ελληνική μουσική
    505 online   ·  210.830 μέλη
    jorge
    30.01.2013, 15:46

    Τα χρέη φαίνεται πως "έπνιξαν" τον ιδιοκτήτη της μουσικής σκηνής Ζυγός (πηγή)

    Ετσι αναβάλλονται οι παραστάσεις των παρακατω καλλιτεχνων, οι οποιες εξεδωσαν και σχετικη ανακοινωση:

    “Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους φίλους μας που είχαν προγραμματίσει να έρθουν στην παράταση των παραστάσεων μας στο ΖΥΓΟ στις 2 & 9 Φεβρουαρίου 2013, καθώς οι εν λόγω παραστάσεις ματαιώνονται χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

    Συνεχίζουμε η ίδια παρέα στη Θεσσαλονίκη και υποσχόμαστε στους φίλους μας που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την παράσταση – και ξέρουμε ότι είναι πολλοί – ότι θα πραγματοποιήσουμε μια συναυλία στις αρχές καλοκαιριού σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.”

    Λ. Μαχαιρίτσας, Μ. Πασχαλίδης, Δ. Παπίου, Δ. Σταρόβας, Opera Chaotique

    [ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 30-01-2013 15:48 ]


    Konstantinosoa
    30.01.2013, 22:41

    Το περίεργο που δεν μπορώ να εξηγήσω, είναι πως κλείνει τώρα μια ιστορική σκηνή με παραστάσεις που διαφημίζονταν ως sold out;


    empodia
    31.01.2013, 23:30
    ίσως όταν μπορέσω να χωνέψω αυτό που μόλις διάβασα να αφήσω ένα σχόλιο που να εκφράζει όσα έρχονται στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή . και είναι πολλά.
    jorge
    01.02.2013, 00:50
    Κωνσταντίνε μάλλον είχε αφήσει χρέη προς το Δημόσιο ο ιδιοκτήτης, τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει παρά την επιτυχία του σχήματος.
    Konstantinosoa
    01.02.2013, 11:29

    Ακόμα και έτσι να είναι οι κάφροι του οικονομικού μας συστήματος δεν άφηναν το μαγαζί να δουλέψει περισσότερο ώστε και κάποια χρήματα παραπάνω να βγάλουν και κάποιοι να έχουν να πληρωθούν περισσότερα μεροκάματα...

    Παρότι βορειοελλαδίτης έτυχε να παρακολουθήσω σχήμα εκεί και ήταν η πρώτη φορά που ο ήχος δεν μου βούλωσε τα αυτιά βγαίνοντας 3 η ώρα το ξημέρωμα, δείγμα ποιοτικής οργάνωσης πέραν του σχήματος.

    Γιατί όμως να υπάρχει ο Ζυγός; Η Τέχνη είναι ενοχλητική και δεν έχουν διάθεση να ακούνε λόγο, το πέρασαν στην Χούντα και δεν τους άρεσε. Και η τωρινή χούντα έχει χειρότερα πράγματα να περάσει..... Σε αντίθεση δεν κλείνουν καμία σκηνή που φιλοξενεί π.χ. την Αννούλα και την υπόλοιπη κατάντια της Ελληνικής "λαϊκής" (εδώ γελάνε) σκηνής....

    Λυπάμαι ....


    Post αρνητικής αξιολόγησης
    kwstasagas
    01.02.2013, 16:39

    Κρατάω ως πολύ όμορφες αναμνήσεις :

    - Τη συναυλία των Pavlov's Dog

    - Τις συναυλίες του Φοίβου Δεληβοριά [το 2003 που παρουσίασε τον "Καθρέφτη" και το 2007 που παρουσίασε το "Έξω"]

    - τους "Άγαμους Θύτες"

    ... και ... μακάρι να είχα στη διάθεσή μου μια ... "χρονομηχανή" να γύριζα το χρόνο πίσω, γύρω στο 1972, να έβλεπα΄στη σκηνή του "Ζυγού" το Δήμο Μούτση παρέα με τη Βίκυ Μοσχολιού και τον Ψαριανό΄... ή το 1975 να έβλεπα, λέει, στη σκηνή του "Ζυγού" τον Δήμο Μούτση να παρουσιαζει την "Τετραλογία" του με τραγουδίστρια την πρωτοεμφανιζόμενη, και πολύ μικρή σε ηλικία, Άλκηστη  Πρωτοψάλτη ....

    Τα στέκια κλείνουν το ένα μετά το άλλο ... η ιστορία τους όμως δεν σβήνει ....  


    AlfaWolf
    01.02.2013, 16:55

    Όταν μπαίνει λουκέτο σε τόσο ιστορικούς χώρους μόνο παρήγορο δεν είναι !!!

    Διάβασα σήμερα οτι '' Η διαδικασία έγινε με εντολή δικαστικού επιμελητή, καθώς ο επιχειρηματίας Ηλίας Ιωαννίδης χρωστούσε ένα μεγάλο ποσό από τα ενοίκια στον  ιδιοκτήτη του οικήματος, γεγονός που οδήγησαν τον δεύτερο να προχωρήσει σε έξωση αλλά και κατάσχεση. ''


    c-bouzouksis
    05.02.2013, 17:38
    Μήπως αν πάτε αλλού θα κλείσει και αυτό;
    Konstantinosoa
    05.02.2013, 18:50

    Σε δηλώσεις στον Άρη Αναγνωστόπουλο για τον ιστότοπο ogdoo.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ηλίας Ιωαννίδης τόνισε:

    "...δεν υπάρχουν αυτά που λένε για χρέη του Ζυγού και κατ’ επέκτασιν εμού προσωπικώς στο δημόσιο... Δεν είναι αληθή... Το ξέρεις πως είμαι ο παλαιότερος, 45 χρόνια στο χώρο των μουσικών σκηνών-μπουάτ. Το Ζυγό δε, τον έχω από το 2000. Κουράστηκα πια! Αυτός είναι ο πρώτος λόγος. Κουράστηκα να παλεύω μέσα σε ολοένα και πιο αντίξοες συνθήκες. Ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης μου.

    ..... ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει ο χώρος και στον οποίο πληρώναμε ενοίκιο, αθέτησε τη συμφωνία που είχαμε κάνει από τις αρχές του 2011, να πληρώνεται με ημερήσιο ενοίκιο παράστασης και μας ζητούσε μηνιαίο εφάπαξ ποσό ενοικίου.

    Ο Δήμος δε, εδώ και δύο χρόνια, δε μας ανανέωνε την άδεια λειτουργίας αφού ακόμα περιμέναμε να φανεί από το Ζυγό η επιτροπή αδειοδότησης και στο μεταξύ μας είχε συστήσει να αναστείλουμε τη λειτουργία του και ασκήσαμε έφεση γι’ αυτό (κι ο δήμος μας άφηνε υπό το καθεστώς αναστολής λειτουργίας ωσότου επιδικαστεί η έφεση μας). Η λειτουργία του μαγαζιού ήταν λοιπόν αυτά τα δύο χρόνια επισφαλής και γινόταν με μεγάλο προσωπικό μου ρίσκο".

    σ.σ. UNANISTAN......