ελληνική μουσική
    727 online   ·  210.832 μέλη
    dodos77
    31.10.2012, 16:55

    Καλησπέρα σας.

    Είμαι καινούριος στην cubase.Πριν 4 μέρες κατέβασα το kontakt 5 μαζί με τα factory instruments.Όταν παίζω κάποιο κομμάτι με την κιθάρα κάνω export σε midi (συνήθως τα drums και το μπάσο) από το guitar pro και μετά import midi στην cubase ώστε να μπορώ να μελετησω. Οταν η cubase τα κάνει import αυτόματα τα φορτώνει με το hallion σε κάθε instrument track.Η απορία μου..πως μπορώ και αν γίνεται να φορτώσω σε ένα instrument track το kontakt και μέσα στο kontakt π.χ.Τοclassic guitar και το μπάσο και να παίζει τα άλλα 2 instrument track χωρίς να φορτώνω και στα 2 instrument track το kontakt.Και αν σας μπέρδεψα...που μάλλον σας μπέρδεψα :p

    1. instrumental track : guitar

    2.instrumental track : bass

    3.instrumental track : kontakt (με φορτωμένα το classic bass για το track 2 και Rock guitar για το track1)

    Sorry για αν σας κούρασα 

    Ευχαριστώ πολύ! :)


    noizreduction
    31.10.2012, 20:36

    Καταρχας, μπορεις να αγορασεις το Kontakt ή να συνεχισεις να χρησιμοποιεις το build in Halion του Cubase. Αυτο ειναι συμβουλη οσον αφορα την πειρατεια του θεματος, γιατι το kontakt ιδιαιτερα ειναι ενα τρομερο sampler και σε καλη τιμη!


    Το προβλημα σου ειναι δηλαδη πως απο τα midi καναλια θα δινεις εντολες σε 1 kontakt με 2 διαφορετικα οργανα;

    Εφοσον ειναι midi, θα πας στο καθε καναλι midi και θα ορισεις ως midi channel το 1 και το 2 ( αντιστοιχα ), ενω μεσα στο Kontakt θα φορτωσεις τα 2 οργανα που θελεις ( θα τα συρεις μεσα στη μεγαλη επιφανεια του kontakt ) και στο καθε ενα θα επιλεξεις midi in καναλι το 1-2 που αντιστοιχει!



    dodos77
    31.10.2012, 23:34
    Χίλια ευχαριστώ!Το kontakt το έχω προς το παρών σε demo. Όσο για την cubase την αγόρασα από ένα παλικάρι ''μεταχειρισμένη'' 120ευρω. Πιστεύω ότι είναι καλή τιμή Θέλω να πω ότι είμαι κατά της πειρατείας! :) Και πάλι ευχαριστώ πολύ! :)
    noizreduction
    01.11.2012, 01:00

    Πολλα software εχουν USB keys για να "τρεξουν", οποτε αμεσα αποτελουν προϊον που μπορει να μεταπωληθει ως μεταχειρισμενο! Το Cubase με το USB dongle, ειναι ενα απο αυτα!