένα line-up που περιλαμβάνει την αφρόκρεμα νέων κουβανών μουσικών, που συνεχίζουν επάξια την Buena Vista παράδοση, μαζί με τους πρωτεργάτες της διάσημης ορχήστρας.

    Ο προτεινόμενος για βραβείο Grammy και Latin Grammy, Guajiro Mirabal, «Η Τρομπέτα της Κούβας» όπως τον αποκαλούν, ο Jesus ‘Aguaje’ Ramos, «ο άνθρωπος που κάνει το τρομπόνι να τραγουδάει», σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, και ο βιρτουόζος του laϊd (παραδοσιακό κουβανέζικο όργανο που μοιάζει με λαούτο), Barbarito Torres, είναι οι τρεις μυθικοί μουσικοί που έχουν συνεργαστεί στα περισσότερα albums της σειράς "Buena Vista Social Club Presents" και τις αντίστοιχες περιοδείες της, τα τελευταία 10-12χρόνια.

    Κάθε ένας από τους παραπάνω μουσικούς έχει συντελέσει σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε «Κουβανέζικη μουσική» έχοντας βάλει τη σφραγίδα του σε μουσικά είδη όπως τα son montunos, danzσn, cha cha cha, boleros, και Cuban Jazz.

    Έχοντας ακονίσει τις δεξιότητές τους για πολλά χρόνια, το πάθος τους για τη μουσική δεν έχει μετριαστεί στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα αυτή η αξιοθαύμαστη ομάδα μουσικών γιγάντων να δίνει το πιο εκρηκτικό performance επί σκηνής!

    Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί τις επερχόμενες εμφανίσεις τους στην Ελλάδα από εκείνες των πιο πρόσφατων ετών είναι η παρουσία της εξαίσιας Omara Portuondo στα φωνητικά. Με μια πορεία ζωής που θα μπορούσε να αποτελέσει... σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και καριέρα που απλώνεται σε διάστημα μεγαλύτερο του μισού αιώνα (πρώτη δισκογραφική εμφάνιση το 1959), αποτελεί έναν ζωντανό θρύλο για την Κουβανέζικη μουσική και μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της χώρας της σε όλο τον κόσμο. Μοναδική φωνή και παρουσία!

    Οι Orquesta Buena Vista Social Club ? μιλούν για τη μουσική της χώρας τους, τις περιοδείες και τη σχέση τους με το κοινό…

    Jesus “Aguaje” Ramos: “Νιώθουμε πραγματικά τυχεροί που κάθε μας προσπάθεια, από την πρώτη μας ηχογράφηση ως Buena Vista Social Club μέχρι και σήμερα, έχει γίνει δεκτή από το κοινό με ενθουσιασμό.”

    Manuel “Guajiro” Mirabal: “Το να έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε κοντά στο κοινό και να αισθανόμαστε την επιθυμία του απέναντι στη μουσική μας είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.”

    Jesϊs “Aguaje” Ramos: “Προετοιμαζόμαστε πάντοτε εντατικά για τις περιοδείες μας. Κάνουμε πολλές πρόβες στην Κούβα και προσπαθούμε να μεταδώσουμε τη μουσική σε ολόκληρο τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό και το κοινό μας δείχνει την αγάπη του.”

    Manuel ‘Guajiro’ Mirabal: “Η μουσική μας είναι πολύ όμορφη και πριν ξεκινήσουν οι Buena Vista δεν είχε διαδοθεί ιδιαίτερα. Είχα εκπλαγεί – και εξακολουθώ ακόμα – βλέποντας το πάθος που ξεσηκώνει στις τάξεις του κοινού. Εμείς οι Κουβανοί χρειαζόμαστε τη μουσική για να παραμείνουμε ζωντανοί! Είναι το πάθος της ζωής μας! Πιστεύουμε πως είναι το μέσο για να χαίρεσαι τη ζωή, μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου! Πρέπει να την απολαμβάνεις για να ζεις!”

    O διεθνής Τύπος έγραψε:

    “O Jesus ‘Aguaje’ Ramos κατέχει πραγματικά τον τρόπο για να κάνει το τρομπόνι να τραγουδάει!” (Boston Globe)

    “Εξυψώνουν την ατμόσφαιρα σε ύψη που… δυσκολεύεσαι να πάρεις ανάσα!” (The Independent)

    “Οι εμφανίσεις των Orquesta Buena Vista Social Club αφήνουν το κοινό σε δέος!” (Financial Times)


    http://www.buenavistasocialclub.com



    ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB featuring OMARA PORTUONDO!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, Ιβανώφειο (Κλειστό Ηρακλή), Αγίου Δημητρίου 159, κοντά στο Πανεπιστήμιο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 ευρώ (αρένα) – 22 ευρώ (κερκίδα), μέχρι και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου (ή μέχρι εξαντλήσεώς τους). Από εκεί και πέρα, οι τιμές θα είναι 20 ευρώ (αρένα) και 25 ευρώ (κερκίδα). Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, θα πωλούνται προς 23 ευρώ (αρένα) και 28 ευρώ (κερκίδα), αντίστοιχα.

    Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στο Ticket House (Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880) και στα καταστήματα Public:

    1. Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33, τηλ. 2310 227288

    2. Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Πυλαία, τηλ. 2310 472633).

    ΑΘΗΝΑ: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, Κλειστό Φαλήρου (Tae Kwon Do), Μωραϊτίνη 2, Δέλτα Φαλήρου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 ευρώ (αρένα) – 22 ευρώ (κερκίδα), μέχρι και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου (ή μέχρι εξαντλήσεώς τους). Από εκεί και πέρα, οι τιμές θα είναι 20 ευρώ (αρένα) και 26 ευρώ (κερκίδα). Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, θα πωλούνται προς 25 ευρώ (αρένα) και 30 ευρώ (κερκίδα), αντίστοιχα.

    Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και τα καταστήματα Public:

    1. Νίκης 1 & Καραγεώργη Σερβίας, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210

    2. Ανδρέα Παπανδρέου 35, The Mall Athens, Μαρούσι, τηλ. 210 6300410

    3. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Athens Metro Mall, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9730006

    4. Λεωφ. Μεσογείων 402, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6003118

    5. Χαριλάου Τρικούπη 123, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6257551

    6. Σ, Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300

    7. Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126400

    8. Παπαναστασίου 3, Αιγάλεω, τηλ. 210 5904456

    Η διάθεση εισιτηρίων online - και για τις δύο συναυλίες - ξεκινάει άμεσα στο www.ticketarena.gr (τηλ. 212 1003788) και από την ερχόμενη εβδομάδα στο www.viva.gr (τηλ. 13855 και 211 7700000).





    επισυναπτόμενα: Buena Vista Social Club.jpg