ελληνική μουσική
    868 online   ·  210.851 μέλη

    Οι Rebetoven live στο Ash in Art 29/10

    Staurito
    23.10.2012, 23:24

    Rebetoven LIVE! 29/10 @ Ash In Art, Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, τηλ./κρατήσεις: 2109216890, είσοδος ελεύθερη, (θα υπάρχει κρασί / αναψυκτικά / κρύα πιάτα για όσους ενδιαφέρονται σε φιλικό μπουφέ). 

    Μέσα από τα Blues , το ρεμπέτικο, το ροκ οι Ρεμπετόβεν εκφράζουν τις δημιουργίες τους. Δημιουργίες που “παντρεύουν” τον ακουστικό και τον ηλεκτρικό ήχο, οριοθετώντας έτσι το χώρο του πρωτότυπου και του κλασικού. Οι Ρεμπετόβεν με ελεύθερα μέρη για αυτοσχεδιασμούς, παίζουν ερωτικές μπαλάντες, υπνωτικά Blues της μοναξιάς ,αιρετικά waltz, μελαγχολικές καντάδες, country ρεμπέτικα, ανέμελα δωδεκάμετρα. Ο στίχος των Ρεμπετόβεν είναι ελληνικός. Στιχουργικά οι Ρεμπετόβεν ωθούνται κυρίως απ’ τα “παράγωγα” του Έρωτα, με μια ξεκάθαρα “ρεμπέτικη” διάθεση. Θεματολογικά ο άνθρωπος τοποθετείται στο χώρο και στον χρόνο αναζητώντας μία λυτρωτική ουτοπία εις γνώση του, μιας και έχει ήδη διαπιστώσει ότι ζει μια καταραμένη ζωή. Αυτό το “blue note” κάποτε “οργίζεται” και αναδιπλώνεται επιζητώντας το “ξέσπασμα” του ροκ. 

    Ετοιμαστείτε για ένα ξεχωριστό, ακουστικό, παρείστικο live !

    Αγάπη, για την μουσική και την αλήθεια της...
    Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 δύο φίλοι από την Πετρούπολη, ο Αθανάσιος Κλασίνας και ο Σταύρος Παπαδάκης δημιουργούν ένα ντουέτο τους Νότιους. Οι Νότιοι κυρίως συνθέτουν τραγούδια για δύο κιθάρες με καθαρά Blues ύφος. Γρήγορα προστίθεται στα πλήκτρα και ο Δημήτρης Κορεντζελός και το γκρουπ συνθέτει και ρεμπέτικα τραγούδια.Το 2001 ,ο Γρηγόρης Λάγγας στο βιολί,ο Μάρκος Κοντός στον τζουρά και στο μαντολίνο εισέρχονται στη μπάντα με μπασίστα τον Δημητρη Πάλλη και στα τύμπανα τον Γεωργούση Μιχάλη και μετονομάζονται Ρεμπετόβεν.Το 2004 οι Ρεμπετόβεν κάνουν το πρώτο live τους, στο Αιγάλεω,
    παρουσιάζοντας τα τραγούδια τους και μόνο,στο μουσικό στέκι 'Τερψιπλάνη'.Το 2005 συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Θεάτρου Πέτρας και το 2006 στο Mama Africa Festival στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης καθώς και στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.Το 2007 οι Ρεμπετόβεν συνεχίζουν να εμφανίζονται live κυρίως στις μουσικές σκηνές της Αθήνας οπως και το 2008 ,οπου το μπάσο ''περνάει'' στα χέρια του Δημήτρη Σανδάλη. Το 2009
    συμμετέχουν στο Ilion Rock Live, με ντράμερ τον Θωμά Κόγια. Το 2010 οι Ρεμπετόβεν εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα τραγούδια τους στα μουσικά στέκια της Αθήνας και το 2011 μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με παραγωγό τον Αθανάσιο Άλατά, η οποία και κυκλοφορείτε διαδικτυακά από τον περασμένο Σεπτέμβριο και διατίθεται στα δισκοπωλεία τον Δεκέμβριο, με 12 τραγούδια σε σύνθεση και στίχους του γκρουπ.